Nitra – Žilina 4:5 (kon.) | Poprad – Zvolen 5:2 (kon.) | Skalica – Trenčín 4:5 (po pr.)
Banská Bystrica – Martin 2:1 (po pr.) | Košice – Piešťany 1:5 (kon.)
konec
HC Košice
1:5 (1:2, 0:2, 0:1)
ŠHK 37 Piešťany
sk Neděle 12.10.2014, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Tipsport extraliga má dnes na programe už svoje 12. kolo, v ktorom proti sebe nastúpia aj tímy Košíc a Piešťan. Ak sa duelu nemôžete osobne zúčastniť, nezúfajte. Neunikne vám z neho nič podstatné vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu.

    V Steel aréne nás čaká súboj lídra s tímom z presnej polovice tabuľky. Práve domáci Košičania sú pred úvodným vhadzovaním v lepšej východiskovej pozícii. Oceliari doposiaľ v tejto sezóne prehrali iba dvakrát, aj to až po predĺžení a na svojom konte majú po 11 zápasoch 27 bodov a celkové skóre 31:16.

    Hostia z Piešťan sú na tom o čosi horšie. Na svojom konte síce majú rovnako ako ich dnešný súper 11 odohraných zápasov, no hokejisti z kúpeľného mesta v nich vybojovali iba 16 bodov pri celkovom skóre 40:34.

    Posledné 3 ligové zápasy:

    HC Košice:
    11. kolo Martin – Košice 2:3 sn
    10. kolo Košice – Trenčín 1:0
    9. kolo Košice – Zvolen 3:1

    ŠHK 37 Piešťany:
    11. kolo Piešťany – Nitra 5:4 sn
    10. kolo Piešťany – Martin 5:2
    9. kolo Piešťany – Trenčín 2:4

    Jasným favoritom tohto zápasu sú domáci hokejisti. Na triumf Košíc vypísali stávkové kancelárie kurz pohybujúci sa iba okolo čísla 1,3, zatiaľ čo na víťazstvo hostí je to až 6,5. Ak si myslíte, že zápas sa po riadnej hracej dobe skončí nerozhodne, určite využite kurzovú ponuku pohybujúcu sa okolo čísla 5,3.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák, Drgoň, Philipp, Macejko, Šeda – Bartánus, Hrnka, Lapšanský – Spilar, Bartoš, Jenčík – Chovan, Češík, Sojčík – Hinďoš, Kolena, Stupka

    ŠHK 37 Piešťany: Rybár – Škarda, Šedivý, Rais, Brňák, Valjent, Cunik, Srnec, Bučka – Klempa, Mišura, Konečný – Kutálek, Pašek, Holovič – Toman, Peško, Lichanec – Haring, Vaculín

    Rozhodca: J. Konc – Bednár, Rovenský.
    Steel aréna 15 minút pred začiatkom zápasu.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a zápas sa o malý moment začne. Košičania nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia z Piešťan budú hrať v žltej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Piešťany dali gól!

    Prvá tretina sa začala výherným buly pre domáci tím, no Košičanom sa puk nepodarilo dostať ani len do útočnej tretiny. Piešťany sa okamžite vrhli do útoku, puk dostal pred bránky RASTISLAV KONEČNÝ a prepálil Hyláka. Asistencia: Tomáš Klempa, Matej Mišura.
    KONEČNÝ - 0:1
     
    00:51
    Košickí hokejisti zažili hneď na úvod duelu poriadny šok. Domáci hokejisti sa okamžite pokúšajú dostať do útoku, no na Rybára poslali iba propagačnú strelu, s ktorou brankár hostí nemohol mať problém.
     
    01:46
    Košičania v perfektnej príležitosti! Lapšanský ostal na ľavej strane úplne osamotený a pustil sa do útoku, no jeho prudkú ranu vyrazil Rybár hokejkou na ochrannú sieť.
     
    02:38
    Piešťany dali gól!

