Omsk – Chabarovsk 4:1 (kon.) | Barys – Novokuzněck 4:5 (1:2 po s.n.) | Ufa – Novosibirsk 2:3 (kon.)
Dynamo Moskva – Čerepovec 5:1 (kon.) | Jaroslavl – N.Novgorod 3:4 (1:2 po s.n.) | Atlant – Záhřeb 5:2 (kon.)
HC Slovan – Jokerit 2:4 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Jokerit Helsinky
Neděle 12.10.2014, 17:00 • Samsung Arena, Bratislava • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Všem příznivcům ledního hokeje přeji hezké pozdní odpoledne. I dnes je na programu porce zápasů z přední evropské soutěže, a sice KHL. My v našem online přenosu budeme sledovat utkání mezi týmy HC Slovan Bratislava a Jokeritem Helsinki.
     
    HC Slovan Bratislava

    Slovan v letošním roce vstoupil do své třetí sezóny v KHL a nevede si vůbec špatně. Prozatím okupuje třináctou příčku celkové tabulky KHL, když nasbíral 21 bodů. Dokonce si hned ve druhém utkání sezóny připsal velmi cenný skalp v podobě výhry na ledě úřadujícího držitele Gagarinova poháru, kterým není nikdo jiný než Metallurg Magnitogorsk. Z posledních čtyř odehraných klání dokázal Slovan zvítězit dvakrát. V obou případech to bylo nad Dinamem Riga – 5:1 resp. 4:1. Ve středu nestačili hokejisté Slovanu na lídra celé soutěže, Petrohrad, když prohráli vysoko 2:7. V pátek pak přišla další prohra na ledě Dinama Minsk v poměru 1:4.
     
    Jokerit Helsinki

    To hosté z Jokeritu si vedou o poznání lépe, i když jsou letošním nováčkem v KHL. Ale vzhledem k tomu, jak mají obsazený svůj kádr, se není čemu divit. Jokerit je na třetím místě celkové tabulky KHL (má o dvě utkání více na svém kontě než jeho dnešní soupeř), když nasbíral 35 bodů. V posledních čtyřech utkáních dokázali hokejisté Jokeritu vyhrát dvě, nad Dinamem Minsk a Atlantem Mitišči. V obou případech to bylo s výsledkem 3:2. Stejným výsledkem prohráli s Medveščakem Záhřeb a nejčerstvější prohra je z pátku, kdy na ledě Petrohradu padli 1:4. Dnes se pokusí urvat body právě na ledě Slovanu Bratislava.
     
    Vzájemná utkání

    Vzájemné utkání se datuje do roku 201, kdy se oba týmy střetly v European Trophy. Zde zvítězil Jokerit 7:2. Slovan tak má o motivaci postaráno, aby srovnal stav vzájemných zápasů na 1:1. Před svými diváky se pokusí nějaký ten bod s hvězdným týmem z Helsinek, urvat.
     
    Česká stopa

    Michal Vondrka (SLO)
    Tomáš Netík (SLO)
    Václav Nedorost (SLO)
    Petr Koukal (JOK)
     
    Jak nakonec toto atraktivní utkání dopadne, se dozvíme dnes ve večerních hodinách. Je pro Vás samozřejmě připraven podrobný online přenos, kterým Vás budu provázet. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
    Tým Jokeritu pochválil bratislavskou halu. Ta hlásí, že je na dnešek vyprodáno!

    Na ledě Samsung Areny v Bratislavě už probíhá rozbruslení obou týmů

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Bratislava: Janus (Bartoš) – Štajnoch, Baranka, Sersen, Sigalet, Foster, Starosta, Brejčák – Netík, Surový, Bartovič – Vondrka, Murley, Hudáček – Nagy, Tičar, Jeglič – Šťastný, Bližňák, Lunter

    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Lajunen, Gunderson, Karalahti, Korpikari, Väänänen, Ohtamaa – Aaltonen, Kapanen, Sallinen – Rita, Harju, Mäki – Moses, Koukal, Omark – Pöysti, Hahl, Ben-Amor

    Rozhodčí: Dějev, Naumov – Balodis, Medveděv.
     
    Hráči obou týmů jsou již na ledové ploše a utkání tak za malou chvíli začne.
     
