Havlíčkův Brod – Prostějov 7:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
7:3 (2:0, 1:2, 4:1)
LHK Jestřábi Prostějov
Neděle 02.03.2014, 13:30 • ZS Kotlina • Liga staršího dorostu
Partner:
     
    Příjemné nedělení odpoledne, ze zimního stadionu v Kotlině vás vítám u sledování on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod – LHK Jestřábi Prostějov, které se odehraje v rámci 20. kola skupiny O baráž C. E. B. ligy staršího dorostu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Havlíčkův Brod už hraje několik zápasů v naprostém klidu, protože o postupujícím do baráže o extraligu, jímž je jejich krajský rival z Třebíče, je už dávno rozhodnuto. I přesto má soubor po vedením zkušeného trenérského tandemu Václav Adam – Jaroslav Benc stále o co hrát, ve hře je totiž posun na čtvrtou příčku tabulky, jíž aktuálně drží Hodonín, který parta z Kotliny v předminulém utkání před svými fanoušky rozstřílela vysoko 6:0. Teoreticky se může Havlíčkův Brod posunout na 3. pozici, ale musel by zbývající zápas vyhrát za plný bodový zisk, spoléhat na zaváhání Přerova, který Rebelové v pátek venku zdolali 1:0, a mít ve srovnání se Zubry lepší skóre.
     
    Prostějov už se také nemusí nikam extra hnát, protože už je dávno jisté, že ze dna tabulky už se nemůže v žádném případě odlepit. Přesto je jasné, že bude bojovat o co nejlepší výsledky a svou kůži rozhodně nedá lacino. V předešlých třech zápasech se mu však nedařilo, když si odvezl vysokou porážku z Hodonína (8:1) a na svém ledě nestačil na Přerov (1:5). Zlepšení přišlo až v pátek, kdy doma pořádně potrápil favorita z Opavy, jemuž podlehl těsně 2:3.
     
    Vzájemné zápasy:

    Prostějov – Havlíčkův Brod 1:2
    Havlíčkův Brod – Prostějov 5:1
    Prostějov – Havlíčkův Brod 5:3
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Kekula – Krajcigr, Vacek, Mendl (C), Suchý – Bušek, Abbrent, Bancíř, Kraučuk, Křížek, Málek, Cejpek, Polák.

    LHK Jestřábi Prostějov: Barvík (Zapletal) – Křesala, Štěrba, Hejč, Abrahám, Jurík, Pavel, J. Krampol (C), D. krampol, Vystavil, Němec, Ondroušek, Willert, Ondrýsek, Krejčí.

    Rozhodčí: Lukáš Klouda – Jan Jeletz, Gabriela Šťastná.
     
    Hráči i rozhodčí už jsou připraveni k zápasu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Dušan Mendl po vyhraném vhazování Rebelů ve středovém kruhu nahazoval odrazem o mantinel do útočného pásma, ale puk našel jen hůl protihráče.
     
    00:28
    Hosté se na chvíli usadili v útočném pásmu, jenže obrana Rebelů zapracovala dobře a soupeře k zakončení vůbec nepustila.
     
    00:48
    Nyní už sledujeme útok Havlíčkova Brodu, který drží puk za bránou.
     
    01:09
    I hosté si v defenzivě počínali na jedničku, nyní už mohou založit útok ze středního pásma, kde nyní drží kotouč na svých holích.
     
    01:24
    Brankář Kekula si poradil s ranou z mezikruží a rychle rozehrál puk na své zadáky. Jan Vacek vyhodil kotouč na zakázané uvolnění, buly po Kekulově levici.
     
    01:44
    Hosté se pokoušeli o návrat do útočného pásma, ale dopustili se postavení mimo hru, jež bylo posouzeno jako úmyslné.
     
    01:58
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném území a dvakrát zahrozil. První rána od modré čáry byla sice nepřesná, ale Lukáš Křížek vzápětí z levého kruhu našel u bližší tyčky Barvíkovu náruč.
     
    02:05
    Prostějov pod tlakem vyhodil puk ze svého pásma na icing.
     
    02:20
    Domácí mladíci se i nadále drží na dostřel brankáře Barvíka, ale puk nemají plně pod kontrolou a musejí o něj neustále bojovat u hrazení.
     
    02:40
    Rebelové střídají a Jestřábi tak mají za svou bránou více klidu na rozehrávku.
     
