Havlíčkův Brod – Strakonice 5:2 (kon.) | V.Popovice – Hr. Králové 3:4 (kon.) | SHK Hodonín – Warriors Brno 9:1 (kon.)
Litoměřice – Klatovy 6:3 (kon.) | Havířov – Poruba 2011 4:3 (1:0 po s.n.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
5:2 (1:0, 0:2, 4:0)
HC Strakonice
Pátek 11.10.2013, 18:00 • Kotlina • Liga juniorů
Partner:
     
    Příjemný páteční podvečer, je mou milou povinností vás ze zimního stadionu v Kotlině přivítat u sledování on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Strakonice, který se odehraje v rámci 7. kola Ligy juniorů. Utkání začíná v 18:00.
     
    Havlíčkův Brod, který v posledních letech sužuje velmi úzký hráčský kádr, nevkročil do nové sezony vůbec špatně, když ze tří úvodních zápasů dokázal dvakrát vyhrát. Svou šestibodovou sbírku ale od té doby nerozšířil, když se sklonil před Hradcem Králové, Táborem i Kolínem.
     
    Strakonice jsou na tom ještě o něco hůře než jejich nejbližší soupeř z Vysočiny. Vedle pěti porážek bez bodového úlovku si připsaly jediné vítězství, když doma deklasovaly 6:0 poslední Beroun. Strakoničtí nestačili v regionálním derby na nedaleký Písek (venku 1:4) a doma nezabrali ani proti Třebíči (0:7).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Novák – Pecen, Křesťan, Motl, Skotar – Ludvík, Hlídek, Brebera, Jelínek, Krajhanzl, Mozr, Kittler, Hynek.

    HC Strakonice: Havelec (Štrobl) – Hrubý, Křenek, Řezník, Kordík, Gross, Srb, Papež, Fedor, Bazgier, Škoda, Rajtmajer.

    Rozhodčí: Jaromír Vampola – Petr Kotlík, Roman Zídek.
     
    Rebelové vjíždějí na ledovou plochu jako první.
     
    Na ledě jsou už i hosté ze Strakonic a trojice rozhodčích.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Rebelové vyhráli vhazování ve středovém kruhu a chtěli se rychle natlačit do útočného pásma. To se jim sice povedlo, ale Strakonice získaly puk a vyhodily do středu pole.
     
    00:48
    Hra je zatím značně neurovnaná. Kotouč rychle mění svého majitele a stěhuje se po ledové ploše sem a tam. Nyní se snaží něco vymyslet směrem dopředu Jihočeši.
     
    01:10
    Nakonec se jim podařilo vyslat několik projektilů z různých palebných pozic, ale brankář Novák mohl zůstat klidný, všechny pokusy byly nepřesné.
     
    01:50
    Teď mají kotouč ve své moci domácí, kteří obléhají branku gólmana Havelce. Ten zatím zasahovat nemusel, jeho obránci odvádějí dobrou práci.
     
    02:20
    Střelecké projektily z prostoru kruhů na obou stranách ledového kolbiště. Na havlíčkobrodské straně pálil Štěpán Mozr, na strakonické pak Matyáš Fedor. Oba gólmani schovali puk do náruče.
     
    02:40
    Opět slibné palebné pozice na u obou branek. Martin Jelínek se řítil na strakonickou bránu, ale střelou zblízka vyprášil jen Havelcovy betony. Na druhé straně pálil ze strany těsně vedle Lukáš Řezník!
     
    03:05
    Havlíčkův Brod teď získal na svou stranu územní převahu a drží svého soupeře z jižních Čech v pevném objetí. Gólman Havelec se musí mít neustále na pozoru.
     
    03:50
    Hrálo se dlouho bez přerušení. Rozhodčí zadul do píšťalky až ve chvíli, kdy gólman Havelec schoval do své výstroje nahozený puk. Vhazování v kruhu po levici strakonického muže s maskou.
     
    04:20
    Havlíčkův Brod má stále na své straně územní převahy a Strakonice jsou schouleny do obranné ulity. Sražená střela jednoho z domácích doplachtila do ochranné sítě.
     
