Nitra – Žilina 9:2 (kon.) | Poprad – Banská Bystrica 2:3 (kon.) | Skalica – Piešťany 3:1 (kon.)
Košice – Martin 3:2 (kon.) | Zvolen – Trenčín 1:2 (kon.)
konec
HC Košice
3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
HK VITAR Martin
sk Pátek 14.02.2014, 18:00 • Steel aréna • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Vicemajster z Košíc dnes na svojom klzisku privíta mužstvo z Martina a vám z tohto zápasu vďaka nášmu textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Steel aréna bude v 49. kole svedkom zápasu prvého tímu extraligovej tabuľky s jej ôsmym celkom. Košičania kraľujú celej súťaži, keď majú na svojom konte po 50 odohraných zápasoch 110 bodov. Východniari sa zároveň môžu popýšiť najlepšou defenzívou a druhým najproduktívnejším útokom. Súperom doposiaľ v tomto ročníku nastrieľali 154 gólov a 89 ich inkasovali.
    Hosťujúci hráči z Turca sú na tom podstatne horšie. Martinskí hokejisti sa v extralige iba trápia a po rovnakom počte odohraných zápasov majú na ôsmom mieste iba 60 bodov, čo znamená, že ich dnešný súper má takmer dvojnásobok. Z pohľadu Martinčanov je katastrofálny pohľad aj na ich celkové skóre. V tomto ročníku sa doposiaľ presadili v 109 prípadoch, inkasovali 143-krát.

    Pri pohľade na posledné zápasy oboch celkov musíme konštatovať, že aktéri duelu sú víťazne naladení. Z poslednej pätice zápasov košickí hokejisti prehrali iba raz, Martin trikrát. Lenže v ostatných dvoch zápasoch hokejisti z Turca zabrali naplno a zvládli veľmi dôležité duely, čo im určite dodalo kus sebavedomia.

    Aktuálna zápasová bilancia Košíc: (P-V-V-V-V)
    44. kolo Skalica – Košice 2:1
    45. kolo Košice – Zvolen 2:0
    46. kolo Košice – Poprad 4:0
    47. kolo Košice – Žilina 4:3
    48. kolo Nitra – Košice 0:1

    Aktuálna zápasová bilancia Martina: (P-P-P-V-V)
    44. kolo Trenčín – Martin 5:2
    45. kolo Martin – Piešťany 1:2 sn
    46. kolo Martin – Skalica 2:4
    47. kolo Zvolen – Martin 1:3
    48. kolo Martin – Poprad 4:1

    Košice a Martin sa už v aktuálnom ročníku stretli v piatich vzájomných zápasoch. Tie dopadli lepšie pre košických hokejistov, ktorí až štyri z nich vyhrali. Matinčanom sa v tejto sezóne proti Košiciam podarilo triumfovať iba raz, a to v 22. kole na domácom ľade 3:2.

    Jasným favoritom zápasu sú hokejisti Košíc. Na ich triumf vypísali stávkové kancelárie podľa papierových predpokladov kurz iba približne 1,2. Na víťazstvo hostí je to až 7,1 a remízu po šesťdesiatich minútach hry ocenili bookmakeri na 5,9.

    Podarí sa Košiciam potvrdiť úlohu favorita? Prekvapia martinskí hráči v Steel aréne? To všetko a ešte omnoho viac sa dozviete v našom textovom prenose. Zápas 49. kola medzi prvým a ôsmym celkom tabuľky sa začína dnes o 18:00.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Macejko – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Bartánus, Hrnka, Svatoš – Jokeľ, Matúš Chovan, Hinďoš

    MHC Mountfield (Martin): Čech – Matejka, Novotný, Rusina, Ďatelinka, Brcko, Tupý, Perniš, Popela – Cíger, Fujerík, L. Klíma – Suja, Galamboš, J. Markovič – Važan, Kolena, Themár – Rožník, Dírer, Šugár

    Rozhodca: Orolín – Holienka, Snášel.
     
    Hráči oboch celkov sú už na ľadovej ploche. Košičania nastúpia v tmavomodrých dresoch, ich súper v bielej farbe. V domácej bránke začína gólman Rastislav Staňa, na opačnej strane sa predstaví Jakub Čech.
     
