Boston – Colorado 0:2 (kon.) | Buffalo – Columbus 1:4 (kon.) | Washington – Carolina 2:3 (kon.)
Detroit – Arizona 2:4 (kon.) | Tampa – Florida 7:2 (kon.) | Nashville – Toronto 0:4 (kon.)
Minnesota – Winnipeg 2:1 (kon.) | Edmonton – Montreal 1:4 (kon.) | Vancouver – San Jose 1:4 (kon.)
Anaheim – NY Rangers 6:0 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
1:4 (1:3, 0:1, 0:0)
Columbus Blue Jackets
Pátek 11.10.2013, 01:00 • HSBC Arena Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    V noci ze čtvrtka na pátek se proti sobě v HSBC Areně v Buffalu postaví domácí Buffalo Sabres a Columbus Blue Jackets. Ani jednomu z týmů se zatím nedaří podle představ a oba to chtějí změnit. První šanci mají již dnes! Jak zápas dopadne? Sledujte náš onlajn přenos!
     
    Buffalo Sabres v prvních čtyřech zápasech získalo jediný bod a fanoušci tak bijí na poplach. Navíc Buffalo vstřelilo pouze čtyři branky. V úvodu přišly porážky s Detroitem (1:2), Ottawou (0:1) a Pittsburghem (1:4). První bod Sabres získali před dvěma dny, když podlehli v prodloužení Tampa Bay v poměru 3:2.

    V zápase proti Columbusu rozhodně nenastoupí Švéd Henrik Tallinder a Fin Ville Leino, oba jsou totiž zranění. Příležitost tak dostanou jiní, kteří se pokusí o první bodový zisk pro Buffalo.
     
    Columbus Blue Jackets je na tom přece jen o něco lépe. Hosté mají odehrány dva zápasy, jeden z nich skončil vítězstvím, druhý porážkou. Dva body vynáší Columbusu průběžnou desátou pozici. Výhra přišla proti New Yorku Islanders, se kterým Blue Jackets prohrávali po dvou třetinách 2:0, nakonec se ale radovali z vítězství po samostatných nájezdech.
     
    V dnešním duelu neuvidíme žádného českého hokejistu, Slovensko zde ale přece jen bude mít drobné zastoupení. V dresu hostujícího Columbusu nastoupí Marián Gáborík. Rodák z Trenčína v úvodních dvou zápasech získal jeden gól a jednu asistenci ze zápasu proti Calgary.
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: Miller (Enroth) – Pysyk, Ehrhoff, Myers, Weber, Ristoalinen, McBain – Ott, Hodgson, Vanek – Stafford, Ennis, Foligno – Flynn, Grigorjenko, Girgensons – Kaleta, Porter, McCormick

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Prout, Johnson, Murray, Wisniewski, Savard, Nikitin – Gáborík, Dubinsky, Atkinson – Umberger, Johansen, Foligno – Comeau, Anisimov, Calvert – Boll, Letestu, MacKenzie

    Rozhodčí: Meier, Pollock – Brisebois, Driscoll.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Západ odstartoval tlakem hostujícího Columbusu, brankáře Miller však zatím zasahovat nemusel.
     
    00:56
    Střela Umbergera končí na pravém betonu domácího brankáře.
     
    01:51
    Columbus právě vstřelil branku!
    Úvodní tlak Blue Jackets po právu přináší první branku v síti Millera! Domácí brankář totiž nestačil na prudkou střelu z čepele CAMA ATKINSONA, jenž poslal kotouč přesně pod břevno – 0:1! Asistence: Marián Gáborík a James Wisniewski.
     
    02:33
    Hosté mají stále trochu více ze hry, střelu Comeaua si Miller přes clonící hráče našel a ukryl jí do lapačky.
     
    03:10
    Začalo se opravdu zostra! Po třech minutách hry jsme byli svědky ukázkové bitky mezi Kaletou a Bollem a ve stejný čas se do sebe pustili také Prout a McCormick. Diváci si v Buffalo na počáteční nudu rozhodně stěžovat nemohou. Všichni čtyři hráči dostávají pětiminutový trest za hrubost.
     
    03:42
    Nepřesná rozehrávka zadáků Columbusu poslala kotouč na najetého Myerse, jeho dělovka skončila na vyrážečce Bobrovského.
     
    04:11
    Pochopitelně se pokračuje ve stejném počtu hráčů na ledě, střela Johnsona ale brankáře Millera příliš neohrozila.
     
    04:50
    Na druhé straně střílí z levé strany příklepem Stafford, brankář Blue Jackets si připisuje první obtížnější zákrok v dnešním duelu.
     