    Hostia už dokonca vyhrávajú rozdielom dvoch presných zásahov! Po prečíslení dvoch proti jednému pálil medzi betóny domáceho brankára DUŠAN PAŠEK. Asistencie: Jozef Haring, Richard Vaculín.
    Dušan PAŠEK - 0:2
     
    02:38
    Po góloch ex-Košičanov Konečného a Pašeka si domáci tréner Tomko vyžiadal oddychový čas.
     
    02:50
    Tak toto je neuveriteľný začiatok v Steel aréne. Diváci sa ledva usadili a už sme zaregistrovali dva presné zásahy. Čaká nás ešte poriadne zaujímavý zápas.
     
    03:20
    Košickí hokejisti sú z úvodných minút doslova šokovaní. Východniari by aj chceli ísť do útoku, no nedarí sa im preniknúť do tretiny.
     
    03:51
    Piešťanci sú aj naďalej veľmi aktívni a tlačia svojho súpera. Hostia chceli ísť do útoku aj v tejto chvíli, no zastavil ich iba ofsajd.
     
    04:19
    Aktuálni majstri Slovenska si už ale puk vzali na svoje hokejky a súperovi ho teraz vôbec neponúkajú. Jánošík ho zaviezol do útočnej tretiny a pokúša sa prekvapiť súpera.
     
    04:32
    Jánošík napokon narobil súperovi značné problémy. Piešťanci mu ale puk rýchlo vzali, no odpálili ho iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    05:17
    Domáci Jenčík sa osamotený po ľavom krídle dostal až k bránke Rybára. Piešťanský gólman mal teraz možno aj kúsok šťastia, pretože prudká strela iba tesne minula priestor troch žrdí.
     
    05:40
    Piešťany sa ale do Košíc brániť rozhodne neprišli. Hosťujúci hokejisti puk rýchlo vyviedli z vlastnej tretiny a tlačia sa do zakončenia.
     
    06:31
    Obrovská príležitosť Košíc! Po strele Philippa sa puk od zadného mantinelu dostal priamo do nebezpečného priestoru, odkiaľ Sojčík napálil iba konštrukciu bránky a následný pokus mu zmaril Rybár.
     
    06:57
    Piešťanskí hokejisti sa ale v Steel aréne dlho brániť nechcú. Hostia už puk vyviedli z vlastnej obrannej tretiny a Košičania musia začínať od začiatku.
     
    07:27
    Hostia sa ale musia opäť brániť. Košičania zaviedli puk až do útočnej tretiny, odkiaľ prišla strela takmer od modrej čiary, no Rybár bol pozorný.
     
    07:58
    Poriadne rušné chvíle pred hosťujúcou bránkou! Košičania vyvinuli na súpera obrovský tlak a Rybár nevedel, kam skôr skočiť. Puk napokon prešiel jeho bránkoviskom, no nik ho nezasiahol.
     
    08:40
    Piešťany sa konečne dokázali ubrániť a puk vyviedli z vlastnej obrannej tretiny. Hostia ale ďaleko nezašli, pretože Černák sa prezentoval skvelým defenzívnym zákrokom.
     
    09:20
    Domáci by radi skórovali a dostali sa späť do hry. Bartoš potiahol puk stredom klziska až do útočnej tretiny, kde ho prenechal Jenčíkovi, no ten bol dobre bránený a napokon nemohol strieľať.
     
    09:37
    Hostia sa budú brániť! Michal Peško smeruje na trestnú lavicu na dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    10:12
    Piešťanci si s oslabením veľa starostí nerobia. Hosťujúci hráči vzali puk Sojčíkovi a vypálili ho preč od vlastnej bránky.
     
    10:49
    Hostia mohli zvýšiť počas vlastného oslabenia! Štrbák nešťastne stratil puk a dopredu sa rútil Michal Toman. Jeho samostatný únik napokon zbrzdil bleskovým návratom sám Štrbák, a tak zakončenie Hyláka neprekvapilo.
     
    11:15
    Piešťany v Steel aréne začali skutočne veľmi dobre a svojou aktivitou robia súperovi problémy aj počas oslabenia.
     
