Kometa Brno – Žďár n/S 11:0 (kon.) | Pardubice – Č. Budějovice 6:3 (kon.) | Třinec – Warriors Brno 8:2 (kon.)
Havlíčkův Brod – Liberec 1:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 26.09.2015, 14:30 • Zimní stadion Kotlina • ELIOD extraliga mladšího dorostu • 6. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Příjemné odpoledne!

    Zápas staršího dorostu je za námi a nyní přichází na řadu jejich mladší kolegové. Bruslaři, kteří letos zatím nezískali ani jeden bod, budou hostit celek Liberce. Bílí tygři z pěti střetnutí čtyři zvládli za tři body a dvakrát z toho s čistým kontem. Jen jednou padli, když nestačili na Mladou Boleslav. Naposledy ale vyloupili Mladou Boleslav, kde zvítězili 4:1. Havlíčkobrodští hokejisté inkasovali rychtu v Brně, odkud odjížděli s porážkou 1:8. Dnes budou chtít uspět a urvat alespoň jeden bod.

    Povede se jim to, anebo si Tygři připíší pátou tříbodovou výhru v letošní sezoně? Sledujte náš dnešní onlajn přenos!
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Arbelovský (Kružík) – Krejčí, Dvořák, Adam, Zvěřina, Horák, Hybeš, Smolko – Kohout, Kulhánek, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl "C", Krajíček, Teplý, Pejchal "C", Kyncl.
    Trenéři: Aleš Kraučuk a Petr Adam.

    Bílí Tygři Liberec: Novák (Hosnedl) – Aubrecht, Zeman, Šuráň, Charvát, Nikolič, Křepelka, Jíra, Mojžíšek – Rychlovský, Dospěl, Šír "C", Maťátko, Dupal, Vomáčka, Bitman "A", Hájek, Kotyza, Virág, Šafařovský.

    Rozhodčí: Michal Antonín – Pavel Lainka, Martin Šustr.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Radim Pejchal projel do útočného pásma, ale chyběla mu podpora hráčů, a tak pouze přes obránce nahodil do rohu. Na druhé straně pálil Jan Kotyza, ale z kruhu trefil jen výstroj Dominika Arbelovského.
     
    01:30
    Liberec se nedokázal udržet před domácí klecí. Na druhé straně zavezl poněkud kostrbatě puk do útočného pásma Tomáš Kohout.
     
    02:04
    Úvod je plný soubojů u prken, v nichž zatím vládnou domácí. Střelecky zatím dominuje Liberec. Nyní pálil od modré čáry Marcel Virág, ale našel jen připravenou lapačku Dominika Arbelovského.
     
    03:03
    Na obou stranách je teď vidět útočná snaha, ale zatím se nevede skrze obranu prostoupit až do nějakého vážnějšího střeleckého počinu.
     
    04:02
    Petr Bitman nahodil puk na Arbelovského, který jej sklepl za bránu. Autor nahození pak kotouč dojel a Liberec rozpoutává kombinaci.
     
    04:48
    Tu nakonec zakončil Jan Kotyza střelou z levého kruhu, kterou ale Dominik Arbelovský viděl a poslal jí vyrážečkou do rohu.
     
    05:06
    Znovu tahle lajna zatopila domácímu brankáři. Petr Bitman se snažil před kasou zakončovat do poloodkryté sítě, ale domácí muž s maskou vytasil pohotové betony!
     
    05:41
    Zblízka zakončoval Luboš Dospěl, ale Dominik Arbelovský včas sklapl betony a puk vyrazil. Následně se nedostal k dorážce Martin Maťátko a domácí vyhazují na icing.
     
    06:17
    Velký souboj v levém rohu útočného pásma Bruslařů nakonec skončil libereckým ziskem puku. Hosté jdou do útoku.
     
    06:58
    Jejich brejk ale zastavili domácí obránci, kteří zavřeli levý mantinel. Na druhé straně se přesně to samé povedlo Bílým tygrům.
     