    04:55
    Svižnou ránu od modré čáry měl na svědomí talentovaný bek Václav Pecen, který nahlédl už i do A-týmu Rebelů. Brankář Havelec schovanou střelu nakonec viděl a vyrazil ji betonem od své pravé tyče.
     
    05:15
    Havlíčkobrodská družina má zatím o něco více ze hry a dostává se do zakončení, ale jen z prostorů, které nejsou pro brankáře tolik nebezpečné. Puky létají na Davida Havelce hlavně z obou kruhů.
     
    05:40
    Na opačné straně ledového kolbiště o sobě dal vědět ranou z blízkosti modré čáry Michal Bazgier, ale kotouč po teči domácího hráče skončil v ochranné síti.
     
    06:20
    Mladí bojovníci z Kotliny si vynutili značný tlak a svírají Strakonice u jejich brankáře Havelce. Ten však v posledních minutách vyloženou šanci řešit nemusel.
     
    06:05
    V těchto chvílích sledujeme především tuhý boj o střed ledové plochy.
     
    07:45
    Tomáš Křenek pálil z levého kruhu jen do Novákova betonu a stejnou část výstroje trefil vzápětí při odraženém puku od modré čáry i jeho spoluhráč Ladislav Gross.
     
    08:20
    Hosté nakonec vyhráli dlouhou a vyrovnanou přetlačovanou ve středním pásmu a dostali se na území Rebelů, ale neobešlo se to bez postavení mimo hru.
     
    08:49
    Hosté si několikrát vyměnili v útočném pásmu puk a zkusili překvapit brankáře Nováka dlouhým nahozením. Puk se však stal pro oporu Havlíčkova Brodu snadnou kořistí.
     
    09:10
    Karta se dokonale otočila na druhou stranu, tentokrát mají kotouč ve svém držení mladí Rebelové. Jejich útočná snaha však není zatím podložena střelbou.
     
    09:30
    Jak vypálit teď ukázal protihráčům z Kotliny aktivní Tomáš Křenek, jenž se opřel do puku mezi kruhy a jeho štiplavou ránu vyrazil gólman Novák těžkým zákrokem, kdy musel povolat do akce své rameno!
     
    10:23
    Pavel Srb (STR) obdržel dvouminutový trest za zdržování hry.
     
    10:40
    Havlíčkův Brod mačká svého soupeře v jeho obranném pásmu.
     
    10:50
    Útočnou kombinaci zakončil střelou z pravého kruhu Martin Jelínek, ale brankář Havelec kotouč dobře viděl a u přední tyčky jej schoval do náruče.
     
    11:05
    Dvakrát v krátkém časovém sledu zkusil štěstí od modré čáry Václav Pecen, ale ani jednou neuspěl. Poprvé trefil Havelcovy betony, podruhé nezacílil přesně mezi červené tyče. Hosté vyhazují.
     
    11:50
    Havlíčkův Brod už je zpět v útočném pásmu a vyměňuje si kotouč v rozestavení velkého pětiúhelníku.
     
    12:16
    Nejdříve pálil z levé strany útočného pásma Vít Křesťan, ale ani on na Davida Havelce nevyzrál. Na druhé straně se pak prosmýkl za záda brodských beků Michal Bazgier a v samostatném úniku chtěl překonat gólmana Nováka kličkou, ale ten skvěle zasáhl svým betonem!
     
    12:50
    Hra se rychle přesunula na druhý konec ledové plochy, kde nahodil od modré čáry na bránu Tomáš Ludvík. Brankář Havelec kotouč zachytil a přerušil hru.
     
    13:25
    Domácí rozjíždějí novou útočnou akci z hloubi svého obranného pásma, přičemž se musejí vyrovnávat s aktivním napadání Jihočechů, kteří zatím hrají velmi dobře.
     
    14:00
    Havlíčkův Brod si vypomohl postupným útokem přes střední pásmo a už znovu obléhá Havelcovu svatyni.
     
    14:20
    Hostům se stále nepodařilo na delší dobu ukořistit kotouč a přesunout hru do bezpečnějšího prostoru hrací plochy. Havlíčkův Brod se pokouší získat dobrou palebnou pozici.
     