    Zaujímavosť pred úvodným buly: Dnes oslavuje šesťdesiate narodeniny bývalý hokejista Vincent Lukáč, ktorý je odchovancom košického hokeja. Športovej verejnosti je známy aj z reprezentácie, kde nastúpil celkovo v 146 zápasoch, v ktorých 70-krát skóroval. Zúčastnil sa aj dvoch zimných olympiád (Lake Placid 1980 a Sarajevo 1984), pričom zo Sarajeva má striebornú medailu. V medailovej zbierke z majstrovstiev sveta má dvakrát zlato (Viedeň 1977 a Praha 1985) a dvakrát striebro (Helsinki 1982 a Mníchov 1983). Po skončení hráčskej kariéry sa venoval trénerskej profesii a pôsobil aj v oblasti politiky.

    Dnes je hosťom extraligového stretnutia Košíc s Martinom a na pamiatku tohto významného životného jubilea si práve na ľadovej ploche z rúk prezidenta HC Košice Juraja Mondíka preberá pamätný dres s číslom 60 a darčekový kôš.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:18
    úvodné buly získali na svoje hokejky domáci hokejisti a okamžite sa stiahli do vlastnej obrannej tretiny s cieľom rozohrať. Ten im ale vôbec nevyšiel a puk vyhodili iba na zakázané uvoľnenie.
     
    00:55
    Košice dali gól!

    Tak toto je úvod ako z rozprávky! Košičania si v pásme vypracovali šancu, po ktorej ešte Čech dokázal zakročiť, no puk iba vyrazil pred seba. Tam si ho stiahol PETER BARTOŠ a okamžite ho dopravil do siete. Asistencie: Gabriel Spilar a Richard Jenčík.
     
    01:20
    Košičania v ďalšej dobrej príležitosti! Okamžite po buly sa znovu pustili do pásma, kde puk nastrelený na Čecha tečoval Hrnka, ale martinský gólman sa už zaskočiť nenechal.
     
    01:27
    Domáci sa budú brániť! Bartánus je vylúčený za podrazenie.
     
    01:55
    Úvod vlastného oslabenia začali košickí hokejisti ukážkovo. Puk držia ďaleko od vlastnej obrannej tretiny a robia si s ním čo chcú. Cenné sekundy len tak pribúdajú.
     
    02:21
    Martinskí hokejisti sa však do pásma vrátili a Staňa musel niekoľkokrát zasahovať. Poradil si ale aj s dorážkami spred bránky, aj s Rusinovou bombou od modrej čiary.
     
    02:45
    Hra sa už presunula spred domáceho brankára. košickí hokejisti puk vyhodili z vlastnej obrannej tretiny a okamžite odišli striedať.
     
    03:13
    Košičania už držia puk v strede klziska a čakajú na návrat vylúčeného spoluhráča. bránia sa bez zaváhania.
     
    03:55
    Košičania už medzičasom hrajú v plnom počte. Domáci sa dostali do ďalšej zaujímavej pozície. na konci akcie z ľavej strany pálil zrejme Sojčík, ale v rýchlosti iba tesne minul priestor troch žrdí. Čech mávol lapačkou naprázdno.
     
    04:23
    Brániť sa budú aj hostia. Brcko je vylúčený za držanie.
     
    04:49
    Košickí hokejisti začali presilovku usadením sa v útočnom pásme. To je ale z ich strany zatiaľ všetko, sledujeme iba sériu prihrávok, ktorá k strele nevedie.
     
    05:12
    Domáci hokejisti to prekombinovali. Hosťujúci hráči vystihli ich prihrávky a puk vysunuli do stredu klziska. Zatiaľ sa bránia bez problémov.
     
    05:39
    Martinčania zvládajú situáciu aj naďalej. Puk síce nechali preniknúť až na vlastného brankára, ale nešlo o nebezpečnú situáciu a Čech si s nahodením s ľahkosťou poradil.
     