    02:55
    Jenže ani ten jim nepomohl k tomu, aby přesunuli hru do blízkosti soupeřova brankáře Kekuly. Naopak je tu další technický prohřešek v podobě zakázaného uvolnění.
     
    03:17
    Hosté zaváhali při rozehrávce a mohl je za to stihnout krutý trest! Martin Polák však z vrcholu kruhů nastřelil jen hruď brankáře Barvíka, který přerušil hru!
     
    03:50
    Jestřábi drží puk v útočném pásmu.
     
    04:11
    Rebelové jim však uzmuli puk a po levé straně založili bleskový kontr, při němž se dostali do přečíslení 2 na 1 a skórovat mohl zblízka David Bušek, jenže nemířil dobře!
     
    04:46
    Sledujeme hlavně tuhý boj v blízkosti středového kruhu, ani jednomu z týmů se nedaří dostat se k soupeřovi brankáři.
     
    04:23
    Havlíčkův Brod se dobře tlačil před brankáře Barvíka, jenže nakonec se obránci nepodařilo zakončit. Hosté posunuli hru alespoň do středu pole.
     
    04:55
    Prostějov po zisku kotouče získal postavení v útočném pásmu, jenže zde si nedokázal poradit s důslednou obranou mladých Rebelů. Brankář Kekula tak zůstal bez práce.
     
    05:17
    Kotouč už se zdržuje u gólmana Barvíka, Prostějov se brání.
     
    05:37
    Domácí si dokázali vytvořit několik střeleckých příležitostí, jenže chyběla jim větší přesnost.
     
    06:08
    Havlíčkův Brod i nadále diktuje tempo hry a svírá svého soupeře z Moravy u jeho brány.
     
    06:36
    Gólman Barvík si připsal na konto úspěšný zákrok, když si poradil se střelou, jež na něj vyletěla z úhlu na pravé straně hřiště.
     
    07:00
    Hosté přesunuli děj hry na druhou stranu hrací plochy, jenže jejich útok byl zaražen brodskými zadáky už v jeho počátku. Vpřed tak uhánějí Rebelové.
     
    07:15
    Brankář Zapletal má zatím více práce než jeho protějšek Vít Kekula, ale ve většině případů se jedná o střely ze stran, které dobře vidí a úspěšně je likviduje.
     
    07:41
    Jestřábi se zabydleli v útočném pásmu a vyměňují si kolem obranného bloku svého soupeře z Vysočiny puk, zatím bez zakončení.
     
    07:59
    Domácí hokejisté pod tlakem vyhodili puk ze svého pásma ven až na icing.
     
    08:06
    Tomáš Cejpek zkusil štěstí z pravého kruhu, ale místo u přední tyčky, kde byl připravený k zásahu pozorný gólman Barvík, svou střelou nenašel.
     
    08:48
    Jestřábi neproklouzli přes zahuštěné střední pásmo a opět se musejí u své brány bránit.
     
    09:07
    Od modré čáry vypálil Jan Vacek, ale jeho ráně chyběla větší přesnost. Puk proletěl vedle prostějovské brány a zaduněl jen na zadní mantinel.
     
    09:34
    Havlíčkův Brod si vytvořil značnou územní převahu a Jestřábi si nechtěli po zisku puku komplikovat situaci. Vyhodili tak jen na icing.
     
    09:46
    Brankář Barvík je pod pořádnou palbou, Rebelové ho ohrožují především z blízkosti modré čáry.
     
    10:08
    Prostějov stále čelí ve svém pásmu útočné aktivitě soupeře.
     
    10:23
    Jakub Krampol si zkusil u hrazení obhodit obránce Dušana Mendla, ale ten protihráčům úmysl přečetl a získal kotouč do své moci. Nyní rozehrává.
     
    10:50
    Havlíčkův Brod už znovu operuje s kusem černé gumy v Zapletalově blízkosti.
     
    11:12
    Jan Vacek napřáhl na modré čáře a jeho pumelice skončila u přední tyčky v náruči dobře postaveného gólmana Barvíka, který před dojíždějícími útočníky podržel puk v rukavici.
     
    11:32
    Do zakončení se probili i hosté, útok po levém křídle táhl Filip Ondrýsek, který zakončil k přední tyčce, kde měl svou náruč nachystanou Vít Kekula.
     