    14:35
    Tak nakonec hosté přeci jen uspěli a podařilo se jim vyhodit alespoň na zakázané uvolnění.
     
    15:10
    Strakonice teď mají spoustu práce s tím, aby udržely ve svém obranném pásmu kotouč, protože Rebelové je teď velmi dobře napadají.
     
    15:50
    Domácí jsou v posledních minutách aktivnějším týmem a tráví v útočném pásmu o poznání více času než jejich soupeř. Jihočeši se snaží vyčkávat na nebezpečné protiútoky.
     
    16:15
    Přesně tak, jako to teď předvedl Michal Bazgier. Ten se znovu pokusil projít za brodskou obranu a i když se mu to nepodařilo, alespoň zakončil k přední tyčce, u níž říhal na puk pozorný Čeněk Novák.
     
    16:55
    Domácí teď vyvinuli na soupeře velký tlak, ale brankář Havelec společně se svými obránci uhájil čisté konto. Naopak do brejku se znovu hnal rychlonohý Michal Bazgier, jenž byl tentokrát odstaven beky Rebelu.
     
    18:03
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    To je nepříjemná chvíle pro hosty, kteří zatím hrají velmi dobře! Vít Křesťan předložil z rohu útočného pásma lahůdkovou přihrávku úplně volnému MARTINU HYNKOVI, jenž z mezikruží nedal brankáři Havelcovi nejmenší šanci zasáhnout! Asistence: Vít Křesťan.
     
    18:30
    Hosté se snažili bleskově odpovědět a málem se jim to povedlo. Pavel Srb vyprášil svou střelou z bezprostřední blízkosti Novákovy betony, po čemž neuspěl z dorážky ani Lukáš Řezník!
     
    19:25
    Havlíčkův Brod ještě tlačí v posledních sekundách úvodní dvacetiminutovky na pilu a drží se v Havelcově blízkosti. Je vidět, že vstřelená branka ho hodně uklidnila.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V Kotlině jsme viděli během úvodní dvacetiminutovky vyrovnaný hokej, v němž si oba soupeři dokázali vytvořit několik slibných šancí. Gólový účet zápasu otevřel v 19. minutě Martin Hynek, který využil přihrávku Víta Křesťana. Před 2. třetinou, jež začne asi v 18:40, vede Havlíčkův Brod nad Strakonicemi těsně 1:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Hosté vyhráli buly ve středovém kruhu, ale skvělou práci odvezl z brodského pohledu Martin Jelínek, který nepustil Strakonice přes střed pásma a nahodil k Havelcově bráně.
     
    20:27
    Strakonice právě vstřelily branku!
    Studená sprcha pro Rebely, už po sedmadvaceti sekundách prostřední části platí v Kotlině znovu nerozhodný stav! Hosté založili rychlý postupný útok, Lukáš Řezník dostal puk do pravého kruhu a poslal před branku nahrávku, jíž doslova dotlačil za Novákova záda MATYÁŠ FEDOR, který se důrazně natlačil do předbrankového prostoru! Asistence: Lukáš Řezník.
     
    20:33
    Marek Kordík (STR) – 2 minuty – faul kolenem.
     
    21:20
    Havlíčkův Brod se v početní převaze zatím hodně trápí, vůbec se mu nedaří získat útočné pásmo. Naopak hosté získávají puky a pravidelně vyhazují.
     
    22:24
    Ještě v přesilové hře bleskově obkroužil soupeřovu bránu Ondřej Hlídek a chtěl zasunout kotouč k přední tyčce, ale brankář Havelec utěsnil tento prostor svým betonem.
     
    23:25
    Dlouhou bitvu o střední pásmo nevyhrál ani jeden z týmů, protože kotouč opustil hrací plochu. Rozhodčí vhodí puk zpět na led ve středním pásmu, blíže strakonické modré čáře.
     
    24:00
    Rebelové drží kotouč častěji ve své moci, ale nedaří se jim překonat obranný val Strakonic, které zatím velmi dobře stráží nejen obranné, ale i střední pásmo.
     
