Novokuzněck – Toljatti 3:2 (kon.) | Novosibirsk – Nižněkamsk 2:6 (kon.) | Omsk – Kazaň 2:3 (po pr.)
Jekatěrinburg – Kunlun 4:3 (kon.) | N.Novgorod – Minsk 1:4 (kon.) | Soči – Záhřeb 0:1 (kon.)
Spartak Moskva – HC Slovan 4:2 (kon.) | Riga – Jokerit 1:2 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
2:6 (1:1, 0:2, 1:3)
Neftěchimik Nižněkamsk
Sobota 26.11.2016, 11:30 • Sibir Arena, Novosibirsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Adam Polášek (SIB) 0+1, 4 střely, čas na ledě 19:36 (14:40:22)
     
    Statistiky: Střely: 69-57; Střely na bránu: 33-34; Vhazování: 32-35; Zablokované střely: 11-14; Hity: 13-10; Fauly: 4-5; Trestné minuty: 14-55.
    Sibir přímý souboj o osmé místo východní konference nezvládl.

     
    Domácí Novosibirsk i přes nevyužitou přesilovou hru z úvodu utkání, která trvala pět minut, vstoupil do zápasu dobře. Necelých pět minut před první sirénou se prosadil Maxim Šalunov, jenže hosté dokázali ještě před přestávkou vyrovnat zásluhou Sergeje Koňkova, který odstartoval velký obrat. V prostřední části se gólově uvedli Pavel Kulikov s Gilbertem Brulém, po jejichž trefách měl Nižněkamsk utkání pevně ve svých rukou. Obzvlášť, když se hned z kraje závěrečné třetí třetiny prosadil Igor Polygalov. Hráči Novosibirsku sice dokázali snížit, poslední slovo ale patřilo Neftěchimiku, v jehož dresu odpověděl na branku Stěpana Sannikova kapitán Gennadij Stoljarov. Nižněkamsk ve vyprodané Sibir Areně zvítězil s přehledem popáté v řadě. Konečný výsledek. Sibir Novosibirsk 2 Neftěchimik Nižněkamsk 6.
     
    Konec zápasu.
    59:25 Gennadij STOLJAROV - 2:6
     
    59:25
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    GENNADIJ STOLJAROV si srovnal puk na hůl a z pravého kruhu pro vhazování po přihrávce Alexandra Brynceva zamířil prudkou střelou zápěstím nad lapačkou Dannyho Taylora do bližšího pravého horního rohu brány – 2:6. Asistence: Alexandr Bryncev.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:40
    Dan Sexton středem ledové plochy zavážel puk do útočného pásma a těsně před modrou čárou byl zezadu podražen Stěpanem Sannikovem.
     
    57:48
    Alexej Krasikov si během pár okamžiků připsal několik zákroků a hosté mají stále pohodlný náskok.
     
    56:36
    Dnešní utkání sleduje 7420 diváků. Vyprodáno!
     
    55:12
    Jevgenij Rjasenskij si za bránou nepříjemně poranil ruku a musel zamířit na ošetřovnu. Nižněkamsk si vzápětí vzal oddechový čas, aby zastavil nápor Novosibirsku.
    54:20 Stěpan SANNIKOV - 2:5
     
    54:20
    Sibir právě vstřelil branku!
    STĚPAN SANNIKOV se dostal před bránou k volnému puku a bez přípravy ho poslal nad přesouvajícím se Villem Kolppanenem do sítě. Sibir využil přesilovou hru a snížil z jeho pohledu na 2:5. Asistence: Maxim Šalunov a Adam Polášek.
     
    53:34
    Ivan Lekomcev na pravé straně obranného pásma u mantinelu vysekl hůl Vladimirovi Butuzovi a dostal dvě minuty za sekání.
     
    53:33
    Nižněkamsku se nepodařilo rozehrát podél mantinelu, kde se nachází box časoměřičů, a puk zamířil na zakázané uvolnění.
     
    52:00
    Nižněkamsk vstřelil ve druhé i třetí třetině dva góly a na ledě Novosibirsku vede vysoko 5:1. Vše mohlo být jinak, to by ale domácí hokejisté museli v první třetině využít dlouhou přesilovou hru, která trvala pět minut.
     
    50:21
    Střídání v týmu HK Sibir Novosibirsk: ze hřiště odchází Alexej Krasikov, přichází Danny Taylor.
    50:21 Kirill LJAMIN - 1:5

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 16. Šalunov (Šumakov), 55. Sannikov (Šalunov, Polášek) – 19. Koňkov (Bryncev), 24. P. Kulikov, 34. Brulé (Ljamin, Gynge), 42. Polygalov (Stoljarov, An. Sergejev), 51. Ljamin (Brulé, Sexton), 60. Stoljarov (Bryncev)


    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (51. Taylor) – Polášek, Meňšikov, Několenko, N. Gluchov, Vereščagin, Naumov, Mišarin, Beljakov – Šumakov, Sannikov, Šalunov – Arťomov, Pervušin, A. Gluchov – Kemppainen, Arťuchin, V. Butuzov – Okulov, Zyrjanov, Vorošilo.
    Neftěchimik Nižněkamsk: Kolppanen (Lisutin) – Rjasenskij, Ljamin, Ogurcov, Lekomcev, Bryncev, Berezin, An. Sergejev – Brulé, Gynge, Sexton – Stoljarov, K. Makarov, Polygalov – Porjadin, P. Kulikov, N. Kvartalnov – Gimatov, Jakimov, Koňkov.

    Rozhodčí: Nikolaj Akuzovsky, Artur Kuljov. Čároví: Alexej Majtak, Jevgenij Pronskich

    Diváci: 7420
    bahis siteleri