    05:51
    Domácí se postupem času dostávají do tempa, pohlednou samostatnou akci předvedl Thomas Vanek, který se po chytrém uvolnění dostal až do zakončení. Bobrovskij ale stále udržel na svém kontě nulu.
     
    06:23
    Po počátečním tlaku Columbusu se začínají probírat hráči Sabres, Ennis se pokusil zakončit po přihrávce Stafforda z první, kotouč ale ideálně netrefil.
     
    07:03
    Columbus je pod tlakem a raději posílá puk na zakázané uvolnění. Pokračovat se bude po reklamní pauze.
     
    07:35
    Domácí stále zůstávají navezeni v útočné třetině, k výraznějšímu ohrožení branky Blue Jackets ale zatím nedochází.
     
    08:14
    Gáborík zkoušel chytrou zadovku zpoza branky na Atkinsona, autor prvního gólu se ale tentokrát ke kotouči v dobré pozici nedostal.
     
    08:32
    Vzápětí se před brankou Bobrovského dostal k zakončení Thomas Vanek, gólman hostí ale udržel puk po prudké střele ve své náruči.
     
    08:50
    Sabres právě vstřelili branku!
    Kapitán Buffala THOMAS VANEK smazává náskok svého soupeře! Domácí střelec si chytře počíhal osamocen před brankou Columbusu, dostal přihrávku a pouze nastavil hokejku – 1:1! Asistence: Steve Ott a Cody Hodgson.
     
    09:30
    Na druhé straně táhl protiútok Johansen, zvolil střelu, kterou Johansen zřejmě vyrazil někam do brankoviště! Puk se potuloval okolo brankové čáry, rozhodčí nakonec využijí pomoct od videorozhodčího!
     
    09:30
    Kotouč brankovou čáru nepřešel, stav zůstává vyrovnaný!
     
    09:30
    Dubinsky se snaží ještě něco usmlouvat s hlavními rozhodčími, s tímto rozhodnutím ale již nemá žádnou šanci něco udělat.
     
    09:59
    Darek Mackenzie si nepohlídal své postavení a kvůli němu je útok Blue Jackets přerušen pro ofsajd.
     
    10:23
    Ehrhoff z ostrého úhlu nahazoval kotouč do ohně před branku, nikdo v barvách Buffala se k němu však nedostal.
     
    11:11
    Co se týče počtu střel, stále jsou na tom o malý kousek lépe hosté. Na kontě mají deset pokusů, Buffalo pouze osm.
     
    11:56
    Hraje se velmi svižný hokej, Flynn se nyní vytáčel od mantinelu do zakončení. Obrana Blue Jackets však jeho průnik včas zastavila.
     
    12:21
    Umberger přejel červenou čáru, nahodil kotouč do rohu a zamířil na střídačku. O další útočnou akci se pokusí hráči Sabres.
     
    12:58
    Velmi dlouho se hraje bez jakéhokoliv přerušení, Kevin Porter to na modré čáře zkoušel z otočky, kotouč ale mezi tři tyče nevměstnal.
     
    13:45
    Již dobré tři minuty se nepřerušovalo, ani jeden z mančaftů si nedokáže vytvořit souvislejší tlak, natož kvalitnější příležitost.
     
    14:12
    Velmi aktivní je dnes zejména Thomas Vanek. Rakouský forward nyní sahal po druhém gólu, z ničeho nic se k němu dostal před brankovištěm kotouč. Bobrovskij se ale proti jeho střele a také následné dorážce dokázal přesunout a šanci kanonýra zlikvidovat!
     
    14:58
    Přerušuje se poprvé po pěti minutách hry. Příčinou toho je střela Savarda od modré čáry, kterou Miller našel ve své rukavici.
     
    15:21
    Marián Gáborík dostal od spoluhráče přihrávku křížem, z první ale poslal kotouč jen do betonu přesouvajícího se Millera.
     
    16:35
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté se dnes podruhé dostávají do vedení! Pěknou kombinaci zpoza branky přerušila brusle Webera, který si srazil do vlastní sítě přihrávku RICHARDA ALLEN UMBERGERA – 1:2! Asistence: Nick Foligno a Ryan Johansen.
     
    17:03
    Blue Jackets jsou po druhé vstřelené brance mírně aktivnější, Miller v poklidu sebral ze vzduchu střelu Anisimova.
     
