Kadaň – Litoměřice 2:1 (kon.) | Frýdek-M. – Most 4:3 (kon.) | Ústí n/L – Třebíč 4:1 (kon.)
Prostějov – Slavia 2:3 (kon.) | Motor ČB – Kladno 1:2 (kon.) | Jihlava – Přerov 4:3 (3:1 po s.n.)
po s.n. (3:1)
HC Dukla Jihlava
4:3 (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0)
HC ZUBR Přerov
Sobota 07.01.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu WSM Ligy, která má čtyři měsíce po svém startu na programu 39. kolo. To uzavře tři čtvrtiny základní části, pomineme-li dvě dohrávky, které jsou na programu v dalších dnech a týdnech. Na Horáckém zimním stadionu se od tradičních 17:30 utkají dva týmy z horních pater tabulky. Druhá a domácí HC Dukla Jihlava vyzve na svém ledě Zubry z Přerova, jenž oba dva dosavadní vzájemné zápasy vyhráli 2:1. Jihlava se tak bude snažit na třetí pokus (podobně jako v loňské sezoně), poprvé svého soupeře snažit porazit.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Domácí hokejisté se v posledním kole úspěšně popasovali s dlouhou pauzou, protože na domácím stadionu nehráli od 14. prosince a poslední zápas v loňském roce měli na programu o pět dní později. Celkem 16 dní tak Dukla čekala na další zápas a zvládla ho na jedničku, když během prvních tří a půl minuty nasázela Ústí tři góly a nakonec vyhrála 4:0. Z posledních jedenácti utkání tak Jihlava vyhrála již podesáté.

    Poslední zápasy Dukly:
    Dukla – Ústí 4:0
    Motor – Dukla 2:3 pr.
    Most – Dukla 1:3
    Dukla – Třebíč 1:3
    Dukla – Litoměřice 2:1 pr.
    Pozvánka k utkání na FB Dukly Jihlava
     
    HC Zubr Přerov:
    Přerovští hokejisté začínají nový rok sérií venkovních zápasů. To je zapříčiněno zejména tím, že Přerov spolu se Zlíne pořádá od 7.1. do 14.1. mistrovství světa juniorek (hráček do 18 let). Původně se třetí vzájemný zápas mezi Zubry a Duklou měl hrát v Přerově, ale nakonec proběhla výměna pořadatelství právě kvůli probíhajícímu MS. I kvůli tomu bude hrát Přerov prvních šest zápasů v novém roce venku. A hned v tom prvním si nevedl špatně, když ve druhé třetině na ledě Slavie smazal vedení Pražanů 2:0 a nakonec bral bod za nájezdovou porážku.

    Poslední zápasy Přerova:
    Slavia – Přerov 3:2 sn.
    Přerov – Kladno 1:3
    Havířov – Přerov 4:1
    Přerov – Benátky 2:0
    Motor – Přerov 8:0.
    Pozvánka k utkání na facebooku Přerova
     
    Letošní vzájemné zápasy:
    Ročník 2016/2017 a vzájemné souboje Přerova a Jihlavy jsou zatím hodně podobné jako v loňské sezoně. Dukla totiž nejprve doma se Zubry prohrála na nájezdy a poté padla i na přerovském stadionu. V dalších dvou zápasech proti tomuto soupeři už brala šest bodů za dvě výhry. Bude se téměř podobná historie opakovat?

    Letos totiž v prvním vzájemném utkání vyhráli Přerovští doma 2:1 a tři body za stejný výsledek si odvezli i z ledu Jihlavy na konci listopadu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Svoboda (Sáblík) – Kajínek, Říha, Půža, Bilčík, Kaláb, Šidlík, Dobrovolný – Jergl, Skořepa, Důras – Stoklasa, Seman, Březina – Diviš, Zeman, Čachotský – Jícha, Szathmáry. Trenér. Petr Vlk

    HC ZUBR Přerov: Štůrala (Horčička) – Grof, Chmelíř, Ferenc, Novotný, Vágner, Zbořil, Pala, Šnajnar – Dostálek, Sýkora, Procházka – Kovařík, Sikora, Goiš – Plášek, Popelka, Š. Kratochvíl – P. Kratochvíl, Král. Trenér: Vladimír Kočara

    Rozhodčí: Přikryl – Jindra, Kreuzer.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Jergl bojoval o puk u levého mantinelu ve vlastním obranném pásmu, kde jej také získal.
     
