Chabarovsk – CSKA Moskva 3:2 (kon.) | Vladivostok – Čerepovec 1:4 (kon.) | Novokuzněck – N.Novgorod 3:4 (po pr.)
Novosibirsk – Minsk 2:3 (po pr.) | Dynamo Moskva – Omsk 2:1 (po pr.) | Viťaz – Barys 4:3 (1:0 po s.n.)
HC Slovan – Chanty-Mansijsk 6:0 (kon.) | Záhřeb – Jekatěrinburg 2:3 (po pr.)
po prodl.
HC Sibir Novosibirsk
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
HC Dinamo Minsk
Sobota 17.10.2015, 13:30 • Ice Sports Palace Sibir • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    HC DINAMO MINSK
    Běloruský celek se momentálně nachází až na desáté pozici tabulky Západní konference. Klub z hlavního města Běloruska by se však jistě rád podíval do vyřazovacích bojů, na což by tyto výkony zřejmě nestačily! Dinamo navíc již tři zápasy nevyhrálo! V posledním zápase na domácí půdě Minsk prohrál s posledním týmem Západní konference, Severstalem Čerepovec, 1:3! Následovalo utkání na ledě CSKA Moskva, kde Dinamo sehrálo vyrovnanou bitvu, nicméně prohrálo 1:2. Ani v Novgorodě nepředvedl běloruský celek špatný výkon, nicméně opět prohrál 1:2! I dnes na ledě Sibiru to bude mít Dinamo velmi těžké ...
     
    HK SIBIR NOVOSIBIRSK
    Sibir překvapil v loňské sezóně, kdy se prodral až do finále Východní konference. Novosibirsk v letošní sezóně dokazuje, že loňský výsledek nebyl náhodný. Momentálně se nachází na čele Východní konference se ziskem 40 bodů. Sibir v posledních zápasech dvakrát prohrál na samostatné nájezdy. Nejprve v Chanty-Mansijsku 2:1, a následně také v Omsku, vítězný nájezd navíc zaznamenal Vladimír Sobotka. V následujícím zápase si však Novosibirsk spravil chuť, a vyhrál na ledě kazašské Astany, kde vyhrál 6:3! V posledním utkání Sibir potvrdil svou první pozici ve Východní konferenci, když doma porazil Severstal Čerepovec 3:2!

    Dnes se můžeme těšit na výkon Alexandera Saláka a Tomáše Vincoura, kterému se v posledních zápase velmi daří. Své působení v Novosibirsku předčasně ukončil obránce Vladimír Roth z osobních důvodů, který se pravděpodobně vrátí do kádru třineckých Ocelářů.
     
    Příjemné sobotní odpoledne všem hokejovým fanouškům a fanynkám! Kontinentální hokejová liga má dnes na programu celkem osm zápasů! My se společně zaměříme na duel HK Sibiru Novosibirsk proti HC Dinamu Minsk. Úvodní vhazování je naplánováno v 13:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Začátek dnešního zápasu vyšel lépe domácímu celku, který se pokoušel prodrat do útočného pásma po nahození Menšikova. Obrana Minsku však včas zareagovala, a vyváží kotouč do středního pásma.
     
    01:03
    Ryan Gunderson si za brankou musel poradit s napadajícím Arťjomem Vorošilem. Ofenzivně laděný americký bek však svou úlohu zvládl na jedničku.
     
    01:38
    Tomáš Vicnour nedokázal vyhodit kotouč z pásma ven, a ke střele se dostal Nikita Komarov. Saša Salák si připsal první zákrok dnešního zápasu.
     
    02:03
    První přerušení dnešního zápasu přišlo po nepřesném přechodu domácího celku přes modrou čáru, po kterém byl odpískán ofsajd!
     
    02:39
    Hostující trenér poslal na led první formaci, a hned bylo před brankou Saláka rušno! Po přihárvce Stěpanova pálil Kaljužnyj, jehož pokus však Salák vyrazil!
     
    03:18
    Na druhé straně se do zakončení dostala druhá formace Sibiru. Z pravé strany to zkoušel Viktor Bobrov, který však Lalanda nepřekonal.
     
