Vítkovice – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Litvínov – Třinec 2:1 (kon.) | K. Vary – Zlín 1:2 (0:2 po s.n.)
Mountfield HK – Plzeň 1:3 (kon.) | Liberec – Chomutov 7:1 (kon.) | Olomouc – Pardubice 4:3 (po pr.)
Kometa Brno – Sparta 2:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
HC Škoda Plzeň
Pátek 08.01.2016, 18:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:58
    Panejo! Jakub Lev uháněl na prázdnou bránu, ale po přejetí do hradeckého pásma trefil jen boční konstrukci! Ten to bude mít u spoluhráčů těžké.
     
    57:55
    Hradec to bez oddechového času zkouší v šesti bez gólmana!
     
    57:55
    Dnešnímu utkání přihlíží 5346 diváků.
     
    57:13
    Do puku se z první opřel Dominik Kubalík, ránu obětavě zastavil ležící Jiří Vašíček. Tohle bylo pěkné.
     
    54:19
    Rozhodčí museli u střídaček trhat Jaroslava Kudrnu (HKM) a Jakuba Lva (PLZ), kteří si zchladí hlavy na trestné lavici. Oba za držení protihráče, asi se prostě drželi moc těsně... 4 na 4.
     
    53:13
    Ale ještě musí zasahovat Matěj Machovský, který se parádně přesunul proti přečíslení a střele Romana Kukumberga!
    52:51 Miroslav INDRÁK - 1:3
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    52:51
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A tohle už se bude domácím těžko dotahovat, Plzeň poprvé v zápase vede o dva góly! Několik hradeckých hokejistů v obraně koukalo na puk, místo na hráče, a Kracíkovu přihrávku poslal na Kacetla Kubalík. Brankáři proklouzl kotouč pod tělem za záda, kde si ho našel MIROSLAV INDRÁK a dorážka do prázdné brány pro něj byla formalitou – 1:3! Asistence: Dominik Kubalík, Jaroslav Kracík.
     
    52:03
    Hradečtí se nezvládli zastoupit při návratu dozadu a Jakub Lev si to hasil na Kacetla sám. Volil střelu, tu ale brankář chytá!
     
    50:48
    Před Machovským operoval Antonín Honejsek, ale nedostal se k volnému puku a nedokázal ho dorazit.
     
    47:48
    Ou! Zdeněk Čáp si teď počkal na Miroslava Indráka, kterého poslal k ledu krásným hitem.
     
    44:33
    Hosté ještě diskutovali s rozhodčím o výši trestu, nicméně faul kolenem Zdeňka Čápa (HKM) na Jakuba Lva je ohodnocen jen dvěma minutami.
     
    40:31
    Zato Plzeň hrát nebude. Jakub Jeřábek (PLZ) hákoval Romana Kukumberga, a tak mají domácí šanci na vyrovnání.
     
    38:18
    Zároveň následuje po delší době přesilová hra Plzně. Jaroslav Bednář (HKM) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    38:18
    Hradecká obrana je od inkasované branky zcela v troskách, další gól měl na hokejce Dominik Kubalík. Kacetl chytá!
     
    37:39
    Vzápětí měl obrovskou šanci Miroslav Indrák, ale hradeckou branku minul!
    36:57 Lukáš PULPÁN - 1:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    36:57
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Celá hradecká práce během druhé třetiny přichází po laciné brance vniveč, plzeňští hokejisté si berou zpátky ztracené vedení! Po levé straně ujel dopředu LUKÁŠ PULPÁN a přestože byl opravdu v obrovském úhlu, našel místo ve druhém růžku chybujícího Ondřeje Kacetla – 1:2! Bez asistence.
     
    34:23
    Petr Kadlec (PLZ) svěsil ramena a odjíždí na lavici hanby. Vyhodil totiž puk za plexisklo a Hradec jde na pátou přesilovku v řadě, v této třetině čtvrtou. Dokáže ze své zlepšené hry vytěžit obrat?
     
    33:40
    Hradečtí dojeli puk a po plzeňské chybě se k němu dostal Kudrna. Mohl zkusit najít Knotka, místo toho vykroužil před brankáře, ale bekhend mu sjel a Machovský zasáhl betonem.
     
    32:54
    Po přečíslení už domácí mohli být napřed! Pláněk střílel z pravé strany a před brankovištěm se k vyraženému puku dostal Honejsek, ale Machovský proti krkolomné střele vykopl levý beton!
    31:02 Rastislav DEJ - 1:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    31:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    A právě v tom spočívá krása i hořkost hokeje zároveň, domácím totiž stačil jeden okamžik a pojedeme od nuly! Antonín Honejsek poslal puk od pravého hrazení, na Machovského ho prodloužil RASTISLAV DEJ. Kotouč se po prvním zákroku snášel na led, ale Machovský ho nedokázal přikrýt a Dej ho dorazil do branky – 1:1! Gól padl v poslední vteřině přesilovky. Asistence: Antonín Honejsek.
     
    29:03
    Ale bude potřebovat ubránit i čtvrté! Kristián Kudroč (PLZ) pyká dnes podruhé, znovu za nedovolené bránění.
     