    00:42
    První vážnější jihlavská akce. Seman po pravé straně vyvezl puk před branku a vylákal Śtůralu z branky. Byl však ve velkém úhlu a nedokázal zasunout kotouč do volné branky, ani jej přes brankáře přihrát zpět na spoluhráče.
     
    01:05
    Přerovští se osvobozují zakázaným uvolněním.
     
    01:22
    Čachotský se dostal mezi kruhy k odraženému kotouči, ovšem Štůralu prostřelit nedokázal. Možná že zazvonil i na levou tyčku přerovské branky.
     
    02:10
    Znovu byl v akci Čachotský, jenž si přes pravou stranu nabruslil do pásma. Zkusil to proti obránci kličkou, ten mu jí však nezbaštil a v pádu zbavil domácího hráče kotouče.
     
    03:18
    Březina pospíchal za delším nahozením, ale měl ho na dlouhou hokejku a puk tak nezkrotil.
     
    03:32
    U ukončení svého dlouhého střeleckého půstu byl Filip Stoklasa, který se zjevil sám u pravé tyče Štůraly. Ani jemu se ale nepodařilo nasměrovat kotouč do branky a vzápětí po odrazu jednoho z hráčů hostí div že nepadl vlastní gól Přerova.
     
    04:50
    Přerovští se mohli dostávat do situace dva na dva, kdy Plášek přebral puk na hranici ofsajdu a mohl pokračovat na Svobodu, ovšem jihlavská obrana byla pozorná a nedovolila mu únik.
     
    05:25
    První vyloučení zápasu zapisuje domácí kapitán Jiří Dobrovolný, jenž jde ven na dvě minuty za podražení.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    05:35
    Bezprostředně po buly se před Svobodou zjevil volný Vlastimil Dostálek, který zblízka nedokázal procedit kotouč před pozorného gólmana Dukly za čáru.
     
    06:22
    Jakub Grof pálil od modré, jenže stopku jeho střele vystavil hned první napadající hráč Dukly, kterým byl Tomáš Čachotský.
     
    07:06
    Na Ferencovu střelu od modré Svoboda dobře viděl a neměl problém jí vyrazit.
     
    07:23
    Nyní se Tomáš Čachotský prezentoval i bodyčekem na útočné modré, čímž zbrzdil útok soupeře.
     
    07:25
    Jihlava hraje v plném počtu, Čachotský je zpět na ledě.
     
    08:35
    Zeman dlouhou přihrávku ze vzduchu na modré nesklepl, přesto ale kotouč dojel a bojuje o něj za Štůralovou svatyní.
     
    08:53
    Zakázané uvolnění Dukly.
     
    09:11
    Josef Skořepa se po přihrávce Kalába výborně uvolnil a jel sám na Štůralu. Chtěl zakončovat, když jej fauloval zahákoval Tomáš Sýkora a je z toho trestné střílení.
     
    09:11
    Josef Skořepa si snažil rozhýbat Štůralu a zasunout mu zblízka kotouč mezi betony, ovšem tam si puk pokryl přerovský gólman svojí hokejkou.
     
    09:41
    Střela Jiřího Říhy od modré pořádně zaplavala, tohle byl tedy ukázkový motýlek. A ten nadělal Štůralovi možná ještě více starostí než trestné střílení Skořepy. Nakonec je hra přerušena pro vysokou hůl domácích.
     
    10:12
    Znovu to byl Ferenc, který pálil od modré. Jeho střelu nikdo netečoval, proto prošla půl metru vedle levé tyče Svobody.
     
    11:09
    Přerovští nyní hodně zahrozili. Šimon Kratochvíl dával puk z pravého rohu před branku, kde si najížděl Petr Kratochvíl. Ten vystřelil z první, ovšem kotouč mířící k tyči vyrazil Svoboda levým betonem. Také dobrý zákrok.
     
    11:19
    Hra byla po menším závaru před Svobodou přerušena, byť Tomáš Sýkora ještě chtěl bojovat o protlačení puku za čáru. Sudí Přikryl ale kotouč ztratil z dohledu.
     
    12:13
    Puk se po zakázaném uvolnění Přerova stěhuje k pravici Štůraly.
     
    12:46
    Přerov právě vstřelil branku!
    Další rychlý protiútok Zubrů již končí prvním vstřeleným gólem. Sikora přihrál na levý kruh pro JIŘÍHO GOIŠE, který si potáhl kotouč a střelou po ledě na vzdálenější tyč otevírá skóre. Asistence: Marek Sikora.
     
    12:54
    Stejně jako v prvním utkání na Horáckém zimním stadionu se tak dostává do vedení Přerov. Nyní je pískáno zakázané uvolnění, Svoboda se tak bude mít opět na pozoru.
     
