Novokuzněck – Toljatti 3:2 (kon.) | Novosibirsk – Nižněkamsk 2:6 (kon.) | Omsk – Kazaň 2:3 (po pr.)
Jekatěrinburg – Kunlun 4:3 (kon.) | N.Novgorod – Minsk 1:4 (kon.) | Soči – Záhřeb 0:1 (kon.)
Spartak Moskva – HC Slovan 4:2 (kon.) | Riga – Jokerit 1:2 (kon.)
konec
HK Soči
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Medveščak Záhřeb
Sobota 26.11.2016, 15:00 • Ledový palác Bolšoj • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (17:24:29)
     
    Česká stopa v utkání

    Jakub Krejčík (Záhřeb) 0+0, 2 střely
    Tomáš Mertl (Záhřeb) 0+0, 2 střely
     
    Ani hra bez brankáře v posledních vteřinách domácím úspěch nepřinesla. Soči mělo ve třetí třetině více ze hry, ale z potřebné branky se radovali hosté, když po vynikající souhře poslal puk za zády Konstantina Barulina Bobby Butler a rozhodl tak dnešní zápas. Soči bylo favoritem dnešního zápasu, ale nedokázalo vstřelit branku a i proto si neodnáší ani bod do tabulky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Soči se dostalo do krátkého tlaku na konci třetí třetiny, ale zatím si větší příležitost nevytvořilo. Je tu ještě oddechový čas právě pro domácí celek.
     
    59:04
    Konstantin Barulin se musel v oslabení činit. Domácí hokejisté již téměř rezignují na obranu a chtějí jít do nejdříve do útočné třetiny.
     
    58:12
    Mohlo být rozhodnuto. U domácí branky se sešli hned tři hráči Záhřebu, ale puk do sítě nedotlačili.
     
    57:43
    Hosté si s přehledem hlídají jednobrankové vedení v útočné třetině. Jejich přesilová hra je jen o kombinaci. Nechtějí půjčit puk soupeři.
     
    56:57
    Vyloučení v týmu HK Soči (Ivan Zacharčuk – 2 min., nedovolené bránění).
     
    55:21
    Domácí jsou zatím bez odpovědi, nyní se však dostal až před brankáře Ilja Krikunov, ale nedal puk za zády hostujícího gólmana.
    53:57 Bobby BUTLER - 0:1
     
    53:57
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Domácí nebyli produktivní ve hře proti čtyřem a tak se na druhé straně prosazuje z rychlého protiútoku BOBBY BUTLER a Záhřeb tak jde do překvapivého vedení. Asistence: Francis Paré a Alexandre Bolduc.
     
    52:34
    Domácí měli opět tlak při přesilové hře. Ale ani Ilja Krikunov ani Vadim Chomickij neodkázali z vyložené pozice před brankou poslat puk do sítě.
     
    51:41
    U mantinelu přišel nedovolený zákrok hostujícího hráče. Ten si potáhl soupeře hokejkou a půjde si odpočinout na dvě minuty.
     
    51:12
    Fantastická akce domácího celku. Andrej Kosticyn se uvolnil, přešel přes modrou čáru, ale sám před brankářem zklamal. Možná největší šance zápasu.
     
    50:01
    Oba týmy hrají velmi vlažně i ve třetí třetině. Příliš aktivity na hokejkách nemůžeme pozorovat.
     
    49:35
    Mohla tu být šance, ale Vadim Chomickij si nepřišel přihrávkou na bránícího soupeře a ten zamezil úniku Padakina do útočné třetiny.
     
    48:45
    Konstantin Barulin musel být v pozoru, když na něj šla tečovaná střela od modré lajny. Vše zvládl na jedničku.
     
    47:58
    Znovu byl u puku velmi aktivní Ilja Krikunov. Ten ještě hledal v předbrankovém prostoru Michaila Mamkina, ale opět byl velmi nepřesný.

    Kryštof Severa

    Vít Schück

    Branky a nahrávky: 54. Butler (Paré, Bolduc)


    HK Soči: Barulin (Šikin) – Alexandrov, Chomickij, Fantenberg, Mamkin, Pedan, Mamašev – A. Kosticyn, Krikunov, Ignatuškin – Skačkov, Padakin, Maxwell – Levickij, O'Dell, Grebenščikov – Mereskin, I. Zacharčuk, Tolpeko.
    Medveščak Záhřeb: MacIntyre (Garnett) – Bezina, Parlett, J. Krejčík, D. Smith, Sauve, T. Larkin – Mertl, Lessio, Co. Genoway – Katic, Paré, Butler – A. Giroux, Glumac, Bolduc – Arkalov, Zanoški, Perkovich.
    thejrc.org