    Nejprve však zazní hymny obou zemí. Nejprve si vyslechneme finskou hymnu a poté hned tu slovenskou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Po úvodním vhazování jsou u puku hráči Jokeritu a míří do útoku. Jenže tam o puk hned přišli a na druhou stranu tak může přejít útok Slovanu.
     
    01:07
    Celkem pohledná individuální akce Rity, jenž se úplně sám řítil na Januse. Jenže svou šanci do konce dotáhnout nedokázal a skóre se tak nemění.
     
    02:04
    Na druhé straně se do dobré příležitosti dostal Nagy, jenže bývalý útočník Jokeritu svou šanci zbrkle zahodil.
     
    02:41
    Až nyní byla hra přerušena. Do té doby se hrálo v rychlém tempu a tudíž i bez přerušení časomíry. Nyní mají puk na svých hokejkách hráči Slovanu a snaží se projít do útoku.
     
    03:28
    Ve středním pásmu však o puk přišli a podél pravého mantinelu ujížděl do pásma Slovana Aaltonen. Ale taktéž finský útočník puk ztratil a z akce Jokeritu sešlo.
     
    04:02
    Murley dostal přihrávku a z otočky vystřelil na Karlssona, odražený kotouč pak napálil od středu kruhů Hudáček, ale i s touto situací si Karlsson v brance Jokeritu poradil.
     
    05:55
    Vhazovalo se v pásmu Jokeritu po pravé ruce Karlssona. Hosté vyhráli buly a okamžitě poslali puk do středního pásma, aby se mohli přiblížit blíže brance Slovanu.
     
    06:04
    Komerční přestávka.
     
    07:22
    Murley vystřelil z vrcholu levého kruhu a jeho svižný projektil prosvištěl až před Karlssona, jenž si poté se skákavým pukem poradil a ukryl ho ve své výstroji.
     
    07:50
    Další šance Slovanu, do které se dostal Vondrka. Ale také on recept na Karlssona nenašel. Nyní jsou u puku hosté a míří do útoku.
     
    08:34
    Stále mají Slovanisté puk na svých hokejkách. Štajnoch ho poslal blíže pásmu Jokeritu, kde si ho převzal Netík.
     
    09:09
    Obrana Jokeritu ho však o kotouč připravila.
     
    09:24
    Sprška střel teď letěla na Karlssona, ale Sersen ani Sigalet černou pryž do branky Jokeritu nepropasírovali. Nicméně to byla další pohledná akce domácího celku.
     
    09:24
    Slovan bude hrát přesilovou hru. Za vzájemnou potyčku putuje na trestnou lavici Karalahti 2+2 minuty za hrubost a vysokou hůl a na straně domácích 2 minuty za hrubost Sersen.
     
    10:30
    Sersen pálil od modré čáry, ale Karlsson byl připraven.
     
    11:45
    Slovan právě vstřelil branku!
    Tak to byla nádherná akce Slovanu. LADISLAV NAGY si nabruslil na pravý kruh a poté okamžitě vystřelil. S jeho prudkou střelou si Karlsson už poradit nedokázal a domácí se tak dostávají do vedení. Početní výhodu tak hráči Slovanu dokázali využít. Asistence: Rok Tičar.
    Ladislav NAGY - 1:0
     
    12:15
    Nyní si přesilovku zahraje Jokerit. Baranka dostává dvě minuty za sekání.
     
    12:46
    Hokejisté Jokeritu už operují v pásmu Slovanu, ale na modré čáře puk šikovně vypíchl Sersen a poslal ho do bezpečí.
     
    13:05
    Jokerit právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno. I Jokerit dokázal svou početní výhodu využít téměř okamžitě, když si STEVE MOSES najel až do blízkosti Januse a poté bekhendovou střelou propasíroval puk za jeho záda. Znovu se tedy bude začínat od začátku. Asistence: Linus Omark, Ville Lajunen
    Steve MOSES - 1:1
     
    14:53
    Sudí signalizuje další vyloučení hráče Slovanu. Jokerit má výhodu.
     
    14:58
    Starosta dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    15:40
    Slovan se zatím statečně brání ve svém pásmu, Jokerit roztáhl svou přesilovkovou formaci, ale jeden z obránců Slovanu pak kotouč poslal do bezpečí.
     
    16:17
    Janus teď podržel svůj tým, když po střele Mosese raději ukryl puk pod svoji lapačku. Poté se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    16:37
    Další vyhození kotouče do bezpečí. Slovan šetří cenné vteřinky svého oslabení. A vypadá to, že se ubrání.
     
