Žilina – Trenčín 3:5 (kon.) | Martin – Skalica 5:4 (1:0 po s.n.) | Nitra – Zvolen 4:1 (kon.)
Banská Bystrica – Piešťany 1:2 (1:2 po s.n.) | Košice – Poprad 2:1 (po pr.)
po s.n. (1:0)
HK VITAR Martin
5:4 (1:2, 3:2, 0:0)
HK Skalica
sk Pátek 11.10.2013, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Domácim sa predsa len podarilo v tomto zápase napokon triumfovať. V samostatných nájazdoch sa dokázal presadiť jediný muž, ktorým bol Jaroslav Markovič. Domácim dokonale vyšiel ťah s poslaním Šúreka do brány. Náhradný brankár dokázal pochytať všetky tri pokusy Skaličanov. Od nás je to na dnes všetko. Ďakujeme vám za pozornosť a tešíme sa na vás opäť niekedy na budúce. Dočítania ! (19:38:56)
     
    Koniec zápasu.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím MHC Mountfield (Martin).
    Gól strelil JAROSLAV MARKOVIČ.
     
    Nôž na krku mal René Školiak, ktorý sa však proti Šúrekovi presadiť nedokázal. Je rozhodnuté !
     
    Themár mohol rozhodnúť, vyskúšal to rovnako ako na druhej strane Miroslav Lažo, no ani on nebol úspešný.
     
    Na druhej strane nevyšiel Lažovi jeho zámer, prehodil si puk na backhand, no Šúreka neprekonal.
     
    Markovči nič nevymýšľal, naviedol si puk na pravú stranu a švihom prekonal Lipovského !
     
    Na druhej strane sa proti Šúrekovi rozbehol Obdržálek, no úspešnejší bol domáci brankár.
     
    Galamboš naznačil strelu, následne išiel do forhendovej kľučky, no Lipovského neoklamal.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Ľadová plocha musí byť samozrejme upravená. tréneri tento čas využívajú na písanie hráčov, ktorí sa vydajú na trestné strieľanie. My môžme len tipovať, kto to bude. Začnú však Martinčania.
     
    Ani v predĺžení sme rozhodujúci zásah nevideli, napriek tomu, že sme videli pekné šance na oboch stranách. Hlavne však na tej domácej. Slaická brána by bola od druhej tretiny pre domácich, akoby zakliata. Podarí sa domácim odkliať Lipovského aspoň v samostatných nájazdoch ? To sa dozvieme už o pár minút.
     
    65:00
    Predĺženie skončilo.
     
    64:15
    Sme svedkami zaujímavej zmeny. Svätyňu domácich opustil Dzubina, ktorého miesto zaujal Šúrek. Domáci tréneri už teda kalkulujú so samostatnými nájazdmi.
     
    64:00
    V predĺžení sa hrá veľmi atraktívny hokej, hra sa rýchlo prelieva na obe strany. Veľmi viditeľné je hlavne Ďatelinka, ktorý sa aj napriek faulom dostal za bránu, odkiaľ smeroval prihrávku pred odkrytú bránu. Martinčan sa však k puku nedostal, zastavila ho totiž noha jedného z hráčov hostí.
     
    63:00
    Na druhej strane sa nám v dobrej defenzívnej robote predviedol aj Tibor Kutálek, ktorý stratil v strednom pásme puk, no svoju chybu okamžite napravil.
     
    62:15
    Ďatelinka korčuľoval okamžite do obrany, kde v rozhodujúcej chvíli zastavil svojou dlhou hokejkou sľubne vyzerajúci brejk Záhorákov.
     
    61:35
    Ďatelinka sa dostal v útočnom pásme k puku, otočil sa a pohotovo vypálil švihom. Puk preletel tesne okolo tyče Lipovského !
     
    61:00
    Po prihrávke Stielera sa do obrovskej šance dostal Peter Trška, ktorého však výborne vychytal Dzubina !
     
    60:15
    Skaličania sa okamžite vydali dopredu, no dobre myslenú prihrávku dostal Školiak na dlhú hokejku a nedokázal ju spracovať.

    Jozef Čelestiak

    Michal Bakoš

    Branky a nahrávky: 20. Važan, 21. Važan (Zlocha, Galamboš), 27. Fujerík, 37. Galamboš (Cíger), rozh. náj. Jaroslav Markovič – 3. Školiak (Kozák), 8. Vyrubalík (Dvonč, Romančík), 25. Stieler (Kutálek), 34. Kutálek (Dvonč, Obdržálek)


    HK VITAR Martin: Dzubina (Šúrek) – Novotný, Ďatelinka – Matejka, Tupý – Smrek, Brcko – Imrich – Markovič, Beran, Fujerík – Zlocha, Galamboš, Važan – Themár, Dírer, Cíger – Perniš, Šugár
    HK Skalica: Lipovský (Romančík) – Vyrúbalík, Kozák – Trška, Barák – Ketner, Srnec – Stano, Mikeska – Lažo, Školiak, Obdržálek – Jankovič, Stieler, Preisinger – Kutálek, Mráz, Šátek – Dvonč, Kalináč, Romančík

    Rozhodčí: Lauff – Bogdaň, Smerek,
    bahis siteleri