    07:35
    Jan Šír posílal zpoza brány puk před brankoviště, kde stál Petr Bitman, který byl však blokován obráncem a nemohl tak zamést puk za dezorientovaného gólmana domácích!
     
    08:28
    Liberec tlačí a Jakub Rychlovský si sjel z mezikruží blíže ke kase a tahem vystřelil. Jeho zakončení ale proletělo jen mimo tři červené tyče domácí klece.
     
    08:50
    A znovu ten Rychlovský! Tentokrát zakončoval z levého křídla, ale domácí gólman podržel jeho pokus na hrudi.
     
    09:43
    Ondřej Plíhal nechal střelou z levého kruhu vyniknout vyrážečku Kristána Nováka a na druhé straně přišla střela Matěje Hájka z osy kluziště, kterou ale Arbelovský viděl a vyrazil ji za bránu.
     
    10:29
    Liberecká střídačka je potrestána dvěma minutami za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpykává Jakub Rychlovský (LIB).
     
    10:56
    Domácí zatlačili a výsledkem byla střela, která ale jen zaduněla o beton Kristiána Nováka. Hostující gólman následně schoval puk pod lapačkou.
     
    11:32
    David Aubrecht dostal puk do středního pásma a ve snaze nahodit za bránu mu byla do kotouče vložena hokejka a puk skončil na tribuně.
     
    11:58
    Bruslaři jsou v pásmu a kombinují.
     
    12:29
    Marek Tecl zdařile prokličkoval obranou z levého kruhu na pravý. Odtud vyslal střelu do protipohybu gólmana, která ale břinkla o horní tyč a vypadla ven! Liberec je kompletní!
     
    13:14
    Dobrý tlak první lajny do brankoviště. Michal Teplý zakombinoval s Radimem Pejchalem, který pak zblízka uklidil puk pod ležícího Nováka.
     
    13:54
    Matěj Hájek vydoloval za Arbelovského brankou puk, ale domácí gólman stihl klouzající puk schovat před libereckými nájezdníky pod lapačku.
     
    14:38
    Bude se vylučovat. Adam Charvát byl za brankou hákován Markem Teclem (HBR). Liberec pak ve výhodě zatlačil a Luboš Dospěl tvrdou ranou od modré nechal vyniknout Arbelovského. Charvát (LIB) pak v mlýnici před brankou atakoval hráče a je taky vyloučen. 4 na 4.
     
    14:51
    Hned po buly přichází faul Bílých tygrů a domácí budou hrát skoro dvě minuty 4 na 3. Jakub Nikolič (LIB) je potrestán za podražení.
     
    15:18
    A další trest pro Liberec! Tentokráte putuje k trestměřičům Jan Kotyza (LIB) za sekání.
     
    15:49
    Michal Teplý dvakrát střílel od modré čáry, ale první pokus mu vyrazil gólman a do druhého lehl obránce. Liberec následně vyhazuje.
     
    15:59
    Domácí se ale dostali do pásma a z levého křídla zakončoval Richard Cachnín, který ale trefil jen výstroj Kristiána Nováka.
     
    16:45
    Domácí jsou kompletní, ale tohle byla velká chyba místních trestoměřiců! Jeden z nich totiž pustil na led i libereckého hráče přesně ve chvíli, kdy začal odložený trest. Sudí přerušil hru, když byl puk u Arbelovského a je z toho tedy buly před ním. Velký zásek domácího boxu.
     
    17:36
    Liberec už je ve čtyřech a startuje klasická přesilovka. Liberec ale drží puk daleko od své svatyně.
     
    18:12
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři nakonec využívají klasickou přesilovku a dostávají se do vedení! Liberec se sice dlouho držel alespoň ve středním pásmu, ale nakonec se do pásma probil Michal Kyncl, který předložil pas na levé křídlo kapitánu MARKU TECLOVI, který se s ničím nemazal a pokořil slajdujícího brankáře Bílých tygrů! Asistence: Michal Kyncl.
     
    19:00
    Trestů nám padá jako uzrálých hrušek ze stromu. Nyní je vykázán na lavici hanby Richard Cachnín (HBR), který pyká za podražení.
     
