Empoli – Neapol 2:1 (kon.) | AS Řím – Fiorentina 2:2 (kon.) | Janov – Inter 0:4 (kon.)
Frosinone – Parma 3:2 (kon.) | Spal – Lazio 1:0 (kon.) | Turín – Sampdoria 2:1 (kon.)
konec
Spal
1:0 (0:0)
S. S. Lazio
Středa 03.04.2019, 21:00 • Stadio Paolo Mazza • Italská Serie A • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 9:16. (22:57:22)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Spalu, který svého soupeře porazil poměrem 1:0. Ani druhý poločas nebyl z hlediska atraktivnosti zrovna ten nezáživnější, navíc jsme se nedočkali téměř žádné šance. Většinu času jsme sledovali boj ve středu hrací plochy, který navíc nabízel celou řadu nedovolených zákroků. Jedna branka přeci jenom padla, v samotném závěru zužitkovali pokutový kop domácí hráči, jenž tak nakonec berou tři body.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Lazio se dožadovalo rohového kopu, avšak hlavní sudí je neúprosný. Naopak za řeči obdržel žlutý kartónek Parolo.
     
    90+4
    Je tu další žlutá karta, tentokráte za záchrannou brzdu zatáhl hostující Durmisi.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Tomas Strakoša (S. S. Lazio).
     
    90+3
    Do pokutového území domácích přiletěl centr, který se ale neujal. Na druhou stranu se tak žene smečka domácích hráčů.
     
    90+3
    Nesportovní chování v podání Paloschiho muselo být oceněno žlutou kartou.
     
    90+2
    Bylo pískáno ofsajdové postavení, ve kterém se zjevil hostující Milinković-Savić. Budeme sledovat rozehrávku od branky, Viviani nikam nespěchá.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    90
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Patric, přichází Marco Parolo.
    89. Andrea PETAGNA - 1:0
     
    89
    Spal právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! K exekuci pokutového kopu se nakonec postavil ANDREA PETAGNA, který raději zamířil na jistotu doprostřed branky, zatímco se brankář Strakoša vydal k levé konstrukci.
    89. Penaltový zákrok.
     
    89
    Pokutový kop to přeci jenom bude!
     
    89
    Hlavní sudí si ještě není zcela jist, nakonec se poběží podívat na video.
     
    87
    To jsou věci! Nejprve to totiž vypadalo na pokutový kop pro Spal, avšak hlavní sudí nakonec udělil žlutou kartu za simulování. Cionek svůj pád přihrál.
     
    87
    Až nyní se musel činit hostující brankář Strakoša, na kterého to zkoušel přízemní střelou Fares. Jednalo se o pohotový zákrok, následovat bude roh.
     
    86
    Posléze z vlastní poloviny rozehrával Vicari, který pohotovou nabídkou zkoušel najít Paloschiho, což se sice nepovedlo, avšak domácí budou vhazovat.
     
    85
    Napadající Caicedo byl v souboji o míč příliš pozdě, navíc jsme sledovali nedovolený zákrok. Rozehrávky se ujal brankář Viviano, který odkopával.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Manuel Lazzari (Spal).
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, na první branku stále čekáme. Hra je stále hodně vyrovnaná, sledujeme ale hodně nepřesností.
     
    80
    Až nyní se nám po delší době připomněl Immobile, jehož hlavička ale nemířila mezi tři tyče. Viviano tak zasahovat nemusel, nyní bude vykopávat.
     
    79
    Aby toho nebylo málo, tak se hodně neohrabaně choval Caicedo, který rukama skolil k zemi protihráče. Jednoznačný faul, tentokráte bez karty.
     
    78
    Střídající Durmisi se postaral o provedení autového vhazování, které bylo skutečně hodně daleké. U půlící čáry si ale nedovoleně počínal Immobile.
     
    77
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Sergio Floccari, přichází Alberto Paloschi.
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Senad Lulić, přichází Riza Durmisi.
     