    06:10
    Do návratu vylúčeného Brcka ostáva už iba pár sekúnd. Košičania to ešte skúšajú kombinovaním v pásme, ale zrejme zbytočne.
     
    06:43
    Košickí hokejisti už medzičasom hrajú v plnom počte. Svoju presilovku nedokázali pretaviť ani do vyloženej príležitosti a tak si martinskí fanúšikovia môžu vydýchnuť.
     
    07:16
    Na pozore sa ale musí mať Staňa! Bol to zrejem Rusina, kto naňho vypálil z pravej strany, ale skúsený gólman si na takéto situácie dáva pozor a puk schoval vo svojej lapačke.
     
    07:49
    Martinskí hokjsiti chceli ostať vo svojej útočnej tretine, ale puk na hokejkách nedokázali udržať a tak sa museli stiahnuť.
     
    08:29
    Zaujímavá situácia! Martinčania puk napálili smerom na bránu od útočnej modrej čiary, no kus čiernej gumy skončil iba na zadnom plexiskle. Odtiaľ sa ale nečakane odrazil priamo do bránkoviska Staňu, ktorý však pohotovo zareagoval a odpálil ho preč.
     
    08:59
    martinskí hokejisti aj napriek nepriaznivému stavu vzdorujú svojmu súperovi. Na Staňu to skúšajú z každej možnej pozície, čo by mohlo platiť aj na brankára takýchto kvalít.
     
    09:23
    Na opačnej strane klziska ale musí byť v pozore aj Čech. Košičania získali na svoje hokejky puk v útočnej tretine a spoza bránky sa ho pokúšali prepasírovať pred ňu,a le to im nevyšlo.
     
    09:48
    Po ľavej strane si to s pukom na hokejke do pásma namieril Češík. Pokúsil sa aj o strelu, lenže pokus z jeho hokejky zblokoval Brcko mimo priestoru troch žrdí.
     
    10:12
    V týchto chvíľach nevidíme na ľadovej ploche žiadnu zaujímavú situáciu. Sledujeme hokej bez vyložených šancí, v ktorom za dlhší koniec povrazu ťahajú Košice.
     
    10:53
    Bartánus sa pokúšal niečo vymyslieť za Čechovou bránkou. Núkal sa mu Svatoš, lenže domáci útočník nedokázal prihrať a o puk prišiel.
     
    11:15
    Spilar predviedol svoje šikovné ruky a spoza brány chcel zakončovať. nemyslel to zle, ale Čech a ani jeho obrana sa nedali oklamať a skóre ostáva aj naďalej nezmenené.
     
    11:53
    martinský gólman musí byť neustále v strehu. Do svojej lapačky schoval strelu z ľavej strany a buly sa tak bude odohrávať v jeho pásme.
     
    12:05
    Košičania to skúsili strelou z útočnej modrej čiary! Tá bola ešte dvakrát tečovaná, ale brankára hostí aj tak nezaskočila. Čechove betóny boli pevne na svojom mieste.
     
    12:45
    Martnčanom sa puk podarilo vyviesť z vlastnej obrannej tretiny. Príliš im to ale nepomohlo, keďže sa nedostali ani do útoku a k strele už vôbec nie.
     
    13:08
    Bude sa vylučovať na strane hostí! Rožník hral nedovolene vysokou hokejkou.
     
    13:42
    Košičania nezačali presilovku najlepšie. Hostia sa skvelo bránia a puk vyhadzujú cez všetky čiary. Domáci hokejisti budú musieť založiť novú útočnú akciu.
     
    14:06
    Domáci sa síce do pásma vrátili,a le nič tam nevymysleli. So strelou váhali pridlho a výsledkom bola napokon iba rana od modrej čiary k ľavej žrdi Čechovej brány. Tam bol iba pozorný betón.
     
    14:55
    Košičania ale musia svoje útočné pásmo opäť opustiť. Táto presilovka im vôbec nevychádza. Naopak, hostia sa bránia bez zaváhania.
     
    15:20
    Medzičasom už Martinčania hrajú v plnom počte. Stále však musia zasahovať pred vlastnou bránkou, kde si Košičania posúvajú puk medzi sebou, no k strele to nevedie.
     