    03:52
    Běloruské Dinamo skvěle napadalo rozehrávajícího Alexejeva, a dostalo se ke kotouči. Vše ukončil svou střelou Matěruchin, kterou stáhl ze vzduchu Saša Salák!
     
    04:09
    Po vyhraném vhazování se ke střele dostal hostující Komarov. Český brankář však i nadále drží čisté konto.
     
    04:29
    Calle Ridderwall hledal přihrávkou za brankou Davida Ullströma, kterému však kotouč přeskočil hokejku, a puk se odrazil od mantinelu mimo branku.
     
    04:59
    Zajímavá střelecký pokus vyslal od modré domácí obránce Ivan Verešagin, který však mezi tři tyče nemířil. Dopředu míří Dinamo!
     
    05:47
    Sergej Šumakov vybojoval kotouč pro Menšikova, který se krásně uvolnil na modré, a vystřelil. Tvrdá rána skončila mimo!
     
    06:03
    Sibir právě vstřelil branku!
    Favorit dnešního utkání se dostává do rychlého vedení! Z pravé strany poslal nahození obránce Menšikov. Před brankou se kotouč odrazil do vzduchu, následně se nejlépe zorientoval SERGEJ ŠUMAKOV, který poslal kotouč za záda Lalandeho! Asistence: Stěpan Sannikov, Vitalij Menšikov
    Sergej ŠUMAKOV - 1:0
     
    06:39
    Další střelecký pokus má na svědomí obránce Vitalij Menšikov, jehož přízemní střela však branku běloruského brankáře netrefila.
     
    07:09
    Nahození Šinkeviče za brankou zpracoval Saša Salák pro Bobrova, který rozehrává útočnou akci Novosibirsku.
     
    07:36
    Sibir je v posledních minutách jednoznačně aktivnějši! Tentokrát to zkoušel Kopejkin z pravé strany, avšak Lalandeho nepřekvapil.
     
    08:26
    Z mezikruží vyslal nepřesnou střelu hostující Bujnitskij, jehož střela se od mantinelu odrazil před branku, dojíždějící Komarov však nedokázal kotouč trefit.
     
    09:02
    Kaljužnyj dokázal uvolnit ve středu hřiště Stěpanova, který se prodral do pásma přes pravou stranu. Hostující útočník byl však dobře bráněn, a do zakončení se nedostal.
     
    09:38
    Serfej Gimajev těžil z dobré práce obránce Menšikova, a dostal se ke kotouči ve středním pásmu. Jeho následná přihrávka našla Okulova, jehož tvrdá rána skončila nad brankou!
     
    10:15
    Třetí formace běloruského Dinama se pokoušela přejít přes střední pásmo přes pravou stranu. Tu však domácí obrana "zacpala", čímž postup hostů zastavila.
     
    10:55
    Vitalij Menšikov se pokoušel nahodit kotouč na modrou čáru, kam si najížděl Ridderwall. Švédský útočník však nedokázal kotouč zpracovat.
     
    11:39
    První formace Minsku se dostala v útočném pásmu ke kotouči, a symapticky kombinovala. Od mantinelu nahazoval kotouč před branku Kaljužnyj, nicméně nikdo z jeho spoluhráčů jej nedokázal tečovat.
     
    11:54
    A kombinaci hostujícího Minsku ukončuje nedovolený zákrok domácího hráče! Za brankou byl podražen Kaljužnyj, nedovoleným zákrokem se provinil Maxim Ignatovič!
     
    12:35
    Začátek přesilové hry běloruskému celku zatím vychází. Dinamo kombinuje v útočném pásmu, nicméně ke střele se zatím nedokázalo dostat.
     
    12:58
    Kotouč se postupně po kombinaci dostal na modrou, odkud vypálil Nick Bailen. Střelecký pokus kanadského beka však zastavil Saša Salák!
     
    13:17
    Nick Bailen měl nabito i před malou chvíli, když vypálil od modré. Tentokrát však jeho střela nebyla přesná!
     
    13:49
    Alexej Kaljužnyj operoval s kotoučem za brankou, a přesně načasovanou přihrávkou našel před brankou Stěpanova. Saša Salák si však s jeho zakončením poradil.
     