    76
    Nakonec jsme se dočkali hned dvou rohových kopů. Ten druhý přinesl centr k hranici malého vápna, kde si v hlavičkovém souboji poradil domácí Vicari.
     
    75
    Římané měli k dispozici standardní situaci, která nakonec přinesla centrovanou nabídku. Na zadní tyči naskakoval Cionek, jenž prodlužoval do zámezí.
     
    74
    Alberto dokázal přenést hru na Milinkoviće-Saviće, který si ještě všiml naběhnuvšího Marušiće. Střela posledně jmenovaného putovala vysoko nad branku.
     
    73
    Cionek si nakonec rozmyslel nákop k šestnáctce, místo toho přihrával na svého obranného kolegu. Stále sledujeme velice nezáživnou podívanou.
     
    72
    Strakoša si trochu zahrával, míč mu totiž uskočil daleko od kopačky, což vadit nemuselo. Kousek od něj se nacházel Acerbi, který vyvezl balón.
     
    71
    Na opačné straně si na levé křídlo sbíhal dnes hodně nevýrazný Immobile. Jeho oběhnutí šestnáctky přineslo pád, pokutový kop se ale pískat nebude.
     
    70
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Alessandro Murgia, přichází Pasquale Schiattarella.
     
    69
    Drzým způsobem to zkoušel domácí Fares, který se rychlostně dostal až k hranici šestnáctky, avšak poté se mu nepovedlo zakončit pravou nohou.
     
    64
    Na jistotu se rozhodl zahrát Cionek, který prudkou hlavičkou poslal míč do bezpečnějšího prostoru. Posléze na zemi zůstal ležet jeden z hráčů Spalu.
     
    63
    Hodně tvrdým skluzem si pomohl Immobile, který doslova sestřelil protihráče.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na první branku stále čekáme. V tuto chvíli sledujeme vyrovnanou bitvu, Spal se stále nedostal k ničemu vážnějšímu.
     
    62
    Obrannou povinnost si u rohového praporku splnil Acerbi, který důrazným způsobem uhlídal Lazzariho. Nakonec to bylo pouze za cenu autu zprava.
     
    61
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Joaquín Correa, přichází Felipe Caicedo.
     
    60
    Spal tak dlouho obléhal pokutové území, až se včas vrátila smečka hladových protihráčů. Lazzari trefil protihráče, následovat bude další aut.
     
    59
    Missiroli si počkal na náběh Kurtiće, který ještě vyprodukoval zpětnou přihrávku na Cioneka, jenž byl faulován. Spal bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    58
    Lazio na nic nečekalo, naopak se bleskovým způsobem dostalo k opačné šestnáctce, odkud centroval Milinković-Savić. Centr za sebe prodlužoval Vicari.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Sergej Milinković-Savić (S. S. Lazio).
     
    56
    Hezký dloubáček směřoval na Lucase, který v pádu ještě stačil zakončit. Jeho zakončení směřovalo pouze do nohy brankáře Viviana, jenž se musel opět činit.
     
    55
    Domácí strážce tyčí to zkoušel rychlým výkopem na nevýrazného Petagnu, který nedokázal zalepit neposedný míč. Ten nakonec zamířil do rukou Strakoši.
     
    54
    Rozehrávku si vzal na starost Alberto, kterému se podařilo centrem oslovit Bastose, jenž hlavičkoval doprostřed. Rutinní práce pro brankáře Viviana.
     
    53
    Fares si tentokráte rozmyslel úprk po levém křídle, navíc si nevymodlil ani nedovolený zákrok. Na druhé straně si standardku vymodlil křídelník Marušić.
     
    52
    Sled autových vhazování stále pokračuje. Felipe to zkoušel hodně dalekonosnou nabídkou, kterou včas dokázal odehrát hostující Gabarrón.
     
    51
    Lazio muselo vyvážet míč až od svého pokutového území, přičemž si práci s balónem vyzkoušel také Strakoša. Domácí stále aktivně napadají kombinaci.
     
