Waregem – Club Brugge 0:0 (kon.) | Genk – Westerlo 2:1 (kon.) | Eupen – Lokeren 2:2 (kon.)
Sint-Truiden – Charleroi 2:2 (kon.)
konec
KRC Genk
2:1 (0:0)
KVC Westerlo
Sobota 29.10.2016, 20:00 • Luminus Arena, Genk • Belgická liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu belgické ligy, kde se proti sobě postaví KRC Genk a KVC Westerlo. Za domácí pak velice pravděpodobně nastoupí český obránce Jakub Brabec.
     
    Domácí Genk na tom zcela jistě mohl a chtěl být lépe, faktem ale je, že po dvanácti kolech se krčí až na devátém místě tabulky, tedy podstatně níže, než by tento pohárový aspirant chtěl být. Zisk 17 bodů a skóre 15:17 nasvědčuje tomu, že to určitě mohlo být daleko lepší. Z posledních tří zápasů získal tento celek pouze čtyři body – nejprve remizoval venku s týmem Mouscron-Péruwelz 2:2, následně porazil Sint-Truidens 1:0, ale v poslední duelu padl na hřišti Charleroi 2:1. Nejlepším střelcem pak se sedmi brankami je Řek Nikolaos Karelis.
     
    Hosté z Westerlo jsou na tom ale ještě o poznání hůře – nacházejí se totiž až na nelichotivém posledním místě tabulky. Za prvních 12 zápasů vydolovali pouze devět bodů, přičemž skóre 13:27 je přišpendlilo na samé dno ligy. Z posledních tří zápasů pak tento celek získal pouhé dva body – na remízy 2:2 s celkem Sint-Truidens a 0:0 s Charleroi totiž navázal pouze prohrou s Clubem Bruggy 4:0. Nejlepšími střelci trápícího se celku pak jsou se třemi zásahy Elton Acolatse a Silvère Ganvoula.
     
    Úvodní sestavy:

    KRC Genk: Bizot – Castagne, Brabec, Colley, Nastić – Ndidi, Sušić, Pozuelo – Bailey, Karelis, Buffel
    Náhradníci: Jackers – Walsh, Dewaets, Kumordzi, Trossard, Samatta, Heynen

    KVC Westerlo: Van Langendonck – Apau, Heylen, Miletić, Daems, Mustoe – Rommen, Annys, Hyland – Ganvoula, Acolatse
    Náhradníci: Van Hout – Henkens, Schuermans, Christensen, Molenberghs, Buyens, Manias

    Rozhodčí: Lambrechts – De Rocker, Vandecauter.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O něco málo aktivněji začal domácí Genk, který se snažil táhnout útok po levé straně, ale celou akci pohřbil nepřesný centr Nastiće.
     
    4
    Chvilku na zemi ležel po jednou tvrdším zákroku domácí Pozuelo, ale po pár momentech se zvedl a vypadá to, že bude moci pokračovat dál bez dalšího omezení.
     
    4
    Do první výraznější šance se dostalo hostující Westerlo, tečovanou ránu vyslal Ganvoula, ale Bizot byl na svém místě a vyrazil na roh!
    4. Bizot byl u své levé tyče včas
     
    6
    Hra se vyrovnala, Genk už nemá takovou převahu a teď musel z brány hodně rychle Bizot, aby míč odklidil před dotírajícím Hylandem.
     
    8
    Teď se zápas trochu uklidnil a sledujeme hlušší pasáž hry, kdy se oba celky přetahují o držení míče ve středu pole.
     
    10
    U míče je už ale pro změnu zase více domácí Genk, teď se snažil pálit z dálky záložník Sušić, ovšem jeho pokus byl hned v zárodku zablokován.
     
    12
    Westerlo ale zvládlo tento menší tlak přestát a opět hraje s míčem o něco více, k šanci to ovšem nevedlo, protože z hodně velké dálky pálil výrazně nad Acolatse.
     
    14
    Hra je hodně rozháraná a domácí navzdory předpokladům lepším týmem určitě nejsou, naopak o něco aktivnější jsou hosté.
     
    16
    Genk se snaží uklidnit hru množstvím krátkých pasů, ale zatím se to daří jen částečně – domácí uvízli na vlastní půlce a trápí je rozehrávka.
     
    18
    Westerlo ale opět uzmulo míč a snaží se něco vymyslet, aktivita poslední celku tabulky zde v Genku je zatím rozhodně sympatická.
     
    20
    Ke střele z dálky se dostal Karelis, jeho rána ale byla sražena na rohový kop.
     
    22
    Ten zahrál Sušić, ale kopl ho mizerně, takže ho v pohodě odvrátil první bránící hráč na přední tyči.
     
    24
    Gólová šance hostů! Ke střele hlavou se dostal po velice kvalitně kopnutém přímém kopu Annys, ovšem jeho hlavičku parádně vytáhl do bezpečí Bizot!
    24. Nebezpečná hlavička Annyse
     
    26
    Teď se po svém pádu ve vápně hodně vztekal domácí Bailey, ale opravdu ten faul až moc chtěl a hledal kontakt někde, kde skoro nebyl.
     