    11:30
    Presilovka domáceho tímu sa už pomaly ale isto kráti a Košičania sa márne pokúšajú usadiť v útočnej tretine. Hosťujúci hráči sú v defenzíve plne koncentrovaní a ohrozenie Rybára nepripúšťajú.
     
    12:12
    Hostia už medzičasom skutočne hrajú v plnom počte. Ubrániť sa dokázali bez vážnejších problémov.
     
    12:46
    Skvelá šanca domáceho tímu! Po Stupkovej prihrávke tvrdo pálil Hinďoš, no Rybár sa prezentoval skvelým zákrokom a puk schoval vo svojej lapačke.
     
    13:57
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti sa napokon dostávajú späť do hry. V útočnej tretine si pri mantineli vzal puk MATEJ ČEŠÍK, sám si ho potiahol až pred bránku, oklamal dvojicu obrancov a zakončil pomedzi betóny Rybára. Asistencie: Matúš Chovan, Peter Sojčík.
    Matej ČEŠÍK - 1:2
     
    14:55
    Veľmi nepríjemný moment na ľadovej ploche, Spilar sa v rýchlosti nezavinene zrazil s Raisom, ktorý po zákroku ostáva ležať na zemi.
     
    14:55
    Rais je napokon našťastie v poriadku a po vlastných odchádza na striedačku. Spilarovi sa vina pripisovať nemôže, išlo skutočne o nešťastnú zrážku v rámci pravidiel. vylučovať sa nebude.
     
    15:14
    Košičania sa okamžite po kontaktnom góle usadili v útočnej tretine a pokúšajú sa tam skórovať. Tvrdo pálil Drgoň, no jeho prudkú ranu si Rybár postrážil.
     
    15:36
    Košičania sú aj naďalej veľmi aktívni, ale teraz im situácia príliš nevyšla. Zastavilo ich ofsajdové postavenie.
     
    16:13
    Kolena sa pokúsil napodobniť Češíka a chcel vyrovnať. Rovnako ako jeho spoluhráč si puk z rovnakej pozície potiahol pred bránku, no hostia si už dali pozor.
     
    16:31
    Ďalšia obrovská šanca pre Košice! Domáci hokejisti sa dostali až pred Rybára, kde spoza bránky dostal puk úplne voľný Stupka. Brankár hosťujúceho tímu ale predviedol perfektný zákrok a gólovú strelu schoval v lapačke.
     
    17:26
    Medzičasom sa nám začala posledná trojminútovka tejto časti hry. Piešťany sa konečne oslobodili a puk poslali preč z vlastnej obrannej tretiny.
     
    17:55
    Oceliari ale aj naďalej skúšajú prepasírovať puk za Rybára. Bartoš v strednom pásme posunul Spilarovi, no ten bol šikovne odstavený a napokon ani len nevystrelil.
     
    18:20
    Brankár Rybár nenecháva nič na náhodu a perfektne drží svoj tím nad vodou. Košičania skutočne zvyšujú tlak a ešte to bude v tejto tretine zaujímavé.
     
    18:49
    Piešťany ale puk našťastie pre hosťujúcich fanúšikov vyviedli z vlastnej obrannej tretiny a na moment si môžu vydýchnuť.
     
    19:16
    Hostia nenechávajú nič na náhodou a dokonca sa ešte pokúšajú svoj náskok navýšiť. Do útoku sa natlačil krídelník Klempa, no jeho svižnú ranu schoval v lapačke Hylák.
     
    19:48
    Na opačnej polovici ľadovej plochy ešte vidíme pokus Sojčíka. Ten sa síce natlačil do pásma, no jeho rana bola zblokovaná defenzívou a ku Rybárovi napokon ani neprešla.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina zápasu je minulosťou. Videli sme v nej famózny hokej, ktorý sa prelieval zo strany na stranu. S lepšou náladou odchádzajú do šatní hostia, ktorí už v samotnom úvode ukázali, že do Steel arény prišli po body.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:47.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Druhá tretina sa začala aktivitou domáceho tímu. Košičania sa ihneď snažili usadiť v pásme, ale po Bartánusovom nahodení sa k puku nedostali.
     