    24:30
    Souboj u strakonické modré čáry opět skončil vyhozeným pukem, který doplachtil na střídačku. Opět se vhazuje ve středu pole.
     
    25:00
    Domácí teď zamkli svého soka z jihu Čech v pásmu a zahrozili. Z pravého kruhu vypálil k přední tyčce do hrudi gólmana Havelce útočník David Krajhanzl, na dorážku číhal marně Ondřej Hlídek.
     
    25:30
    Obrázek hry se nemění, parta z Kotliny stále tahá za delší konec pomyslného provazu a hýří útočnou aktivitou. Strakonice ale předvádějí velmi zodpovědnou obranu.
     
    26:10
    Jihočeši navíc také nezapomínají na přední vrátka a snaží se z každé možné pozice prověřovat pozornost gólmana Nováka. Ten si teď poradil s ranou Lukáše Řezníka, jež na něj přiletěla z pravého kruhu.
     
    26:35
    V Kotlině teď sledujeme plynulý a hodně bojovný hokej, přičemž na ledě hrají první housle obě pozorné obrany. Šancí je teď k vidění jako šafránu.
     
    27:26
    Sehraná havlíčkobrodská dvojice Martin Hynek – Martin Jelínek se pokusila projít do útočného pásma a vykoledovala si faul. Lukáš Hrubý (STR) zatáhl za záchrannou brzdu podražením.
     
    27:50
    Hosté dokázali vyhodit a nyní šetří drahocenné vteřinky daleko od své brány.
     
    28:05
    Havlíčkův Brod už zaujal přesilovkové postavení v útočném pásmu.
     
    28:15
    Gólman Havelec teď musel ucpat prostor u přední tyčky, kde se tlačili Rebelové k nebezpečným střelám. Nakonec podržel puk ve výstroji a přerušil hru.
     
    28:30
    Hosté vyhodili.
     
    29:00
    Havlíčkův Brod se prokousal zpět do palebného postavení, v němž se mu daří kombinovat, ale ne přesně vystřelit.
     
    29:30
    Vít Křesťan se opřel zápěstím do puku na modré čáře, ale polovysokou střelou nastřelil jen Havelcovu hruď.
     
    29:55
    Obrovskou šanci teď nevyužil Martin Hynek, který obdržel krásný pas do jízdy a dostal ze za záda strakonických beků. Zakončil zblízka těsně vedle vzdálenější tyčky!
     
    30:30
    Domácí nyní musejí dávat pozor i na zadní vrátka, na něž začínají strakoničtí mladíci utěšeně bouchat. Gólman Novák zatím zasahovat nemusel.
     
    31:00
    Strakonice se ocitly pod obrovským tlakem. Nedaří se jim dostat kotouč ven ze svého pásma, přičemž musejí rychle přistupovat k brodským střelcům, kteří velmi dobře bruslí.
     
    31:35
    Jihočechům se stále nepovedlo získat puk na souvislejší časový úsek do své moci a přesunout hru alespoň do středního pásma. Stále se s vypětím všech sil brání.
     
    32:30
    Další projektil měl na svědomí Vít Křesťan, ale o kousek minul Havelcovu svatyni. Domácí pořád drží útočné pásmo, Strakonice mají stále spoustu práce s obranou.
     
    33:25
    Po dlouhém obléhání strakonické branky se opřel do kotouče v blízkosti modré čáry Václav Motl a z velkého nápřahu jen těsně minul pravou Havelcovu tyčku!
     
    33:55
    Havlíčkobrodská družina nerozehrála dobře, když dlouhé a nepřesné nahození doklouzalo k zadnímu mantinelu. Píská se tak zakázané uvolnění.
     
    34:16
    Gólman Novák se dvakrát v krátkém časovém sledu zapojil do hry, ale ani v jednom případě se nejednalo o složitější zákrok. Pro maskovanou oporu Rebelů to byla spíše rutinní práce.
     
    34:35
    Domácí teď manipulovali s kotoučem za brankou svého soupeře a strakonické obraně zle zatopili. Důrazní útočníci, mezi nimiž figuroval i Ondřej Hlídek, však zblízka zakončit nedokázali.
     