    16:58
    Slovan je už v plném počtu.
     
    17:21
    Po ose Kapanen Lajunen se znovu svým zákrokem zaskvěl Janus, který opět drží svůj tým. Nyní je puk v bezpečí daleko od jeho branky.
     
    18:00
    Hrají se poslední dvě minuty první třetiny.
     
    18:45
    Nagy projel až před Karlssona, ale než stačil vystřelit, byl zahákován. Dvě minuty tak dostává Korpikari a oslabuje svůj tým.
     
    18:56
    Z otočky pálil Surový, ale Karlsson reflexně v rozkleku puk vyráží před sebe, kde se ho ujal Gunderson a posílá ho na opačnou stranu kluziště.
     
    19:40
    Vondrka se ještě snažil ohrozit Karlssona, ale střela mu nesedla a brankář Jokeritu tak vůbec nemusel zasahovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí. K vidění byl pohledný a hlavně rychlý hokej z obou stran. Jako první skórovali domácí hráči, když Ladislav NAGY dokázal využít přesilovou hru. Jenže poté hráli v početní výhodě také hosté z Jokeritu a i oni byli úspěšní. Steve MOSES vyrovnal a mohlo se tedy začínat od začátku. Na konci první třetiny byl ještě vyloučen hráč hostí a Slovan tak bude na začátku druhého dějství dohrávat svou přesilovou hru. Druhá třetina začne přibližně v 17:55.
    Před utkání došlo ke změně v brance Slovanu. Místo Backlunda, který není fit, nastoupil Janus. A nutno podotknout, že si ve svém brankovišti vede více než dobře.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Slovan dohrává svou přesilovou hru, ale zatím se nedostal do pásma Jokeritu. Povedlo se mu to až nyní, kdy Foster zahrozil před Karlssonem. Ten ale opět chytá.
     
    20:45
    Hosté v plném počtu.
     
    21:21
    Baranka se snažil rozehrát puk na svého spoluhráče ve vlastním pásmu, i když ho tísnil Harju. Nakonec se ale Slovan dostal zpět ke kotouči a míří do útoku.
     
    22:35
    Koukal viděl dobře najetého Karalahtiho a vyslal mu křížnou přihrávku. Karalahti však touš dobře nezpracoval a vzápětí o něj také přišel.
     
    23:32
    Nyní už jsou u puku opět hráči Slovanu a vyrazili si to směr branka Jokeritu. Jenže slibně se rozvíjející akci zmařilo postavení mimo hru. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    23:55
    Nagy dostal puk a nabruslil si až před Karlssona, kde se snažil poslat puk za jeho záda z nenápadné akce. Brankář Jokeritu však jeho úmysl brzy vystihl a nedopustil další branku.
     
    24:41
    Další akce Slovanu. Netík našel Bartoviče, jenž z první vystřelil. S přízemní střelou si však dokázal poradit Karlsson a znovu podržel svůj tým.
     
    25:02
    Jokerit právě vstřelil branku!
    JANI RITA dostal přesnou přihrávku na modrou čáru a odtud si pak najel od pravého mantinelu až do blízkosti Januse, kde ho dokázal obelstít a poslat puk za jeho záda. Hosté tak otáčí stav zápasu ve svůj vlastní prospěch a vedou o jednu branku. Asistence: Johan Harju, Jere Karalahti
    Jani RITA - 1:2
     
    27:46
    Domácí pochopitelně branka trošku zbrzdila, ale i nyní se snažili vrátit se zpět do zápasu. Vyrovnat se však po chybě v útočném pásmu domácím nepodařilo.
     
    28:24
    Jeglič nebezpečně vystřelil na Karlssona, ale ten puk vyráží vysoko nad ochrannou síť.
     
    28:47
    Harju vybojoval puk ve svém vlastním obranném pásmu a poté ho poslal do toho středního, aby mohl vystřídat.
     
    29:59
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Moses si nahodil puk o zadní mantinel za brankou Januse a poté ho okamžitě předal před branku, kde číhal PETR KOUKAL, který posílá puk ke vzdálenější tyči a dostává Jokerit do dvoubrankového vedení. Steve Moses, Linus Omark.
    Petr KOUKAL - 1:3
     
    30:25
    Ben-Amor dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    30:55
    Foster teď několikrát pálil na Karlssona, ten ale v přesilové hře Slovanu zatím odolává. Navíc během chvilky střílel znovu Foster a opět Karlsson pozorný.
     