    50
    Míč se opět ocitl za postranní čárou, jako poslední se ho dotkl domácí Kurtić. Marušić si vybral Gabarróna, ke kterému hodně narychlo přistoupil Felipe.
     
    49
    Posléze si to podél postranní lajny namířil rychlonohý Fares, který ale nedokázal uspět proti Marušićovi. Posléze si Lazio vymodlilo nedovolený zákrok.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali autové vhazování v podání Felipeho, který si pro spolupráci chtěl vybrat Lazzariho, jenž se pohnul špatným směrem.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nakonec nepřinesl žádnou přesnou trefu. V úvodu utkání jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, avšak postupem času začalo dominovat Lazio, které většinu času kombinovalo na polovině soupeře. Římané sice měli herně navrch, avšak neustále naráželi na pozornou obranu, která většinu akcí dokázala odrážet. Spal toho směrem dopředu moc nepředvedl, avšak v defenzivní činnosti předvádí zodpovědný výkon.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Na útočnou polovinu zavítal také obránce Bastos, kterému se nakonec podařilo vybojovat rohový kop. Jedna z posledních šancí prvního poločasu.
     
    45+1
    Hodně rychle musel jednat Murgia, kterého při rozehrávce napadal Correa. Do kombinace se zapojil také Viviano, jenž odkopával do strany.
     
    45
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    44
    Gabbarón si seběhl na pravou stranu, odkud zkoušel odcentrovat do pokutového území. Nejvýše do vzduchu vyšplhal Vicari, jenž míč odklidil.
     
    43
    Koncovka prvního poločasu se nám pomalu a jistě blíží ke svému konci. Lazio má velké problémy s přechodem k vápnu, kde číhá blok protihráčů.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Až nyní byl do kombinace zapojen také Strakoša, který to tentokráte zkoušel hodně odvážnou rozehrávkou, jenž přinesla zakončení v podání Murgii.
     
    38
    Ten druhý byl o poznání nebezpečnější, avšak ani tentokráte jsme neviděli žádný střelecký pokus. Spal už poměrně dlouhou dobu hraje bez balónu.
     
    37
    Alberto zkoušel zakroutit míč do malého vápna, kde nakonec zasahoval Murgia. Jisté odklízení balónu opět skončilo v zámezí, další roh pro Lazio.
     
    36
    Středem hrací plochy to zkoušel Lucas, který ihned přiťukl na Immobileho, jenž nestačil včas jednat. Hosté přeci jenom vybojovali další rohový kop.
     
    35
    Dalekonosný pas měl směřovat na Floccariho, avšak byl o poznání delší. Strakoša tak měl další rutinní práci, jeho odkop směřoval na levou stranu.
     
    34
    Vicari to zkoušel celkem ledabylým odkopnutím míče na druhou stranu, kde na něj nedosáhl Floccari. Aby toho nebylo málo, tak budeme sledovat další aut.
     
    33
    Na levém křídle to centrovanou nabídkou zkoušel Kurtić, jehož centr směřovala vysoko nad branku. Strakoša bude moci rozehrávat od své branky.
     
    32
    Regini nakonec přeci jenom musel odstoupit z tohoto zápasu, zdravotní problémy totiž byly vcelku vážné. Uvidíme, jak bude mít vynucené střídání velký vliv.
     
    31
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Vasco Regini, přichází Felipe.
     
    30
    Nakonec se jednalo o Reginiho, který musel za postranní čáru, kde se podrobil krátkému ošetření. O pár vteřinek později, přiběhl zpět na hrací plochu.
     
    29
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi zůstal ležet jeden z domácích hráčů. Na nic vážného to nevypadá, zanedlouho by se mělo pokračovat ve hře.
     
    24
    Domácí se zmohli pouze na dalekonosný odkop, na který si počíhal Gabbarón. Ledabylá rozehrávka Lazia přeci jenom přinesla ztrátu míče.
     
