Rio Ave – Guimarães 0:1 (kon.) | Benfica – FC Ferreira 3:1 (kon.) | Porto – Gil Vicente 2:0 (kon.)
konec
FC Porto
2:0 (2:0)
Gil Vicente FC
Sobota 14.09.2013, 21:15 • Estadio do Dragao • Portugalská Primeira Liga
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Znovu Gil Vicente zahrozilo z rohového kopu! Pécks hlavou jen těsně míjí pravou tyč!
     
    86
    Jackson Martinez mohl dát svůj druhý gól! Po elegantním obloučku za obranu od Gonzaleze jen posunul míč do středu Danilo a Martinez tváří v tvář brankáři nechává vyniknout Facchiniho!
     
    82
    Další šance Gil Vicente! Moraes se vrátil pro trochu zpátky letící centr a z otočky vypálil. Helton míč vyrazil a Ebralidze se hnal za dorážkou! Helton však byl z branky včas venku a v tvrdém střetu s gruzínským útočníkem vyrazil míč na roh.
     
    80
    Diogo Viana mohl z utkání udělat drama! Naskočil si skvěle na rohový kop, ale míč hlavou z malého vápna posílá prudkou hlavičkou nad!
     
    77
    Znovu střídá ve stejném čase i trenér hostů Joao Deus. Peixeto jde ven, na hřišti se objeví Ebralidze.
     
    77
    Poslední střídání Paula Fonsecy. Místo Quintera přijde Ricardo Pereira.
     
    76
    Silvestre Varela dostává žlutou kartu za nafilmovaný pád uvnitř šestnáctky. Pécks se mu však postavil hodně tvrdě a Varela zřejmě nespadl sám od sebe.
     
    66
    Tutovka Varely! Krásný pas Danila za obranu našel Martineze, ten od koncové čáry vrátil na malé vápno Varelovi, který však tvrdou ránou z úlu míjí branku!
     
    62
    A ve stejném čase dochází ke změně i v sestavě Gil Vicente. Pitbull nahradí Brita.
     
    62
    Domácí střídají, Lucho Gonzalez přichází místo Licá.
     
    61
    Martinsovi nic jiného nezbývalo. Faulem, za který dostává žlutou kartu, musel zastavit rychlý protiútok Otamendiho.
     
    58
    Tohle bylo nebezpečné! Rohový kop Gil Vicente domácí odvrátili jen k Césaru Peixotovi. Kapitán hostů se kličkou zbavil dvou protihráčů a z dvaceti metrů pálí těsně nad!
     
    41
    Teď už to žlutá karta být musela! Mangala zajel do kotníků Moury, který stál zády k brance Porta na půlící čáře. Přesto poté mohli jít hosté dopředu, avšak výhodu nedostali.
     
    38
    Už to mohlo být o tři góly! Danilo svým průnikem zprava nadělal Gil Vicente velké problémy, v jeho akci totiž pokračoval Defour, který poté zkoušel z nulového úhlu prostřelit Facchiniho a poté se málem k dorážce dostal Martinez, jemuž chyběl kousíček.
     
    34
    Trochu oživit zatím trochu zkoprnělé Gil Vicente se pokusí Bruno Moraes, který vystřídá Dramaniho. Tohle střídání už zřejmě není ze zdravotních důvodů, ale je spíše snahou trenéra Deuse o rozhýbání hry svého týmu.
     
    33
    Když nevyšel útočný pokus levému obránci, zkusil to ten pravý. Danilo si zprava přehodil míč na levou a přízemní střelou z rohu vápna jen těsně minul tyčku!
     
    27
    Porto právě vstřelilo branku!

    Už je to o dvě branky! A znovu Facchini dělal, co mohl, ale obránci jej nechali na holičkách! Defour nejprve pěkně uvolnil Varelu napravo, jeho centr ještě zblokovali hosté, ale poté už centroval Defour přesně na hlavu Licá, jeho hlavičku do protipohybu Facchini vyrazil přes sebe, kde měl JACKSON MARTINEZ hodně snadnou pozici a z malého vápna zvyšuje!
     
    17
    Maicon skutečně odchází kvůli problémům s levou nohou, nahradí jej Mangala.
     
    8
    Porto právě vstřelilo branku!

    Domácí se dostávají velmi rychle do vedení! SILVESTRE VARELA nejprve vybojoval zdánlivě ztracený míč na Martinsovi a byl z toho roh. Následný přetažený centr vrátil do ohně Maicon a Varela nadvakrát z malého vápna překonává Facchiniho!

    Michal Šíma

    Branky: 8. Varela, 27. Martinez

    Karty:   41. Mangala (PRT), 76. Varela (PRT) – 61. Martins (GIL)


    FC Porto: Helton – Danilo, Otamendi, Maicon (17. Mangala), Sandro– Defour, Quintero (77. Pereira), Fernando – Varela, Martinez, Licá (62. Gonzalez)
    Náhradníci: Fabiano – Gonzalez, Josue, Ghilas, Eduardo, Pereira, Mangala

    Gil Vicente FC: Facchini – Moura, Pécks, Luan, Martins – Dramani (34. Moraes), A. Keita, Vilela, Peixoto (77. Ebralidze) – Brito (62. Pitbull), D. Viana
    Náhradníci: Patterson – Vinha, Moraes, Goncalves, Agra, Pitbull, Ebralidze

    Rozhodčí: Pacheco – Freitas, Ribeiro
    bahis siteleri