    31:35
    Jokerit se osvobozuje vyhozením kotouče přes celé kluziště.
     
    32:08
    Další osvobození hostí. Vypadá to, že své oslabení přečkají bez úhony.
     
    32:25
    Hosté v plném počtu.
     
    32:40
    Probíhá další komerční přestávka.
     
    32:52
    Omark se snažil před Janusem o parádičku, když si puk prohodil mezi nohama, podobně, jako to v NHL udělal Tomáš Hertl, ale domácí brankář jeho fintu vychytal.
     
    33:33
    Karalahti oslabuje svůj tým. Dostává dvě minuty za hákování.
     
    33:46
    Hosté se okamžitě osvobozují a vyhazují puk do bezpečí.
     
    34:37
    Sigalet střílel od pravého kruhu, ale jeho střela byla zblokována obranou Jokeritu. Slovan pak zůstal ještě v pásmu hostí, kde střílel zblízka Vondrka, ale ani on Karlssona překonat nedokázal.
     
    35:33
    Hosté v plném počtu.
     
    35:44
    Karalahti však moc dlouho na ledě nepobyl. Znovu míří na trestnou lavici na 2 + 10 minut za napadení.
     
    36:35
    Hosté ale své další oslabení zatím dobře brání. Nyní musí Slovan zakládat svou přesilovkovou akci z hloubi svého obranného pásma.
     
    37:08
    Netík střílel v blízkosti hostující branky, ale Karlsson se stihl včas vrátit a s pukem si poradil.
     
    37:39
    Kapanen doslova vyboxoval puk ze své obranné třetiny a oslabení tak pomalu končí.
     
    37:44
    Hosté v plném počtu.
     
    38:38
    Závar před brankou Slovanu. Omark chtěl puk propasírovat za záda Januse, ale ten byl připraven.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:40
    Druhá třetina už se jenom dohrává. Nyní se hrálo vesměs ve středu hřiště.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I druhá třetina už je minulostí. Jokerit se v ní dokázal dostat do dvoubrankového náskoku, když se nejprve trefil RITA a po něm KOUKAL. Slovan si vytvořil šance zejména ve dvou po sobě jdoucích přesilových hrách, ale v cestě jim stál výborně chytající Karlsson. Uvidíme, zda se domácím podaří alespoň vyrovnat, nebo si hosté své vedení udrží. Třetí třetina začne přibližně v 18:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Hned v úvodu třetí třetiny se domácí vrhli před branku Jokeritu, aby se pokusili vsítit kontaktní branku, která by je vrátila zpět do hry. Nic z akce ale nebylo a k puku se tak dostávají hosté.
     
    41:17
    Harju nabruslil do útočného pásma, kde předal puk Mäkimu. Ten se však dále nedostal, neboť mu kotouč vypíchl Nagy.
     
    42:06
    Nagy dokonale nabil Tičarovi, jenž měl na holi druhou branku Slovanu. Ale znovu se skóre nemění.
     
    42:56
    Hraje se už tři minuty bez přerušení.
     
    43:15
    Domácí si vytvořili další akci, ale Štajnochova střela neměla takovou razanci, aby ohrozila hostující branku. Bude se vhazovat v blízkosti Karlssona.
     
    43:45
    Slovanisté zakládají svou akci z hloubi obranného pásma. Nemohou se ale dostat do toho hostujícího a Jokerit tak nyní nemusel čelit žádné šanci domácího celku.
     
    44:47
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak je zřejmě po nadějích na bodový zisk. Hosté úvodní tlak Slovanu přežili a dostali se do větší šance, kterou JOHAN HARJU dokázal proměnit, když objel branku Januse a poté v pohodě zasunul puk pod jeho betonem u levé tyčky jeho branky. Hosté si tak své tříbrankové vedení už jen tak nenechají vzít. Asistence: Jani Rita.
    Johan HARJU - 1:4
     
    46:52
    Hráči Slovanu jsou po čtvrté brance jako opaření, není se čemu divit. V úvodu třetí třetiny si vytvořili nadějný tlak na kontaktní branku, ale místo toho inkasovali další gól.
     
    47:54
    Tempo hry celkem opadlo. Hosté si v klidu hlídají svůj náskok, naproti tomu Slovan se nemůže dostat do blízkosti Karlssona.
     