    11:55
    Domácí se vracejí ke své bráně pro nahozený puk soupeře.
     
    12:06
    Prostějov se teď mnohem více drží u puku, díky čemuž otupil územní převahu mladých Rebelů.
     
    12:29
    Hezká akce Rebelů. Tomáš Cejpek převzal v útočném pásmu puk, obkroužil bránu a přihrál do kruhu Davidu Buškovi, jehož rána z první o kousek minula horní Zapletalovu tyčku!
     
    13:10
    Jakub Krampol si chytře počkal v blízkosti útočné modré čáry na přihrávku svých spoluhráčů, ale puk nedokázal převzít a byl brzy odzbrojen.
     
    13:20
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové založili rychlý protiútok, který provedli skvěle a radují se z vedení! Jan Vacek posunul puk na Patrika Málka, který už mohl z kruhu střílet, ale všiml si před branku najíždějícího MARTINA POLÁKA, jenž měl dostatek času k tomu, aby puk zápěstím uklidil k pravé Barvíkově tyčce! Asistence: Patrik Málek, Jan Vacek.
     
    13:43
    Martin Křesala (PRO) – 2 minuty – podražení.
     
    13:55
    Hosté se brzy dokázali osvobodit dlouhým vyhozením.
     
    14:05
    Havlíčkův Brod už kombinuje v útočném pásmu.
     
    14:20
    Hosté z Prostějova ale zachytili mezi kruhy nepřesnou přihrávku a opět odpálili puk až ke Kekulovi.
     
    14:45
    Domácí jsou znovu u gólmana Barvíka.
     
    15:00
    Hostům se stále nedaří vyhodit.
     
    15:10
    Martin Polák se opřel do puku mezi kruhy, a i když byla jeho střela asi ještě sražena protihráčem, cinkla na levou tyčku brankáře Barvíka!
     
    15:17
    Až teď Jestřábi vyhodili.
     
    15:45
    Domácí se stále drží u prostějovské branky a hledají si cestu k ohrožení brankáře Barvíka.
     
    16:00
    Jakub Kraučuk byl volný v levém kruhu, kam mu brzy jeho spoluhráči adresovali přihrávku, jenže z první mířil nepřesně a gólman Barvík nemusel zasahovat.
     
    16:34
    Prostějov se pořád nemohl vymanit z narůstajícího tlaku, a tak vyhodil puk při první možné příležitosti přes celé hřiště na zakázané uvolnění.
     
    16:41
    Hosté nedokázali vyhodit, Dušan Mendl u modré čáry vrátil puk zpět mezi kruhy ke svým spoluhráčům.
     
    16:49
    Sražená rána z pravého kruhu skončila v ochranné síti.
     
    17:09
    Dominik Suchý tvrdě vypálil z levého kruhu, kam se k němu odrazil kotouč, ale nesešteloval si dobře mířidla a hosté poslali puk do bezpečí.
     
    17:49
    Jestřábi se po delší době usadili v útočném pásmu, dosud se však neprobili k zakončení.
     
    18:05
    Brodská obrana si poradila znamenitě a brankář Kekula byl znovu bez práce.
     
    18:26
    Dominik Suchý (HBR) chtěl vyhodit puk odrazem o mantinel, jenže nechtěně jej poslal na střídačku Rebelů. Dostal tak 2 minuty za zdržování hry.
     
    18:35
    Havlíčkův Brod okamžitě vyhodil.
     
    18:49
    A znovu se domácí podél pravého mantinelu osvobodili dlouhým vyhozením.
     
    19:15
    Kotouč je za bránou Prostějova, domácí střídají.
     
    19:30
    Hosté stále ještě nerozehráli.
     
    19:40
    Daniel Willert procházel přes brodskou obranu, ale byl odzbrojen.
     
    19:53
    Martin Polák byl sražen v gólové pozici a pojede trestné střílení!
     
    19:53
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové i při vlastním oslabení navýšili svůj náskok, vedou už 2:0! MARTIN POLÁK si najel k brance z levé strany, blafákem si rozhýbal brankáře Barvíka a podél jeho betonů poslal kotouč do sítě! Bez asistence.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka vyšla mnohem lépe mladým Rebelům, kteří měli proti poslednímu týmu tabulky více ze hry a zásluhou Martina Poláka se dostali do dvoubrankového vedení. Prostřední část začne přibližně ve 14:19.
     