    20:27
    Piešťany sa budú brániť! Za hru so zdvihnutou hokejkou odchádza na trestnú lavicu Martin Škadra.
     
    20:52
    Košičania mali hneď v úvode početnej výhody obrovskú príležitosť Hostia nechali pred bránkou úplne voľného Bartoša, ale k nemu sa puk iba vďaka excelentnému brankárovi Rybárovi.
     
    21:12
    Hosťom sa napokon puk podarilo vyhodiť z vlastnej obrannej tretiny a Košičania sa už späť nedostali. Zastavil ich iba ofsajd.
     
    21:46
    Košičania sa napokon späť do pásma predsa len vrátili. Oceliari tam ihneď rozostavili svoj vzorec, no vypáliť sa im zatiaľ nepodarilo.
     
    22:13
    Košičania si stále iba prihrávajú a vďaka vysokému napádaniu svojho súpera sa im nedarí vystriedať. Hostia sa bránia veľmi dobre.
     
    22:20
    V závere vlastného oslabenia dokonca Piešťany vyhodili puk z vlastnej obrannej tretiny. Hostia sa už pohodlne ubránia.
     
    23:28
    Je to tak, medzičasom sa už skutočne hrá v plnom počte na oboch stranách. Piešťany mali veľké problémy najmä v úvode oslabenia, potom ho už ale zvládli s prehľadom.
     
    23:56
    Košičania ale naďalej útočia aj proti pätici hostí. Do pásma sa s pukom na hokejke dostal Philipp, no jeho prudkú ranu Rybár vyrazil mimo troch žrdí.
     
    24:20
    Do zaujímavej pozície sa ale dostali aj hosťujúci hokejisti. Holovič siahal po puku pred bránkou, no proti nemu bol iba pozorný Hylák, ktorý mu nedal žiadnu šancu na zakončenie.
     
    25:09
    Piešťany sa pri bránení oslobodili iba zakázaným uvoľnením, vhadzovať sa bude pred Rybárom.
     
    25:47
    Obrovská šanca pre domácich hokejistov! Spilar našiel pred bránkou Bartoša, no ten bol veľmi dobre bránený a jeho prudkú ranu zastavil ľavým betónom senzačný Rybár.
     
    26:19
    Domáci hokejisti sú v úvode tejto tretiny oveľa aktívnejší. Košičania robia súperovi obrovské problémy, no hostia sa zatiaľ držia.
     
    26:54
    Aktívni sú ale rozhodne aj hosťujúci hokejisti. Hráči Piešťan sa natlačili do útoku, odkiaľ z pravého kruhu prišla prudká rana, no Hylák bol pripravený.
     
    27:35
    Pozor ale aj na opačnej polovici ľadovej plochy! Tam sa až do zakončenia natlačil talentovaný mladík Kolena, no jeho bekhendový blafák gólman Rybár spoľahlivo pokryl.
     
    28:57
    Košičania sú stále veľmi aktívni a svojmu súperovi robia nemalé problémy. Tlak domáceho tímu sa stupňuje a v Steel aréne to ešte bude poriadne zaujímavé.
     
    29:47
    Piešťany sa ale neprišli iba brániť. Lichanec vybojoval puk v útočnej tretine a tvrdo pálil, no Hylák bol pripravený na svojom mieste a hru prerušil.
     
    29:59
    Bartoš chcel bleskovo rozohrať na korčuľujúceho Spilara, no ten puk nemohol stihnúť a je z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    30:22
    Košičania aj naďalej útočia, no nedarí sa im zakončiť. Rybár a jeho defenzíva sú maximálne pozorní a Oceliari to majú veľmi náročné.
     