    19:32
    Havlíčkobrodští dobře střeží brankoviště a nepouštějí liberecké pokusy a nahození až k Dominiku Arbelovskému.
     
    19:51
    Nyní dokonce unikl po pravém křídle Ondřej Plíhal, ale jeho střela pouze vyprášila lapačku pozorného brankáře Bílých tygrů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Liberec měl vynikající nástup do první třetiny, ale postupem času se zlepšovali i domácí, kterým pomohla do hry dlouhá přesilovka. Nakonec se v ní i prosadili, když udeřil Tecl.
     
    Druhé dějství startuje v 15:27.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Michal Teplý na modré čáře přiťukl puk Radimu Pejchalovi, který hned po přejetí do pásma vypálil. Kristián Novák zasáhl svou lapačkou.
     
    21:00
    Domácí jsou kompletní. Richard Cachnín naskočil na led.
     
    21:07
    Liberec kombinoval před Dominikem Arbelovským, který nakonec po lehkém nahození podržel kotouč ve výstroji.
     
    21:30
    I po vhazování zůstali Bílí tygři na kotouči a Daniel Ira vykroužil zpoza branky, odkud zakončoval, ale trefil jen klečícího brankáře Havlíčkova Brodu.
     
    22:15
    Marcel Virág zavezl puk do útočného pásma, ale než se dostal ke střele, byl tělem odblokován a zbaven kotouče. Ten nakonec padl na hůl jinému jeho spoluhráčovi.
     
    22:59
    Ten s ním ale nic nevymyslel a na druhé straně se dostal na levém křídle k zakončení Ondřej Plíhal, ale minul zadní tyč.
     
    23:34
    Teď je to velká škoda, že domácí obránce nezkrotil jednoduchou nahrávku Michala Teplého na modré čáře. Na brankovišti totiž na jeho nahození číhal Radim Pejchal.
     
    24:05
    Dobrý presink domácích, zejména od Tomáše Kohouta, nedovoluje Liberci opustit své obranné pásmo. Do hry se dokonce musel zapojit i gólman Novák, který sklepl puk jdoucí skrze brankoviště.
     
    24:50
    Liberec se snaží. Na obě strany létá jako ďas, ale domácí borci jej jednak nepouští do zakončení, a pak také dobře vytlačují mimo útočné pásmo.
     
    25:16
    Bílí tygři budou mít k dispozici přesilovou hru. Pavel Zvěřina (HBR) je vyloučen za hákování. Ve výhodě ještě musel Arbelovský zastavovat hrudí pokus zblízka.
     
    25:52
    Libereckému obránci na modré čáře utekl jednoduchý kotouč a domácí jsou tak osvobozeni.
     
    26:12
    Janu Kotyzovi nesedla střela a pouze trefil hráče před sebou. Bruslaři ale nedokázali dostat puk alespoň do střední třetiny.
     
    26:53
    Liberec je stále před maskovaným mužem domácím, ale jeho střely jsou nepřesné.
     
    27:21
    Domácí jsou kompletní. V závěru oslabení vyvezl puk Michal Teplý, který se natlačil až před Kristiána Nováka, kterému ale zametl puk jen do výstroje.
     
    28:10
    Domácím se nepovedla agitace v útočném pásmu. Na druhé straně to samé předvedl Liberec, který přišel v rohu o puk.
     
    28:48
    Jenže jej brzy získal zpět a po dobrém tlaku do brankoviště přišel faul, po němž je vyloučen domácí hráč. Na dvě minuty za hákování je na trestnou poslán Filip Hybeš (HBR) za podražení.
     
    29:04
    Liberec právě vstřelil branku!
    Podobný scénář jako u staršího dorostu. Liberec také zhruba v polovině zápasu vyrovnává. A pomohla mu k tomu skvěle sehraná přesilovková kombinace. Kotouč putoval po buly mezi hokejkami a po ose Jan Kotyza – Jan Šír až na hokejku PETRA BITMANA, který ze spodku levého kruhu zametl puk nad přesouvajícího se Dominika Arbelovského! Asistence: Jan Šír a Jan Kotyza.
     