    28
    Dopředu to po menší pauze zkusilo i Westerlo, ale k centru se díky dobré práci Brabce nedostal Rommen, bude z toho pouze odkop od domácí brány.
     
    30
    Genk má opravdu velké problémy s tím se dostat do vápna soupeře, to je pro domácí partu zatím jakoby neprodyšně uzavřeno.
     
    32
    První žlutou kartu zápasu vidí domácí Karelis, který zbytečně dojel u postranní čáry Rommena a sudímu Lambrechtsovi nezbyla jiná možnost.
     
    34
    Genk je dnes zatím hodně nepřesný a ani další pas dopředu na Karelise nebyl jiný, míč skončil až na noze Van Langendoncka.
     
    36
    Na zemi skončil po zákroku Mustoeho Bailey, takže domácí budou mít přímák, který je na pozici trochu lepšího rohového kopu.
     
    38
    A byla z toho velká šance domácího týmu! První nástřel Baileyho do vápna vyrazil až Van Langendonck, který následně musel krýt i dorážku Colleyho – to se mu ovšem povedlo a stav tak zůstává nerozhodný.
    38. Zmatek před hostující brankou vyřešil až Van Langendonck
     
    40
    Domácí se dostávají do velké tlaku, ale Westerlo zatím odolává, teď bude klíčové, jestli vydrží až do poločasu.
     
    42
    Genk bude mít po dalším faulu opět přímák, z podobné pozice jako ten minulý, akorát na opačně straně – bude podobně nebezpečný?
     
    44
    Nakonec nebyl, protože Sušić poslal před bránu pouze střílený centr, který ale bez větších potíží Van Langendonck vyrazil do bezpečí.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Sudí Lambrecht nenastavil ani vteřinu nad rámec základní hrací doby a hráči tak jdou do kabin za bezgólového výsledku. Zápas to je zatím možná až nečekaně vyrovnaný – první půl hodina patřila spíše hostům, Westerlo mělo i dvě velice dobré šance, ale Bizot si v obou případech věděl rady. Následně se dostal více do hry Genk, ale i Van Langendonck udržel útočníky soupeře na uzdě a gólu jsme se tak v Luminus Areně zatím nedočkali.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas začali s míčem v moci domácí fotbalisté, kteří hned v úvodu získali aut a z něj tak budou moc těžit dál.
     
    48
    Genk je zatím aktivnějším týmem, teď do hostujícího vápna přiletěl další jedovatý centr, ale Heylen ho odvrátil.
     
    50
    Teď se poprvé ve druhé půli hnalo dopředu i Westerlo a málem se mu to "nevyplatilo". Na druhé straně totiž po hodně rychlém kontru vyplaval sám před Van Langendonckem Karelis, ale svoji ranou po zemi jen těsně minul zadní tyč.
     
    52
    Tlak Genku se stupňuje, teď se ale ve snaze dostat se do vápna dopustil Colley faulu a celá akce je tak zastavena.
     
    54
    Genk právě vstřelil branku!
    Tak teď už to tam spadlo a je to pro domácí zcel zasloužené vedení! Ke střele zpoza vápna se dostal po pohledné akci, zakončené patičkou Baileyho a pár krocích s míčem POZUELO, který svoji technickou ranou nedal Van Langendonckovi žádnou šanci!
    54. POZUELO - 1:0
     
    56
    Domácí jsou nabuzení, ale další akce už jim tak dobře nevyšla, protože Baileymu míč odskočil od nohy až ke gólmanovi.
     
    58
    K další střele v domácím podání se dostal po odraženém míči na zadní tyči Karelis, ale řecký střelec placírkou pouze minul zadní tyč.
     
    59
    Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází Heylen, přichází Buyens.
     
    60
    K další akci se ve vápně dostával agilní Bailey, ovšem jeho pokus o uvolnění ztroskotal na hodně pozorné obraně hostujícího celku.
     
    62
    Ten tlak domácích, kteří byli pobídnuti první brankou zápasu, už trochu opadl, takže sledujeme opět hlavně boj ve středu pole, Westerlo ale zatím ve druhém poločase nic nevymyslelo.
     
    64
    Hra je opět hodně rozháraná a rozkouskovaná, ani jeden z týmů nevydrží delší dobu u míče a byť pořád platí, že Genk je nebezpečnější, žádnou tutovku jsme už pěkných pár minut neviděli.
     
    66
    Dopředu se jako válec hnal hostující Ganvoula, jenže byl přesilou obránců přemožen, od míče odstaven a nakonec z toho bude pouze odkop od Bizotovy brány.
     
