Washington – Detroit 1:0 (kon.) | Columbus – NY Rangers 4:2 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 2:3 (po pr.)
Carolina – Montreal 3:2 (kon.) | Calgary – Chicago 2:3 (kon.) | Philadelphia – Tampa 0:3 (kon.)
Los Angeles – New Jersey 4:2 (kon.)
konec
Calgary Flames
2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Chicago Blackhawks
Sobota 19.11.2016, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:37 Marián HOSSA - 2:3
     
    57:37
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak to je tedy pořádně studená sprcha pro domácí hokejisty Calgary Flames! Necelé dvě a půl minuty do konce základní hrací doby hosté jdou do těsného vedení o jednu branku a Chad Johnson měl nyní i docela smůlu. Po střele některého hráčů Blackhawks kotouč spadl ze vzduchu směrem k pravé tyči domácího zařízení. Puk sice sám do branky nedoskotačil, ale dokázal jej tam usměrnit slovenský útočník MARIÁN HOSSA, který i s trochou štěstí skóruje. Domácí střídačka si ještě vyžádala kontrolu, zda se nejednalo o nedovolené bránění gólmana. Ale trefa platí. Obránce Michal Kempný má zároveň první kanadský bod v NHL. Asistence: Artěmij Panarin, Michal Kempný.
    34:34 Brent SEABROOK - 2:2
     
    34:34
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Máme tu první přesilovkovou trefu tohoto zápasu. A přitom se nejednalo o žádnou akci sehranou až do prázdné branky. Ba naopak. Velice jednoduchá a přímočará akce, kterou nyní sehráli hostující hokejisté, nádhernou nahrávku do pozice za pravý kruh obdržel obránce Chicago Blackhawks BRENT SEABROOK. Ten se pak opřel do kotouče a propálil vše, co mu stále v cestě. Včetně brankáře Chada Johnsona. Pěkně orazil kotouč o tyčku a máme tedy vyrovnáno, výsledkově začínáme od znovu, jistě dnes ještě bude na co koukat. Asistence: Duncan Keith, Patrick Kane.
    27:03 Sean MONAHAN - 2:1
     
    27:03
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Netrvalo dlouho a Calgary Flames se prosazují znovu, tím pádem otáčejí výsledek na svou stranu a během několika málo okamžiků střílejí druhou branku. Tentokráte už to byla mnohem méně náhodná situace, ba skoro se dá říci akce z hokejové učebnice, opravdu pohledná gólová situace. Zodpovědnost na levé straně útočného pásma na sebe vzal autor předchozí branky Sam Bennett, který si nádherně zpracoval touš na levém kruhu a pak vybídl ke skórování SEANA MONAHANA. A ten už neměl vůbec problém skórovat, poslal kus černé gumy těsně nad ledem, pravděpodobně mezi nohy Crawforda. Hodně pohledný moment. Asistence: Sam Bennett, Troy Brouwer.
    23:33 Sam BENNETT - 1:1
     
    23:33
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Avšak to už teď není pravda, šance následně přišla a hokejisté Calgary Flames velmi rychle vyvrátili má slova. Je pravda, že domácí celek měl nyní při zakončení docela štěstí, ale to už k hokeji a ke sportu obecně tak nějak patří. Monahan s Brouwerem nejdříve uháněli směrem k zařízení Crawforda, ale gólman Hawks je zastavil. Pak ale někde od levé tyče vydoloval kus černé gumy SAM BENNETT a záhadným odrazem procpal touš až za brankovou čáru. Máme tedy znovu vyrovnáno a uvidíme, kdo bude mít nyní herně navrch. Asitence: Sean Monahan, Troy Brouwer.
    07:42 Ryan HARTMAN - 0:1
     
    07:42
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jenže teď už si obrana Calgary Flames neporadila a na světě je úvodní branka tohoto utkání. Stačil jeden větší únik a brankář Johnson inkasuje, navíc se jednalo o individuální chybu, po které se do samostatného úniku na branku hokejistů v červených dresech dostal RYAN HARTMAN. Jeho rychlé brusle nedaly bekům a vracejícím se hráčům Flames šanci, Hartman poté v pohodě pověsil kus černé gumy do sítě. Chicago Blackhawks tedy mají ještě v prvních deseti minutách vedení na hokejkách a domácí borce čeká těžká práce. Asistence: Arťom Anisimov.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 24. S. Bennett (Monahan, Brouwer), 28. Monahan (S. Bennett, Brouwer) – 8. Hartman (Anisimov), 35. Seabrook (Keith, P. Kane), 58. Hossa (Panarin, Kempný)


    Calgary Flames: Ch. Johnson – Giordano, D. Hamilton, Brodie, D. Wideman, Kulak, Engelland – S. Bennett, Monahan, Brouwer – Tkachuk, Backlund, Frolík – Stajan, Vey, Chiasson – Ferland, F. Hamilton, Hathaway.
    Chicago Blackhawks: Crawford – Keith, B. Campbell, Kempný, Seabrook, Forsling, Hjalmarsson – Pánik, Toews, P. Kane – Panarin, Anisimov, Hossa – Rasmussen, Krüger, Hartman – Desjardins, Schmaltz, Tootoo.

    Rozhodčí: Hebert, St. Pierre – Berg, Galloway

    Diváci: 18 691
    bahis siteleri