    29:59
    Tomáš Kohout hledal křižným pasem skrze brankoviště Marka Tecla, ale kotouč šel druhému jmenovanému moc daleko od hokejky, a tak jej tento nezasáhl.
     
    31:00
    Lukáš Pokorný se dostal na levém křídle k zakončení, ale jeho střelu mířící na bližší tyč zblokovala hokejka obránce.
     
    31:25
    Znovu Lukáš Pokorný! Tentokrát pálil z jedničky v pozici klečícího střelce na pravém rohu brankoviště, ale zásunu za přesouvajícího gólmana zabránil obětavý obránce Bílých tygrů!
     
    32:24
    Domácí zavřeli svému protivníkovi cestu do útočné třetiny a ten tak musí začínat až od svého maskovaného muže.
     
    33:06
    Jakub Rychlovský nahazoval z levého křídla kotouč před brankoviště, kde byl jeho kolega dobře zablokován havlíčkobrodským obráncem.
     
    33:34
    Dominik Arbelovský nyní schoval pod lapačku ztečovanou nahrávku Liberce. Ještě že tak. Kdyby to hostům vyšlo, byl na levém kruhu zcela volný hráč.
     
    34:01
    Skvělá práce od Marcela Virága, který na sebe natáhl v obranném pásmu dva hráče a díky tomu se otevřel prostor pro Petra Šafařovského, který si udělal dva kroky doprava, ale střelou na zadní tyč rozduněl jen mantinel.
     
    34:39
    Severočeši jsou stále nastěhovaní před domácím strážcem svatyně, který ale nemá tolik práce, jak by si liberecký tlak zasluhoval. Hostům se totiž nedaří umisťovat střely mezi tři tyče.
     
    35:11
    Domácí vyhnali svého soupeře do středního pásma. Tygři pak nezvládli brejk a zahráli jen na zakázané uvolnění.
     
    35:49
    Radim Pejchal vybojoval na zadním mantinelu ztracený puk, ale domácí obránce nepochopitelně místo střely na bránu vrátil Pejchalovi puk. Jenže ne na hokejku, ale kamsi k hlavě.
     
    36:05
    Michal Teplý vyšťoural kotouč na pravém kruhu a dostal se až před brankáře, kterému chtěl prohodit puk mezi betony, ale Kristián Novák nechal na ledě položenou hokejku, kterou pak domácí kanonýr pouze trefil. Dobrá práce od hostujícího gólmana.
     
    37:06
    Na druhé straně se liberecké mužstvo prezentovalo tlakem do brankoviště, který přerušil až svým zásahem brankář Dominik Arbelovský.
     
    37:21
    Michal Teplý vjel do útočného pásma a snažil se obhodit obránce, ale ten nikterak netrojčil, zůstal stát a Teplého zablokoval.
     
    38:33
    Domácí jsou v posledních momentech nebezpečnější a dravější v útoku, avšak žádnou velkou šanci si nevypracovali. Gólman Kristián Novák může zůstat v naprostém klidu.
     
    38:58
    Na druhé straně se hosté propracovali do zajímavé šance, po níž přišly snad tři dorážky v chumlu před brankou. Dominik Arbelovský ale zalehl kotouč a zamezil tak Jakubu Rychlovskému další.
     
    39:48
    Liberec se ještě snaží strhnout vedení na svou stranu, ale domácí obránci mu zavírají cestu k zakončení, které by dovolilo změnu skóre.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou i druhou třetinu a v té se prosadil Liberec, který v její polovině využil početní převahu. Po rychlé kombinaci se prosadil Bitman, který dnes patří k nejaktivnějším v libereckém dresu.
     
    Třetí část začne cca v 16:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Liberec začal aktivně a Jan Šír se dvakrát dostal do zakončení. Nejprve vystřelil nepřesně z mezikruží a následně jeho zakončení zblízka vykopl svými betony Dominik Arbelovský!
     