    49:03
    Nyní byla k vidění pasáž hry, kdy se hrálo převážně ve středním pásmu. Hosté se už moc nikam neženou, naopak Slovan se ještě snaží o jiskřičku naděje. Ta však zatím nepřichází stejně tak, jako jejich šance v posledních chvílích.
     
    50:43
    Jeglič našel svou přihrávkou Sersena, ale ten poté svou střelou příliš brankáře hostí nezaměstnal. Hosté jsou znovu u puku a míří do pásma Slovanu.
     
    51:42
    Šťastný se ocitl před Karlssonem, ale puk za jeho záda zasunout nedokázal.
     
    52:09
    Hráči Jokeritu jsou rozestoupeni takřka po celé šířce kluziště a k ničemu Slovan nepouští. Vypadá to vypadá, že o utkání je skutečně rozhodnuto.
     
    53:31
    Skoro to vypadá, že Slovanu došly síly. Je to ale spíše psychikou z nepříznivého skóre a zklamání, že před domácími fanoušky zřejmě nezvítězí.
     
    54:09
    Sudí po faulu na Jegliče nařizuje trestné střílení.
     
    54:09
    Slovan právě vstřelil branku!
    A exekutor nájezdu se nemýlil. ŽIGA JEGLIČ si najel až do blízkosti Karlssona a poté ho svou střelou dokázal překonat. Slovan tak prohrává o dvě branky a vykřesal tak malou jiskřičku naděje na úspěch v tomto utkání.
     
    54:42
    Karalahti vyloučen za hákování. Přesilovka pro Slovan. Vida, ještě šance žije.
     
    54:53
    Slovan přišel o pásmo a hosté se tak osvobozují.
     
    55:27
    Další vyhození kotouče hosty přes celé kluziště.
     
    55:57
    Slovanu se přesilovka vůbec nedaří a hosté se tak znovu osvobozují.
     
    56:42
    Hosté v plném počtu.
     
    56:59
    Sigalet s Vondrkou teď zavařili obraně hostí, ale Karlsson nebezpečí před svou brankou dokázal zažehnat.
     
    57:24
    Další rána Vondrky mířila jen do připraveného Karlssona. Ten je nyní zasypáván slušnou sprškou střel. Ale hostující brankář má dnes prostě svůj den.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:10
    Janus nyní rychle rozehrál puk, aby nedošlo k přerušení hry.
     
    58:28
    Domácí si berou oddechový čas a je možné, že se pokusí o hru bez brankáře.
     
    58:28
    Je to tak, branka domácích je prázdná, Slovan to zkouší v šesti.
     
    59:01
    Jenže hráči hostí mají neustále puk pod kontrolou a snaží se ho vyhazovat tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    59:30
    Závar před hostující brankou finští obránci zažehnali a už to vypadá, že je skutečně všem nadějím konec.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Slovan bojoval do posledních minut, ale nebylo to nic platné. Jokerit si své vedení už udržel a z ledu Slovanu si odváží všechny tři body.
     
    Česká stopa

    Michal Vondrka (SLO) 0+0, 2 střely, čas na ledě 16:56
    Tomáš Netík (SLO) 0+0, 2 střely, čas na ledě 16:17

    Petr Koukal (JOK) 1+0, 1 střela, čas na ledě 15:17
     
    To je pro tuto chvíli ode mě vše, přeji hezký zbytek neděle a u dalších online přenosů z hokeje se těším na shledanou. (19:21:36)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 12. Nagy (Tičar), 55. Jeglič (TS) – 14. Moses (Omark, Lajunen), 26. Rita (Harju, Karalahti), 30. Koukal (Moses, Omark), 45. Harju (Rita)


    HC Slovan Bratislava: Janus (Bartoš) – Štajnoch, Baranka, Sersen, Sigalet, Foster, Starosta, Brejčák – Netík, Surový, Bartovič – Vondrka, Murley, Hudáček – Nagy, Tičar, Jeglič – Šťastný, Bližňák, Lunter
    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Lajunen, Gunderson, Karalahti, Korpikari, Väänänen, Ohtamaa – Aaltonen, Kapanen, Sallinen – Rita, Harju, Mäki – Moses, Koukal, Omark – Pöysti, Hahl, Ben-Amor

    Rozhodčí: Dějev, Naumov – Balodis, Medveděv
    bahis siteleri