    34:59
    Havlíčkův Brod dvakrát v rozmezí několik sekund vyhodil na odpískaný icing. Znovu se vhazuje po levé ruce brankáře Nováka.
     
    35:08
    Strakonice právě vstřelily branku!
    Mohutný gejzír radosti teď vybuchl v řadách Strakonic, které jdou poprvé v utkání do vedení! Opět u toho byla dvojice Lukáš Řezník – MATYÁŠ FEDOR, když prvně jmenovaný vybídl přesnou nahrávkou zpoza brány ke skórování svého parťáka, jenž se zblízka v nepřehledné mlýnici před bránou nemýlil! Asistence: Lukáš Řezník.
     
    35:24
    Tomáš Křenek (STR) – 2 minuty – hákování.
     
    36:00
    Havlíčkův Brod zasypal gólmana Havelce vydatnou sprškou střel. Od modré čáry tvrdě pálil Vít Křesťan, ale kotouč skončil v náruči strakonického brankáře. Poté po vhazování neuspěl z mezikruží ani Ondřej Hlídek a od modré čáry ani napodruhé nepropálil oporu Jihočechů Vít Křesťan. Hosté vyhazují.
     
    36:54
    Strakonice se opět schoulily do obranné ulity a čelily nebezpečí. Vít Křesťan znovu střílel od modré čáry, ale gólman Havelec vyrazil jeho ránu ramenem do ochranné sítě.
     
    37:15
    Gólman Havelec si zaslouží velkou pochvalu. Zneškodnil i nepříjemnou ránu Václava Pecna od modré čáry a puk rychle zalehl před Martinem Jelínkem, jenž číhal na odražený kotouč.
     
    37:55
    Hosté přečkali oslabení bez úhony a nyní mají výhodu vhazování v útočném pásmu, když se Rebelové dopustili technického prohřešku v podobě zakázaného uvolnění.
     
    38:25
    Hosté se usadili na chvíli v útočném pásmu, ale jako kdyby trochu zapomněli na zadní vrátka. Do samostatného úniku ujel Tomáš Ludvík, ale zblízka vyprášil beton fantasticky chytajícího Davida Havelce!
     
    39:00
    Strakonice vyhodily na icing.
     
    39:18
    Hosté dvakrát vyhnali Rebely ze svého pásma a teď se sami dostali k zakončení zásluhou dvougólového střelce Matyáše Fedora, jenž pálil z levého kruhu nepřesně.
     
    39:35
    Martin Jelínek nahodil kotouč do útočného pásma a vydal se o něj bojovat za Havelcovu bránu. Ve svém boji však zůstal osamocen, nikdo ze spoluhráčů mu nepomohl.
     
    39:58
    Tomáš Ludvík – David Havelec 0:2. Havlíčkobrodský hokejista neuspěl v minisouboji se strakonickým brankářem ani napodruhé, když z mírného úhlu na pravé straně střílel těsně nad horní tyčku!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Strakonicím se povedl v prostřední části skvělý obrat, po dvou přesných trefách Matyáše Fedora se dostaly do překvapivého vedení 2:1. Závěrečné dějství začne přibližně v 19:25.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Rebelové chtěli rychle po buly zaujmout postavení v útočném pásmu, ale opět nepřešli přes obranný val Strakonic, který rychle vyrostl na modré čáře.
     
    40:38
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Kotouč putoval po ose Ondřej Hlídek – Tomáš Ludvík – MARTIN JELÍNEK, přičemž posledně jmenovaný využil toho, že byla strakonická obrana rozhozená, a zblízka v mírném úhlu na pravé straně propálil svižnou střelou brankáře Havelce! Asistence: Tomáš Ludvík, Ondřej Hlídek.
     
    41:30
    Strakonice se pokusily o rychlou reakci, ale bez úspěšného výsledku. Rebelové jejich útok odrazili. Nyní se bojuje o střední pásmo.
     
    42:10
    Lukáš Řezník se opět prezentoval důrazem v předbrankovém prostoru a brankář Čeněk Novák se před ním musel mít znovu na pozoru. Kotouč vytěsnil do bezpečí.
     