    13:08
    Chmelířův pokus od modré schoval Svoboda do lapačky. Střela mu nedělala žádný problém, protože na ní viděl.
     
    13:39
    Petr Šidlík ve středním pásmu získal kotouč, uvolnil se přes obránce a podnikl útočný výpad, zakončený střelou z levého kruhu, se kterou měl Štůrala potíže a likvidoval jí nadvakrát.
     
    14:06
    Seman prakticky naslepo hledal z pravého rohu mezi kruhy Březinu, kterému puk projel mezi hokejkou a betony.
     
    14:29
    Dukla právě vstřelila branku!
    Na Horáckém zimním stadionu je srovnáno a to sotva dvě minuty po Goišově první brance. Tentokrát už kombinace domácích vyšla. DAVID BŘEZINA dostal kotouč někam k vrcholu levého kruhu a vypálil na Štůralu ostrou ránu. Gólmanovi Přerova zapadl puk přes rameno do horní části branky k levé tyči. Asistence: Filip Seman, Filip Stoklasa
     
    15:29
    Dva rychlé protiútoky, každý na jedné straně, vážněji gólmany neohrozili. Přesto Štůrala raději zastavil kotouč a bude se vhazovat po jeho levé straně.
     
    15:43
    Jerglovu střelu z levé strany, která šla po ledě na vzdálenější tyč, jistil přerovský gólman. Měl nastavenou lapačku, puk šel kolem ní mimo branku.
     
    16:02
    Dobrovolný vystřelil také z levé strany a udělal to hodně šikovně. Od zadního mantinelu se puk odrazil před volné brankoviště, kde jej rychle uklízí hosté na zakázané uvolnění.
     
    16:18
    Szathmáry za brankou vybojoval puk, který poslal na Čachotského. Nejproduktivnější hráč WSM Ligy přihrál mezi kruhy volnému Jíchovi, jehož povedenou střelu zlikvidoval ještě povedenějším zákrokem Štůrala.
     
    16:37
    Přerov právě vstřelil branku!
    Abych se přiznal, nyní jsem vůbec neviděl, jak MILAN PROCHÁZKA dostal kotouč za záda Miroslava Svobody. Puk zůstal po souboji dvou hráčů za brankou, kde jej zřejmě Dostálek posunul k Sýkorovi a od Procházky se kotouč dostal za brankovou čáru. Asistence: Tomáš Sýkora, Vlastimil Dostálek.
     
    17:09
    První vyloučení také na straně Zubrů. U mantinelu se nepřiměřenou silou prezentoval Marek Sikora, jenž dostává dvě minuty za krosček.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    17:28
    Říha napoprvé dokázal zastavit kotouč na modré a nyní již Dukla kombinuje před Štůralovou brankou.
     
    17:45
    Byl to zřejmě Michal Důras, který se v nepřehledné situaci před brankou jako poslední dotkl puku. Kotouč následně projel kolem ležícího Štůraly vedle pravé tyčky.
     
    18:13
    Přerov se osvobodil vyhozením, kotouč ale už pevně třímá Dukla znovu před přerovskou klecí.
     
    18:41
    Zeman zblízka nedokázal trefit tři tyče, puk projel vedle levé tyčky Štůraly.
     
    19:05
    Myslím si, že Štůrala byl nyní v jednom pekle a sám asi ani neví, jak nyní uhájil svojí klec. Čachotský se uvolnil a z prostoru mezi kruhy těsně minul levou tyč. Puk se od zadního mantinelu odrazil naopak k pravé tyči, kde stál volný Diviš, jenž nedokázal trefit z poloviny odkrytou klec. Poté po odrazu od brusle jednoho z hráčů Přerova projel puk znovu těsně vedle tyče, a to levé.
     
    19:09
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    19:23
    Zakázané uvolnění Přerova stěhuje hru opět před Štůralu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je u konce a branky v ní padaly až od třinácté minuty. Po Skořepově nevyužitém trestném střílení se vzápětí prosadil Jiří Goiš a otevřel tak skóre. O dvě minuty později ale David Březina srovnal stav. Dvě jedničky svítily na ukazateli skóre také jen dvě minuty, než se šťastně prosadil Milan Procházka. Dukla v závěru třetiny při vlastní přesilovce nevyužila dvě velké šance, proto je stav po úvodním dějství 1:2.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:25.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:04
    Tuhle situaci určitě nevidíme rádi. Obrovitý Jakub Ferenc se ve středním pásmu u lavice trestoměřičů střetl s Jiřím Říhou, který na chvíli zůstal ležet na ledě. Ferenc ihned reklamoval, ať sudí přeruší hru. Naštěstí jihlavský obránce a nejlepší střelec Dukly odjíždí nedlouho poté po svých na střídačku.
     
