Washington – Detroit 1:0 (kon.) | Columbus – NY Rangers 4:2 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 2:3 (po pr.)
Carolina – Montreal 3:2 (kon.) | Calgary – Chicago 2:3 (kon.) | Philadelphia – Tampa 0:3 (kon.)
Los Angeles – New Jersey 4:2 (kon.)
konec
Calgary Flames
2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Chicago Blackhawks
Sobota 19.11.2016, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    Ale pozor, bude se ještě osm vteřin před koncem třetí třetiny vylučovat za podražení. Arťom Anisimov podrazil Monahana a je tu ještě jedna poslední šance pro domácí barvy.
     
    58:58
    Frolík zavezl kus černé gumy do útočného pásma, to už domácí hrají s prázdnou brankou a riskují hru se šesti muži v poli.
    57:37 Marián HOSSA - 2:3
     
    57:37
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak to je tedy pořádně studená sprcha pro domácí hokejisty Calgary Flames! Necelé dvě a půl minuty do konce základní hrací doby hosté jdou do těsného vedení o jednu branku a Chad Johnson měl nyní i docela smůlu. Po střele některého hráčů Blackhawks kotouč spadl ze vzduchu směrem k pravé tyči domácího zařízení. Puk sice sám do branky nedoskotačil, ale dokázal jej tam usměrnit slovenský útočník MARIÁN HOSSA, který i s trochou štěstí skóruje. Domácí střídačka si ještě vyžádala kontrolu, zda se nejednalo o nedovolené bránění gólmana. Ale trefa platí. Obránce Michal Kempný má zároveň první kanadský bod v NHL. Asistence: Artěmij Panarin, Michal Kempný.
     
    40:56
    Velká šance, kterou měl na brankovišti Patrick Kane a skoro se už hosté radovali ze vstřeleného gól. Ale puk pravděpodobně do sítě nedoskotačil, jen těsně skončil před brankovou čárou.
     
    38:15
    Chyba v hostujícím střídání a Calgary Flames si zahrají další početní výhodu. Týmový trest Chicaga za příliš mnoho hráčů na ledě míří odpykat kapitán celku Jonathan Toews. Bude doufat, že jeho mužstvo neinkasuje.
    34:34 Brent SEABROOK - 2:2
     
    34:34
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Máme tu první přesilovkovou trefu tohoto zápasu. A přitom se nejednalo o žádnou akci sehranou až do prázdné branky. Ba naopak. Velice jednoduchá a přímočará akce, kterou nyní sehráli hostující hokejisté, nádhernou nahrávku do pozice za pravý kruh obdržel obránce Chicago Blackhawks BRENT SEABROOK. Ten se pak opřel do kotouče a propálil vše, co mu stále v cestě. Včetně brankáře Chada Johnsona. Pěkně orazil kotouč o tyčku a máme tedy vyrovnáno, výsledkově začínáme od znovu, jistě dnes ještě bude na co koukat. Asistence: Duncan Keith, Patrick Kane.
     
    33:35
    A zase přerušená hra, teď ale kvůli faulu. Vůbec poprvé se dnes bude vylučovat z domácích řad, Marián Hossa dostal od Tkachuka hokejkou do obličeje a hráč Flames je nucen pykat dvě minuty. Možnost pro Blackhawks.
     
    30:20
    Calgary Flames si zahrají třetí přesilovku v tomto zápase. Hosté se dopustili dalšího faulu a za katr už je připraven zamířit slovenský útočník Marián Hossa, jenž hákoval Tkachuka, tady nebylo moc co řešit. Další možnost pro Plameny.
    27:03 Sean MONAHAN - 2:1
     
    27:03
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Netrvalo dlouho a Calgary Flames se prosazují znovu, tím pádem otáčejí výsledek na svou stranu a během několika málo okamžiků střílejí druhou branku. Tentokráte už to byla mnohem méně náhodná situace, ba skoro se dá říci akce z hokejové učebnice, opravdu pohledná gólová situace. Zodpovědnost na levé straně útočného pásma na sebe vzal autor předchozí branky Sam Bennett, který si nádherně zpracoval touš na levém kruhu a pak vybídl ke skórování SEANA MONAHANA. A ten už neměl vůbec problém skórovat, poslal kus černé gumy těsně nad ledem, pravděpodobně mezi nohy Crawforda. Hodně pohledný moment. Asistence: Sam Bennett, Troy Brouwer.
    23:33 Sam BENNETT - 1:1
     
    23:33
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Avšak to už teď není pravda, šance následně přišla a hokejisté Calgary Flames velmi rychle vyvrátili má slova. Je pravda, že domácí celek měl nyní při zakončení docela štěstí, ale to už k hokeji a ke sportu obecně tak nějak patří. Monahan s Brouwerem nejdříve uháněli směrem k zařízení Crawforda, ale gólman Hawks je zastavil. Pak ale někde od levé tyče vydoloval kus černé gumy SAM BENNETT a záhadným odrazem procpal touš až za brankovou čáru. Máme tedy znovu vyrovnáno a uvidíme, kdo bude mít nyní herně navrch. Asitence: Sean Monahan, Troy Brouwer.
     
    18:36
    Před koncem první třetiny je tu ještě jedna šance pro domácí barvy, další hráč Chicaga musí odjet na trestnou lavici. Nyní to je Marcus Krüger, který se dle názoru hlavního rozhodčího provinil hrou vysokou holí.
     
    08:53
    Sledujeme první trest tohoto zápasu, na trestnou lavici musí odejít na dvě minuty za podražení hostující hokejista Jordin Tootoo. Je tu tedy šance pro Flames na to, aby vyrovnali výsledek na kostce.
    07:42 Ryan HARTMAN - 0:1
     
    07:42
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jenže teď už si obrana Calgary Flames neporadila a na světě je úvodní branka tohoto utkání. Stačil jeden větší únik a brankář Johnson inkasuje, navíc se jednalo o individuální chybu, po které se do samostatného úniku na branku hokejistů v červených dresech dostal RYAN HARTMAN. Jeho rychlé brusle nedaly bekům a vracejícím se hráčům Flames šanci, Hartman poté v pohodě pověsil kus černé gumy do sítě. Chicago Blackhawks tedy mají ještě v prvních deseti minutách vedení na hokejkách a domácí borce čeká těžká práce. Asistence: Arťom Anisimov.
     
    05:45
    Změnit to mohl kapitán hostů Jonathan Toews, jenž byl na chvíli úplně sám před gólmanem v červeném trikotu, ale nedokázal za něj procpat kus černé gumy. Tohle byla asi zatím největší šance zápasu.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 24. S. Bennett (Monahan, Brouwer), 28. Monahan (S. Bennett, Brouwer) – 8. Hartman (Anisimov), 35. Seabrook (Keith, P. Kane), 58. Hossa (Panarin, Kempný)


    Calgary Flames: Ch. Johnson – Giordano, D. Hamilton, Brodie, D. Wideman, Kulak, Engelland – S. Bennett, Monahan, Brouwer – Tkachuk, Backlund, Frolík – Stajan, Vey, Chiasson – Ferland, F. Hamilton, Hathaway.
    Chicago Blackhawks: Crawford – Keith, B. Campbell, Kempný, Seabrook, Forsling, Hjalmarsson – Pánik, Toews, P. Kane – Panarin, Anisimov, Hossa – Rasmussen, Krüger, Hartman – Desjardins, Schmaltz, Tootoo.

    Rozhodčí: Hebert, St. Pierre – Berg, Galloway

    Diváci: 18 691
    bahis siteleri