    30:50
    Piešťany takmer zvýšili svoj náskok! Hostia sa dostali do rýchleho prečíslenia, na ktorého konci ale po Pašekovej prihrávke neprišla gólová strela.
     
    31:26
    Zahanbiť sa ale nenechajú ani domáci hokejisti. Stupka ostal osamotený pred bránkou, odkiaľ jeho prudkú ranu Rybár vyrazil.
     
    31:54
    Hosťom teraz nebolo všetko jedno! Košičania sa opäť natlačili pred bránku, kam si puk potiahol mladý obranca Černák, no jeho bekhend zastavila iba pravá žrď bránky.
     
    32:29
    Nuž, máme za sebou poriadne rušné minúty. Puk lieta zo strany na stranu, no gólmani sú pozorní a neinkasujú.
     
    32:43
    Hosťujúci hokejisti sú stále veľmi aktívni a pokúšajú sa niečo vymyslieť. Ihneď po buly sa na hranici ľavého kruhu dostal k strele Pašek, no jeho výborná rana bola zrazená iba na ochrannú sieť.
     
    33:35
    Košičania sú stále veľmi aktívni a pokúšajú sa niečo vymyslieť. Hostia sa snažia márne, domáci tím už inkasovať nechce. Na strely je to aktuálne 35:13.
     
    34:12
    Obrovská šanca Košíc! Chovan prihrával pred bránku, kde si nakorčuľoval obranca Šeda, no jeho prudké zakončenie skončilo iba u Rybára. Hosťujúci gólman dnes predvádza jeden skvelý zákrok za druhým.
     
    34:50
    Košičania stále ostávajú v útočnej tretine a snažia sa niečo vymyslieť. Na bránku vyslali prudkú ranu z uhla, no Rybár bol pozorný.
     
    35:01
    Domáci stále tlačia svojho súpera a Piešťany to ešte stále zvládajú. Cebák sa natlačil spoza bránky až k žrdi, no Rybár si spomínaný priestor postrážil a puk do siete nepustil.
     
    35:04
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza za údery Tomáš Hrnka.
     
    35:45
    Košičania sa zatiaľ bezproblémovo bránia a puk už druhýkrát v tomto oslabení vyhodili cez všetky čiary. Piešťanci musia začínať od začiatku.
     
    36:30
    Hostia konečne skrotili puk, vystriedali a usadili sa v útočnej tretine. Piešťany tam už rozostavili svoj vzorec a pokúsia sa skórovať.
     
    36:48
    A hostia veru neboli ďaleko! Po prudkej rane od útočnej modrej čiary Hylákovi puk prepadol pomedzi betóny a kĺzal sa preč cez bránkovisko, no do siete sa ho pokúsil doklepnúť Klempa. Úspešný ale nebol a napokon po páde skončil v bránke iba on – bez puku.
     
    37:04
    Domáci v plnom počte.
     
    37:45
    Hostia už útočia proti plnému počtu domácich hokejistov, no tí sa aj napriek tomu stále bránia. Piešťany to poriadne roztočili a Hylák nevie, kam skôr skočiť.
     
    38:23
    Piešťany dali gól!

    Hostia zo svojej aktivity vyťažili ďalší presný zásah. Jeho autorom je opäť bývalý Oceliar DUŠAN PAŠEK, ktorý pálil z hranice ľavého kruhu a prekvapil Hyláka. Asistencie: Marcel Holovič, Tomáš Bučka.
    Dušan PAŠEK - 1:3
     
    39:16
    Piešťany dali gól!

    Neuveriteľné! DUŠAN PAŠEK sa pred súperovou bránkou zorientoval najlepšie a puk poslal až do siete. Svojho bývalého spoluhráča prekonal už tretíkrát v tomto zápase! Pašekovi sa v Piešťanoch darí, je to už jeho druhý hetrik v drese nového zamestnávateľa. Asistencia: Tibor Kutálek.
    Dušan PAŠEK - 1:4
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina priniesla dva presné zásahy do siete Košíc. O oba sa postaral útočník Dušan Pašek, ktorý Steel arénu dobre pozná a od jeho odchodu z HC Košice je na jej ľade prvýkrát. Zatiaľ sa predvádza v najlepšom svetle, pretože na svojom konte má už kompletný hetrik.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:34.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    V bránke Košíc je od začiatku tretej tretiny namiesto Hyláka Melicherčík.
     
