Tondela – Moreirense 1:2 (kon.) | Setúbal – Porto 0:0 (kon.) | Boavista – Estoril 0:0 (kon.)
konec
Boavista FC
0:0 (0:0)
GD Estoril Praia
Sobota 29.10.2016, 21:30 • Estádio do Bessa Século XXI, Porto (kapacita: 28.263 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, ale samozřejmě se na vás budu těšit u on-line přenosů ze zítřejších zápasů portugalské ligy. Dobrou noc! (23:30:06)
     
    Dnešní utkání je u konce a oba týmy získávají po jednom bodu. Jednalo se o střetnutí bez většího množství šancí na vstřelení branky, avšak domácí byli přeci jenom blíže vítězství, neboť v 82. minutě trefili bok tyče Moreirovy brány. V nastavení se pak ještě Erivelto přiblížil k penaltě, avšak sudí byl jiného názoru a proto utkání skončilo bez branek.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Sporný souboj Erivelta (BOA) s Cardosem (ETR)
     
    90+2
    Bleskový výpad Boavisty zakončil Bukia přihrávkou na rozběhnutého Erivelta, který v pokutovém území upadl a mocně se dožadoval pokutového kopu. Hraniční zákrok Cardosa však sudí posoudil jako čistý!
     
    90+1
    Nastavenou dobu začali aktivněji hosté, ale na levé straně vůbec nic nezískali. Dopředu se tak rychle vydávají domácí.
     
    90
    Nad rámec řádných devadesáti se budou hrát ještě tři minuty.
     
    90
    Jeden z domácích se v pokračování předchozí akce pokusil získat pokutový kop, ale rozhodčí byl velmi blízko celé situace a nechává pokračovat ve hře.
     
    89
    Nyní se Bukia odhodlal k centru, který hostující obrana odvrátila jen k osamocenému Renatu Santosovi. Ten však přízemní ranou neprostřelil hradbu těl před sebou.
     
    88
    Andre Bukia se pokusil překvapit hostujícího gólmana, nicméně pravou nohou složitější střelu vůbec nezvládl.
     
    87
    Je tady poslední změna v sestavě Estorilu. Poslední minuty budou hrát hosté bez Matheuse Índia, neboť jeho pozici na hřišti si přivlastnil Lucas Farias.
     
    86
    Také domácí brankář si poradil s centrovaným míčem do pokutového území, ale kdo by očekával nějakou rychlejší rozehrávku a postup vpřed, šeredně by se zmýlil.
     
    85
    Pokus o rychlý přechod do útočné fáze v podání domácích končí zbytečnou nepřesností u postranní čáry. Vhazovat budou logicky hosté.
     
    84
    Znovu se domácí fotbalisté dostali až k centru do pokutového území, avšak tentokrát si pro centr z Bukiovy nohy došel Moreira.
     
    83
    Na poslední minuty se na hřiště vydává Gustavo Tocantins. Místo něj si jde na lavičku posedět Eduardo.
     
    82
    Všechno mohl změnit jeden z domácích, který si naběhl do pokutového území a dobrou hlavičkou míč otřel o bok brankové konstrukce.
     
    81
    Ofenzivní snaha Estorilu skončila velmi záhy po přechodu na útočnou polovinu. Tak to dneska vypadá na bezbrankovou záležitost.
     
    80
    A domácí fotbalisté dnes vyčerpají všechna střídání. V 80. minutě totiž hřiště opouští Iuri Medeiros, kterého vystřídal Andre Bukia.
     
    78
    Rychlá akce Boavisty byla včas zažehnána a do brejku se naopak mohli vydat hosté. Bruno Gomes by si ale musel lépe pohlídat ofsajdové postavení.
     
    77
    S blížícím se závěrem utkání se trochu více dopředu dostávají právě hostující fotbalisté. Stejně jako domácí se ale ne a ne prodrat až do finální fáze.
     
    76
    Po autu míč doputoval až do pokutového území, nicméně dva hostující hráči nedokázali využít Mattheusova přistrčení a vše končí sraženou střelou.
     