    28:30
    Hradečtí vyhráli buly a Filip Hronek udělal s pukem ještě pár kroků dopředu. Machovského ale nepropálil, Kopta pak dorážel marně.
     
    27:02
    Roman Kukumberg vybídl ze strany Rastislava Deje, jehož střelu na druhou tyč musel vytáhnout Machovský! Pak to zvládl i vleže proti dorážce.
     
    26:36
    Rastislav Dej si obhodil Lukáše Pulpána (PLZ), který jeho úprk zastavil a Hradec si po komerční pauze zahraje třetí přesilovku. Menší trest za nedovolené bránění.
     
    22:31
    Roman Kukumberg z úhlu neprostřelil Machovského bekhendem a pak dopředu ujel z trestné Jeřábek. Ani on změnu skóre nezařídil!
     
    21:43
    Ondřej Kacetl levým betonem Preisingera vychytal!
     
    21:43
    Hradeckých přihrávek bylo strašně moc, až dopředu ujel Preisinger se spoluhráčem. Hradečtí faulovali a rozhodčí nařizují trestné střílení!
     
    20:27
    Druhá část nám odstartovala slušnou šancí Jaroslava Bednáře a posléze plzeňským faulem. Jakub Jeřábek (PLZ) pyká za podražení.
     
    16:17
    Tak přece jenom. Hradečtí si vybojovali svou první přesilovku, za nedovolené bránění je vyloučen Kristián Kudroč (PLZ). Jedinečná šance pro domácí, jak se vrátit do hry.
     
    13:29
    Indrák s Hrňou vykombinovali hradeckou sestavu a už byli před prázdnou brankou, ale zpětná přihrávka Hrni nebyla přesná! Indrák by potřeboval hokejku na druhou stranu.
     
    12:33
    Skvěle to provedl Jaroslav Kracík. Vyhrál buly dopředu a zákrok, kterým ho Jaroslav Bednář (HKM) poslal k zemi, ohodnotili sudí dvěma minutami za podražení.
     
    12:29
    Indiánská přečíslení teď zavánějí druhým gólem. Tentokrát prchli dopředu Tomáš Svoboda s Erikem Hrňou, ale proti druhému jmenovanému se rychle přesunul Kacetl a nedovolil další pohromu!
     
    11:25
    Za hradeckou obranu prchla plzeňská dvojice a puk dostal Jakub Lev. Byl ale ve dvojičce s hradeckým hráčem, i proto zvedl puk kusek nad hradecké břevno!
     
    09:59
    Hradečtí prchli dopředu ve třech. Bednář hodil puk do strany Courchainovi, který pak hledal Bohumila Janka, ale ten to nestihl!
    08:01 Dominik KUBALÍK - 0:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    08:01
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A tenhle nápor končí zcela zaslouženým prvním gólem v hradecké síti! Přesilovková formace svírala domácí přes minutu, až Jakub Jeřábek vystřelil od modré a volný DOMINIK KUBALÍK dokázal puk přesně tečovat do branky. Ondřej Kacetl neměl šanci, hosté se ujímají vedení – 0:1! Asistence: Jakub Jeřábek, Jaroslav Kracík.
     
    07:44
    Dvakrát pak pálil Jakub Lev. První střelu vytáhl Kacetl jen centimetry vedle tyčky, druhá skončila na břevnu! Hosté mají drtivý nápor.
     
    07:15
    Indiáni to sehráli parádně a Kubalík nahrával napříč pásmem Indrákovi, který měl před sebou prázdnou bránu. Z první ji ale netrefil!
     
    06:47
    Paradoxně po hradeckém tlaku přichází vyloučení na straně domácích. Tomáš Knotek (HKM) – 2 minuty za vysokou hůl.
     
    06:36
    Hned po něm byli zase nebezpeční! Hronek tvrdě pálil od modré a dorážel Adam Courchaine, ale soupeři ho dokázali včas zablokovat.
     
    05:55
    Jako by mě domácí slyšeli, přejeli do protiútoku a měli dvě velké šance! Jaroslav Bednář našel krásným pasem Tomáše Knotka, jehož střelu musel vytáhnou Machovský. Potom okamžitě dorážel právě Bednář, ale brankář byl zpátky na svém místě!
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 32. Dej (Honejsek) – 9. Kubalík (Jeřábek, Kracík), 37. Pulpán, 53. Indrák (Kubalík, Kracík)


    Mountfield HK: Kacetl (A. Svoboda) – K. Pilař, Čáp, Pláněk, Jank, Dietz, Vašíček, Hronek – Bednář "C", Kukumberg, Dej – Kudrna, Knotek, Courchaine – Honejsek, Ihnačák, Červený – Beránek, Nedvídek, Kopta. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Jeřábek, Moravčík, Kadlec, Sklenička, Kudroč, Pulpán – Indrák, Kracík, Kubalík – Kratěna "C", Bližňák, Lev – Hrňa, Preisinger, T. Svoboda – Beran, Přikryl, Poletín. Trenér: Michal Straka.

    Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Frodl, Bláha.

    Diváci: 5346
    bahis siteleri