    40:39
    Bruslaři se také osmělili a vydali se do útoku, ale libereckou jedničku Kristiána Nováka neozkoušeli, anžto je zastavil ofsajd,
     
    41:13
    Michal Kyncl zachytil rozehrávku soupeře a už už se hnal sám na branku, ale bylo to s několikacentimetrovým ofsajdem. Škoda pro Havlíčkův Brod, štěstí pro Liberec.
     
    41:32
    Bílí tygři se protlačili do útočného pásma a po ostrém souboji v levém rohu zůstal ležet na ledě jeden z domácích hráčů. Spěchá za ním zdravotník.
     
    41:32
    Matěj Krejčí odjíždí v předklonu s bolestivou grimasou a za doprovodu spoluhráčů na střídačku.
     
    41:43
    Radim Pejchal na levém mantinelu vydoloval kotouč a poslal jej do jízdy Richardu Cachnínovi. Puk byl však příliš rychlý a je z toho jen icing.
     
    42:08
    Další pokus o rychlý brejk ze strany domácích, který končí na zakázaném uvolnění. Radimu Pejchalovi ale chyběly jen centimetry, aby zabojoval o Teplého pas.
     
    42:53
    Domácí jsou po vleklých útrapách nastěhovaní před Kristiánem Novákem, ale nedaří se jim procpat do koncovky. Liberecká obrana dobře napadá.
     
    43:36
    Martin Maťátko se po levém křídle propracoval až do zakončení, ale jeho střela od modré skončila jen na betonech Dominika Arbelovského.
     
    44:15
    Domácí se tlačili před branku po odbránění libereckého tlaku, ale hostující ekipa je v zadních řadách téměř nepropustná.
     
    45:17
    Matěj Krejčí se dostal po prvém křídle až na kruh, odkud vypálil. Jeho střelu gólman vyrazil jen před sebe, kde promáchl Lukáš Pokorný.
     
    45:32
    Jakub Rychlovský napřáhl po rychlém přechodu středního pásma za modrou čárou a jeho pokus udržel Dominik Arbelovský na hrudi.
     
    46:54
    Dlouho se tahal kotouč ve středním pásmu, až nakonec Jakub Rychlovský uplatnil šikovné ruce a probil se před brankoviště. Odtud vypálil jen do pozorného Arbelovského.
     
    47:15
    Další šance hostujícího celku, kterou brankář Dominik Arbelovský vyrazil, byla doprovozena vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    47:33
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak teď to liberecký hráč provedl náramně a posílá tak svoji ekipu do vedení. A vzhledem k obrazu hry z posledních minut i zaslouženého. Petr Šafařovský poslal kotouč za branku, kde se jej chopil MATĚJ HÁJEK. Ten si vybruslil před Arbelovského, který křepčil u levé tyče, nemajíc moc výhled díky tře hráčům před sebou. Hájek pak klečícího gólmana pokořil jemnou zápěstní střelou nad rameno. Asistence: Petr Šafařovský.
     
    48:52
    Liberec si vypracoval další tlak a domácí muž s maskou létal v brankovišti doslova jako hadr na holi. Nakonec je tento nápor zastaven faulem Matěje Krejčího (HBR), který odpočívá za hákování.
     
    49:29
    Bruslaři přežili úvodní kombinaci soupeře a po závaru na brankovišti vyhazují puk k Novákově svatyni.
     
    50:29
    Domácí celek se znovu osvobozuje a opět tomu předcházel tlak hostů. Tentokrát se ale Liberec nedostal až do zakončení.
     
    51:26
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hostující celek zřejmě rozhoduje o svém vítězství, ačkoliv na závěry je ještě příliš brzy. Domácí obrana si nyní vybrala nehledě na trenéry oddechový čas a dala tak prostor Bílým tygrům. David Aubrecht se dostal do útočného pásma, kde předložil kotouč do jízdy MATĚJI HÁJKOVI, který přišpendlil kotouč za marně se natahujícího maskovaného muže domácích. Asistence: David Aubrecht.
     
