Sokolov – Táborsko 2:1 (kon.) | Olomouc – Č. Budějovice 1:0 (kon.) | Frýdek-Místek – Žižkov 1:2 (kon.)
Ostrava – Prostějov 3:0 (kon.) | Opava – Vlašim 2:1 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
2:1 (0:0)
FC Sellier & Bellot Vlašim
Sobota 17.09.2016, 18:00 • Městské sady, Opava • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    SFC Opava využil výhodu domácího prostředí a FC Sellier & Bellot Vlašim udolal 2:1. Vítězství slezského celku se ale nerodilo snadno a až v samém závěru o něm rozhodl svou trefou kanonýr Smola. Slezský FC se tak vyhoupl na druhé místo tabulky Fotbalové národní ligy hned za svého odvěkého rivala Baník Ostrava. (19:51:55)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90
    Opava právě vstřelila branku!
    Těsně před tím, než hlasatel oznámil dobu nastavení, která činila dvě minuty, si na nadýchaný centr zleva naskočil TOMÁŠ SMOLA a svůj hlavičkový pokus umístil do levé části brány. Na stadionu v Městských sadech propukla nefalšovaná radost, protože touto trefou si Opava s největší pravděpodobností zajistila zisk tří bodů.
     
    89
    Zapalač z dvaceti metrů přestřelil.
     
    87
    Vedení na stranu Opavy mohl vrátit Žídek. V pokutovém území se hezky vyšrouboval do vzduchu, avšak na Nguyena si nepřišel.
     
    84
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Matěj Hrabina, přichází Václav Jurečka.
     
    83
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Středočeši v závěrečné desetiminutovce vyrovnávají. Po rychlém ataku z levé strany pronikl do pokutového území JAKUB NEČAS a z úhlu zcela osamocen postupoval na Lasáka, jehož překonal přízemní ranou.
     
    82
    Dalekonosný projektil vypustil Frizoni, ale se zakončením to poněkud uspěchal. Velikost rugbyové brány by skórování možná znamenala, ale té fotbalové nikoliv.
     
    80
    Na utkání do Městských sadů si našlo cestu 2069 diváků.
     
    79
    Třetí a zároveň poslední střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Peter Kavka, opačným směrem má namířeno Jan Jícha.
     
    78
    Už delší dobu můžeme vidět hru uprostřed hřiště.
     
    75
    Ofsajd byl odpískán také hráčům Vlašimi.
     
    74
    Střídá také SFC Opava: dohráno má Nemanja Kuzmanović, srbského útočníka nahradí Petr Zapalač.
     
    74
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Jiří Kulhánek, přichází Filip Hašek.
     
    72
    Smola nachytán v ofsajdu, dnes už poněkolikáté.
     
    69
    První střídání proběhlo také v týmu SFC Opava: ze hřiště odešel Václav Mozol a své fotbalové dovednosti divákům bude moci předvést Tomáš Jursa.
     
    67
    Opavská defenziva teď měla značné potíže, nedokázala kontrolovat míč a ten se jí povedlo odkopnout do bezpečných míst až po dlouhé chvíli.
     
    64
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: hrací plochu opouští Luboš Tusjak a na jeho místo přichází Bernardo Frizoni.
     
    64
    Nafilmovaný pád Nemanji Kuzmanoviće (SFC Opava) jediná žena na hřišti ohodnotila udělením žluté karty.
     
    61
    Tohle snad nešlo neproměnit! Nebo ano? Po spoluhráčově hezkém průniku z levé strany obdržel míč na zadní tyči číhající Hrabina, v obrovské šanci ovšem selhal, když orazítkoval právě brankovou konstrukci. Nejen neúspěšný střelec tomu může jen těžko uvěřit...
     
    59
    Aktuálně jsou v držení míče fotbalisté středočeského celku, kteří si balon vyměňují mezi sebou v blízkosti středové čáry.
     