    15:43
    Hostia sa budú opäť brániť. Ďatelinka je vylúčený za nedovolené bránenie.
     
    16:01
    Košičania sa hneď v úvode početnej výhody dostali do zaujímavej pozície. Puk mal na hokejke Svatoš a všemožne sa ho snažil prepasírovať za chrbát Čecha, ale ten jeho pokusom odolal.
     
    16:26
    Martinskí hráči sa aj naďalej musia urputne brániť. Košičania to vôbec nemysleli zle, keď puk posunuli popred bránku, kde pri ľavej žrdi čakal Bicek, no napokon sa k zakončeniu nedostal. Prihrávka bola prirýchla.
     
    17:07
    Martinu sa medzičasom podarilo puk vyhodiť cez všetky čiary a v rýchlosti prestriedať. Hosťom to ale nebolo takmer nič platné, keďže Košičania sa do pásma bleskovo vrátili a Čech musel prevetrať svoju lapačku.
     
    17:34
    Marrtinským hokejistom sa puk podarilo vyhodiť až pred Staňu a vysokým forčekingom nedovoľujú Košičanom opäť rozohrať. Tieto sekundy sú ukážkovou hrou v hre v početnej nevýhode.
     
    18:09
    Martin hrá medzičasom v plnom počte. Hosťujúci hráči sa okamžite pokúsili prekvapiť Staňu, ale na neho nahodenie od útočnej modrej čiary platiť nemôže.
     
    18:45
    Košičania by už do prestávky neradi inkasovali vyrovnávajúci gól a hru preto prenášajú na opačnú polovicu klziska. Tam sa za bránou pokúšal puk získať Bartánus, ale bez úspechu a hosťujúci hráči opäť zaútočia.
     
    18:54
    Čaká nás rušný záver prvej tretiny! Martin ju dohrá v presilovke počas vylúčenia Kloučeka za hákovanie.
     
    19:20
    Martinskí hráči sa síce nasťahovali do pásma pred Staňu, ale v ich podaní zatiaľ sledujeme iba neusporiadaný pokus o kombináciu so streleckým zakončením. Hostia si nevedia puk skrotiť a presne vypáliť.
     
    19:43
    V závere prvej tretiny Košičania vyvážajú puk z vlastnej obrannej tretiny, ale nikam sa zbytočne neponáhľajú. Všetko majú vo svojich rukách a do šatní pôjdu s jednogólovým vedením.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Zvíťazili v nej košickí hokejisti, ktorí sa do vedenia dostali zásluhou Bartoša už po 55 sekundách hry. To ale bolo z pohľadu presných zásahov nateraz všetko. Pomer striel po prvej tretine: 11:10.

    Druhá tretina začne približne o 18:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Úvodné buly druhej tretiny získali na svoje hokejky Košičania a okamžite puk vypálili do útočnej tretiny. Len pripomeňme, že dohrávajú hru v početnej nevýhode.
     
    20:37
    Košičania sa ukážkovo bránia. Ak sa to vôbec dá nazvať bránením. Puk totiž držia na vlastných hokejkách a bezproblémovo si ho medzi sebou vymieňajú. Hostia sa ani nepokúšajú útočiť.
     
    21:06
    Medzičasom už Martinčania hrajú v plnom počte a okamžite sa pokúšajú zapojiť do útočenia, ale bez výsledku. Puk sa im nedarí skrotiť.
     
    21:56
    Kus čiernej gumy lieta z jednej strany klziska na druhú. Vyššiu aktivitu nemožno pripísať ani jednému z celkov, pretože sa na ľadovej ploche v podstate nič nedeje.
     
    22:14
    Košice dali gól!

    Košičania zaviezli puk do pásma a je z toho gól. Pri ľavej žrdi si osamotený počkal na prihrávku TOMÁŠ HRNKA a bez zaváhania ju umiestnil do siete. Asistencie: Marek Kolba a Marek Svatoš.
     
    22:59
    Tak toto je pre martinských hráčov začiatok ako zo zlého sna. Neodkázali ani len strelecky pohroziť počas dohrávanej presilovky a navyše z prvej vážnejšej šance inkasujú.
     