    52:18
    Obě mužstva se nyní vyskytují společně s kotoučem ve středním pásmu. Liberci narostla díky vstřeleným brankám křídla, ale Tygři jsouc si vědomi možných rizik hrají ze zabezpečené obrany.
     
    52:28
    Bílí tygři zahráli na zakázané uvolnění a liberecká střídačka si vyžádala time-out. Zřejmě chce pošetřit unavenou pětici.
     
    52:42
    Další zakázané uvolnění z dílny libereckých hokejistů.
     
    53:08
    Nyní může Liberec konečně vystřídat. Pro hru vysokou holí je hra přerušena ve středním pásmu.
     
    53:15
    Jeden technický přestupek za druhým. Nyní icing Brodu. Hra už není tak plynulá, ale je velmi kouskovaná.
     
    53:57
    Matěj Hájek útočil na hattrick, ale místo čepic na led se dočkal jen pořádného klinče od bránících Marka Tecla a Ondřeje Plíhala.
     
    54:19
    Tomáš Kohout se snažil prodrat do útočného pásma, ale výborná práce libreckého obránce mu to neumožnila. Následně je odpískán hostům ofsajd.
     
    54:57
    David Aubrecht nasměroval kotouč před branku, kde chtěl tečovat touš za záda Dominika Arbelovského Petr Bitman, ale netrefil se do kotouče!
     
    55:29
    Marek Tecl se prodral až před branku, kde ale neodkázal zvednout kotouč nad ležícího brankáře. Následuje vzájemné vyloučení. Dospěl a Adam (LIB) a Kohout s Teclem (HBR) jsou potrestáni.
     
    55:51
    Martin Maťátko se prokličkoval za modrou čáru, odkud vypálil, ale jeho pokus vyrazil Arbelovský do rohu.
     
    56:48
    Znovu se otevírají vrátka na trestné lavici, kam putuje Matěj Krejčí (HBR). Ten je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    56:57
    Liberecká střela byla tečovaná spoluhráčem do ochranné sítě a hra se vytahuje do středního pásma.
     
    57:40
    Richard Cachnín zachytil přihrávku na modrou čáru a vyhazuje kotouč ven z pásma.
     
    58:02
    Jakub Rychlovský hledal spoluhráče před brankou, ale díky obětavému zásahu obránce se puk na hokejku Šíra nedostal.
     
    58:31
    Jan Šír se dostal ke střele z pravého křídla, ale jeho rána skončila jen na betonech včas zakleknuvšího brankáře Dominika Arbelovského.
     
    59:12
    Radim Pejchal ještě mohl vykřesat jiskřičku naděje, ale střelou z osy kluziště jen pročechral vyrážečku Kristiána Nováka.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Domácí sice vedli po první třetině a naděje na první bod žhavili také po druhé třetině, kdy drželi alespoň remízu. Ve třetí třetině ale Bílí tygři předvedli povedený obrat a stejně tak jako jejich starší kolegové vezou z Kotliny tři body.
     
    Pro dnešek je to ode mne vše. Děkuji Vám za sledování onlajnu a nezapomeňte v 18:00 se Vám přihlásí Milan Sochor s reportáží z áčka! (16:46:45)

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 19. Tecl (Kyncl) – 30. Bitman (Šír, Kotyza), 48. Hájek (Šafařovský), 52. Hájek (Aubrecht)


    BK Havlíčkův Brod: Arbelovský (Kružík) – Krejčí, Dvořák, Adam, Zvěřina, Horák, Hybeš, Smolko – Kohout, Kulhánek, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl "C", Krajíček, Teplý, Pejchal "C", Kyncl.
    Trenéři: Aleš Kraučuk a Petr Adam.

    Bílí Tygři Liberec: Novák (Hosnedl) – Aubrecht, Zeman, Šuráň, Charvát, Nikolič, Křepelka, Jíra, Mojžíšek – Rychlovský, Dospěl, Šír "C", Maťátko, Dupal, Vomáčka, Bitman "A", Hájek, Kotyza, Virág, Šafařovský.

    Rozhodčí: Michal Antonín – Pavel Lainka, Martin Šustr
    bahis siteleri