    23
    Milinković-Savić se zjevil proti přesile protihráčů, která ho neúnavně napadala. Hostující záložník logicky musel jednat prostřednictvím zpětné příhry.
     
    22
    Zcela jednoduše to zkoušel Alberto, který ihned pálil zpoza pokutového území. Jednalo se o nepřesný projektil, který skončil v ochozech stadionu.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nepřinesla žádnou přesnou trefu. Lazio je sice aktivnější, avšak stále naráží na pozornou obranu.
     
    20
    Míč se opět ocitl v zámezí, tentokráte se o to postaral jeden z domácích. Římané se raději vrátili zpět na vlastní polovinu, kde čekají na spoluhráče.
     
    19
    Následovalo autové vhazování pro domácí mužstvo, ujal se ho obránce Regini. Ten si vybral vedle stojícího Missirolimu, který mu raději narazil zpět.
     
    18
    Po delší době si s míčem zahrál také brankář Strakoša, který nejprve naznačil odkop od branky, avšak poté na jistotu přihrál volnému Acerbimu.
     
    17
    Také domácí si vyzkoušeli autové vhazování, po kterém přišel na řadu odkop od branky. Viviano zkoušel najít Floccariho, který prodlužoval za sebe.
     
    16
    Hosté už poměrně dlouhou dobu kombinují s míčem na polovině soupeře, avšak Spal zatím předvádí zodpovědný výkon. Nyní má balón na noze Milinković-Savić.
     
    15
    U středového kruhu se čistým způsobem podařilo zasáhnout Lucasovi, který ale kolem sebe neměl podporu spoluhráčů. Lazio si nakonec vybojovalo aut.
     
    14
    Samotný centr nepřinesl nic nebezpečného, neboť se nejvýše do vzduchu dostal Acerbi. Posléze to nepovedeným centrem zkoušel Fares, jenž mířil na horní síť.
     
    13
    Vypadalo to, že Milinković-Savić zahrál rukou, avšak hlavní sudí si toho nakonec nevšiml. Až posléze bylo pískáno, na řadu přijde standardní situace.
     
    12
    Hodně neohroženě se vydal vpřed Lazzari, který špičkou kopačky prostrčil míč na Floccariho, u kterého byl pozorný Acerbi. Spal tak bude vhazovat.
     
    11
    Až nyní se nám hra trochu uklidnila, postaral se o to domácí Vicari, který po chvilkovém váhání přenášel hru k autové lajně, kde se nacházel volný Regini.
     
    10
    Marušić se pokoušel prodrat do šestnáctky, načež ještě spolupracoval s vedle stojícím Lucasem, který se ale nedostal přes blok protihráčů u vápna.
     
    9
    Nakonec je pískáno ve prospěch Spalu, nedovoleným zákrokem se totiž prezentoval hostující Correa, který při snaze o napadání, fauloval Vicariho.
    8. Immobile selhal v šanci.
     
    8
    První vážnější šance tohoto zápasu! Immobile se nakonec jako první dostal k míči, který okamžitě posílal na branku. Viviano si s tímto projektilem poradil.
     
    7
    K rozehrávce rohového kopu se nakonec postavil Alberto, který rozehrával po zemi na Luliće. Druhý jmenovaný trefil pouze protihráče před sebou.
     
    6
    Milinković-Savić tak dlouho táhl míč na pravé noze, až se nakonec pokoušel oslovit Marušiće, kterému se nakonec podařili vybojovat rohový kop.
     
    5
    Obrannou povinnost si před malým momentem splnil zadák Bastos, který za sebe nepustil Lazzariho. Římané si nakonec vybojovali autové vhazování.
     
    4
    Na pravém křídle měl celkem dost času Patric, který nakonec vyprodukoval zpětnou přihrávku. Lazio se dostalo zpět na útočnou zónu, kde nepochodil Alberto.
     
