Nitra – Žilina 9:2 (kon.) | Poprad – Banská Bystrica 2:3 (kon.) | Skalica – Piešťany 3:1 (kon.)
Košice – Martin 3:2 (kon.) | Zvolen – Trenčín 1:2 (kon.)
konec
HC Košice
3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
HK VITAR Martin
sk Pátek 14.02.2014, 18:00 • Steel aréna • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Košice dali gól!

    Čo teraz? Na kocke svieti čas 00:00 a puk skončil v sieti hostí! Martinčania predvádzajú vlnu nevôle a rozhodcovia si prezrú videozáznam.
     
    58:59
    A Martin práve zrejme pochoval posledné šance na vyrovnanie. Važan musel zatiahnuť ručnú brzdu, inak by hostia inkasovali gól do prázdnej bránky. Čech sa vracia na svoje miesto, Važan navyše dostáva aj 10-minútový osobný trest.
     
    58:30
    Nie však nadlho! jeho spoluhráči vybojovali puk v útočnom pásme a Čech je okamžite na striedačke.
     
    58:24
    Oddychový čas hostí, po ňom Čech ostáva v bránke.
     
    57:15
    Martin mohol ísť do prečíslenia vo vlastnom oslabení! Košičania sa síce pohotovo vracali. ale strela z hokejky Suju bola aj tak veľmi nebezpečná. Staňa si s ňou dokázal poradiť.
     
    55:35
    Hostia sa budú brániť! na trestnú lavicu odchádza za nedovolené bránenie Kolena.
     
    52:06
    Košičania mohli ísť v trojici do prečíslenia! Češík operoval s pukom na hokejke v strede klziska, ale napokon pätica martinských hráčov pohotovo zareagovala a zabránila tak katastrofe.
     
    51:38
    Košičania sa budú brániť v trojici! Na trestnú lavicu smeruje aj Kolba. Trest znie údery.
     
    51:16
    Vyrovnaný stav ale dlho nevydržal a rozhodca Orolín posiela na trestnú lavicu Deyla za nedovolené bránenie.
     
    48:52
    Košičania budú hrať vo štvorici. Na trestnú lavicu odchádza za seknutie domáci Svatoš.
     
    48:32
    Steel arénou to len tak zahučalo! Od útočnej modrej čiary vypálil Kolba a Čech bol už prekonaným, keďže po puku siahal iba márne. našťastie pre hostí ale skončil iba centimeter od ľavej žrde.
     
    48:09
    Hostia sa budú brániť v trojici! Na trestnú lavicu odchádza aj Markovič za seknutie.
     
    47:32
    Hostia sa budú brániť! Za seknutie odchádza na trestnú lavicu Novotný.
     
    45:31
    A takmer sa to podarilo Spilarovi! Situácia vyzerala podobne ako pred minútou v podaní jeho spoluhráča Bartánusa, no puk aj teraz skončil iba na Čechovi.
     
    44:23
    A takmer sme to zakríkli! Po ľavej strane sa s pukom do pásma vrátil s protihráčom za chrbtom Bartánus, no jeho tvrdá strela skončila tesne pred čiarou, keď ju Čech dokázal udržať.
     
    40:25
    Hneď v úvode tretej tretiny sa bude vylučovať na strane hostí. Novotný sa previnil hákovaním.
     
    39:40
    Napokon to ale pre Martin nemuselo byť až tak zlé! Dopredu sa dral Themár, ale v závere strieľať nemohol. Vracajúci sa protihráč mu puk vypichol a hosťujúceho hokejistu poslal čistým spôsobom k zemi.
     
    37:11
    Košice dali gól!

    Domácich nebolo treba dlho presviedčať a sú späť vo vedení. Okamžite po buly sa usadili v útočnej tretine a GABRIEL SPILAR dokázal prekvapiť Čecha. Asistencia: Peter Bartoš.
     
    36:46
    Hostia sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za nedovolené bránenie Rusina.
     
    36:46
    Kolba vykorčuľoval na ľadovú plochu a takmer zakončoval po prečíslení! Iba takmer, pretože puk tesne pred ním zrazil vracajúci sa hráč.
     
    34:35
    Domáci hokejisti sa budú brániť. Kolba hral nebezpečne so zdvihnutou hokejkou, za čo ho trest neminie.
     
    34:35
    Martin v zaujímavej pozícii! Themár po pravej strane vnikol do pásma, puk potiahol až k bráne, kde sa snažil oklamať Staňu. ten ale nič podobné nepripustil a pevne osadenými betónmi zastavil kus čiernej gumy smerujúci do siete.
     
    33:30
    Košičania sa takmer dostali ku gólovej odpovedi! Puk poskakoval v bránkovisku pred Čechom, ale Svatoš ho v poslednej chvíli nedokázal skrotiť a nemohol teda ani zakončovať do odkrytej siete.
     
    30:46
    Martin dal gól!