    75
    Pozornou defenzívu domácích se nyní hosté pokusili překonat po levé straně, ale nakonec se musejí smířit se ziskem pouhého vhazování.
     
    73
    A střídají také hosté. Kléberem uvolněné místo v útoku Estorilu zaujme Bruno Gomes.
     
    73
    Druhá změna v sestavě Boavisty. Carracu zhruba dvacet minut před koncem zápasu nahrazuje Anderson Carvalho.
     
    72
    Několik tvrdších soubojů u postranní čáry neznamenalo další standardní situaci a přerušeno je tedy až poté, co míč opustil hrací plochu.
     
    71
    Znovu se proti pravidlům provinil Kléber, ale ani z nejnadějnějšího přímého volného kopu domácí příliš nepozlobili. Carraca svou střelu namířil přesně do Moreirovy náruče.
     
    70
    Kléberův faul na Machada přinesl standardní situaci Boavisty, avšak následný vysoký míč bez problémů zlikvidovala defenzíva hostů.
     
    68
    Po dlouhé době musel cosi předvést brankář Moreira. Ten si však s velmi prudkým centrem před bránu v pohodě poradil.
     
    67
    Mattheus si řekl o faul na hranici pokutového území, ale ani po jeho pádu na zem sudí nepíská. Nutno říci, že hostující hráč šel na zem až příliš ochotně.
     
    67
    První střídání zápasu. Ze hřiště odchází nevýrazná André Schembri a opačným směrem míří Erivelto.
     
    66
    Naprosto nepochopitelná nepřesnost darovala míč hostům a ti nakonec po chvíli budou zahrávat volný kop. Eduardo byl totiž lehce nakopnut do holeně.
     
    65
    Domácí jsou pořád o něco málo aktivnější, avšak ani jejich poslední akce nevyústila v zajímavější zakončení. Útěchou může být velmi rychlá ztráta soupeře.
     
    64
    Na pravé straně se k prúniku odhodlal Edu Machado, nicméně po jeho posledním doteku se míč již ocitl za brankovou čárou.
     
    63
    Trochu naivně to nyní střelou ze třiceti metrů zkusil Fábio Espinho, který nepřipravený míč vyslal zhruba do desáté řady za Moreirovou bránou.
     
    62
    Znovu se utkání dostalo do fáze, kdy se hraje především ve středu hřiště a ani jeden z celků kombinací příliš neoslňuje.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a stále na světelné tabuli svítí skóre 0:0. Domácí se nyní dostali do dobrého tlaku, avšak na hranici malého vápna jeden z nich fauloval.
     
    58
    Hodně nejistě si ve vzduchu počínal Agajev, jenž prohrál souboj s Kléberem a mohl být rád, že se míč odrazil do výšky a ne k prázdné bráně.
     
    57
    Nuno Henrique (BOA) nepříjemně přišlápl nohu Mattheuse a sudí poprvé vytahuje žlutou kartu!
     
    57
    Z rohového kopu Estorilu nebylo vůbec nic, avšak ani domácí si v ofenzívě neporadili o moc lépe a velmi rychle ztrácejí míč.
     
    56
    Bleskový protiútok Estorilu vypadal velmi nebezpečně, ale skvěle se dokázal vrátit domácí kapitán Mandiang, jenž centr do pokutového území odvrátil na roh.
     
    54
    Afonso to na své straně udělal velmi dobře a celkem bez problémů si na zádech udržel dotírajícího Renata Santose. Odkop od brány!
     
    53
    Rozehrávku od půlící čáry si domácí fotbalisté naprosto v pohodě pohlídali. Záhy se proto mohou vydat dopředu.
     
    52
    Znovu je hra přerušena. Tentokrát se obětí nedovoleného zákroku stal Diogo Amado, kterého ve vzduchu převálcoval velmi důrazný Lucas.
     
    51
    Moreira raději pouze vyboxoval velmi prudký točený centr mířící k tyči a i díky tomu následně domácí kopali roh. Ten už ale vyústil v nepřesné zakončení.
     