    56
    Standardní situaci hosté rozehráli prostřednictvím krátké přihrávky směřující k hranici velkého vápna, odkud se nepřesným pokusem projevil Tusjak, po jehož přízemní ráně balon proskotačil kolem pravé brankové konstrukce.
     
    55
    Za nedovolený zákrok u postranní čáry Marko Radić (SFC Opava) inkasoval žlutý trest.
     
    54
    Navýšit opavské vedení se zakončením z úhlu pokusil Kuzmanovič, jeho střele však Nguyen vystavil stopku.
     
    51
    Opava právě vstřelila branku!
    Do role penaltového exekutora se převtělil JAN SCHAFFARTZIK a opavské příznivce rozradostněl střelou doprostřed brány. Nguyen skočil na levou stranu a byl tak absolutně bez šance na jakýkoliv zákrok.
     
    51
    Petr Breda (FC Sellier & Bellot Vlašim) fauloval v pokutovém území a sudí Adámková neváhala ukázat na značku penalty. Hříšníkovi navíc udělila žlutou kartu.
     
    49
    Ze střední vzdálenosti vyprodukoval skákavou ránu Janda a opět pálil pouze do míst, v nichž se vyskytoval brankář Opavy.
     
    47
    Po provedení vlašimského rohového kopu v obtížné pozici vypálil Breda. Protože ale téměř ležel na trávě, jeho pokusu scházela jak potřebná razance, tak i umístění a Lasákovi stačilo, aby proti míči nastavil své rukavice.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní aktéři už se vrátili zpět na zatravněnou plochu a druhý poločas tak může začít.
     
    Úvodní poločas se obešel bez vstřelených branek. Hosté hráli ze zabezpečené obrany a snažili se eliminovat střelecké pokusy svého slezského soupeře, který si ale za celý dosavadní průběh žádnou vážnější šanci nevytvořil. Naopak v závěru prvního dějství musela Opava řešit dva nebezpečné okamžiky a vše je tedy otevřené.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    A právě nastavený čas hosté využili k ohrožení Lasákovy svatyně. Díky důslednému napadání se svěřenci trenéra Martina Haška dostali k míči a kousek od pravého rohu vápna nebezpečně vypálil Janda. Jeho pokus tečoval jeden z opavských obránců do boční sítě a tečku za úvodním dějstvím udělala nepřesná hlavička po centru od rohového praporku.
     
    45
    Nad rámec první půle sudí Adámková nastavila jednu minutu.
     
    42
    Proti Tarczalově křižné ráně vytyčil svou ruku Lasák a balon směřující do horní části brány vytěsnil nad břevno. Hostující tým měl po této nevyužité šanci k dispozici rohový kop, ale připravená opavská obrana už další nebezpečí nepřipustila.
     
    40
    Smola uvnitř vápna zachytil centr a po jeho převzetí přiťukl míč Mozolovi. Ten byl ale otočen zády k bráně, takže se nabízela jen přihrávka proti noze Žídka, který se do balonu opřel vší silou, jenomže fotbalová bránu mu ke skórování byla příliš malá.
     
    37
    Opavský Smola opět v postavení mimo hru.
     
    36
    Janda se rozeběhl na pravém křídle, trefil však pouze prvního bránícího Opavana. Po rohovém kopu se balon odrazil na kopačku Tarczala, který ale obranný žlutomodrý val neprostřelil.
     
    34
    Také Opava měla možnost zahrávat rohový kop, ale ten se jí nevydařil podle představ.
     
    33
    Rušno bylo na opačné straně hracího pole. Rohovému kopu se domácí sice ubránili, ale Vlašimští vydrželi u míče. Před pokutovým územím se pak ke střele dostal Nečas a Lasák všem přítomným předvedl, jak se chytá na zemi.
     
    32
    Ofenzivní tažení Slezského FC zastavil ofsajd, v němž byl přistižen Smola.
     
    31
    Po nadýchaném centru z pravé strany byl míč posazen na hlavu Smoly, jenž mezi hranicí malého vápna a penaltovým puntíkem zakončil. Jeho střela ovšem postrádala razanci a Nguyenův zákrok byl, dá se říct, formalitou.
     