    40:25
    Piešťanskí hokejisti sa hneď v úvode zápasu pokúšajú navýšiť svoje vedenie. Jenčík ale nič podobné nepripúšťa a nikoho do pásma pred Melicherčíka nepúšťa.
     
    41:09
    Rybár ale musí byť neustále v strehu. Domáci hokejisti majú aj napriek nepriaznivému stavu neustálu chuť na hokej, no hosťujúci brankár im z nej rázne ukrajuje.
     
    41:56
    Tretia tretina sa začala v pokojnejšom tepme. Rozhodne ale nemôžeme povedať, že to domáci hráči zabalili.
     
    42:50
    Piešťany predvádzajú skvelú defenzívu a súpera do žiadnej zaujímavej situácie nepúšťajú. V Steel aréne teda v týchto chvíľach nevidíme nič zaujímavé.
     
    43:25
    Košickí hokejisti útočia, ale bez úspechu. Po Jenčíkovej prihrávke to z uhla skúšal Spilar, no jeho zakončenie nemohlo gólmana prekvapiť.
     
    43:52
    Domáci hokejisti ale v útočnej tretine aj naďalej ostali. Spilar sa tam svojou technickou hrou snaží prekvapiť, ale hostia sú pripravení veľmi dobre.
     
    44:20
    Domáci hokejisti vpálili do útoku rýchlosťou svetla. Pálil Češík, no jeho prudká rana bola zrejme tečovaná a iba tesne minula priestor troch žrdí.
     
    45:03
    Piešťany sa v rámci rozohrávky dopustili iba zakázaného uvoľnenia.
     
    45:58
    Piešťany dali gól!

    TIBOR KUTÁLEK v útočnej tretine vystihol puk, potiahol si ho pred obranu až ku bránke, odkiaľ bekhendom prekonal nového muža v bráne. Bez asistencií.
    Tibor KUTÁLEK - 1:5
     
    46:40
    Košickí hokejisti mohli prehrávať pre nich neuveriteľným rozdielom piatich gólov! Pred bránkou ostal Klempa, no jeho bleskové zakončenie napokon zastavil iba zadný mantinel.
     
    47:15
    V Steel aréne sa odohráva scenár, ktorý zrejme čakal iba málokto. Na koni sú jednoznačne Havrani, ktorí súperovi robia veľké problémy a dnes určite získajú tri body.
     
    47:56
    Aj napriek nepriaznivému stavu ale domáci tím so svojou aktivitou neprestáva. Košická ofenzíva to má ale iba veľmi náročné, pretože búši do nepriebojného obranného valu.
     
    48:40
    Košičania sa dostali do perfektnej gólovej príležitosti! Najskôr po kľučkách pálil Lakpšanský, no potom sa k puku dostal aj obranca Šeda. Ani proti tejto prudkej rane sa Rybár nestiahol, práve naopak. Sebavedomo vykorčuľovala puk schoval v lapačke.
     
    49:12
    Košičania aj naďalej pokračujú vo svojej aktivite. Domáci hokejisti sa aj teraz natlačili až do zakončenia, ale prudká rana Jenčíka bola zblokovaná.
     
    50:26
    Hosťujúci hokejisti sa v rámci rýchlej rozohrávky dopustili iba zakázaného uvoľnenia. Hostia teda striedať nemôžu, vhadzovať sa bude pred famóznym Rybárom.
     
    50:36
    Domáci hokejisti sú aj naďalej veľmi aktívni a pokúšajú sa o návrat do hry. Od útočnej modrej čiary tvrdo vypálil urastený Štrbák, no jeho prudká rana iba zadunela na zadnom plexiskle.
     