    Rasťo Staňa kapituluje aj druhýkrát v stretnutí! Po nájazde DOMINIKA FUJERÍKA mu puk prešiel pomedzi betóny a skončil až za čiarou.
     
    30:46
    Martin bude mať k dispozícii trestné strieľanie! Košičania súperov únik vo vlastnom oslabení zastavili nedovolene.
     
    28:57
    Hostia sa budú brániť. Na trestnú lavicu smeruje Matejka na dve minúty za držanie.
     
    28:03
    Martin dal gól!

    A je znížené! Tvrdá rana prekvapila Staňu, ktorý prvýkrát v zápase inkasuje po tom, čo mu puk prepadol až za čiaru. Úspešným strelcom je IVAN ĎATELINKA. Asistencie: Martin Važan a Peter Galamboš.
     
    27:07
    Košičania sa budú brániť opäť v trojici! Oslabí ich Štrbák za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    25:46
    Košičania sa budú brániť v trojici! Vyúčený je Bartánus za nedovolené bránenie v hre.
     
    23:59
    Košičania sa budú brániť! Klouček odchádza na trestnú lavicu za držanie.
     
    22:14
    Košice dali gól!

    Košičania zaviezli puk do pásma a je z toho gól. Pri ľavej žrdi si osamotený počkal na prihrávku TOMÁŠ HRNKA a bez zaváhania ju umiestnil do siete. Asistencie: Marek Kolba a Marek Svatoš.
     
    18:54
    Čaká nás rušný záver prvej tretiny! Martin ju dohrá v presilovke počas vylúčenia Kloučeka za hákovanie.
     
    16:01
    Košičania sa hneď v úvode početnej výhody dostali do zaujímavej pozície. Puk mal na hokejke Svatoš a všemožne sa ho snažil prepasírovať za chrbát Čecha, ale ten jeho pokusom odolal.
     
    15:43
    Hostia sa budú opäť brániť. Ďatelinka je vylúčený za nedovolené bránenie.
     
    13:08
    Bude sa vylučovať na strane hostí! Rožník hral nedovolene vysokou hokejkou.
     
    08:29
    Zaujímavá situácia! Martinčania puk napálili smerom na bránu od útočnej modrej čiary, no kus čiernej gumy skončil iba na zadnom plexiskle. Odtiaľ sa ale nečakane odrazil priamo do bránkoviska Staňu, ktorý však pohotovo zareagoval a odpálil ho preč.
     
    04:23
    Brániť sa budú aj hostia. Brcko je vylúčený za držanie.
     
    01:27
    Domáci sa budú brániť! Bartánus je vylúčený za podrazenie.
     
    01:20
    Košičania v ďalšej dobrej príležitosti! Okamžite po buly sa znovu pustili do pásma, kde puk nastrelený na Čecha tečoval Hrnka, ale martinský gólman sa už zaskočiť nenechal.
     
    00:55
    Košice dali gól!

    Tak toto je úvod ako z rozprávky! Košičania si v pásme vypracovali šancu, po ktorej ešte Čech dokázal zakročiť, no puk iba vyrazil pred seba. Tam si ho stiahol PETER BARTOŠ a okamžite ho dopravil do siete. Asistencie: Gabriel Spilar a Richard Jenčík.
     
    Zaujímavosť pred úvodným buly: Dnes oslavuje šesťdesiate narodeniny bývalý hokejista Vincent Lukáč, ktorý je odchovancom košického hokeja. Športovej verejnosti je známy aj z reprezentácie, kde nastúpil celkovo v 146 zápasoch, v ktorých 70-krát skóroval. Zúčastnil sa aj dvoch zimných olympiád (Lake Placid 1980 a Sarajevo 1984), pričom zo Sarajeva má striebornú medailu. V medailovej zbierke z majstrovstiev sveta má dvakrát zlato (Viedeň 1977 a Praha 1985) a dvakrát striebro (Helsinki 1982 a Mníchov 1983). Po skončení hráčskej kariéry sa venoval trénerskej profesii a pôsobil aj v oblasti politiky.

    Dnes je hosťom extraligového stretnutia Košíc s Martinom a na pamiatku tohto významného životného jubilea si práve na ľadovej ploche z rúk prezidenta HC Košice Juraja Mondíka preberá pamätný dres s číslom 60 a darčekový kôš.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 1. Bartoš (Jenčík, Spilar), 23. Hrnka (Kolba, Svatoš), 38. Spilar (Bartoš) – 29. Ďatelinka (Važan, Galamboš), 31. Fujerík (TS)


    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Macejko – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Bartánus, Hrnka, Svatoš – Jokeľ, Matúš Chovan, Hinďoš
    HK VITAR Martin: Čech – Matejka, Novotný, Rusina, Ďatelinka, Brcko, Tupý, Perniš, Popela – Cíger, Fujerík, L. Klíma – Suja, Galamboš, J. Markovič – Važan, Kolena, Themár – Rožník, Dírer, Šugár

    Rozhodčí: Orolín – Holienka, Snášel

    Diváci: 3225
    bahis siteleri