    Prostřední část za chvilku začne.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Rebelové ještě dohrávají zbytek svého oslabení, hra se přerušuje kvůli přihrávce rukou v rohu brodského pásma.
     
    20:15
    Havlíčkův Brod jej vyhrál a osvobodil se vyhozením.
     
    20:30
    Hosté přesunuli hru zpět do útočného území, kde kombinují.
     
    20:46
    Dominik Suchý zavezl puk po pravém křídle do útočného pásma a hledal nahrávkou před bránu své spoluhráče, ale ti si před gólmana Barvíka nenajeli.
     
    21:15
    Domácím se v těchto chvílích nedaří dostat puk ven ze třetiny, soupeř velmi dobře bruslí a napadá neúnavně jejich rozehrávku.
     
    21:45
    Rebelové založili rychlý protiútok a moc jim ke gólu nechybělo! Patrik Málek našel z pravé strany skulinku mezi Barvíkovými betony, ale puk proletěl kousek vedle vzdálenější tyčky!
     
    22:14
    Hosté jsou i nadále pod tlakem.
     
    22:40
    Martin Polák neudržel v rohu útočného pásma puk a hosté mohli mířit do rychlého protiútoku, jenže u levého mantinelu si neporozuměli a vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    22:48
    Ihned po vhazování se puk ze skrumáže v kruhu odrazil před branku k volného Tomáši Cejpkovi, který z mírného úhlu na pravé straně neprostřelil brankáře Barvíka podél první tyče.
     
    23:06
    Rebelové sice aktivním napadáním donutili soupeře k chybě při rozehrávce, ale Jakub Kraučuk musel opustit útočné pásmo, protože byl v postavení mimo hru.
     
    23:28
    Havlíčkův Brod už znovu dobývá prostějovskou bránu.
     
    23:55
    Hosté posunuli puk alespoň do středního pásma.
     
    24:03
    Patrik Málek měl v levém kruhu trochu více prostoru a času na dobrou střelu, brankář Barvík ale puk za svá záda nepustil, když utěsnil prostor u bližší tyče.
     
    24:32
    Hosté ztratili puk v rohu brodského pásma a domácí toho využili, ale David Bušek nedokázal přes protihráče procedit puk před branku na své spoluhráče.
     
    25:02
    Nyní už v Kotlině přihlížíme útočnému snažení Jestřábů.
     
    25:26
    Tomáš Cejpek hledal z pravé strany před brankou najetého Marka Bancíře, který dnes nezvykle nastupuje v útoku, jenže ten prudkou nahrávku nedokázal trefit!
     
    25:59
    Prostějov se stále musí bránit, Rebelové jsou hodně aktivní.
     
    26:21
    Brankář Barvík je v neustálé permanenci, v těžké chvíli znovu podržel svůj tým, když po střele z kruhu udržel u bližší tyče puk ve své výstroji.
     
    26:39
    Jeden z hostů zůstal chvíli ležet otřesený za bránou Rebelů, ale brzy se sám postavil na nohy a pokračoval ve hře.
     
    26:56
    Havlíčkův Brod opět nebezpečně zahrozil, vyvinul velký tlak na gólmana Barvíka, když se natlačil do předbrankového prostoru. Vzápětí střílel ještě bekhendem Martin Polák, který dnes hraje výborně, ale minul levou Barvíkovu tyč.
     
    27:19
    Domácí odrazili útok svého soupeře, ale vzápětí poslali puk jen na zakázané uvolnění.
     
    27:37
    Hezkou křížnou nahrávku dostal Patrik Málek, který zkoušel zpoza brány přihrát svým spoluhráčům před brankoviště, ale bez úspěchu.
     
    27:50
    David Bušek pálil z předbrankového prostoru bekhendem, ale jeho polovysoký projektil trefil jen hruď gólmana Barvíka.
     
    28:17
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    A pozor, máme tu drama! Jan Pavel přiťukl puk na modrou čáru Lukáši Abrahámovi, který nahodil puk na bránu a kotouč ještě zřejmě tečoval v předbrankovém prostoru mimo dosah gólmana Kekuly JAROSLAV ONDROUŠEK! Asistence: Lukáš Abrahám, Jan Pavel.
     
    28:55
    Jestřábi jsou na koni a pokračují v útočné aktivitě.
     