    42:40
    Dvoubrankový střelec Matyáš Fedor stále nemá dost a útočí na hattrick, v němž mu zatím zabraňuje skvělými zákroky gólman Novák. Strakonický střelec neuspěl z prostoru mezi kruhy.
     
    43:14
    Další střela a znovu pozorný brankář Novák, který utěsnil svým tělem prostoru u přední tyčky, kam na něj z hole Pavla Srba přiletěl kotouč. Strážce havlíčkobrodské svatyně podržel puk ve výstroji a přerušil hru.
     
    43:37
    Strakonice vyhodily přes všechny čáry na odpískané zakázané uvolnění.
     
    44:15
    Jihočeši byli o něco úspěšnější v souboji o střed pole, odkud rychle přenesli hru do útočného pásma a pohotově zakončili. Nepříliš razantní projektil vyslal bekhendem z kruhu Tomáš Křenek, který provětral Novákův beton.
     
    44:35
    I s další střelou si havlíčkobrodský fantom mezi tyčemi poradil, když podržel kotouč v náruči. Autorem projektilu byl na vrcholu kruhů Lukáš Řezník.
     
    45:10
    Nyní tahají za delší konec provazu Rebelové, ale neví si rady se dobře zformovanou obranou svého soka z jihu Čech. Brankář Havelec teď moc práce nemá.
     
    46:22
    Jeden z Rebelů, možná to byl David Krajhanzl, pálil v pádu z bezprostřední blízkosti, ale brankář Havelec byl pozorný a kotouč dokázal ukrýt ve své výstroji.
     
    47:00
    Domácí se nastěhovali do útočného pásma a zasypali branku gólmana Havelce sprškou střel, jež však byly nepřesné. Neujal se ani razantní projektil Václav Pecna od modré čáry.
     
    47:23
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové jsou za svou útočnou aktivitu odměněni třetí brankou a jdou do zaslouženého vedení! David Krajhanzl se svou střelou z bezprostřední blízkosti ještě ztroskotal na Havelcových betonech, ale odražený puk si našel před bránou dobře postavený LUKÁŠ BREBERA a svižnou dorážkou do odkrytého koutu brány zblízka překonal bezmocného Davida Havelce! Asistence: David Krajhanzl.
     
    48:40
    Strakonice rozhodně neskládají zbraně a bojují o cenné body i nadále. Nyní jim pomohli Rebelové ve dvou případech nepřesnou rozehrávkou, když vyhodili na zakázaná uvolnění.
     
    48:57
    A do třetice se bude vhazovat v prostoru u gólmana Čeňka Nováka, píská se další havlíčkobrodský icing.
     
    49:13
    Domácí získali kotouč v obranném pásmu a rychle přesunuli hru k soupeřově brance, kde po nahrávce na modrou čáru zkoušel štěstí Václav Pecen. Gólman Havelec kotouč, který zkoušel za letu ještě tečovat clonící Ondřej Hlídek, schoval ve výstroji.
     
    49:45
    Havlíčkův Brod je po třetí vstřelené brance na koni a s jednobrankovým náskokem v zádech se mu hraje o poznání lépe. Obrana Strakonic si nemůže ani na chvíli odpočinout, kotouč se stále zdržuje na dostřel brankáře Havelce.
     
    50:30
    Hosté získali kotouč a uhánějí vpřed.
     
    50:55
    Brodská obrana zaslouží pochvalu, odrazila v krátkém časovém sledu dva strakonické útoky. Havlíčkův Brod se teď ale trápí při vlastní rozehrávce.
     
    51:17
    Teď to pro změnu zaskřípalo při pokusu o přechod do útočné fáze hostům, kteří se dopustili zakázaného uvolnění. Buly před brankářem Havelcem.
     
    51:35
    Před strakonickou brankou se vytvořila hodně nepřehledná skrumáž, ale David Havelec dokázal uhájit svou svatyni. Další vhazování v pásmu Strakonic.
     
    51:45
    Po vhazování vypálil Martin Jelínek, ale brankář Havelec kotouč ze svého brankoviště díky nekrytému výhledu dobře kotouč viděl a neměl sebemenší problém s tím, aby kus černé gumy ukryl v lapačce.
     