    21:40
    Krásná akce Dukly, o tom žádná. Březina si na pravém kruhu vyměnil puk se Stoklasou a najel si do pravého rohu, odkud výborně našel před brankou Filipa Semana. Ten rozhýbal tváří v tvář Tomáše Štůralu, ovšem poté snad jen o patnáct centimetrů minul levou tyč.
     
    22:28
    Nyní se o zavezení puku pokoušel Lukáš Jícha, který ve finále akce kotouč zvedl a ten skončil mimo hrací plochu.
     
    22:57
    Kajínek přes dva hráče soupeře přihrál rozjetému Zemanovi, jenž ještě prodloužil puk na levou stranu pro Jergla. Ten se snažil vystřelit, ovšem Novotný velmi dobře zblokoval kotouč.
     
    23:48
    Tentokrát se již vylučovat bude, byť se tomu přerovští poměrně dost diví. Ovšem fakt je ten, že nyní zůstává v levém rohu za jihlavskou brankou ležet Petr Šidlík a tady asi přijde na řadu vyšší trest.
     
    23:50
    Petra Šidlíka poslal na mantinel Jiří Goiš, který vzápětí dostává trest na pět minut a do konce utkání za faul kolenem. Trest střelce prvního gólu Zubrů odpyká Šimon Kratochvíl.

    Na vyloučení: 1-1.
    Vyšší tresty: 0-2.
     
    24:22
    Dukla sice na modré ztratila puk, ale hned poté vymyslela přečíslení tři na dva, ve kterém Důras hledal z pravé strany před brankou Jergla, jemuž puk nesedl ideálně na hůl.
     
    24:59
    Po půlminutě hry zaváží domácí kotouč znovu před Štůralu, a to zásluhou Čachotského.
     
    25:24
    I nyní se Přerov rychle osvobodil a stejně tak rychle přišla jihlavská odpověď, při které se z pravé strany řítil na branku Zeman, ovšem gólmana hostí nerozhýbal a nemohl tak puk zasunout k levé tyči.
     
    25:54
    Jihlava je opět před přerovskou svatyní.
     
    26:10
    Po ose Šidlík – Čachotský prošel puk mezi kruhy na Diviše, jenž nedokázal kotouč trefit a kus černé gumy tak proklouzal ke Štůralovi, a ten ho pokrývá.
     
    26:15
    Do rány Jiřího Říhy vložil hokejku Milan Procházka a puk tak zblokoval vedle levé tyčky.
     
    26:39
    Opět to byl Říha, který pálil od modré, ovšem touš se od zadního mantinelu odrazil do boční sítě.
     
    26:54
    Důras dával puk z pravého kruhu na levý, kde byl v nápřahu Jergl, který pálil z první. Štůrala se stačil bleskově přesunout.
     
    27:05
    Po dalším zásahu Aleše Jergla v závěru před brankou proklouzal kotouč vedle pravé tyče. Jihlava má už nyní šancí na dva tři zápasy, ovšem gól vstřelila doposud jediný.
     
    27:36
    Karel Plášek dokázal zastavit útok Dukly na modré, zachytit puk a posunout ho do středního pásma.
     
    27:59
    Dvakrát po sobě se Přerovští opět osvobodili a vypadá to, že dlouhou přesilovku se jim podaří úspěšně přestát.
     
    28:34
    Poslední část přesilovky Dukle nevychází, ani nyní se totiž domácí nedostanou do pásma, jelikož je pískán jejich ofsajd.
     
    28:50
    Pětiminutová přesilovka domácích je pryč, hosté hrají opět v plném počtu.
     
    29:15
    Kajínek se prezentoval dobrým zákrokem, když měl proti sobě dva hráče, a zastavil mezi kruhy nebezpečnou akci hostí. Na druhé straně pálil Jícha z pravé strany na bližší tyč a Štůrala schoval puk v lapačce.
     
    29:23
    Dobrovolný ještě udržel útočné pásmo a spolu s Důrasem bojují u mantinelu proti Zbořilovi s Pláškem. Rozhodčí krátce poté přerušují hru.
     
    29:35
    Dělová rána Jiřího Říhy prolétla těsně vedle levé tyče, za což může být Tomáš Štůrala rád. S případným zákrokem by to neměl jednoduché.
     