    29:17
    Rebelové teď trochu přibrzdili svého obrozeného soupeře v rozletu, když vyvezli puk do jeho pásma.
     
    30:01
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je nejlepší možná odpověď, Rebelové si berou bleskově zpět dvoubrankový náskok! Jakub Kraučuk přiťukl v útočném pásmu puk na TOMÁŠE CEJPKA, který se do puku opřel v blízkosti pravého mantinelu a kotouč překvapivě skončil až za Barvíkovými zády! Asistence: Jakub Kraučuk.
     
    30:25
    Hosté rozehrávají ze zákrytu své brány.
     
    30:54
    Prostějov nahodil puk ze středního pásma až za brodskou bránu. O zakázané uvolnění se nejednalo, Rebelové mohou rozehrát.
     
    31:14
    Tomáš Cejpek je po svém přesném zásahu při chuti, nyní se pokusil o hodně odvážný kousek, když s pukem zamíchal před gólmanem Barvíkem a v těžkém úhlu zkusil poslat puk k přední tyči, ale trefil jen boční síť!
     
    31:46
    Domácí pokračují v útočné aktivitě.
     
    32:10
    Hosté bleskově rozehráli ze svého pásma, když dlouhá nahrávka našla útočníky. Pro Jestřáby je teď velká škoda, že hráči si nedokázali puk lépe zpracovat, útok byl tak zabrzděn.
     
    32:36
    Rebelové získali puk a už se s ním řítí přes střed ledového kolbiště vpřed.
     
    33:00
    Prostějovská defenziva zapracovala velmi dobře. Získala puk a brankář Barvík tentokrát zasahovat nemusel.
     
    33:26
    Tomáš Cejpek vybojoval za bránou puk a rozehrál podél hrazení na své spoluhráče u modré čáry.
     
    34:47
    Patrik Málek si dobře najel před prostějovské brankoviště a zkoušel usměrnit nahozený puk zblízka za Barvíkova záda, z těžké pozice však o kousek minul!
     
    35:07
    Hosté posunuli hru do středu pole.
     
    35:29
    Prostějov má další šanci na snížení. Na trestnou lavici usedá Jan Krajcigr (HBR) za podražení.
     
    35:50
    Tomáš Štěrba se opřel do puku na modré čáře, ale z nápřahu mířil nepřesně.
     
    36:10
    Domácí vyhodili, ale soupeř už je zpět u jejich brány. Gólman Kekula se musí mít neustále na pozoru.
     
    36:35
    Hosté si teď dlouho nahrávali za brodskou bránou a nakonec hledali spoluhráče před gólmanem Kekulou, jenže ti byli dobře pokryti pozornými obránci soupeře.
     
    37:00
    Tomáš Štěrba se po několika nahrávkách dostal k puku a tvrdě vystřelil z vrcholu kruhů. Gólman Kekula se ale přesunul ke své pravé tyčce a vyrazil puk do bezpečí!
     
    37:17
    Vzápětí pálil z levého kruhu ještě David Krampol, ale místo u přední tyčky, kde byl připravený Vít Kekula, nenašel.
     
    37:57
    Domácí se ubránili a vydali se vpřed. Hraje se 5 na 5.
     
    38:15
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Jenže co se nepovedlo Jestřábům při přesilovce, vyšlo jim při hře 5 na 5! O nepříjemné klovnutí se Rebelům postaral DANIEL WILLERT, jenž vybojoval puk, najel si před branku a zblízka prostřelil k lapačce bezmocného brankáře Kekulu! Bez asistence.
     
    38:30
    Havlíčkův Brod je trochu zaskočený, jen teď posunul puk ze svého pásma ke středového kruhu.
     
    38:50
    Domácí mladíci zachytili soupeřovu rozehrávku a kombinují v útočném území kolem gólmana Barvíka.
     
    39:09
    Prostějov se však dokázal z pevného objetí vymanit a vyvezl kotouč na druhou stranu hřiště.
     
    39:34
    Jestřábi drží kotouč a ještě zkoušejí stáhnout nejtěsnější manko před zazněním druhé sirény, což by bylo pro Rebely hodně nepříjemné.
     