    14:15
    Dinamu první přesilová hra jistě vyšla dle představ, nicméně se prosadit nedokázalo, a Maxim Ignatovič je zpět na ledě!
     
    14:42
    Za brankou dojel nahození Menšikova Calle Ridderwall, který pohotově poslal kotouč před branku, kam najel David Ullström. Zakončení švédského útočníka však pokryl Lalande!
     
    15:19
    Třetí formace Dinama strávila na ledě skoro minutu, a tak Komarov přejel červenou, nahodil kotouč do třetiny, a odchází se svou formací střídat.
     
    15:52
    Ryan Gunderson se po pravé straně prokličkoval do pásma, a následnou přihrávkou vybídl ke střele Drozda. Běloruský útočníka však trefil pouze beton Saláka!
     
    16:41
    Na modré udělal obrovskou chybu obránce Ivan Usenko, který málem vyslal do úniku Arťjoma Vorošila. Domácí útočník byl nakonec dostižen Značarenkem, a do zakončení se nedostal.
     
    17:24
    Sibir přišel v útočném pásmu o kotouč, a tak celá formace rychle spěchala na střídačku vystřídat. Dinamo momentu překvapení nevyužilo, a volí postupný útok.
     
    17:57
    Přesná přihrávce Tomáše Vincoura, našla na modré čáře Vitalije Menšikova, jehož dělovka prolétla těsně mimo branku Lalandeho!
     
    18:37
    Vitalij Menšikov je dnes opravdu při chuti! Tentokrát ruský obránce přešel přes pravou stranu, a vypálil přes obránce. Lalande i tento pokus dokázal vyrazit!
     
    19:27
    Na závěr první třetiny se Dinamo dostalo do kombinace v útočném pásmu, nicméně hráči Sibiru skvěle přistupovali, a dostali kotouč do středního pásma.
     
    19:54
    Šest vteřin před koncem první třetiny ještě uvidíme vhazování před brankou Saláka! Nepřesná střela Šinkeviče se odrazila od mantinelu, a za pomoci teče Kaljužného skončila v lapačce Saláka!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina dnešního duelu nabídla vemi rychlý a pohledný hokej. Začátek zápasu vyšel lépe domácímu celku, který byl velmi aktivní, a již v sedmé minutě se dočkal úvodní branky. Od modré pálil Menšikov, jehož střela se odrazila do vzduchu, a pohotový Sergej Šumakov dorazil kotouč do branky. Poté mělo Dinamo přesilovou hru, a většinu času kombinovalo v útočném pásmu. Překonat českého brankáře se však běloruskému celku nepodařilo!

    Druhá třetina začne v Ice Sport Palace Sibir přibližně v 14:18!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Fefelov se pokoušel prostrčit kotouč do pásma na najíždějícího Sannikova. Před toho se však dostal obránce Nick Bailen, který rozehrává.
     
    21:03
    Sergej Drozd si najížděl na nahození od Lukáše Krajíčka, nicméně k puku se nedostal, a domácí Konstantin Okulov otáčí hru!
     
    21:37
    První střelecký pokus druhé třetiny má na svědomí hostující Dmitrij Meleško, který pálil z levé strany. Jeho projektil mířil však mimo!
     
    22:20
    Velmi dobrou obrannou práci odvedl hostující obránce Šikevič, který se následně pokoušel dostat do úniku Kaljužného, tomu však nevyšlo zpracování.
     
    22:50
    Domácí Alexej Kopejkin obdržel přihrávku ve mezikruží, a pokoušel se z otočky vypálit. Následně spadl po souboji s Bujnickijem, avšak vylučovat se nebude.
     
    23:28
    Ve druhé třetině jsem zatím neslyšeli zaznít hvizd hlavního rozhodčího, a stále se hraje bez přerušení!
     
    23:52
    První formace Novosibirsku dokázala zahrozit v útočném pásmu. Šumakov poslal přihrávku na Sannikova, kterému však v rozhodujícím momentě přeskočil kotouč hokejku.
     