    29
    Na levé straně operující Tusjak chtěl vyslat centr před bránu, ale do trajektorie letu míče vložil svou nohu obránce a odvrátil balon na roh. Z něj přilétl centr na přední tyč a opět zafungovala defenziva slezského mužstva.
     
    28
    Už několik minut se hraje převážně kolem středového kruhu, žádnému z celků se nedaří vytvořit si souvislý tlak či nějakou střeleckou příležitost.
     
    24
    Smola si nabíhal za obranu pro dalekonosný pas od půlící čáry, jenomže balon mu zmizel až za koncovou čárou. Nguyen tak mohl zůstat vklidu a provede odkop od své svatyně.
     
    21
    Nabídku ke sprintu obdržel Kuzmanovič, pro něhož mířila přihrávka rovnou do nebezpečné zóny. Srbský útočník v opavském dresu ale nedokázal vyvinout dostatečnou rychlost a u míče byl dříve Nguyen.
     
    19
    Středočeši dotáhli svůj útočný výpad do zdárného konce, když dokázali vystřelit. Na hranici šestnáctky postavený Tarczal vypálil z otočky a Lasák míč letící mimo jeho svatyni kontroloval pohledem.
     
    17
    Janda na pravé straně oslovil Nečase, který s míčem uháněl až k rohovému praporku, kde byl faulován skluzujícím Žídkem. Následná standardní situace pro opavský celek nebezpečí neznamenala, balon se totiž po několika odrazech objevil v náručí gólmana Lasáka.
     
    14
    Parádní přihrávku vymyslel Mozol na Janetzkého, který si sběhl za obranu a málem zakončoval z bezprostřední blízkosti Nguyena. Akci Opavy ale utnul zdvižený praporek asistenta rozhodčího, takže předchozí vzrušení bylo předčasné.
     
    13
    Defenziva Vlašimi zůstala zkonsolidovaná a po zisku míče kulatý předmět vyvezla do bezpečí. Hostům se sice podařilo překročit půlící čáru, ale ihned poté o balon přišli.
     
    12
    Ten nakonec vybojovali opavští fotbalisté a po sražené ráně ze střední distance se budou moci připravit na rozehrávku kopu od rohového praporku.
     
    10
    Hra se přesunula doprostřed hřiště, kde hráči svádějí souboje o míč.
     
    7
    Ve velice dobré střelecké pozici se na opačné straně objevil Mozol, který měl před sebou volný výhled, jenže nedokázal dostatečně přesně srovnat svá mířidla a jeho přízemní pokus zpoza šestnáctky zamířil vedle levé tyče.
     
    6
    Po chybě v opavské rozehrávce se k balonu dostal Vyhnal a střelou z nějakých pětadvaceti metrů se pokusil přehodit mírně vyběhnuvšího Lasáka, ten se ale dokázal vrátit včas.
     
    5
    Ani tentokrát opavská ekipa uspět nedokázala a defenziva středočeského týmu se znovu ubránila. Hosté navíc drží míč a mohou zaútočit.
     
    4
    Čelůstkův střílený centr zleva srazil bránící hráč na roh. Mozol standardní situaci rozehrál vzdušným pasem směřujícím na zadní tyč, kde hrací předmět znovu na roh vyboxoval gólman Nguyen.
     
    2
    Přetažený centr z rohového kopu vrátil do pokutového území Simerský a před hranicí vápna dostal nabito Janetzký, který se sice do míče opřel jak mohl, ale svou pumelici nenasměroval tím správným směrem.
     
    1
    Opavané mají za sebou první útočnou akci, kterou táhli po pravé straně. Odtamtud vyslali do předbrankového prostoru přízemní centr a balon razantním způsobem odkopl mimo tři tyče jeden z vlašimských zadáků.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní výkop provedou hráči Slezského FC Opava.
     