    50
    Po dalším faulu na Machada se hostující lavička dožadovala spíše žluté karty za nafilmovaný pád, ale nakonec budou kopat přeci jenom domácí.
     
    48
    Domácí jsou v úvodu druhé půle aktivnější a znovu se drali rychle dopředu. Celá akce ale skončila pouze nepřesností, po které se bude kopat od brány.
     
    47
    Santos už za doprovodu lékařů odkráčel ke střídačce, kde bude ještě dodatečně ošetřen. Určitě ale bude pokračovat ve hře.
     
    46
    Hned na začátku poločasu byl ve vzdušném souboji velmi důrazně atakován Renato Santos a zdá se, že to při pádu na trávník trochu schytal pravý bok.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:31.
     
    Nastavená minuta se odehrála jen ve středu hřiště a oba týmy tak odcházejí do kabin. Těžko říct, kdo bude spokojenější, ale stav 0:0 naznačuje, že jsme neviděli příliš atraktivní fotbal. V úvodu měli více ze hry hosté, ale postupně se dopředu více dostávali i hráči Boavisty a utkání se nám zcela vyrovnalo. Asi nejblíže gólu byl v deváté minutě Kléber, avšak jeho hlavička ze středu pokutového území šla mimo tři tyče. Doufejme, že se v druhé půli dočkáme nějaké branky.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu jedinou minutu.
     
    45
    Po hodně dlouhé době jsme zaregistrovali střelu mířící do prostoru brány. Iuri Medeiros však zleva nemířil mimo dosah hostujícího brankáře.
     
    43
    Lucas se stále nezvedá, ale aspoň už u něj jsou lékaři domácího týmu. Každopádně to ale nevypadá na nic vážného.
     
    42
    Kléber se sice drží za hlavu, ale nakonec se musí smířit s tím, že právě on je označen za faulujícího viníka přerušení hry.
     
    41
    Mattheus byl opět nedovoleně zastaven Machadem, který svého soka podťal zezadu a tentokrát už je domácímu bekovi důrazně domlouváno.
     
    40
    Centr od rohového praporku sice neletěl do špatného prostoru, avšak Agajev si neohroženě došel pro lehký faul soupeře.
     
    39
    Jeden z domácích se nyní velmi omlouvá Agajevovi, neboť zpackanou malou domů poslal míč z poloviny hřiště až za brankovou čáru. Rohový kop pro Estoril!
     
    37
    Velmi dobře nyní zapracoval Mattheus, který si dal tělo před pronikajícího Machada a vynutil si útočný faul.
     
    36
    Konečně se domácí trochu přiblížili soupeřově šestnáctce, ale vše pro změnu ukončil velmi razantní odkop, jenž dolétl až na polovinu Boavisty.
     
    35
    Fotbalisté Boavisty kombinují ve středu hřiště a zatím se moc neženou dopředu. Proti zformované obraně Estorilu to přeci jenom ani moc nejde.
     
    34
    Chvíli po špatné akci domácích se ke střele prodral Mano, nicméně jeho nepřipravená rána by se nevlezla ani do dvou vedle sebe postavených branek.
     
    33
    Domácím se vůbec nepovedla další akce mířící na Moreiru. Pomalu se nám blíží poslední pasáž prvního poločasu a na větší šanci stále čekáme.
     
    31
    Mandiang se jako první dostal k odraženému míči a následně byl okamžitě nedovoleně atakován Mattheusem. Boavista získává volný kop, ale ten se bude zahrávat až zpoza půlící čáry.
     
    30
    Díky přistrčení Schembriho se za obranou hostujícího celku zjevil Renato Santos, ale jeho první dotek s míčem byl velmi tristní a díky tomu se Moreira mohl rychleji chopit kulatého předmětu.
     
    29
    O něco lépe si s centrem směrem dopředu poradil Idrissa Mandiang, avšak ani jeho míč nedolétl přesně na místo určení. Hostující obrana dokázala zasáhnout.
     
    28
    Kléber si to rychle namířil za obrannou řadu domácích, ale nakonec k němu míč vůbec neprošel a stejně by se zřejmě jednalo o ofsajd.
     