    24:09
    Až po více než čtyřech minutách se hra přerušuje, neboť nahození Kaljužného tečoval domácí Menšikov, a kotouč skončil v hledišti.
     
    24:43
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno! Dinamo Minsk je zatím ve druhé třetině velmi aktivní, a zaslouženě srovnává na 1:1! Od modré čáry nahodil kotouč před branku Saláka Nick Bailen. Kotouč se podivně odrazil mimo branku přesně na hůl DMITRIJE MELEŠKA, který poslal kotouč do opuštěné branky! Asistence: Nick Bailen
    Dmitrij MELEŠKO - 1:1
     
    25:12
    Dinamo pokračuje v akitvní hře, a pokouší se dostat do zakončení v útočném pásmu. Obrana Sibiru však pracuje zatím dobře!
     
    25:42
    Alexander Matěruchin najel do útočného pásma. Jeho první střelu zablokoval obránce Menšikova, k následné dorážce se hostující útočník již nedostal.
     
    26:29
    První přesilovou hru si v tomto zápase zahraje také Sibir! V levém rohu u mantinelu trefil Nikita Komarov holí do obličeje Sergeje Gimajeva, a je vyloučený na dvě minuty!
     
    26:59
    Sibir mohl svou přesilovou hru využít hned na začátku, nicméně nahození Menšikova před brankou Lalandeho nedokázal nikdo z domácích dopravit do branky!
     
    27:26
    Domácím se teď vůbec nepovedlo založení útoku, a kotouč skončil u brankáře Lalande, který pohotově zareagoval, a poslal kotouč do středního pásma.
     
    27:49
    Novosibirsk se dočkal branky, nicméně Alexej Kopejkin na brankovišti zcela jednoznačně zasáhl kotouč vysokou holí!
     
    28:29
    Sibiru se závěr přesilové hry vůbec nepovedl, a Nikita Komarov je již zpět na ledové ploše! U kotouče je právě domácí celek!
     
    28:36
    Nick Bailen dostal přihrávku od Kolcova na levou stranu. Před sebou měl bránícího hráče, a tak zastavil, a nahodil kotouč před branku. Domácí obrana však jeho pokus zablokovala.
     
    29:12
    Sergej Gimajev si musel poradit s napadajícím Sergejem Drozdem, což se mu nepodařilo, a kotouč skončil na holi hostujícího útočníka.
     
    29:44
    Novosibirsk se však ze sevření hostujícího týmu dokázal dostat. Na druhé straně napadal Tomáš Vincour, kterému se však nepodařilo dostat ke kotouči.
     
    30:19
    Dinamo však hraje v neskutečném tempu, a každá formace hostů velmi aktivně napadá rozehrávku Sibiru, který s tím má opravdu velký problém.
     
    31:06
    Na útočné modré se pokoušel hostující Artur Gavrus uvolnit Matěruchina. Běloruský útočník však skákavou přihrávku nedokázal zpracovat.
     
    31:34
    Velmi rychlou kombinaci Dinama v útočném pásmu zakončil střeleckým pokusem hostující Ryan Gunderson, jehož ránu však Saláka lapil! Následuje komerční přestávka.
     
    32:29
    Nahození Lukáše Krajíčka od modré čáry se pokoušel tečovat Kaljužnyj. Běloruský reprezentant sice změnil let kotouče, avšak ten skončil mimo branku.
     
    32:58
    Lukáš Krajíček si musel v rohu kluziště poradit s napadajícím Sergejem Šumakovem, to se mu však za pomoci Lisovce povedlo, a Dinamo míří vpřed!
     
    34:28
    O další střelecký pokus hostujícího celku se postaral Dmitrij Bujnickij, který vypálil z ostrého úhlu, nicméně jeho střelu Salák lapil!
     
    35:05
    Po delší době opět zahrozil domácí Novosibirsk! Mezi kruhy si udělala prostor domácí David Ullström, který tvrdě vypálil. Jeho střelecký pokus však prolétl nad brankou!
     
    35:45
    Zajímavou přihrávku před branku dostal Alexej Kopejkin, kterému však nevyšlo zakončení, a kotouč následně lapil Lalande, který přerušuje hru.
     