    30:11
    Dvě minuty za nesportovní chování dostává hráčská lavice Dukly Jihlava. Vyloučení jde odsedět Lukáš Jícha.

    Na vyloučení: 2-1.
    Vyšší tresty: 0-2.
     
    30:47
    Dvakrát po sobě se Jihlava dokázala ubránit útoku Zubrů, nyní už jsou Přerovští před Svobodou.
     
    31:06
    Ovšem ne na dlouho, protože za jihlavskou brankou poslal Milan Procházka k zemi Davida Kajínka a síly na ledě se tak srovnají.

    Na vyloučení: 2-2.
    Vyšší tresty: 0-2.
     
    31:06
    Další trest pro hráčskou lavici, trenéru Dukly Petru Vlkovi se opět něco nelíbilo a sudí jej posílá do kabin – trest do konce utkání pro jihlavského lodivoda.

    Na vyloučení: 2-2.
    Vyšší tresty: 1-2.
     
    32:09
    Miroslav Svoboda nyní zachránil Duklu od dalšího gólu, když výborně vychytal zřejmě Michala Popelku, který se na něj řítil sám, ale šanci nevyužil.
     
    32:11
    Krátce po vhazování již hrají domácí v plném počtu.
     
    33:06
    Stejně tak jako nyní hostující tým.
     
    33:18
    Filip Seman dobrým napadáním získal kotouč, udělal kličku soupeři a chtěl zblízka poslat puk na Stoklasu, který byl připraven před prázdnou brankou. V tom mu zamezil Štůrala, když ukázal dobrou práci holí a vypíchl mu puk.
     
    33:58
    Rána Tomáše Sýkory z pravého kruhu prošla vedle levé tyče Svobody a odrazila se před jeho branku, kde se puk snažil dojet Dostálek, ovšem Svoboda jej v dorážce vychytal a vzápětí je posunutá branka.
     
    34:35
    Ani tentokrát se Adamu Zemanovi nepodařilo dostat puk mezi tři tyče. Jeho rána z kruhů byla hodně tvrdá, avšak zhruba o metr nepřesná.
     
    35:05
    Diviš dokázal zavézt puk opět do pásma, ale v rohu za brankou si jej pohlídal Popelka a přesunuje hru do středního pásma.
     
    35:19
    Akce hostí rychle končí, Zubři si nepohlídali ofsajd.
     
    35:50
    Po druhém buly již hra pokračuje, na pravé straně modré byl připraven ke střele Grof, nakonec se k ní ale neodhodlal.
     
    36:07
    Obránce Jakub Grof nyní ukázal hezké útočné sklony. Na modré naznačil střelu a hned poté se vyhnul napadajícímu hráči Dukly. Hned vzápětí druhému a poté třetímu, takže byl v těsné blízkosti branky, jenže Svobodu propálit nedokázal.
     
    37:43
    Na ledě se toho nyní moc neděje, ani jeden z týmů si není schopen dát kloudnou přihrávku.
     
    37:58
    David Březina pálil z pravého kruhu, tedy ze své oblíbené pozice, ovšem Štůrala byl na bližší tyči v této situaci dva na dva pozorný.
     
    38:42
    Akci Přerova v podání nejproduktivnějšího hráče hostí Vlastimila Dostálka přerušuje ofsajd.
     
    39:00
    Přesně v ohlášené poslední minutě napřahoval od modré domácí zadák Půža, ke kterému stačil včas přistoupit hráč soupeře.
     
    39:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je jasné, že třetí zápas v sezoně mezi Jihlavou a Přerovem znovu výhrou hostí 1:2 neskončí. Tentokrát byl Tomáš Štůrala bezmocný, když Zeman na levém kruhu vyhrál buly a bleskově posunul puk mezi kruhy na RICHARDA DIVIŠE, jenž ještě bleskověji vypálil naprosto přesně do levé šibenice branky. Asistence: Adam Zeman.
     
    39:23
    Po zásahu jednoho z hráčů Přerova se málem puk odrazil za Štůralova záda, který překvapivý odraz kotouče dokázal vykrýt.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je u konce a přinesla několik zajímavých momentů. Jmenovitě pětiminutovou přesilovku Dukly za trest Jiřího Goiše nebo trest domácího kouče Petra Vlka, jenž byl vykázán ze střídačky. A přinesla také vyrovnání, když se 57 vteřin před odchodem do šaten trefil přesně do šibenice Richard Diviš.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:21.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Tomáš Sýkora dostal ze středního pásma přihrávku na modrou, sjel si na levý kruh a vypálil. Svoboda byl pozorný a schoval jeho střelu na hruď.
     
