Kladno – Havířov 3:4 (po pr.) | Kadaň – Ústí n/L 4:3 (kon.) | Most – Přerov 1:4 (kon.)
Třebíč – Prostějov 1:2 (1:2 po s.n.) | Jihlava – Motor ČB 2:1 (kon.) | Slavia – Benátky n/J 0:3 (kon.)
Frýdek-M. – Litoměřice 2:0 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Banes Motor České Budějovice
Sobota 15.10.2016, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava vyhrává vůbec první měření sil letošního ročníku WSM Ligy proti Českým Budějovicím 2:1, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:27:55)
     
    Zápas nakonec končí poklidnou oboustrannou děkovačkou. Více si jí samozřejmě užívají jihlavští hokejisté, neboť před 4023 diváky zvítězili díky dvěma gólům v páté minutě zápasu během 24 vteřin 2:1. Hosté sice stačili ve 22. minutě snížit, ale na více to již nestačilo.

    V první třetině byli střelecky aktivnější Budějovičtí, ale prosazovala se Dukla. Ve druhé části to bylo opačně, jeden gól vstřelil Motor a více šancí měla poté Jihlava. Třetí dějství bylo vyrovnané, domácí hráli ze zabezpečené obrany, hosté se snažili o vyrovnání, ale až na dvě šance v posledních pár vteřinách si žádný velký tlak nevytvořili.
     
    Méně inteligentně disponovaní fanoušci z řad kotle Motoru, který dnes výrazně pomohl atmosféře na stadionu, hází na led světlici. Co k tomu více říct – tím spíš, že to bylo zrovna v okamžiku, kdy jim jeli hráči Motoru děkovat.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Dvakrát mohli nyní hosté srovnat, jenže to by museli trefovat branku! Pýcha i Heřman v dobré pozici nedokázali zamířit mezi tři tyče, při Jihlavě stálo nyní i trošku štěstí – stejně jako při hostech při jejich jediné brance.
     
    59:46
    To je mi vyvrcholení zápasu, 13,9 vteřiny před koncem bude buly probíhat po levici Motoru. Hosté získali to, co chtěli – rychlé nahození a buly.
     
    59:40
    Hosté zakládají další útok, David Gába je opět na střídačce.
     
    59:29
    30,5 vteřin před koncem si bere time-out i domácí střídačka. Vhazovat se bude poblíž útočné modré Dukly – samo sebou že ve středním pásmu – a Gába musí zpět do branky.
     
    59:29
    Čachotský dobře vystihl zadovku hostí, zblokoval puk do středního pásma a nescházelo moc, aby jej posunul i na spoluhráče. Nyní naopak zapracovali Budějovičtí, kotouč je mimo ledovou plochu.
     
    59:05
    Jihlava po buly posílá puk do středního pásma.
     
    58:57
    Další zakázané uvolnění Dukly, i když nyní maličko sporné. Věřmě sudím, jsou kompetentní a dnes pískají dobře.
     
    58:40
    Svoboda drží Duklu. Z levého kruhu pálil z otočky Nouza a gólman Jihlavy vytěsnil puk levým betonem. Když to po otočce z pravého kruhu zkusil i Čermák, Miroslav Svoboda se naopak vyznamenal zásahem koncem pravého betonu.
     
    58:32
    Dukla vybojovala puk, po střele Pavlina od modré vyrazil Svoboda puk a Stoklasa jej bekhendem posílá na další zakázané uvolnění.
     
    58:21
    Je to skutečně tak. Po konci oddechového času nastupuje Motor bez Davida Gáby s šesti hráči v poli.
     
    58:21
    Je to tak, Motor si vyžádal oddechový čas. Zůstane David Gába již na střídačce a zkusí to hosté v šesti?
     
    58:21
    Jihlava se osvobozuje zakázaným uvolněním. Přijde time-out hostí?
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a Motor se nyní nemůže dostat přes modrou Dukly do pásma.
     
    Dnešní utkání sleduje 4022 diváků.
     
    57:01
    Mohlo být rozhodnuto. Do brejku dva na dva ujel Seman. Nejlepší střelec Dukly vzal odpovědnost na sebe, ale střelou z levého kruhu o metr minul vzdálenější tyč.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 5. Kaláb (F. Seman, Stoklasa), 5. Skořepa (Šidlík) – 22. Heřman (Chovan, Pavlin)


    HC Dukla Jihlava: Svoboda (Sáblík) – Bilčík, Říha, Dundáček, Šidlík, Szathmáry, Kaláb, Dobrovolný (C) – Březina, Skořepa, Čachotský – Jergl, Zeman, Důras – Diviš, Seman, Stoklasa – Kondratěv, Jícha. Trenér: Petr Vlk
    Banes Motor České Budějovice: Gába (Bláha) – Suchánek, Pýcha, Vráblík, Pavlin, Žovinec, Fillman, Zíb – Doktor, Škoda, Čermák – Esposito, Heřman, Chovan – Rob, Nouza, Květoň (C) – Babka, Šulek, Kuchejda. Trenér: Antonín Stavjaňa

    Rozhodčí: Wagner – Bosák, Kajínek

    Diváci: 4023
    bahis siteleri