Spartak Moskva – Novosibirsk 2:1 (2:1 po s.n.) | Čeljabinsk – Jekatěrinburg 3:2 (kon.) | Ufa – Barys 5:2 (kon.)
Magnitogorsk – Chanty-Mansijsk 2:3 (po pr.) | Toljatti – Vladivostok 2:3 (kon.) | CSKA Moskva – Riga 3:2 (kon.)
Čerepovec – Minsk 3:4 (0:1 po s.n.) | Kazaň – Kunlun 2:0 (kon.) | N.Novgorod – Novokuzněck 6:1 (kon.)
Soči – Omsk 2:1 (kon.)
konec
Traktor Čeljabinsk
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Sobota 15.10.2016, 13:30 • Traktor Arena, Čeljabinsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Pavel Francouz (TRK) do utkání nezasáhl
    Michal Birner (TRK) 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:24
    Jan Buchtele (AVT) 0+0, 3 střely, čas na ledě 13:25
    Petr Koukal (AVT) 0+0, 0 střel, čas na ledě 14:23 (15:56:35)
     
    Statistiky: Střely: 67-58; Střely na bránu: 42-28; Vhazování: 27-22; Zablokované střely: 13-14; Hity: 21-17; Fauly: 0-4; Trestné minuty: 8-4.
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg vstoupil do utkání v Traktor Areně skvěle, jenže na úvodní gól Roka Tičara bleskově odpověděl v první třetině Kirill Kolcov. Ve zbytku utkání domácí Traktor jasně dominoval a zásluhou dvou branek Alexandra Černikova si vybudoval dvoubrankový náskok, který sice v závěru v přesilové hře bez brankáře ztenčil Alexej Simakov, Čeljabinsk si ale vítězství utéct nenechal a ukončil sérii pěti porážek v řadě. Konečný výsledek. Traktor Čeljabinsk 3 Avtomobilist Jekatěrinburg 2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Traktoru se podařilo vyhodit puk a do konce zápasu zbývá odehrát pouhých osm sekund.
     
    59:02
    Vasilij Děmčenko dobře zasáhl proti střele hostů z pravého kruhu pro vhazování a jeho protějšek Igor Ustinskij po přerušení hry zůstal na střídačce! Hosté to opět zkouší v přesilové hře při hře bez brankáře v šesti proti čtyřem.
     
    58:20
    Ryan Vesce v útočném pásmu zbytečně podrazil svého protihráče a daroval Jekatěrinburgu možnost poslat utkání do prodloužení.
     
    57:53
    Jan Buchtele vypálil na levém křídle z kruhu pro vhazování, českému útočníkovi ale není dnes přáno. Jeho střela zamířila pouze do náruče Vasilije Děmčenka.
     
    57:33
    Igor Ustinskij v pohodě zastavil nahození Čeljabinsku ze středního pásma a vzápětí před ním čistili prostor jeho spoluhráči.
    56:29 Alexej SIMAKOV - 3:2
     
    56:29
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Střela Nikolaje Timašova od modré čáry byla zablokována a v mezikruží se dostal k puku ALEXEJ SIMAKOV, který z otočky střelou zápěstím vymetl pravý horní roh brány a vrátil Jekatěrinburg v přesilové hře umocněné hrou bez brankáře zpět do zápasu. Asistence: Nikolaj Timašov a Rok Tičar.
     
    55:49
    Igor Ustinskij opustil svou bránu a Avtomobilist to zkouší v přesilové hře bez brankáře!
     
    55:11
    Vladimir Děnisov dostal menší trest a za nedovolené bránění usedl na trestnou lavici. Avtomobilist má k dispozici druhou přesilovou hru, kterou musí využít, chce-li pomýšlet alespoň na bod.
     
    54:47
    V dnešním utkání se příliš nevylučuje a oba dva týmy si zahrály pouze jednu přesilovou hru, kterou nevyužily.
     
    53:55
    Alexandr Černikov je zpět na ledové ploše a také Traktor úspěšně přečkal přesilovou hru.
     
    53:34
    Dmitrij Monja v levém kruhu pro vhazování zkusil vypálit přes obránce a jeho následná střela z blízkosti byla přizvednuta do ochranné sítě. Hosté se během přesilové hry zatím dostali k jedné střele na bránu.
     
    51:54
    Hosté si vyžádali oddechový čas a během nadcházející přesilové hry se pokusí vrátit zpět do zápasu.
     
    51:54
    Alexandr Černikov, dvougolový střelec dnešního utkání, za prázdnou bránou Avtomobilistu podrazil svého protihráče a za podržení dostal správně dvě minuty.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 12. Kolcov (Borodkin, J. Petrov), 34. Černikov (Kolcov), 45. Černikov (J. Petrov, Pankov) – 11. Tičar (Simakov, Ščemerov), 57. Simakov (Timašov, Tičar)


    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (Francouz) – Borodkin, Šinin, Děnisov, Kolcov, A. Petrov, N. Bělov, Mamajev – Vesce, Jakuceňa, Szczechura – J. Petrov, Černikov, Pankov – Pestunov, Birner, Afonasjevskij – Šarov, Peňkovskij, Šolochov – Zinovjev.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Ustinskij (Lavriněnko) – Megalinskij, Kivistö, Ščemerov, Andersén, Turbin, Timašov, Žuravljov – Golyšev, Simakov, Tičar – Koukal, Šingarejev, Buchtele – Torčeňuk, Michnov, Monja – Česalin, A. Alexejev, K. Volkov.

    Rozhodčí: Eduard Odins, Sergej Kulakov. Čároví: Gleb Lazarev, Jevgenij Litvinov

    Diváci: 7500
    thejrc.org