    27
    Také domácí se konečně dostali až k pokutovému území, nicméně nízký centr byl sražen hned prvním blokujícím soupeřem a vše dokonce vyústilo v útočný faul.
     
    25
    Jenže nyní už se Mattheus dostal do úplně odlišné pozice. Pár metrů za pokutovým územím obdržel přihrávku zleva a projektilem se pokusil zaměstnat Agajeva v bráně domácích. Míč však vylétl vysoko nad.
     
    24
    Mattheus se sice domníval, že byl faulován, ale sudí jeho domněnku nepotvrdil a Boavista pokračuje v ofenzívě.
     
    23
    Snaha hostujících borců ztroskotala na ofsajdovém postavení aktivního Klébera. Hra se proto záhy přenáší zpět na polovinu Estorilu.
     
    22
    No a nakonec Boavista po akci podél postranní čáry vybojovala aspoň rohový kop. Následně ale všechno pokazil faulující Lucas.
     
    21
    Ani domácím se po zisku míče nepodařil rychlejší přechod na útočnou polovinu. Uvidíme, jak si s připravenou obranou soupeře poradí svěřenci Miguela Leala.
     
    20
    Hosté znovu rozjíždějí útočnou akci pozvolnou mezihrou v středu hřiště. Boavista je však opět připravena a útok do plných se zatím Estorilu příliš nedaří.
     
    19
    Nyní to hosté zkusili dlouhým nákopem ještě z vlastní poloviny, ale Kléber neměl sebemenší šanci dosáhnout na příliš rychlý míč.
     
    18
    Ve středu hřiště mají více ze hry rozhodně hosté, avšak zatím jim to je k ničemu. Defenzíva Boavisty je totiž většinou bleskově zformována.
     
    16
    Prudký přízemní centr sice doputoval až do blízkosti Agajevovy svatyně, ale míč pouze proskákal vedle tyče a následuje odkop.
     
    15
    Nyní ale může zahrozit Estoril, který po faulu soupeře získává volný kop. Nutno však říci, že na přímé ohrožení brány to moc není.
     
    14
    Na druhé straně rychlý protiútok hatí útočný faul. Boavista může pokračovat ve svých ofenzivních choutkách.
     
    13
    Výborně se teď zprava do pokutového území prodíral André Schembri. Maltský útočník byl v souboji se dvěma beky zřejmě faulován, ale hlavní rozhodčí penalt nepíská.
     
    12
    Po volném kopu zhruba z poloviny hřiště hosté nic nevymysleli, avšak záhy se dostávají zpět k míči. Tentokrát se totiž Nuno Henrique provinil rukou.
     
    10
    Hráči Boavisty jsou v posledních minutách naprosto mimo rytmus. Zdálo se, že poslední akce soupeře bude v pohodě ubráněna, avšak zbytečný faul na Amada míč dává opět hostům.
     
    9
    Hosté pokračují v převaze a nyní se dostali až k zakončení. Kléber si ve středu pokutového území osamocen našel skvělý centr zleva, ale hlavou míč poslal dva metry vedle brány.
     
    8
    Další dva pokusy o překonání defenzívy domácích skončily neúspěšně. Afonsovi byl totiž nejprve odmáván ofsajd a při další aci se provinil faulem.
     
    7
    Dobře mířený centr letěl do středu pokutového území, nicméně tam kralovala důrazná obrana Boavisty.
     
    6
    Konečně to vypadalo o něco lépe a Matheus Índio po pěkném prúniku z pravé strany vybojoval rohový kop.
     
    5
    Hosté si zatím příliš neví rady. Znovu se ve středu hřiště dopustily zbytečné nepřesnosti a Boavista tak bude vhazovat.
     
    4
    Registrujeme první pokus o zakončení. Iuri Medeiros si míč na střelu nachystal po dobré práci Machada, avšak sražená rána si to namířila jen do Moreirových rukavic.
     
    3
    Mandiang dobře zapracoval kousek za šestnáctkou Estorilu, ale po roztažení hry doprava domácí nezvládli kombinaci u postranní čáry.
     