    39:56
    Ještě jedna rána vyletěla na brankáře Barvíka, ale ten si s nepříliš povedenou střelou od modré čáry, proti níž měl navíc nekrytý výhled, hravě poradil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část vyšla lépe hostům z Prostějova, kteří se dotáhli na nejtěsnější rozdíl. Nejdříve se o snížení postaral Jaroslav Ondroušek, a i když Rebelové vzápětí udeřili z hole Tomáše Cejpka, na nejtěsnější rozdíl Jestřáby znovu dotáhl Daniel Willert. Třetí část začne přibližně v 15:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Havlíčkův Brod se hned usadil na dostřel brankáře Barvíka.
     
    40:29
    Hosté posunuli hru do středu ledového kolbiště, Rebelové se vracejí zpět do svého pásma, odkud budou rozehrávat.
     
    40:48
    Domácí manipulují s kotoučem za prostějovskou bránou.
     
    41:05
    Jestřábi opět dokázali rozkouskovat tlak Rebelů, kotouč se nyní potuluje v brodském pásmu.
     
    41:26
    Prostějov velmi dobře napadá, Havlíčkův Brod pod tlakem stále nemůže úspěšně rozehrát a puk je stále v blízkosti jeho gólmana Kekuly.
     
    41:49
    Parta z Kotliny nakonec zkusila neúspěšně přejít do ofenzivní fáze, dopustila se zakázaného uvolnění.
     
    42:00
    Prostějov odrazil havlíčkobrodský útok už na své modré čáře.
     
    42:24
    Lukáš Křížek si dobře najížděl do předbrankového území, nahrávku však nedostal přesně. Domácí i tak zůstávají v držení kotouče.
     
    42:45
    Jaroslav Ondroušek nahazoval ze strany puk před brankáře Kekulu, zde však nenašel žádnou z holí svých spoluhráčů.
     
    43:08
    Havlíčkův Brod chvíli operoval s pukem kolem brankáře Barvíka, k jeho ohrožení jej však pozorná prostějovská obrana nepustila.
     
    43:30
    Puk se stále zdržuje u prostějovské branky.
     
    43:55
    Jestřábům se nakonec po dlouhém snažení povedlo přesunout děj hry alespoň do středu hrací plochy.
     
    44:15
    Hráči obou táborů bojují o puk v blízkosti hrazení prostějovského pásma.
     
    44:28
    Pořádně rušno teď bylo před prostějovským brankovištěm, ale dlouhou přetlačovanou nakonec vyhrála obrana Jestřábů.
     
    44:43
    Dušan Mendl vystřelil v blízkosti modré čáry, ale jeho projektil svůj cíl nezasáhl. Rána byla sražena jen do ochranné sítě.
     
    45:14
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Až příliš krutý trest postihl Rebely za zaváhání při rozehrávce, v Kotlině je vyrovnáno! Nepřesná nahrávka skončila mezi kruhy na holi Jaroslava Ondrouška, který tvrdou ranou z nápřahu zazvonil na levou Kekulovu tyčku, od níž se puk odrazil před brankoviště k volnému TOMÁŠI VYSTAVILOVI, jenž pohotovou dorážkou uklidil kotouč do odkryté části brány! Asistence: Jaroslav Ondroušek.
     
    45:59
    Havlíčkův Brod se snažil o rychlou odpověď. Usadil se v útočném pásmu a probil se do zakončení, ale Martin Polák z mezikruží trefil jen Barvíkovy betony.
     
    46:26
    Přiznám se, že vůbec nerozumím pravidlu, že rozhodčí nechá pokračovat ve hře, pokud na ledě zůstane ležet jeden z hráčů. Nyní se to stalo Rebelům, David Bušek zůstal ležet v útočném pásmu a rozhodčí nechal dlouho pokračovat ve hře. Nakonec se přeci jen přerušilo. Snad bude brodský hráč v pořádku.
     
    46:50
    Martin Křesala (PRO) – 2 minuty – podražení.
     
    46:55
    Hosté ihned vyhodili přes celou délku kluziště.
     
    47:15
    A znovu Rebelové neudrželi v přesilovkovém postavení puk a Prostějov se osvobodil.
     
    47:40
    Puk už je zpět u prostějovské branky.
     
    47:59
    Rána Dušana Mendla hradbou těl před prostějovským brankovištěm neprošla, ale jeho spoluhráč už tvrdou dělovkou z levého kruhu našel Barvíkovu náruč. Tomáš Štěrba (PRO) a Martin Polák (HBR) jsou za menší potyčku po přerušení hry potrestáni dvěma minutami za hrubost.
     