    51:46
    Hostia vyhnali domáci tím z útoku a Košičania budú musieť začínať od vlastnej bránky. Tam má puk plne pod kontrolou Černák a čaká, kým jeho spoluhráči dostriedajú.
     
    52:12
    Piešťany sa pokúsili zaútočiť, no ich snahu zastavil iba signalizovaný ofsajd.
     
    52:50
    Na ľadovej ploche sa nič nemení. Aj v tejto chvíli sme videli pokus jedného z domácich hráčov o prienik do útoku, no Oceliar bol medzi dvojicou hráčov odstavený a strieľať nemohol.
     
    53:08
    Piešťany sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Konečný.
     
    53:40
    Brankár Rybár predvádza ďalší skvelý zákrok! Hosťujúci gólman dnes skutočne exceluje a proti aktuálnym majstrom predvádza svoje kvality.
     
    54:02
    Piešťanskí hokejisti sa počas vlastného oslabenia musia pozorne brániť. Oceliari sú odhodlaní ešte zabojovať, no majú to len veľmi náročné.
     
    54:30
    Piešťanom sa až teraz podarilo puk dostať z vlastnej obrannej tretiny. Hostia sa nemusia nikam ponáhľať, štvorgólové vedenie už stratiť nemôžu.
     
    54:52
    Pomer síl na ľadovej ploche sa na moment vyrovná! Na trestnú lavicu odchádza na 2 minúty Lapšanský, ktorý navyše inkasuje aj 10-minútový osobný trest za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    55:08
    Hostia v plnom počte.
     
    55:45
    Čas plynie a Piešťanci sa nikam zbytočne neponáhľajú. Hostia radšej s istotou kontrolujú puk a súpera do žiadnych šancí nepúšťajú.
     
    56:06
    Hokejisti Piešťan sa napokon dostali až ku súperovej bránke. Po Haringovej prihrávke sa tam k puku pri ľavej žrdi dostal Toman, no Melicherčík sa bleskovo presunul a puk do siete nepustil.
     
    56:24
    Košičania sa bránia vysokým napádaním, no ich súperovi to veľké problémy nerobí. Hostia sú pri chuti a ešte sa pokúsia niečo vymyslieť. Poltucet v sieti majstra by bol skvelou odmenou za ich dnešný výkon.
     
    57:20
    Domáci hokejisti už medzičasom hrajú v plnom počte. Ich súperovi sa skrátenú presilovku využiť nepodarilo.
     
    58:16
    Medzičasom sa nám začala už posledná dvojminútovka tejto tretiny. Na ľadovej ploche sa už nedeje nič zaujímavé, o všetkom je totiž rozhodnuté.
     
    59:06
    Hostia napokon takmer svoj náskok ešte navýšili! Holovič sa nebojácne pustil pred Melicherčíka, no vo vzduchu puk rýchlo nezasiahol.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa skončil triumfom hosťujúcich hokejistov, a to aj napriek výraznej streleckej prevahe Košičanov. Tí súpera prestrieľali pomerom 49:26, no vďaka výkonu Patrika Rybára to nestačilo. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok večera. (19:04:40)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 14. Češík (Chovan, Sojčík) – 1. Konečný (Klempa, Mišura), 3. Pašek (Haring, Vaculín), 39. Pašek (Holiovič), 40. Pašek (Kutálek), 46. Kutálek


    HC Košice: Hylák (41. Melicherčík) – Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák, Drgoň, Philipp, Macejko, Šeda – Bartánus, Hrnka, Lapšanský – Spilar, Bartoš, Jenčík – Chovan, Češík, Sojčík – Hinďoš, Kolena, Stupka
    ŠHK 37 Piešťany: Rybár – Škarda, Šedivý, Rais, Brňák, Valjent, Cunik, Srnec, Bučka – Klempa, Mišura, Konečný – Kutálek, Pašek, Holovič – Toman, Peško, Lichanec – Haring, Vaculín

    Rozhodčí: J. Konc – Bednár, Rovenský
    bahis siteleri