    18:48
    Columbus právě vstřelil branku!
    Nyní již ani brankář Miller nestačil. Obrana Buffala znovu propadla, přečíslení dva na jednoho se sice zpomalilo, i přesto z něj ale dokázal udělat MARIÁN GÁBORÍK třetí branku svého týmu – 1:3! Asistence: Cam Atkinson a Ryan Murray.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Doslova bláznivý závěr první části přinesl velmi zajímavé věci. Columbus dvěma brankami navýšil své vedení a má tak hned od úvodního dějství nakročeno k bodovému zisku. Rozhodně si můžeme všimnout výkonu Mariána Gáboríka, který se aktivně podílel na dvou ze tří gólů Blue Jackets. Druhá třetina odstartuje asi v 02:03.
     
    Statistiky po první třetině:


    střely: 11:14
    vhazování: 7:5
    hity: 12:9
    zblokované střely: 3:7
    trestné minuty: 10:10
     
    Československá stopa po první třetině:

    Marián Gáborík (CBJ) – 1+1, 1 střela, čas na ledě 5:46
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Druhá dvacetiminutovka odstartovala zakázaným uvolněním domácích Sabres.
     
    20:59
    Ryan Johansen se dostal k dalšímu zajímavému zakončení, brankář Miller nyní předvedl kvalitní zákrok.
     
    21:41
    Columbus svého soupeře přehrává i ve druhé třetině, Buffalo se stále nemůže naladit na tu správnou notu. Pokud to bude takto pokračovat i nadále, ani v pátém zápase nové sezóny se Sabres nebudou radovat z vítězství.
     
    22:03
    Z velké dálky vyzkoušel štěstí Ristolainen, lehké nahození ale nenadělalo Bobrovskému žádné problémy.
     
    22:11
    Columbus právě vstřelil branku!
    A zkraje druhé části hosté poprvé v dnešním zápase odskakují na rozdíl tří branek! Po střele od modré čáry se kotouč odrazil na kruhy k volně stojícímu BRANDONU DUBINSKEMU, který bekhendem po ledě překonal Millera – 1:4! Asistence: Marc Savard a Marián Gáborík.
     
    23:21
    Blue Jackets pokračují ve svém tlaku i nadále, soupeř hrozí zejména z rychlých protiútoků. Jeden takový zakončil střelou z protiútoku do lapačky Bobrovského Flynn.
     
    24:18
    Columbus zatím nemá kam spěchat, během první poloviny zápasu si dokázal vypracovat více než slušný náskok.
     
    24:46
    Dnes již tříbodový Marián Gáborík pokračuje ve svém koncertu. Nyní chytře přiklepnul puk na Dubinskeho, který ale minul branku Sabres.
     
    25:13
    Velmi nadějnou šanci měli na druhé straně Vanek s Hodgsonem! Druhý jmenovaný zůstal po zadovce Vaneka před prázdnou brankou, přes jednoho z bránících hráčů se ale ke kotouči nedostal!
     
    26:00
    Nepřesná rozehrávka Buffala z vlastní poloviny nakonec doklouzala až ke gólmanovi Bobrovskemu.
     
    26:48
    Zajímavě vyhlížející protiútok Columbusu zakončil střelou z levé strany Girgensons, kotouč zaletěl přímo do připravené lapačky Bobrovského.
     
    27:13
    Dnes podruhé se bude telefonovat! Střela Ryana Johansena z pravé strany sice skončila v lapačce domácího brankáře, ten s ní ale s největší pravděpodobností máchl za brankovou čarou! Za chvíli se dozvíme rozsudek!
     
    27:13
    Ani tentokrát videorozhodčí puk za brankovou čarou neviděl!
     
    27:30
    Téměř v polovině utkání uvidíme první přesilovou hru. Foligno byl podražen Weberem (BUF), který by si za tento přestupek odnesl dvouminutový trest. Posléze se oba hráči do sebe pustili s vervou, pěstní souboj skončil zhruba nerozhodně. Oba si odnesou pět minut trestu navíc.
     
    28:03
    Buffalo se hned zkraje osvobodilo vyhozením za branku soupeře.
     
    28:36
    Gáboríkovu střelu Miller tentokrát vyrazil, následně Sabres znovu vyhazují.
     
    29:30
    Právě s končícím oslabení se do útočné akce pustil Hodgson, po kličce se protáhl po levé straně a tvrdou ranou protáhl domácího gólmana.
     
    30:21
    Signalizována je další výhoda pro Blue Jackets.
     
    30:36
    Na lavici hanby se skloněnou hlavou odjíždí Myers (BUF) za hákování. Podaří se Columbusu využít druhou přesilovou hru"
     
    31:13
    Ani tato početní výhoda Columbusu nevychází podle představ, hosté se nemohou usadit v útočné třetině.
     