    36:40
    Konstantin Alexejev odvedl dobrou práci na vlastní modré, kdy obral o kotouč hostujícího Gundersona. Sibir tak může zamířit vpřed!
     
    37:23
    Dinamo stupňuje svůj tlak a tlačí se za vedoucím gólem! Od modré nahazoval kotouč před branku Krajíček, jehož pokus tečoval Kaljužnyj. Salák však dokázal zasáhnout!
     
    38:03
    Andrej Stěpanov se pokoušel projít do útočného pásma, byl však pod tlakem Bobrova, a tak pouze nahodil kotouč.
     
    38:59
    Ani v závěru třetiny se rozhodčí příliš do hry nezapojují. Dinamo drží kotouč na svých holí, a pokouší se dostat před branku Saláka. Stále se hraje bez přerušení!
     
    39:26
    Domácí Sibir vyhodil kotouč na zakázané uvolnění, a v závěru třetiny bude následovat vhazování před Alexanderem Salákem!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina nabídla velmi povedený výkon běloruského Dinama, který byl jednoznačně lepší, a již v 25. minutě zaslouženě vyrovnal. Nahození Nicka Bailena se odrazilo přímo na hokejku Dmitrije Meleška, který již neměl problém poslat kotouč do opuštěné branky! Ve druhé polovině třetiny mělo Dinamo velký tlak, nicméně do vedení se nedostalo.

    Poslední třetina začne přibližně v 15:05!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:53
    I do třetí třetiny vstoupili lépe hosté, kteří se dostali do kombinace v útočném pásmu. Hráči Sibiru však skvěle přistupovali, a svého soupeře do zakončení nepustili.
     
    41:29
    Druhá formace Dinama se dostala do kombinace v útočném pásmu. Sergej Drozd se uvolnil v útočném pásmu, nicméně jeho přihrávka nikoho před brankou nenašla.
     
    42:03
    Dlouhou kombinaci Dinama v útočném pásmu zakončil střeleckým pokusem Lukáš Krajíček, který však svého krajana v brance Sibiru nepřekonal.
     
    42:59
    Teď to vypadá hodně špatně s hlavním rozhodčím, ketrý skončil na ledě po souboji Usenka s Šalunovem. Domácí útočník trefil kolenem nohu rozhodčího, a ten zůstává ležet na ledě!
    Srážka Šumakova s rozhodčím
     
    42:59
    Hlavní rozhodčí se následně postavil, a pomalu odjel na střídačku Dinama, kde je ošetřován!
     
    43:29
    Situaci momentálně musí zvládnou jeden hlavní rozhodčí! Dinamo se vrací ke své hře, a je velmi aktivní v útočném pásmu.
     
    44:26
    Běloruský celek propadl ve středním pásmu, a po levé straně zahrozil Alexej Kopejkin, který však svým bekhendovým zakončením Lalandeho nepřekonal.
     
    45:23
    Teď se do zakončení v útočném pásmu dostali domácí celek! Aktivní Šumakov byjoval kotouč pro Fefelova, který však svou prudkou střelou branku minul.
     
    46:05
    Alexander Pavlovič si najížděl do středního pásma na přihrávku od Nicka Bailena. Kotouč mu však přeskočil hokejku, a skončil v pásmu Sibiru.
     
    46:45
    Útočnou akci Dinama měl rozjet Kaljužnyj, nicméně situaci nezvládl, a málem svůj tým vystavil do ofsajdového postavení.
     
    47:15
    Vitalij Menšikov si v souboji s Andrejem Stěpanovem počínal nedovoleně, a za podražení míří na trestnou lavici!
     
    47:46
    Začátek přesilové hry však Dinamu nevychází, a u kotouče je Sibir, který se pokouší držet puk v útočném pásmu.
     
    48:31
    V oslabení šel do úniku Tomáš Vicnour, kterému zakončení však nevyšlo, nicméně kotouč zůstal ležet před Lalandem, a poslat ho do prázdné branky mohl Ridderwall, to se mu však nepovedlo.
     
    49:13
    Dinamu celkově přesilová hra příliš nevyšla. Menšikov je již zpět na ledové ploše, a Sibir důležité oslabení zvládl na jedničku!
     
