Gijón – Sevilla 1:1 (kon.) | Alavés – Real Madrid 1:4 (kon.) | Atlético – Malaga 4:2 (kon.)
Barcelona – Granada 1:0 (kon.)
konec
Sporting Gijón
1:1 (1:1)
Sevilla FC
Sobota 29.10.2016, 13:00 • Estadio Municipal El Molinón, Gijón • Španělská LaLiga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas začal ve velkém tylu, když hned ve čtvrté minutě šel hostující celek do vedení po chytrém zakončení Luciana Vietta. Sporting rozhodně nesložil zbraně, ba naopak, byl velmi aktivní a již ve 20. minutě jsme měli vyrovnáno. Na centr Canelly si naběhl Moisés Gómez, který přesnou střelou překonal Rica! O minutu později mohl Seville vrátit vedení Vázquez, avšak jeho střelu zastavila tyč. Mezi 32. – 35. minutou měly oba týmy dvě velké šance, avšak ani jedna gólem neskončila.

    Do druhého poločasu nastoupila aktivněji hostující Sevilla, která se mohla hned po šesti minutách dostat zpět do vedení, avšak hlavička Ramiho mířila mimo. Poté měl šanci i Mercado, avšak trefil pouze tyč! V závěru zápasu se čekal velký tlak hostujícího celku, ten však nepřišel, a tak se body nakonec dělily.

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (14:51:09)
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:10. Střely mimo: 3:11. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 17:10.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Na pravé křídlo si tentokrát naběhl Pablo Sarabia, kterému však nevyšel první dotyk s míčem, a ten mu tak utekl do zámezí. Následuje odkop od domácí branky!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    Mariano poslal z pravé straně další centr, avšak ten odvrátil Amorebieta. Gijón následně mohl jít do protiútoku, to však nedovolil Carrico, který poslal k zemi Loru a dostává žlutou kartu!
     
    90
    Gijón vybojoval v závěru zápasu rohový kop, kterého se ujal Burgui. Jeho centr, který mířil do středu pokutového území, dokázal odhlavičkovat Rami.
     
    89
    Sevilla pokračovala v kombinaci na útočné polovině, míč se přesunul na levou stranu, odkud odcentroval aktivní Vitolo, avšak jeho centr skončil pouze v rukavicích Cuéllara.
     
    89
    Brazilec Mariano se na pravé straně dokázal uvolnit ze souboje s Lillem, avšak jeho následná přihrávka do středu hřiště nenašla žádného ze spoluhráčů, a tak se celá akce opět zpomalila.
     
    88
    Canella poslal dlouhý aut na Ndiho, kterému se však na levé straně nepovedlo zpracování míče, a ten mu utekl do zámezí.
     
    87
    Domácí celek mířil do dalšího protiútoku, tentokrát postupoval po levé straně Ndi, avšak jeho akci dokázal zastavit Mercado, který dostal míč do zámezí.
     
    85
    Sporting vyrazil do protiútoku, který táhl středem hřiště střídající Lora. Španělský záložník si navedl míč do středu a vyslal nebezpečnou, přízemní ránu, avšak Rico dokázal zasáhnout!
     
    84
    Exekuce následné standardní situace se ujal střídající Pablo Sarabia, kterému se však střela vůbec nepovedla a míč letěl vysoko nad branku Cuéllara.
     
    83
    Sevilla nyní bude mít k dispozici nebezpečnou standardní situaci ze středu hřiště! Vitolo podnikl odvážný průnik, který zastavil pouze za cenu faulu Fernando Amorebieta, který navíc dostává žlutou kartu!
     
    83
    Na pravou stranu si nabíhal Mariano, jenže přihrávka od N´Zonziho nebyla přesná. Střídající Lora však při zpracování míče zaváhal, a tak se Mariano dostal do vápna. Jeho následný centr však nikoho z hostů před brankou nenašel!
    Hráči obou týmů si dnes na trávníku opravdu nic nedarují!

     
    82
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Moisés Gómez, přichází Alberto Lora.
     
    80
    Na levé straně převzal míč Vázquez, který to zkusil individuálně, avšak jeho střela z hranice vápna nebyla ideální a Cuéllar nemusel zasahovat.
     
    79
    Hostující celek zvyšuje obrátky! Sevilla opět aktivně kombinuje na útočné polovině, avšak přes dobře organizovanou domácí obranu se do žádné větší šance dostat nemůže...

    Jan Havlovic

    Branky: 20. Moisés Gómez (Canella) – 4. Vietto (Ben Yedder)

    Karty:   6. Isma López (GIJ), 23. Cuéllar (GIJ), 24. Čop (GIJ), 26. Moisés Gómez (GIJ), 71. Cases (GIJ), 83. Amorebieta (GIJ) – 23. Mercado (SEV), 90+1. Carriço (SEV)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:10. Střely mimo: 3:11. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 17:10.
    Sporting Gijón: Cuéllar – Canella (C), Amorebieta, Meré, Lillo – Moisés Gómez (82. Lora), S. Álvarez, Cases, Isma López (69. Burgui) – Viguera, Čop (70. Ndi).
    Náhradníci: Mariño – Aït-Atmane, C. Castro, Lora, Burgui, Afif, Ndi.

    Sevilla FC: S. Rico – Mercado, Carriço (C), Rami – Mariano, Nasri (46. Iborra), F. Vázquez, N'Zonzi, Vitolo – Vietto, Ben Yedder (74. Sarabia).
    Náhradníci: Sirigu – Kranevitter, Kolodziejczak, Correa, Iborra, Sarabia, Ganso.
    bahis siteleri