    32:11
    To, co teď neproměnil Marián Gáborík, se už dlouho neuvidí! Před slovenský útočníkem zívala naprosto prázdná brána, měl moře času si rozhodnout, kam pošle kotouč. Bohužel pro něj ho poslal téměř po ledě do ležícího Millera!
     
    32:36
    Domácí v plném počtu.
     
    33:25
    Buffalo se usilovně snaží o snížení ztráty. Po icingu Blue Jackets se bude vhazovat před brankářem Bobrovskim.
     
    33:55
    O půl minuty později se zakázané uvolnění opakuje na straně druhé.
     
    34:11
    Hosté znovu v náporu, Buffalo nyní zachránila posunutá branka gólmana Millera.
     
    35:26
    Domácí hokejisty se zatím snaží držet nahoře Thomas Vanek, nyní se dostal do další příležitosti. Střela příklepem od pravého mantinelu skončila kdesi mezi betony Bobrovskiho.
     
    36:14
    Dnes již třetí početní výhoda pro Columbus. Nervy na uzdě neudržel Marcus Foligno (BUF), který je vyloučen na čtyři minuty za nedovolené bránění. Navíc si hráč Sabres odnesl osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    38:03
    Přesilové hry ale v dnešním zápase nejsou silnou partií Columbusu.
     
    38:56
    Rána rozjetého Cama Atkinsona končí v lapačce Bobrovského.
     
    39:18
    Domácí hokejisté to samozřejmě zkouší i v oslabení, útočnou akci jim zastavilo postavení mimo hru.
     
    39:51
    Domácí se znovu osvobozují.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Columbus Blue Jackets ve druhé periodě svoje vedení navýšil a má nakročeno k dvoubodovému zisku. Udržet třígólový náskok ale určitě nebude procházka růžovou zahradou. Třetí dvacetiminutovka začne asi v 02:58.
     
    Statistiky po druhé třetině:


    střely: 19:29
    vhazování: 14:19
    hity: 16:14
    zblokované střely: 4:9
    trestné minuty: 15:23
     
    Československá stopa po druhé třetině:

    Marián Gáborík (CBJ) – 1+2, 4 střely, čas na ledě 13:10
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Domácí po čtyřech minutách v oslabení konečně hrají v plném počtu.
     
    41:03
    Střelu Murrayho od modré čáry srazil do rohu nohou Ristolainen, Columbus však zůstane u kotouče v útočné třetině.
     
    41:44
    První přerušení ve třetí části je zapříčiněno ofsajdem Blue Jackets, čeká nás buly ve středním pásmu.
     
    42:15
    Pysykova střela končí v náruči Bobrovského.
     
    43:45
    Columbus se dopustil zakázaného uvolnění. V úvodu třetí třetiny rozhodně nepozorujeme nějaký silný tlak Buffalo, které by hlasitě hnalo za vyrovnání. Blue Jackets předvádí směrem do obrany vynikající práci.
     
    44:09
    Johnson bekhendem vyhodil kotouč z obranné třetiny a žene se za kotoučem. Obrana soupeře si s ním tentokrát poradila.
     
    44:33
    Následně však z druhé vlny dorazil Comeau, který ze svého repertoáru vytáhl tvrdou střelu příklepem. Miller měl ale výhled odkrytý, a tak neměl velký problém utlumit střelu ve výstroji.
     
    45:39
    Ehrhoffovu střelu vyrazil Bobrovskij přímo před sebe, kde dojížděl ve velké rychlosti Stafford! Z bezprostřední blízkosti však ani on hostujícího brankáře neprostřelil!
     
    46:13
    Na druhé straně orazítkoval Marián Gáborík nenápadnou střelou tyč Millerovy svatyně!
     
    47:03
    Hodgson předvedl skvělou práci, kterou vybídl ke skórování znovu Thomase Vaneka, Bobrovskij však jeho tvrdou ránu příklepem dokázal vytěsnit.
     
    47:47
    Na druhé straně je útok Columbusu zastaven pro postavení mimo hru.
     
    48:25
    Domácí se nepřesnou kombinací sami vyhnali z útočného pásma. Tímto způsobem nemohou na vyrovnání v žádném případě pomýšlet.
     
    49:19
    Skvělou práci v útočném pásmu předvedl Dubinsky, který pro Blue Jacket vybojoval naprosto ztracený kotouč. Poté však nepřesně přihrál a sám tak vystěhoval svůj z poloviny soupeře.
     
    49:44
    Icing Buffala.
     
    50:16
    Třetí třetina se nám překulila do druhé poloviny, hosté nikam nespěchají a spíše vyčkávají, s čím přijde soupeř.
     