    40:26
    Prakticky totožnou akci se stejným zakončením předvedl David Březina a Štůrala nadvakrát pokryl kotouč.
     
    41:01
    Aleš Jergl to také zkusil po pravé straně, ovšem u bližší tyče na Štůralu také nevyzrál.
     
    41:15
    Vzápětí Jerglovi na levém kruhu po buly ujel kotouč pod holí a to byla voda na mlýn pro Dostálka, který ukázal rychlé nohy, zaútočil po pravé straně a zblízka vystřelil, ale ani on kotouč na přední tyči do branky neprotlačil.
     
    42:13
    V situaci tři na dva nevyšla domácím přihrávka, ovšem to na škodu moc nebylo, jelikož ve středu pásma se odražený puk dostal k Divišovi, jenž se do něj opřel a těsně minul branku.
     
    43:15
    Po Skořepově kličce na pravé straně a následné přihrávce se již mezi kruhy napřahoval ke střele Jergl, jenže musel tento úmysl vzít zpět, jelikož sudí odpískali ofsajd. Ale dávali si s hvizdem do píšťalky na čas.
     
    43:49
    Ačkoliv se Filipu Stoklasovi střelecky nedaří, domácí útočník bojuje, co to jde. Po přihrávce Semana projel přes modrou na levý kruh a vypálil. Štůrala si s jeho střelou na bližší tyč poradil a vytěsnil jí do ochranné sítě.
     
    44:40
    Jícha to zkusil hodně nečekanou střelou po tom, co si vybruslil kolem levého kruhu. Štůrala jeho pokus také příliš nečekal, ovšem dokázal jí vyrazit před sebe.
     
    44:59
    Po úmyslném ofsajdu se hra stěhuje před Svobodu.
     
    45:41
    Poměrně nečekaná byla také střela Martina Novotného, který si na levé straně modré našel odražený kotouč. Bližší tyč ale minul, puk se otřel pouze o boční síť.
     
    45:54
    Pokračovat se bude ve čtyřech na obou stranách. Sudí Přikryl dal najevo, že drobné šarvátky rozhodně nebude tolerovat. Šimon Kratochvíl z celku hostí i domácí Filip Seman jsou vyloučeni na dvě minuty za vysokou hůl.

    Na vyloučení: 3-3.
    Vyšší tresty: 1-2.
     
    46:49
    Jergl šikovně dal puk z levé strany před branku, kde jej dokázal zblokovat Jakub Ferenc. Zblokovat těsně vedle tyčky, možná Štůralu tak trošku vystrašil.
     
    47:00
    Tomáši Kalábovi nezbylo nic jiného, než si proti rychle jedoucímu Michalu Popelkovi pomoct na modré hákováním a hosté tak budou hrát přesilovku čtyři na tři.

    Na vyloučení: 4-3.
    Vyšší tresty: 1-2.
     
    47:18
    Ferencova tvrdá rána prošla nad brankou Svobody, který tak nemusel zasahovat.
     
    47:28
    Jihlava zahrozila i ve třech, kdy mohla jít do situace tři na dva, ale zkazila jí nepřesná přihrávka, a poté pálil Čachotský nad branku.
     
    47:53
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři se i potřetí v zápasu dostává do vedení a využívají přesilovou hru. Sikora poslal puk na modrou pro JAKUBA FERENCE, jenž zaznamenal naprosto čistý průstřel. Zřejmě i proto, že Svoboda na kotouč vůbec neviděl a zaznamenal ho až v síti. Asistence: Marek Sikora.
     
    49:38
    Jihlavští se nedostali přes útočnou modrou. Lépe řečeno, dostali, ale jen za cenu ofsajdu.
     
    49:46
    Nepřesnost i na druhé straně, Přerovští zahráli dlouhou přihrávku jen na zakázané uvolnění.
     
    Dnešnímu utkání přihlíží 1102 diváků.
     
    49:51
    Jerglův pokus hned po buly z vrcholu pravého kruhu byl zblokován pozorným Milanem Procházkou.
     
    50:17
    Domácí musí začít opět od své branky. Puk jim totiž utekl na modré a poté ho Přerov posunul blíže ke Svobodovi.
     
    50:35
    Skořepa to měl nyní hodně těžké. Byť se sice řítil z pravé strany na branku, byl stínován hráčem soupeře a bekhendem nedokázal Štůralu překonat.
     