    3
    I domácí celek se poprvé seznámil s kulatým nesmyslem, který nekompromisně posílal na druhou stranu, kde se k němu dostal také brankář Strakoša.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Spal: Viviano – Regini, Cionek, Vicari, Fares – Lazzari, Missiroli, Murgia, Kurtić – Floccari (C), Petagna.
    Náhradníci: Fulignati, A. Gomis, Poluzzi – Bonifazi, Antenucci, Dickmann, Felipe, M. Janković, Paloschi, Schiattarella, Valdifiori, Valoti.

    S. S. Lazio: Strakoša – Patric, Acerbi, Bastos – Marušić, S. Milinković-Savić, Lucas Leiva, Alberto, Lulić (C) – Correa, Immobile.
    Náhradníci: Guerrieri, Proto – Badelj, Valon Beriša, Cataldi, F. Caicedo, Durmisi, Wallace, Jordao, Luiz Felipe, Parolo, Rômulo.

    Rozhodčí: Guida – Villa, Di Vuolo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    S. S. Lazio

    Na opačné straně stojí římské Lazio, který by chtělo proniknout na pozice, které zaručují skupinovou fázi Ligy mistrů. Římané se v současné době nacházejí na páté pozici, což by v konečném důsledku znamenalo "pouze" základní skupiny Evropské ligy. Lazio se rovněž v posledních zápasech herně zvedlo, například v minulém kole zvládlo hodně těžký duel proti Interu Milán, přičemž tento souboj nakonec rozlouskla jediná branka, o kterou se postaral římský Milinković-Savić. Lazio je v rámci tabulky venkovních celků na šesté pozici, což není vůbec špatné. Ze čtrnácti zápasů vyhrálo šestkrát, na druhou stranu prohrálo hned v pěti případech.
     
    Spal

    Fotbalisté Spalu letos nepodávají zrovna oku lahodící výkony, momentálně se totiž nacházejí na šestnácté pozici. Spal doposud dokázal nasbírat devětadvacet bodů, přičemž náskok na sestupové pásmo činí pouze čtyři body. Domácí tým tohoto zápasu se v posledních zápasech herně zvedl, nejprve celkem překvapivě na domácím stadionu porazil AS Řím poměrem 2:1, následně pak zvládl bitvu s osmnáctým Frosinone, které nakonec prohrálo výsledkem 0:1. Spalu se na vlastní půdě zrovna moc nedaří, z celkových čtrnácti zápasů vyhrál pouze ve třech případech. Hned pět zápasů přineslo porážku, avšak hůře jsou na tom Chievo a právě Frosinone.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Spal a S. S. Lazio.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Branky: 89. Petagna (pen.)

    Karty:   82. Lazzari (SPAL), 90+3. Paloschi (SPAL) – 57. S. Milinković-Savić (LAZ), 63. Immobile (LAZ), 90+4. Strakoša (LAZ), 90+4. Durmisi (LAZ), 90+5. Parolo (LAZ)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 9:16.
    Spal: Viviano – Regini (31. Felipe), Cionek, Vicari, Fares – Lazzari, Missiroli, Murgia (70. Schiattarella), Kurtić – Floccari (C) (77. Paloschi), Petagna.
    Náhradníci: Fulignati, A. Gomis, Poluzzi – Bonifazi, Antenucci, Dickmann, Felipe, M. Janković, Paloschi, Schiattarella, Valdifiori, Valoti.

    S. S. Lazio: Strakoša – Patric (90. Parolo), Acerbi, Bastos – Marušić, S. Milinković-Savić, Lucas Leiva, Alberto, Lulić (C) (77. Durmisi) – Correa (61. F. Caicedo), Immobile.
    Náhradníci: Guerrieri, Proto – Badelj, Valon Beriša, Cataldi, F. Caicedo, Durmisi, Wallace, Jordao, Luiz Felipe, Parolo, Rômulo.

    Rozhodčí: Guida – Villa, Di Vuolo
    bahis siteleri