    49:47
    Třetí formace hostujícího celku se dostala v útočném pásmu do kombinace. Nikita Komarov si dokázal udržet kotouč před obráncem, obkroužil branku, a poslal kotouč na branku Saláka, ten však kotouč lapil!
     
    50:35
    Po pravé straně postupoval Dmitrij Ambrožejčik, který se dostal ke střele z pravé strany. Ta však byla zablokovaná domácím obráncem!
     
    51:06
    Na druhé straně se dostal do úniku Sergej Šumakov, který si udělal prostor v mezikruží, a povedenou střelou prověřil pozornost Lalandeho!
     
    51:37
    Hra se v posledních minutách vyrovnala, a Dinamo již není tolik aktivní! Momentálně však hosté kombinují v útočném pásmu.
     
    52:18
    Skvělou práci odvedl v útočné třetině Oleg Gubin, který zavezl kotouč za branku, a následnou přihrávkou našel Alexeje Kopejkina, jehož střela však mezi tři tyče nemířila!
     
    52:52
    O další vzrušení před brankou Lalandeho se postaral Tomáš Vincour, který se prodral před branku přes pravou stranu. Jeho zakončení však dokázal běloruský brankář vyrazit!
     
    53:26
    Alexej Kopejkin si prodloužil střídání, a dostal se ke střele ze středního pásma. Jeho pokus však tečoval Šinkevič, a kotouč skončil v ochranné síti.
     
    53:57
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Hostující celek jde šest minut před koncem zcela zaslouženě do vedení, a otáčí skóre dnešního utkání! Ve středním pásmu se dostal ke kotouči ARTUR GAVRUS, kterého nedokázal ubránit Verešagin, a bělourský útočník poslal kotouč přesně k tyči! Asistence:
    Artur GAVRUS - 1:2
     
    54:39
    Z hodně ostrého úhlu to zkoušel David Ullström, který však branku Lalandeho vůbec netrefil. Sibir však pochopitelně přidal na své aktivitě ...
     
    55:08
    Velká šance pro domácí Sibir! Ve středním pásmu byl poslán na mantinel Sergej Šumakov. Nedovoleným zákrokem se provinil Nikita Komarov, a je z toho přesilová hra pro Novosibirsk!
     
    55:08
    Po odpískání se však pustil do svého protihráče Sergej Gimajev, který odchází na dvě minuty za hrubost. To samé platí i pro Andreje Stěpanova na druhé straně!
     
    55:43
    Novosibirsku se však zatím důležitá přesilová hra příliš nedaří. Jedinou střelu vyslal Menšikov, který však minul.
     
    56:07
    Sibir právě vstřelil branku!
    Sibir nakonec využívá přesilovou hru, a srovnává na 2:2! V pravém rohu kluziště dostal kotouč David Ullström, který lehce obešel Krajíčka, nicméně jeho následně zakončení vyrazil Lalande. Pohotový ALEXEJ KOPEJKIN však poslal kotouč za záda běloruského brankáře! Asistence: David Ullström
    Alexej KOPEJKIN - 2:2
     
    56:59
    Domácí celek mohl ještě skóre otočit! Z pravé strany nebezpečně vypálil Šumakov, nicméně Lalande kotouč vyrazil. Následně nebezpečně dorážel Sannikov, nicméně nemířil přesně§
     
    57:54
    Dinamo se dvě minuty před koncem řádné hrací doby dostává do kombinace v útočném pásmu, a pokouší se dostat do zakončení.
     
    58:37
    Rozehrávka běloruského celku se vůbec nevydařila, a kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Vhazování před brankou Lalandeho!
     
    59:09
    V útočném pásmu domácích se ke střele dostal hostující Alexander Pavlovič, jehož střelecký pokus byl však zablokován.
     