    50:48
    Tohle byla ještě větší šance Dukly. Po závaru před brankou Štůraly se k odraženému kotouči dostal znovu Josef Skořepa, který mířil do odkryté horní části branky, tu však přestřelil.
     
    51:43
    Marek Sikora je vyloučen na dvě minuty za podražení a Jihlava tak bude mít v přesilovce jednu z posledních možností na srovnání.

    Na vyloučení: 4-4.
    Vyšší tresty: 1-2.
     
    51:53
    Rána Jiřího Říhy krátce po buly prošla znovu vedle tyče Štůraly, hosté se poté bleskově osvobozují.
     
    52:19
    Obránce Jiří Říha si věří, však je to také nejlepší střelec Dukly. Když mu po modré nahrál Kajínek, vystřelil domácí bek z první na levý horní roh, kde byla lapačka Štůraly.
     
    52:45
    Jergl na levém kruhu míchal s pukem, poté si sjel blíže ke středu, jenže minul vzdálenější tyč.
     
    53:01
    Nyní stejný jihlavský hráč pálil znovu z levého kruhu, a to po kolmé přihrávce od spoluhráče z první, jenže trefil pouze boční síť.
     
    53:31
    Ačkoliv se Zubři hned po tomto momentu osvobodili, Dukla znovu dostala puk před Štůralu. Ten ale nahození chytá a přesilovka domácích pomalu končí.
     
    54:02
    Tomáš Čachotský si to z pravé strany namířil přímo napříč branky a už se jal zamést kotouč k pravé tyči Štůraly, ovšem nedokázal jej dostat tam, kam by chtěl. Možná jej Štůrala i trošku rozhodil hokejkou.
     
    54:52
    Diviš střílel z prostoru mezi kruhy a Štůrala jen vyrazil puk před sebe na Zemana, kde zasáhli hostující hráči.
     
    54:52
    A zasáhli tak, že jsou hosté vyloučeni na dvě minuty za zdržování hry – vystřelení puku mimo hřiště. Ven jde Jakub Grof.

    Na vyloučení: 4-5.
    Vyšší tresty: 1-2.
     
    55:16
    Jiří Říha nejprve nápřahem z první mířil vedle levé tyčky, poté Štůrala ve strkanici před svojí brankou doslova zasedl kotouč.
     
    56:03
    Přerovští se na okamžik osvobodili, Jihlava je bleskově znovu v pásmu před Štůralou a svírá Zubry.
     
    56:13
    Svírá, ovšem Přerovští mají dnes výborného Štůralu, kterému přeje i troška toho pověstného štěstíčka. Tentokrát ale neměl se střelou domácích sebemenší problém.
     
    56:22
    Přerovští vyhazují puk po prknech přes všechny čáry.
     
    56:56
    Jergl dostal od Důrase, který byl za brankou, přihrávku téměř mezi kruhy, z první však minul tři tyče. To už jsou hosté v plném počtu.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:25
    Štůrala nadvakrát pokryl nahození Semana a to je vítaná chvíle pro Duklu, aby si vzala oddechový čas.
     
    58:25
    Hned po konci oddechového času zůstává Miroslav Svoboda na střídačce a Jihlava to zkusí bez gólmana se šesti hráči v poli.
     
    58:31
    Nápřah Kajínka od modré stačili před brankou zblokovat hráči hostí.
     
    58:47
    Říha v obtížné situaci puk na modré neudržel a Přerov ho posouvá do středního pásma.
     
    59:05
    Dukla právě vstřelila branku!
    Už jsem chtěl do reportáže psát, že Jihlava doplatila na neefektivní koncovku a proto prohrála, když se domácí přece jen prosadili a vyrovnávají stav zápasu. Od Kajínka šel puk k Čachotskému, ten jej dal mezi kruhy na ADAMA ZEMANA a domácí útočník se trefil nad ramenem Štůraly pod horní tyč. Asistence: Tomáš Čachotský, David Kajínek.
     
    59:17
    No ale pozor. Je tady totiž další šance pro Zubry, jelikož David Březina dostává dvě minuty za zdržování hry – vystřelení puku mimo hřiště.

    Na vyloučení: 5-5.
    Vyšší tresty: 1-2.
     
    59:35
    Jihlavská střídačka si nyní hodně oddechla, když čtveřice hráčů v červeném a žlutém poslala puk ven z pásma.
     
    59:50
    Vyloučení pokračují, Milan Procházka se při zavážení puku přes útočnou modrou dopustil soupeřova držení hole.