    66
    Genk právě vstřelil branku!
    A na druhé straně v podstatě z kontru padá branka! Na zadní tyči byl nalezen přesným pasem Baily, který z první vrátil míč do ohně, kde byl před prázdnou bránou připravený NIKOLAOS KARELIS a ten se nemýlil!
    66. Nikolaos KARELIS - 2:0
     
    66
    A právě střelec této branky Karelis dnes dohrál, na hřišti ho nahrazuje Samatta.
     
    68
    Na druhé straně se dostal k hodně jedovaté ráně z dálky Acolatse, ale Bizot byl na svém místě a jemným dotekem poslal míč na roh!
     
    70
    Velké zmatky teď nastaly před bránou Genku, z brány totiž špatně vyběhl Bizot a zakončovat mohl Daems, ovšem ten trefil pouze jednoho z beků do nohy!
     
    70
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Buffel, přichází Heynen.
     
    72
    Oba celky teď trochu ubraly z tempa, takže sledujeme hodně pomalý fotbal bez většího vzrušení na té či oné straně.
     
    74
    Z ničeho nic se ale v obrovské šanci objevil Bailey, který šel ze strany zcela sám na Van Langendoncka, jenže ho nakonec pouze trefil do nohy!
     
    76
    Ze hřiště odejde hostující forvard Acolatse, prosadit se v poslední čtvrthodině pokusí Molenberghs. Dále pak Rommense nahradí Henkens, takže hosté už vyčerpali všechna střídání.
     
    78
    Domácí mají hru už plně pod svou kontrolou a teď v další šanci byl Samatta, ale jeho pokus srazil na roh pozorný Miletić.
     
    80
    Westerlo ve druhém poločase zcela odpadlo a na sympatický výkon z půle první nenavázalo, zatím čekáme na jeho výraznou příležitost ve druhých pětačtyřiceti minutách.
     
    82
    Westerlo právě vstřelilo branku!
    No pozor, z ničeho nic je sníženo! K centru se dostal z pravého křídla Apau a našel přesně hlavu střídajícího JARNA MOLENBERGHSE, který míč zkušeně uklidil do braky mimo dosah Bizota!
    82. Jarno MOLENBERGHS - 2:1
     
    84
    Na zem musel coby skoro poslední instance Ndidi a nejenže z toho bude nebezpečný přímák, navíc domácí zadák vidí žlutou kartu.
     
    85
    Ale přímý kop z výborné pozice poslal Annys pouze doprostřed brány a tím i do náruče připraveného Bizota!
     
    87
    Dopředu se hnal Bailey, který táhl kontr svého celku, kličkami se ale dostal až do moc velkého úhlu a jeho ránu tak zvládl Van Langendonck vyrazit na roh!
     
    89
    Genk ale od inkasované branky zápas více hlídá, Westerlo se není schopno dostat vyjma toho přímého kopu do žádné zásadní šance.
     
    90+1
    Hosté ještě budou mít jeden přímák, který bude nejspíše na centr, uvidíme, jestli z něj padne ta kýžená branka.
     
    90+3
    Ale ani z tohoto přímáku, ani následných akcí nic nebylo, takže se Genk zatím ubránil. Přijde ještě nějaký tlak Westerlo?
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Tak nepřijde, zápas končí výhrou domácího celku v poměru 2:1. Všechno důležité se pak událo až ve druhém poločase – Genk šel nejprve do dvoubrankové trháku zásluhou branek Pozuela a Karelise, ovšem Westerlo zápas v závěru zdramatizovalo trefou střídajícího Molenberghse. Několika dobrým šancím ze závěru utkání navzdory jsme už branku neviděli a domácí celek tak uhájil hubenou výhru. Ode mne je to pro dnešek vše, loučím se a přeji Vám příjemně prožitý zbytek víkendu. (21:51:06)

    Ondřej Hradecký

    Branky: 54. Pozuelo, 66. Karelis – 82. Molenberghs

    Karty:   32. Karelis (GNK), 84. Ndidi (GNK)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 14:11.
    KRC Genk: Bizot – Castagne, Brabec, Colley, Nastić – Ndidi, Sušić, Pozuelo – Bailey, Karelis (66. Samatta), Buffel (70. Heynen)
    Náhradníci: Jackers – Walsh, Dewaets, Kumordzi, Trossard, Samatta, Heynen

    KVC Westerlo: Van Langendonck – Apau, Heylen (59. Buyens), Miletić, Daems, Mustoe – Rommens (76. Henkens), Annys, Hyland – Ganvoula, Acolatse (76. Molenberghs)
    Náhradníci: Van Hout – Henkens, Schuermans, Christensen, Molenberghs, Buyens, Manias

    Rozhodčí: Lambrechts – De Rocker, Vandecauter
    bahis siteleri