    2
    Hosté se opět nedostali blíže k pokutovému území soupeře. Na útočné polovině jsou tedy pro změnu domácí, kteří jsou mírnými favority zápasu.
     
    1
    Jeden z fotbalistů Boavisty však fauloval na půlící čáře a Estoril se tedy podruhé v utkání může pokoušet o ofenzivní akci.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hostující fotbalisté, nicméně po vysokém centru za obranu domácích o míč záhy přišli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Boavista FC: AAgajev – Machado, N. Henrique, Talocha, Lucas – Mandiang, Carraca – Santos, Espinho, Medeiros – Schembri
    Náhradníci: Meira – Correia, Tengarrinha, Carvalho, Erivelto, Sampaio, Bukia

    GD Estoril Praia: Moreira – Mano, Afonso, Joel, Cardoso – Taira, Amado – Índio, Eduardo, Mattheus – Kléber
    Náhradníci: Ribeiro – Gomes, P. Henrique, Tocantins, Farias, Dankler, Jarčuk

    Rozhodčí: Luís Ferreira – Luís Cabral, Jorge Fernandes.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    16.4.2016 Estoril – Boavista 1:0
    11.12.2015 Boavista – Estoril 1:1
    23.5.2015 Estoril – Boavista 2:0
    18.1.2015 Boavista – Estoril 1:2
     
    GD ESTORIL PRAIA

    Oproti domácím jsou na tom hosté ještě o něco hůře. Na svém kontě totiž mají jen sedm bodů a vinou toho jsou až na 15. pozici. Velké problémy má Estoril především v defenzivní činnosti, , neboť v osmi odehraných zápasech inkasoval již 13krát a v tomto ohledu se jedná o třetí nejhorší celek ligy. Navíc hosté nijak nezáří ani v útoku (7 gólů) a momentálně jsou dvě utkání bez vstřelené branky.

    Posledních pět zápasů

    26.10.2016 Moreirense – Estoril 1:0 (pohár)
    23.10.2016 Estoril – Guimaraes 0:2
    16.10.2016 Caldas – Estoril 0:1 (pohár)
    1.10.2016 Rio Ave – Estoril 1:2
    23.9.2016 Sporting – Estoril 4:2
     
    BOAVISTA FC

    Domácí fotbalisté si zatím nevedou příliš dobře. Po osmi odehraných zápasech mají pouze devět bodů a nacházejí se na 11. příčce Primeira Ligy. Největším problémem Boavisty jsou venkovní zápasy, ze kterých má jen dva body, ale naopak na vlastním stadiónu se ji daří. Kdybychom totiž udělali tabulku jen z domácích zápasů, Boasivta by byla se sedmi body pátá hned za silnou čtveřicí Sporting, Porto, Benfica, Braga.

    Posledních pět zápasů

    21.10.2016 Marítimo – Boavista 1:1
    15.10.2016 Leiria – Boavista 0:2 (pohár)
    8.10.2016 Boavista – Belenenses 0:1
    2.10.2016 Boavista – Moreirense 2:0
    23.9.2016 Porto – Boavista 3:1
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    Lukáš Podleśny

    Branky:

    Karty:   57. Henrique (BOA)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 9:3. Rohy: 2:3. Fauly: 15:12.
    Boavista FC: Agajev – Machado, N. Henrique, Talocha, Lucas – Mandiang (C), Carraca (73. Carvalho) – Santos, Espinho, Medeiros (80. Bukia) – Schembri (67. Erivelto)
    Náhradníci: Meira – Correia, Tengarrinha, Carvalho, Erivelto, Sampaio, Bukia

    GD Estoril Praia: Moreira – Mano, Afonso, Joel, Cardoso – Taira, Amado (C) – Índio (87. Farias), Eduardo (83. Tocantins), Mattheus – Kléber (73. Gomes)
    Náhradníci: Ribeiro – Gomes, P. Henrique, Tocantins, Farias, Dankler, Jarčuk

    Rozhodčí: Luís Ferreira – Luís Cabral, Jorge Fernandes
    bahis siteleri