    48:07
    Po další nepřesné střele domácích Jestřábi vyhodili.
     
    48:28
    Rebelové znovu ztratili puk a hosté posunuli děj hry do středního pásma.
     
    48:40
    Jan Vacek vypálil od modré čáry, ale gólman Barvík i přes zakrytý výhled stihl zasáhnout svým betonem.
     
    49:00
    Prostějov se zabydlel v útočném pásmu.
     
    49:20
    Hosté ustáli oslabení bez úhony, ale i nadále se musejí bránit aktivnímu soupeři.
     
    49:57
    Jakub Kraučuk se dostal za obranu Jestřábů a ve velké rychlosti vzápětí narazil do mantinelu. Tomáš Vystavil byl tím, kdo jej zastavil, a Rebelové pojedou trestné střílení!
     
    49:57
    Jakub Kraučuk je vinou tvrdého nárazu do hrazení otřesen a pojede místo něj Jakub Abbrent.
     
    49:57
    Jakub Abbrent si vybruslil až před brankoviště a zblízka nenašel mezírku mezi Barvíkovými betony!
     
    50:00
    Havlíčkův Brod stále pokračuje v útočném snažení.
     
    50:15
    Tomáš Cejpek nemohl nahrávat, protože měl spoluhráče v postavení mimo hru, proto to musel zkusit individuálně. Jeho klička mu ale nevyšla.
     
    50:40
    Jan Pavel se ocitl ve velké šanci, když zblízka zkoušel tečovat nahození zpoza brány za Kekulova záda, jenže neuspěl!
     
    51:13
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš, toto hokejové přísloví teď potrestalo hosty a Rebelové znovu vedou! Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu, puku se chopil Jakub Abbrent a přiťukl puk před branku na TOMÁŠE CEJPKA, jenž rychlou střelou trefil volný kout branky! Asistence: Jakub Abbrent.
     
    51:35
    Parta z Kotliny je při chuti a pokračuje v obléhání brankáře Barvíka.
     
    52:00
    Martin Polák při přečíslení 2 na 1 přiťukl puk před branku na Marka Bancíře, jenž však zápěstím trefil jen před sebou stojícího brankáře Barvíka!
     
    52:28
    Domácí mladíci se i nadále drží na dostřel prostějovské brány.
     
    52:40
    Hráči bojují o puk v rohu pásma Jestřábů.
     
    52:46
    Střídačce Prostějova se to vůbec nelíbí, ale za nesportovní chování je potrestán Lukáš Abrahám (PRO) osobním trestem na deset minut.
     
    52:58
    Jakub Abbrent z otočky vypálil mezi kruhy zápěstím, ale vyprášil jen betony pozorného brankáře Barvíka uprostřed prostějovského brankoviště.
     
    53:18
    Havlíčkův Brod má po čtvrté vstřelené brance jasně navrch, Jestřábi se musejí po většinu času bránit u své branky.
     
    53:41
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tohle už nevypadá pro hosty vůbec dobře, mladí Rebelové se ujímají dvoubrankového vedení! Ihned po vhazování se domácí natlačili před brankoviště a jejich důraz slavil úspěch, když Martin Polák ještě trefil Barvíkovy betony, ale MAREK BANCÍŘ si z pohotové dorážky už věděl rady a ukázal, že i když je obránce, pro svůj tým je nesmírně platný i na postu útočníka! Asistence: Martin Polák.
     
    54:25
    Havlíčkův Brod získal puk, jenže ze svého pásma nerozehrál dobře a vyhodil jen na zakázané uvolnění.
     
    54:40
    Jakub Kraučuk nedokázal přes zahuštěný prostor u hrazení vyhodit puk a mohla z toho být prostějovská branka, ale Petr Jurík z mezikruží tvrdě vypálil těsně vedle pravé Kekulovy tyčky!
     
    55:15
    Havlíčkův Brod drží svého soupeře daleko od svého gólmana Kekuly.
     
    55:46
    Rebelové se velmi dobře pohybují a neúnavně napadají rozehrávku soupeře už v jejím počátku. Hostům to činí značné problémy.
     
    56:20
    Gólman Kekula sice dlouho nezúčastněně sledoval dění před sebou, ale v těžkou chvíli podržel svůj tým, když zlikvidoval bekhendovou ránu Jakuba Krampola, jenž bekhendem střílel z bezprostřední blízkosti!
     