    59:36
    Při rozehrávce zaváhal Menšikov, který nabídl kotouč Kaljužnému, který však zaváhání ruského beka nedokázal využít!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Třetí třetina nabídla celkem dvě branky! V 54. minutě se dostal ve středním pásmu ke kotouči hostující Artur Gavrus, který vypálil přesně k tyči, a Salák byl na jeho střelu krátký! Tři minuty před koncem však domácí celek dokázal srovnat na 2:2, když přesilovou hru využil Alexej Kopejkin!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:26
    Model tři na tři to sice není, nicméně hned na začátku prodloužení se dostal ke střele z levé strany Nick Bailen, který však Saláka nepřekonal!
     
    60:49
    Na druhé straně mohl rozhodnout Fjodor Beljakov, který dostal přihrávku za obranu od Ridderwalla. Ruský obránce však na Lalandeho nevyzrál!
     
    61:32
    Maxim Šalunov projel útočným pásmem, a křížnou přihrávkou našel Menšikova, jehož tvrdou ránu vyrazil Lalande do rohu kluziště!
     
    62:03
    V prodloužení je zase velmi aktivní Sibir! Další velkou šanci si připravil Alexej Kopejkin, který nebezpečně pálil z pravé strany, avšak minul!
     
    62:26
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    A máme rozhodnuto! V obraně předvedl fatální chybu Sergej Šumakov, který nedokázal odpálit kotouč, a daroval ho NIKITU KOMAROVI, který prostřelil Saláka, a rozhoduje o vítězství běloruského Dinama! Bez asistence.
    Nikita KOMAROV - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je u konce! HK Sibir Novosibirsk v domácím prostředí prohrál s HC Dinamo Minsk 2:3 po prodloužení!

    První třetina dnešního duelu nabídla vemi rychlý a pohledný hokej. Začátek zápasu vyšel lépe domácímu celku, který byl velmi aktivní, a již v sedmé minutě se dočkal úvodní branky. Od modré pálil Menšikov, jehož střela se odrazila do vzduchu, a pohotový Sergej Šumakov dorazil kotouč do branky. Poté mělo Dinamo přesilovou hru, a většinu času kombinovalo v útočném pásmu. Překonat českého brankáře se však běloruskému celku nepodařilo!

    Druhá třetina nabídla velmi povedený výkon běloruského Dinama, který byl jednoznačně lepší, a již v 25. minutě zaslouženě vyrovnal. Nahození Nicka Bailena se odrazilo přímo na hokejku Dmitrije Meleška, který již neměl problém poslat kotouč do opuštěné branky! Ve druhé polovině třetiny mělo Dinamo velký tlak, nicméně do vedení se nedostalo.

    Třetí třetina nabídla celkem dvě branky! V 54. minutě se dostal ve středním pásmu ke kotouči hostující Artur Gavrus, který vypálil přesně k tyči, a Salák byl na jeho střelu krátký! Tři minuty před koncem však domácí celek dokázal srovnat na 2:2, když přesilovou hru využil Alexej Kopejkin!

    V prodloužení nakonec rozhodl o vítězství Dinama po velké chybě Šumakova hostující Nikita Komarov!

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Alexander Salák (SIB) – 30 zásahů, úspěšnost 90,91%
    Tomáš Vincour (SIB) – 0+0, 1 střela, TOI – 16:12

    Lukáš Krajíček (MIN) – 0+0, 1 střela, TOI – 19:52

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (15:44:58)

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 7. Šumakov (Sannikov, Menšikov), 57. Kopejkin (Ullström) – 25. Meleško (Bailen), 54. Gavrus, 63. Komarov


    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Menšikov, Ignatovič, Alexejev, Gimajev, Verešagin, Ibragimov, Beljakov – Šumakov, Sannikov, Fefelov – Bobrov, Okulov, Vorošilo – Ridderwall, Ullström, Vicnour – Gubin, Kopejkin (C), Šalunov
    HC Dinamo Minsk: Lalande (Milčakov) – Šinkevič (A), Bailen, Lisovec, Krajíček (A), Gunderson, Usenko, Znacharenko, Ambrožejčik – Kaljužnyj (C), Kolcov, Stěpanov – Drozd, Matěruchin, Gavrus – Meleško, Komarov, Bujnitskij – Pavlovič, Lopačuk, Michaljov

    Rozhodčí: Odins, Kiseljov – Zacharenkov, Sadovnikov
    bahis siteleri