    50:58
    Do dobré šance se navíc tlačil Nick Foligno, v samostatném úniku byl zastaven podezřelým způsobem. Podle rozhodčích vše bylo v souladu s pravidly!
     
    51:26
    Vzápětí mohlo udeřit na straně druhé! Thomas Vanek si zajel za obranu, postupoval sám na brankáře a volil tvrdou ránu příklepem. Bobrovskij si na jeho dělovku počkal a betony ji dokázal vytěsnit mimo tři tyče!
     
    51:41
    Buffalu nyní ubíhá čas mnohem rychleji, jejich šance na bodový zisk minutu od minuty klesá.
     
    52:00
    Nyní si však Sabres zahraje první přesilovou hru v dnešním zápase! Za sekání míří za katr Comeau (CBJ). Dokáží se domácí vrátit do utkání a zdramatizovat jeho závěr?
     
    52:23
    Hodně nebezpečná je dnes dvojice Vanek – Hodgson. Prvně jmenovaný se nyní změnil v nahrávače, Hodgsonovo zakončení však brankář hostí přečetl a zlikvidoval.
     
    52:56
    Hosté se osvobodili a navíc sbírají cenné vteřinky v útočné třetině. Domácí příznivci nesou tento fakt velmi nelibě.
     
    54:00
    Vyloučený Comeau je zpět na ledě, Buffalu se přesilová hra využít nepodařila.
     
    54:42
    Ristolainen nahodil kotouč za branku Columbusu, dříve tam však byli obránci Blue Jackets.
     
    55:14
    Hosté dohrávají poslední minuty třetí části daleko od své branky, o vítězství již s největší pravděpodobností nepřijdou.
     
    56:01
    Znovu se velmi dlouho hrálo bez písknutí, ani jeden z týmů se již nikam nežene. Brankáři jsou také bez práce.
     
    56:54
    Thomas Vanek vyprodukoval v dnešním zápase již sedm střel, jen jedna z nich skončila za zády brankáře Bobrovského. Pokračovat se bude po poslední reklamní pauze v dnešním zápase.
     
    57:22
    MacKenzie napadá rozehrávku Sabres a znovu sbírá pro Blue Jackets vteřinky k dobru.
     
    57:44
    Po delší době znovu zasahuje Bobrovskij. Po pravé straně pronikl Stafford, prudké nahození ukrotil ruský brankář ve službách Columbusu v lapačce.
     
    58:02
    Právě nám odstartovaly poslední dvě minuty dnešního utkání, domácí se ještě snaží o korekci výsledku. Střelami od červené čáry toho ale rozhodně nedocílí.
     
    59:06
    Zápas se již pouze dohrává, více práce má však rozhodně Bobrovskij.
     
    59:52
    Zřejmě poslední střelu zápasu vyslal Cam Atkinson, Miller bez problému vyráží.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 27:33
    vhazování: 22:28
    hity: 25:18
    zblokované střely: 7:14
    trestné minuty: 23:17
     
    Československá stopa v utkání:

    Marián Gáborík (CBJ) – 1+2, 5 střel, čas na ledě 16:15
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Marián Gáborík (CBJ) 1+2
    2. Cam Atkinson (CBJ) 1+1
    3. Sergej Bobrovskij (CBJ) 27 zákroků, 1 gól, 96,3 %
     
    Columbus si velmi zkušeně pohlídal své vedení z prvních dvou třetin a naprosto zaslouženě si připisuje druhé dva body z posledních dvou utkání. Naopak krize Buffala se ještě více prohlubuje, ani po pěti zápasech nemají Sabres na svém kontě vítězství. S přáním příjemného rána se loučí Petr Dejnožka. (03:35:24)

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 9. Vanek (Ott, Hodgson) – 2. Atkinson (Gáborík, Wisniewski), 17. Umberger (Foligno, Johansen), 19. Gáborík (Atkinson, Murray), 23. Dubinsky (Savard, Gáborík)


    Buffalo Sabres: Miller (Enroth) – Pysyk, Ehrhoff, Myers, Weber, Ristoalinen, McBain – Ott, Hodgson, Vanek – Stafford, Ennis, Foligno – Flynn, Grigorjenko, Girgensons – Kaleta, Porter, McCormick
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Prout, Johnson, Murray, Wisniewski, Savard, Nikitin – Gáborík, Dubinsky, Atkinson – Umberger, Johansen, Foligno – Comeau, Anisimov, Calvert – Boll, Letestu, MacKenzie

    Rozhodčí: Meier, Pollock – Brisebois, Driscoll
    bahis siteleri