Česko – Lotyšsko 4:2 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 1:0 (kon.) | Kanada – Rakousko 6:0 (kon.)
Norsko – Finsko 1:6 (kon.)
konec
Kanada
6:0 (2:0, 4:0, 0:0)
Rakousko
Pátek 14.02.2014, 18:00 • Velký ledový palác (12 000) • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    59:15
    Tavares se propracoval až těsně před Langeho, ale překonat ho nedokázal.
     
    56:28
    Vanek upláchl kanadské obraně, ale přesto byl poměrně tísněn Weberem, a tak nemohl pořádně zakončit. Luongo si proti jeho zakončení z pravého kruhu vyjel a zlikvidoval ho.
     
    36:48
    Kanada právě vstřelila branku!
    Stahovačka a přesně zakončení bekhendem z mezikruží. To byla ukázková akce RYANA GETZLAFA (1+1) v oslabení. Bez asistence.
     
    35:11
    Jamie Benn (CAN) zasáhl vysokou holí protihráče a odnesl to Matthias Iberer. Rakousko si tak zahraje dlouhou čtyřminutovou přesilovku.
     
    35:00
    Kanada měla k dispozici trestné střílení, poté co uháněl Perry sám na bránu, ale nemohl pořádně zakončit po faulu Altmanna. Corey Perry ovšem následně ztroskotal na brankáři Starkbaumovi, který jeho samostatný nájezd zlikvidoval.
     
    34:33
    Kanada právě vstřelila branku!
    Hattrick pro JEFFA CARTERA (3+0). Pořádnou práci ale udělal před bránou Patrick Marleau, který šel nekompromisně za pukem a snažil se ho za každou cenu dostat za záda brankáře. Odražený puk se nakonec dostal ke Carterovi, pro kterého to byla lehká práce. Asistence: Patrick Marleau, Shea Weber.
     
    33:48
    Velká šance pro Crosbyho, který byl sám před Starkbaumem. Rakouský brankář vyšel ze souboje jako vítěz a připisuje si cenný zákrok.
     
    24:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    No ale teď brankář Starkbaum chyboval při rozehrávce za bránou, kde se zmocnil puku JEFF CARTER (2+0) a zasunul puk za záda vracejícího se brankáře. Asistence: Patrick Marleau, Alex Pietrangelo.
     
    22:39
    Kanada právě vstřelila branku!
    Jeff Carter se vrátil z trestné lavice a hned vzniklo přečíslení. Crosby našel v mezikruží Marleaua, který trefil tyč a následně JEFF CARTER (1+0) dorazil puk do brány. Asistence: Patrick Marleau, Sidney Crosby.
     
    20:29
    Bude se vylučovat. Na trestné lavici sedí Jeff Carter (CAN), který dostává dvě minuty za sekání. Přesilovka pro Rakousko, první v utkání.
     
    18:19
    Rakušané se v závěru třetiny nadechli k náporu a vypracovali si velmi dobrou příležitost. Luonga zachránila branková konstrukce! Skóre tak zůstává stále stejné.
     
    15:41
    Patrice Bergeron měl na pravé straně trochu více volného prostoru, a tak to zkusil střelou švihem. Starkbaum jeho pokus musel krotit až nadvakrát.
     
    12:10
    Máme tu první vyloučení. Dvě minuty za hákování si odsedí Thomas Hundertpfund (AUT). Přesilovka pro Kanadu.
     
    11:53
    Crosby našel z rohu kluziště před bránou najetého St. Louise, který ale Starkbauma potřetí nepřekonal. To byla velmi dobrá šance.
     
    10:12
    Kanada právě vstřelila branku!
    Obránci zatím zastiňují kanadský útok. Corey Perry nechal v útočné třetině puk do tandemu SHEU WEBEROVI (2+0), a ten je známý svoji tvrdou střelou, kterou nyní vymetl šibenici rakouské brány. Rozhodovalo ještě video, ale vše bylo v pořádku. Asistence: Corey Perry, Ryan Getzlaf.
     
    05:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    Toews vyhrál vhazování. Puk se dostal na modrou k DREW DOUGHTYMU (2+1), který poslal na bránu nahození, které možná k překvapení všech skončilo až za brankářem, který nic neviděl. Asistence: Jonathan Toews.

    Zdeněk Plánka

    Branky a nahrávky: 6. Doughty (Toews), 11. Weber (Perry, Getzlaf), 23. Carter (Marleau, Crosby), 25. Carter (Marleau, Pietrangelo), 35. Carter (Marleau, Weber), 37. Getzlaf


    Kanada: Luongo (Smith) – Keith, Weber, Doughty, Vlasic, Bouwmeester, Pietrangelo, Subban – Kunitz, St. Louis, Crosby (C) – Duchene, Getzlaf, Perry – Marleau, Toews, Nash – Benn, Bergeron, Carter – Tavares. Trenér: Mike Babcock.
    Rakousko: Starkbaum (od 40. Lange) – Ulmer, Pock, Trattnig, Lakos, Altmann, Lukas, Unterluggauer, F. Iberer – M. Raffl, Grabner, Lebrer – Koch, Vanek (C), Setzinger – T. Raffl, Nodl, Hundertpfund – Latusa, M. Ibererer, Herburger. Trenér: Emanuel Viveiros.

    Rozhodčí: Dave Jackson (USA), Konstantin Olenin (RUS) – Lonnie Cameron (CAN), Miroslav Valach (SVK)

    Diváci: 8967
    bahis siteleri