    23:31
    Martin sa pokúša o kontaktný gól, ale márne. Domáca defenzíva má všetko plne vo svojich rukách a žiadna nebezpečná akciu hostí vôbec neprichádza.
     
    23:41
    Košičania chceli bleskovo preniesť hru do vlastnej útočnej tretiny. Boli ale skutočne veľmi rýchly, teda skôr puk letiaci z ich hokejky. Píska sa zakázané uvoľnenie.
     
    23:59
    Košičania sa budú brániť! Klouček odchádza na trestnú lavicu za držanie.
     
    24:23
    Martin sa hneď v úvode presilovky musí z pásma vysťahovať. puk si síce do medzikružia nahadzoval Suja, ale ušiel mu a domáci s odpálením nemali žiaden problém.
     
    24:37
    Maritn sa do pásma vrátil, ale jeho strela nemohla skúseného Staňu vôbec zaskočiť. Ľahké nahodenie od mantinelu gólman Košičanov kryje.
     
    25:18
    martinskí hokejisti ostávajú v pásme a roztočili tam poriadny kolotoč, no bez streleckého zakončenia! Až nakoniec sa odhodlal Važan, ale minul priestor troch žrdí.
     
    25:46
    Košičania sa budú brániť v trojici! Vyúčený je Bartánus za nedovolené bránenie v hre.
     
    25:59
    Košičania sekundy v trojici ustáli. V týchto chvíľach už hrajú v štvorici a pokračujú v urputnom bránení sa.
     
    26:31
    Martin obsadil útočnú tretinu a pred Staňom je poriadne dusno. Hosťujúci hoekjisti ale zatiaľ iba kombinujú. Presná strela v ich podaní nepriochádza.
     
    26:59
    Až teraz sa hostia odhodlali, ale stále sme nevideli vyslovene nebezpečné zakončenie. Hsoťujúcim hráčom sa nedarí v koncovke.
     
    27:07
    Košičania sa budú brániť opäť v trojici! Oslabí ich Štrbák za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    27:35
    Martinskí hráči okamžite roztočili veľký kolotoč s vidinou kontaktného gólu. Ten ale zatiaľ neprichádza najmä vďaka obetavosti domácich hokejistov a pohotovému Staňovi.
     
    27:46
    Košičanom sa puk podarilo vyhodiť cez všetky čiary a medzičasom hrajú aspoň vo štvorici.
     
    28:03
    Martin dal gól!

    A je znížené! Tvrdá rana prekvapila Staňu, ktorý prvýkrát v zápase inkasuje po tom, čo mu puk prepadol až za čiaru. Úspešným strelcom je IVAN ĎATELINKA. Asistencie: Martin Važan a Peter Galamboš.
     
    28:57
    Hostia sa budú brániť. Na trestnú lavicu smeruje Matejka na dve minúty za držanie.
     
    29:20
    Košičania sa hneď v úvode početnej výhody museli po puk vrátiť do stredu klziska. Tam inkasoval tvrdý hit Svatoš, ale rozhodcovia aj napriek protestom nepískajú. Boli blízko a situáciu dobre videli.
     
    29:58
    Košickí hokejisti sa síce do pásma vrátili, ale nedokážu tam nič vymyslieť. Domáci hokejisti nevedia ani len vystreliť do priestoru troch žrdí.
     
    30:46
    Martin bude mať k dispozícii trestné strieľanie! Košičania súperov únik vo vlastnom oslabení zastavili nedovolene.
     
    30:46
    Martin dal gól!

    Rasťo Staňa kapituluje aj druhýkrát v stretnutí! Po nájazde DOMINIKA FUJERÍKA mu puk prešiel pomedzi betóny a skončil až za čiarou.
     
    31:15
    Hostia už medzičasom hrajú v plnom počte a stretnutie naberá úplne nový rozmer. Stav je v polovici duelu vyrovnaný a Martin hrá neuveriteľne povzbudený.
     
    31:55
    Staňa sa musí mať na pozore. Puky okolo neho lietajú jedna radosť, zatiaľ ale neprichádza zakončenie smerujúce do priestoru troch žrdí.
     