    Domácí fotbalisté zápas odehrají v modrožlutých dresech a hosté oblékli zelený komplet.
     
    Jana Adámková spolu se svými asistenty právě přivedla hlavní aktéry utkání na hrací plochu.
     
    Úvodní sestavy:

    SFC Opava: Lasák – Hrabina, Simerský, Žídek (C), T. Čelůstka – Schaffartzik – Janetzký, Radić, Mozol – Smola, Kuzmanović.
    Náhradníci: Godula – Helebrand, Grussmann, Jursa, Zapalač, Jurečka, T. Machálek.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Nguyen – Breda, Kavka, Vondra, J. Štochl (C) – Janda, Tarczal, Kulhánek, Tusjak – Nečas, Vyhnal.
    Náhradníci: Le Giang – Frizoni, Reiter, Jícha, Hašek, Kučera, Leiner.

    Rozhodčí: Adámková – Vlasjuk, Vodrážka.
     
    Delegace rozhodčích

    Duel mezi Opavou a Vlašimí bude z pozice hlavní rozhodčí řídit Jana Adámková, ve funkcích jejích asistentů vystoupí Pavel Vlasjuk a Dan Vodrážka a delegátem Fotbalové asociace České republiky bude Ivo Chytil.
     
    FC Sellier & Bellot Vlašim

    Vlašim na úvod sezony příliš nenadchla. Je si pravdou, že ve svém premiérovém vystoupení dokázala urvat bod v Sokolově, jenomže domácí debakl se Znojmem a těsné prohry ve Frýdku-Místku a s Olomoucí ji odsunuly hluboko do spodního patra tabulky. V dalších utkáních se z něj ale odhodlaný středočeský celek alespoň částečně odrazil, to když před svými příznivci po sympatickém výkonu nečekaně remizoval s ambiciózní Ostravou a v minulém kole uštědřil pětigólový výprask Ústí nad Labem.
     
    SFC Opava

    Slezský celek prožil vydařený vstup do nového ročníku Fotbalové národní ligy, když v prvních pěti odehraných utkáních nashromáždil velice slušných jedenáct bodů. Vyhrát dokázal doma s Frýdkem-Místkem, ve Znojmě a také v Pardubicích a nerozhodné výsledky uhrál v Olomouci a v domácím duelu s Ústím nad Labem. Svého přemožitele Opava našla až v úhlavním rivalovi Baníku Ostrava v posledním odehraném zápase, který na stadionu ve Vítkovicích prohrála výsledkem 0:3, když veškeré branky obdržela až při hře v početní nevýhodě.
     
    Příjemný sobotní podvečer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Fotbalová národní liga má na programu 7. kolo, v jehož rámci proti sobě nastoupí hráči SFC Opava a FC Sellier & Bellot Vlašim. Utkáním, jehož úvodní výkop je stanoven na 18 hodin, vás prostřednictvím textového online přenosu provede Lukáš Jasoněk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 51. Schaffartzik (pen.), 90. Smola – 83. Nečas

    Karty:   55. Radić (OPA), 64. Kuzmanović (OPA) – 51. Breda (VLA)


    Slezský FC Opava: Lasák – Hrabina (84. Jurečka), Simerský, Žídek (C), T. Čelůstka – Schaffartzik – Janetzký, Radić, Mozol (69. Jursa) – Smola, Kuzmanović (74. Zapalač).
    Náhradníci: Godula – Helebrand, Grussmann, Jursa, Zapalač, Jurečka, T. Machálek.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Nguyen – Breda, Kavka (79. Jícha), Vondra, J. Štochl (C) – Janda, Tarczal, Kulhánek (74. Hašek), Tusjak (64. Frizoni) – Nečas, Vyhnal.
    Náhradníci: Le Giang – Frizoni, Reiter, Jícha, Hašek, Kučera, Leiner.

    Rozhodčí: Adámková – Vlasjuk, Vodrážka

    Diváci: 2069
    bahis siteleri