    52:42
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové už mají utkání pevně pod kontrolou a svou územní převahu vyjádřil dalším vstřeleným gólem! Znovu zafungovala spolupráce David Krajhanzl – LUKÁŠ BREBERA, když druhý jmenovaný ve velké rychlosti stihl zblízka zakončit a kotouč skončil až za brankovou čarou smutného brankáře Havelce! Asistence: David Krajhanzl.
     
    54:14
    Václav Motl (HBR) – 2 minuty -. držení hole.
     
    54:31
    Havlíčkův Brod brzy získal puk a okamžitě vyhodil přes celé kluziště.
     
    55:00
    Parta z Kotliny už hraje zcela uvolněně a v oslabení drží puk daleko od svého brankáře Nováka.
     
    55:22
    Hosté se stále nemohou probít přes pečlivou obranu Havlíčkova Brodu, který skvěle čistí nebezpečný prostor před svým gólmanem Čeňkem Novákem a vyhazuje puky do Havelcova hájemství.
     
    56:02
    Obrázek hry se nemění, hosté mají k Novákovu ohrožení stále hodně daleko.
     
    56:20
    Strakonice zakládají novou útočnou akci z hloubi svého obranného pásma, domácí přečkali oslabení bez úhony a stále drží dvoubrankový náskok.
     
    56:45
    I v této náročné zkoušce obstála defenziva domácích na jedničku podtrženou, když přetlačila v předbrankovém prostoru strakonické útočníky a uklidila puk pryč od Čeňka Nováka.
     
    57:00
    Pátou branku Havlíčkova Brodu mohl vstřelit rozjetý Dominik Skotar, ale ze souboje jeden na jednoho vyšel jako poražený, když byl strakonickým obráncem v prostoru kruhu odstaven od kotouče.
     
    57:30
    Domácí třímají otěže zápasu pevně ve svých rukou a po dlouhé době si jdou pro tříbodový zisk. Sice se jim nedaří překonat obranu soupeře, ale puk drží daleko od své brány.
     
    58:10
    Rebelům je nakloněna i paní Štěstěna! Od modré čáry vypálil Ladislav Gross a jeho štiplavou ránu, jíž brankář Novák asi moc neviděl, vyrazil těsně vedle své levé tyče!
     
    58:23
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Domácí založili pro nevyužité šanci svého soupeře bleskový protiútok, který zakončil ranou z bezprostřední blízkosti rozjetý LUKÁŠ BREBERA a svým hattrickem podtrhuje tříbodový zisk svého týmu! Asistence: Tomáš Ludvík.
     
    59:25
    Utkání už se jen dohrává.
     
    59:42
    Kotouč se zdržuje především ve středním pásmu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Havlíčkův Brod fantasticky odehrál závěrečné dějství, když čtyřmi trefami do černého otočil nepříznivý vývoj zápasu. Potvrdil tak roli papírového favorita a po dlouhé době si užívá vítěznou radost ze všech tří bodů. Lví podíl na tom má Lukáš Brebera, který se blýskl hattrickem. Na závěr bych vás chtěl ještě pozvat ke sledování on-line přenosu ze zítřejšího zápasu A-týmu Rebelů, který doma od 17:00 hostí Ústí nad Labem. Děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek pátečního večera. (19:55:23)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 19. Hynek (Křesťan), 41. Jelínek (Ludvík, Hlídek), 48. Brebera (Krajhanzl), 53. Brebera (Krajhanzl), 59. Brebera (Ludvík) – 21. Fedor (Řezník), 36. Fedor (Řezník)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Novák – Pecen, Křesťan, Motl, Skotar – Ludvík, Hlídek, Brebera, Jelínek, Krajhanzl, Mozr, Kittler, Hynek.
    HC Strakonice: Havelec (Štrobl) – Hrubý, Křenek, Řezník, Kordík, Gross, Srb, Papež, Fedor, Bazgier, Škoda, Rajtmajer.

    Rozhodčí: Jaromír Vampola – Petr Kotlík, Roman Zídek

    Diváci: 85
    bahis siteleri