    56:24
    David Krampol se opřel do puku ihned po vyhraném vhazování, ale z pravého kruhu nechal jen vyniknout u přední tyčky připravenou náruč gólmana Kekuly.
     
    56:44
    Domácí hokejisté posunuli puk až za prostějovskou bránu.
     
    57:05
    Martin Křesala měl na holi další slibnou příležitost, když pálil z pravého kruhu, ale jeho střela zasáhla jen Kekulovy betony, od nichž se odrazila vysoko nad brodskou bránu.
     
    57:40
    Vyostřená atmosféra, jež na ledě už nějakou dobu panovala, nyní naplno propukla. Brankář Kekula přerušil u své levé tyčky hru a vzápětí se strhla před jeho brankovištěm pořádná mela. Hodně aktivní v ní byl hlavně domácí Jan Krajcigr, který se pověsil na záda svého protihráče jako ozdoba na vánočním stromečku. Vylučují se dva hráči na každé straně.
     
    57:51
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A je hotovo, třígólovou ztrátu už hosté zřejmě nedoženou! Martin Polák posunul v útočném pásmu puk na hůl PATRIKA MÁLKA, který před brankovištěm udeřil do kotouče, který skončil až za Barvíkovými zády! Asistence: Martin Polák, Lukáš Křížek.
     
    58:23
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Jestřábi totálně odpadli a dostávají jeden gól za druhým! Lukáš Křížek posunul chvíli po vhazování puk na PATRIKA MÁLKA, který podruhé v krátkém časovém sledu rozvlnil síťku za Barvíkovými zády, když pálil z mírného úhlu na levé straně v krkolomé pozici z pádu! Asistence: Lukáš Křížek.
     
    59:08
    Prostějovský útok přerušil hvizd rozhodčího, hráči dlouho bojovali o puk u hrazení. Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    59:14
    Havlíčkův Brod po něm vyhodil jen na zakázané uvolnění.
     
    59:21
    Filip Němec po vhazování nebezpečně zahrozil, když zkusil štěstí ranou k bližší tyči, ale gólman Kekula si tento prostor dobře pohlídal a nepustil puk za svá záda!
     
    59:42
    Kotouč se potuluje za prostějovskou bránou.
     
    59:44
    Tomáš Cejpek (HBR) a David Krampol (PRO) se do sebe pustili v blízkosti střídaček. Brodský hráč dostal 2 plus 2 minuty za hrubost, prostějovský za stejný prohřešek usedá ke dvěma minutám.
     
    59:58
    Jan Pavel ještě zkusil před sirénou štěstí, ale tvrdou ranou jen nastřelil gólmana Kekulu u bližší tyčky.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Rebelové rozhodli o svém vítězství v závěrečném dějství. Soupeř sice dokázal vyrovnat, ale Rebelové hned čtyřikrát odpověděli a po zásluze si připisují všechny tři body za výhru 7:3. Ode mě je to pro tuto chvíli vše, děkuji vám za pozornost a zároveň bych vás rád pozval na utkání A-mužstva Rebelů, které v rámci 5. zápasu čtvrtfinále play-off 1. ligy hostí v Kotlině od 17:00 krajského rivala z Třebíče. Zatím na shledanou. (15:41:27)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 14. Polák (Málek, Vacek), 20. Polák (TS), 31. Cejpek (Kraučuk), 52. Cejpek (Abbrent), 54. Bancíř (Polák), 58. Málek (Polák, Křížek), 59. Málek (Křížek) – 29. Ondroušek (Abrahám, Pavel), 39. Willert, 46. Vystavil (Ondroušek)


    BK Havlíčkův Brod: Kekula – Krajcigr, Vacek, Mendl (C), Suchý – Bušek, Abbrent, Bancíř, Kraučuk, Křížek, Málek, Cejpek, Polák.
    LHK Jestřábi Prostějov: Barvík (Zapletal) – Křesala, Štěrba, Hejč, Abrahám, Jurík, Pavel, J. Krampol (C), D. krampol, Vystavil, Němec, Ondroušek, Willert, Ondrýsek, Krejčí.

    Rozhodčí: Lukáš Klouda – Jan Jeletz, Gabriela Šťastná
    bahis siteleri