    32:21
    Martinskí hráči sú ako vymenení. Hrá sa v plnom počte, ale outsideri sú nasťahovaní pred Staňom a na domácich vyvíjajú obrovský tlak.
     
    32:58
    Staňa musel opäť raz zasahovať. Letela naňho prudká strela od modrej čiary, ktorú ramenom vyrazil iba na ochrannú sieť. Rozhodcovia okamžite prerušujú.
     
    33:30
    Košičania sa takmer dostali ku gólovej odpovedi! Puk poskakoval v bránkovisku pred Čechom, ale Svatoš ho v poslednej chvíli nedokázal skrotiť a nemohol teda ani zakončovať do odkrytej siete.
     
    33:56
    Košičania ešte v pásme ostali, ale martinskí hráči sa predviedli veľkou obetavosťou a hodili sa do tvrdého zakončenia Deyla od modrej čiary.
     
    34:35
    Martin v zaujímavej pozícii! Themár po pravej strane vnikol do pásma, puk potiahol až k bráne, kde sa snažil oklamať Staňu. ten ale nič podobné nepripustil a pevne osadenými betónmi zastavil kus čiernej gumy smerujúci do siete.
     
    34:35
    Domáci hokejisti sa budú brániť. Kolba hral nebezpečne so zdvihnutou hokejkou, za čo ho trest neminie.
     
    35:02
    Košičania začali oslabenie ukážkovo a puk nie len že zaviezli pred Čecha, ale ešte ho aj do priestoru jeho bránky nahodili. Martinčania ale rýchlo rozohrávajú a pôjdu opäť vpred.
     
    35:42
    Martinskí hokejsiti sa nasťahovali do pásma, ale v ich podaní sledujeme iba nepresné zakončenie. To bolo tak vysoké, že dokonca skončilo až na ochrannej sieti nad zadným mantinelom.
     
    36:15
    Košičani sa aj naďalej musia brániť, ale zvládajú to bez vážnejšieho ohrozenia brankára Staňu. Ten zatiaľ tretí gól neinkasuje.
     
    36:46
    Kolba vykorčuľoval na ľadovú plochu a takmer zakončoval po prečíslení! Iba takmer, pretože puk tesne pred ním zrazil vracajúci sa hráč.
     
    36:46
    Hostia sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za nedovolené bránenie Rusina.
     
    37:11
    Košice dali gól!

    Domácich nebolo treba dlho presviedčať a sú späť vo vedení. Okamžite po buly sa usadili v útočnej tretine a GABRIEL SPILAR dokázal prekvapiť Čecha. Asistencia: Peter Bartoš.
     
    37:55
    Martinskí hokejisti sú trochu zaskočení. Hru už mali takmer pod kontrolou, ale prichádza gól z hokejky Spilara a teraz sa im iba ťažko hľadá odpoveď.
     
    38:20
    Košičania smerom dopredu nič zbytočne neriskujú, ale puk držia pod kontrolou. Do pásma ho iba zaviezli, no k strele sa nedostali.
     
    38:52
    Domáci hokejisti stále držia puk vo svojej moci. Chceli nazbierať sekundy v útočnej tretine, ale prehustený stred klziska im nedovolil do nej ani len preniknúť.
     
    39:15
    Martinské posledné zúfalé pokusy tejto tretiny. Po strele spoza obrany skončil puk až na ochrannej sieti, hra sa prerušuje.
     
    39:40
    Napokon to ale pre Martin nemuselo byť až tak zlé! Dopredu sa dral Themár, ale v závere strieľať nemohol. Vracajúci sa protihráč mu puk vypichol a hosťujúceho hokejistu poslal čistým spôsobom k zemi.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Zaujímavá tretina plná gólov je za nami. Košičania si v jej úvode vylepšili vedenie na rozdiel dvoch presných zásahov, no o to s postupom času aj vďaka trestnému strieľaniu hosťujúceho Fujeríka prišli. Na hokejky im ho až necelé tri minúty pred koncom prinavrátil v presilovke Spilar. Pomer striel po dvoch tretinách: 21:23.

    Tretia tretina začne približne o 19:42.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:25
    Hneď v úvode tretej tretiny sa bude vylučovať na strane hostí. Novotný sa previnil hákovaním.
     
    40:49
    Hostia hneď v úvode vlastného oslabenia vybojovali puk a dokonca dokázali zo stredového kruhu poslať presné nahodenie na Staňu. jeho autorom bol Galamboš.
     
    41:12
    Košickí hokejsiti sa síce do pásma vrátili, ale príliš im to nepomohlo. V ich podaní nevidíme žiadne presné zakončenie.
     
    41:39
    Hostia si s bránením ťažkú hlavu robiť vôbec nemusia. Bol to zrejme Suja, kto si vo vlastom oslabení dovolil aj útočný výlet, no na jeho konci sa napokon defenzívou Košíc nepreštrikoval.
     
    42:06
    Košičanom sa nedarí ani v týchto chvíľach. Puk síce zaviezli späť pred Čecha, ale nedokážu na neho ani len presne vystreliť.
     
    42:46
    Hostia už medzičasom hrali v plnom počte a dostali sa aj k zaujímavej streleckej pozícii. na jej konci ale tvrdú ranu od modrej čiary zblokovali Košičania iba obetavým zákrokom. Bol to zrejme Šeda, kto sa bez váhania hodil do dráhy puku.
     
    43:50
    Košickí hokejsiti nabrali novú silu a hrnú sa do útoku. Tam sú ale zatiaľ bezzubí a nebezpečné zakončenie z ich strany neprichádza. Aktivitu ale prevzali na vlastné hokejky.
     
    44:23
    A takmer sme to zakríkli! Po ľavej strane sa s pukom do pásma vrátil s protihráčom za chrbtom Bartánus, no jeho tvrdá strela skončila tesne pred čiarou, keď ju Čech dokázal udržať.
     
    44:56
    martinskí hokejisti to v týchto chvíľach majú náročné a musia sa brániť. Košičania začali aktívnejšie útočiť a svoje vedenie si chcú poistiť.
     
    45:31
    A takmer sa to podarilo Spilarovi! Situácia vyzerala podobne ako pred minútou v podaní jeho spoluhráča Bartánusa, no puk aj teraz skončil iba na Čechovi.
     
    46:02
    čas nám neúprosne beží a košickí hokejisti sú stále nasťahovaní v útočnej tretine. V týchto chvíľach sa im ale v zakončení nedarí, keďže puk napálili iba do ochrannej siete nad bránkou.
     
    46:55
    Naopak, v pásme sa usadili martinskí hokejisti. Tí sa všemožne pokúšajú ov vyrovnanie, ale na skúseného Staňu teraz nevedia nebezpečne vypáliť.
     
    47:13
    Bartoš puk po ľavej strane skúsene zaviezol do pásma, ale tam strieľať nemohol. Za bránkou sa o kus čiernej gumy strhla veľká bitka.
     
    47:32
    Hostia sa budú brániť! Za seknutie odchádza na trestnú lavicu Novotný.
     
    48:09
    Hostia sa budú brániť v trojici! Na trestnú lavicu odchádza aj Markovič za seknutie.
     
    48:32
    Steel arénou to len tak zahučalo! Od útočnej modrej čiary vypálil Kolba a Čech bol už prekonaným, keďže po puku siahal iba márne. našťastie pre hostí ale skončil iba centimeter od ľavej žrde.
     
    48:52
    Košičania budú hrať vo štvorici. Na trestnú lavicu odchádza za seknutie domáci Svatoš.
     
    49:15
    V hre štyroch proti trom košickí hokejisti obsadili útočnú tretinu, ale zatiaľ sa im nedarí nebezpečne zakončiť.
     
    49:32
    Martinskí hokejisti hrajú vo štvorici. Aj napriek tomu sa ale musia brániť.
     
    50:09
    Hosťujúci hokejisti už hrajú v plnom počte. Začína sa ich kratučká početná výhoda.
     
    50:36
    Domáci hráči súpera k ničomu nepúšťajú. Košickí hráči už určite inkasovať nechcú a ukážkovo sa bránia.
     
    50:52
    Domáci hokejisti sa dokázali počas skráteného oslabenia ubrániť a na ľadovej ploche sú už v plnom počte.
     
    51:16
    Vyrovnaný stav ale dlho nevydržal a rozhodca Orolín posiela na trestnú lavicu Deyla za nedovolené bránenie.
     
    51:38
    Košičania sa budú brániť v trojici! Na trestnú lavicu smeruje aj Kolba. Trest znie údery.
     
    52:06
    Košičania mohli ísť v trojici do prečíslenia! Češík operoval s pukom na hokejke v strede klziska, ale napokon pätica martinských hráčov pohotovo zareagovala a zabránila tak katastrofe.
     
    52:46
    Martinskí hokejisti sa vrátili do pásma a roztočili v ňom rýchly kolotoč pred Staňom. Košičania zatiaľ skúsene odolávajú.
     
    53:16
    Košičania vyhadzujú puk cez všetky čiary a na ľadovú plochu prichádza prvý vylúčený hráč. Domáci hrajú v plnom počte.
     
    53:38
    Domáci zvládli aj následné hektické sekundy a dokázali sa ubrániť. Hrá sa už v plnom počte na oboch stranách.
     
    54:36
    Na ľadovej ploche v Steel aréne sa už nezadržateľne blíži koniec stretnutia a napätie sa stupňuje.
     
    55:35
    Hostia sa budú brániť! na trestnú lavicu odchádza za nedovolené bránenie Kolena.
     
    55:56
    Košičania sa usadili v útočnom pásme, ale stále nevedia štvrtýkrát v zápase prekonať Čecha. Ten skáče zo strany na stranu a drží svojich spoluhráčov nad vodou.
     
    56:13
    Martinským hráčom sa podarilo puk vyhodiť z vlastnej obrannej tretiny. Získali tak cenné sekundy.
     
    56:45
    Košičania sa ale do pásma vrátili a Steel arénou to opäť len tak zahučalo. Čech predvádza jeden zákrok za druhým.
     
    57:15
    Martin mohol ísť do prečíslenia vo vlastnom oslabení! Košičania sa síce pohotovo vracali. ale strela z hokejky Suju bola aj tak veľmi nebezpečná. Staňa si s ňou dokázal poradiť.
     
    57:55
    Hostia už medzičasom hrajú v plnom počte. Nasledujú posledné dve minúty tretej tretiny a hostia vrhnú svoje sily do vedenia.
     
    58:24
    Oddychový čas hostí, po ňom Čech ostáva v bránke.
     
    58:30
    Nie však nadlho! jeho spoluhráči vybojovali puk v útočnom pásme a Čech je okamžite na striedačke.
     
    58:59
    A Martin práve zrejme pochoval posledné šance na vyrovnanie. Važan musel zatiahnuť ručnú brzdu, inak by hostia inkasovali gól do prázdnej bránky. Čech sa vracia na svoje miesto, Važan navyše dostáva aj 10-minútový osobný trest.
     
    60:00
    Košice dali gól!

    Čo teraz? Na kocke svieti čas 00:00 a puk skončil v sieti hostí! Martinčania predvádzajú vlnu nevôle a rozhodcovia si prezrú videozáznam.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Gól uznaný nebol a stretnutie tak končí víťazstvom Košíc. Najlepší: Ďatelinka a Deyl. (20:16:23)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 1. Bartoš (Jenčík, Spilar), 23. Hrnka (Kolba, Svatoš), 38. Spilar (Bartoš) – 29. Ďatelinka (Važan, Galamboš), 31. Fujerík (TS)


    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Macejko – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Bartánus, Hrnka, Svatoš – Jokeľ, Matúš Chovan, Hinďoš
    HK VITAR Martin: Čech – Matejka, Novotný, Rusina, Ďatelinka, Brcko, Tupý, Perniš, Popela – Cíger, Fujerík, L. Klíma – Suja, Galamboš, J. Markovič – Važan, Kolena, Themár – Rožník, Dírer, Šugár

    Rozhodčí: Orolín – Holienka, Snášel

    Diváci: 3225
    bahis siteleri