    Na vyloučení: 5-6.
    Vyšší tresty: 1-2.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina je minulostí. Zubry výrazně přiblížil třem bodům ve 48. minutě Jakub Ferenc a hosté zuby nehty drželi nadějný výsledek s tím, že i potřetí v sezoně Duklu porazí. Jihlava měla poměrně dost šancí na srovnání a jednu z nich využila – v čase 59:05 vyrovnal jihlavské hře bez gólmana Adam Zeman. Uvidíme tak prodloužení tři na tři.
     
    Přerov letos hrál hned desetkrát nad rámec šedesáti minut a pětkrát se radoval z výhry. Dukla získala bod navíc v sedmi případech z osmi.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Po úvodním buly prodloužení mají puk na hokejkách Přerovští hokejisté.
     
    60:32
    Vlastimil Dostálek se snažil uvolnit na pravém kruhu, ale přes tři hráče se mu to nepodařilo a radši to vzal zpět do středního pásma.
     
    61:02
    Oba týmy jdou střídat, puk má Jakub Ferenc za vlastní klecí.
     
    61:12
    Ve třech proti třem se dlouho hrát nebude, hosté totiž měli na kluzišti čtyři hráče, což klasická hra v prodloužení neumožňuje, a trest za příliš mnoho hráčů na ledě jde odsedět Michal Popelka.

    Na vyloučení: 5-7.
    Vyšší tresty: 1-2.
     
    61:17
    Jihlava hraje v plném počtu a má zhruba půlminutovou přesilovku pět na tři.
     
    61:32
    Přerov odolává a zásluhou Sýkory posílá puk do středního pásma.
     
    61:50
    Hosté jsou ve čtyřech, po přerušení hry začíná přesilovka Dukly čtyři na tři, která bude trvat přes minutu.
     
    62:12
    Čachotský má po buly kotouč na pravém kruhu a rozmýšlí se, jak s útokem.
     
    62:32
    Prudká střílená přihrávka Čachotského prolétla brankovištěm, aniž by se jí dotkl některý z hráčů Dukly či Přerova.
     
    62:53
    Štůrala drží kotouč ve výstroji, přerušuje hru a do konce jihlavské přesilovky chybí dvacet vteřin.
     
    63:12
    Hosté hrají v plném počtu. Chmelíř to hned zkusil přihrávkou na Popelku vracejícího se z trestné lavice, ale pas nebyl přesný a je to zakázané uvolnění.
     
    64:47
    Čachotský se snažil dojíždět střelu Říhy, po které sáhl Štůrala a vzápětí si hráči hostí vzali domácího hráče do parády.
     
    64:47
    Jakub Grof dostává dvě minuty za krosček, oproti tomu Adam Zeman půjde ven na stejnou dobu za vysokou hůl a oba dva tak určitě nepojedou nájezdy.

    Na vyloučení: 6-8.
    Vyšší tresty: 1-2.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení žádné vážnější šance nepřineslo, na řadu tak přijdou samostatné nájezdy. Ovládnou je domácí hokejisté nebo přerovští Zubři?
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Blafák do bekhendu – to je doména Tomáše Čachotského – 1:0.
     
    1. série
    1:0
    Milan Procházka si také navezl puk na blafák do bekhendu, který ale mezi tři tyče nedostal – 1:0.
     
    2. série
    2:0
    David Březina dokonale Štůralu a pak mu puk poslal pod pravým betonem k pravé tyči – 2:0.
     
    2. série
    2:1
    Lubomír Kovařík mířil nad vyrážečku Svobody na pravou tyčku, od ní se puk otřel a zapadl do branky – 2:1.
     
    3. série
    3:1
    Aleš Jergl rozhodl, protože dokázal dát kotouč mezi betony Štůraly. Rozhodnuto jest – 4:3 na nájezdy (3:1).
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dukla Jihlava.
    Rozhodující gól si připsal DAVID BŘEZINA, který ve druhé sérii dával na 2:0 a poté už hostující Kovařík i domácí Jergl proměnili.
     
    Konec zápasu.
     
    Zajímavý zápas, ve kterém byl Přerov blízko třem bodům, když třikrát vedl (naposled ještě zkraje třetí třetiny), skončil vítězstvím Dukly. Ta totiž 55 vteřin před koncem srovnala na 3:3 a na nájezdy uspěla poměrem 3:1, když všichni její tři exekutoři dali branku – tu rozhodující si připsal David Březina.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava porazila poprvé v sezoně přerovské Zubry, a to 4:3 po nájezdech (3:1), se s Vámi loučí a pěkný zbytek soboty přeje Tomáš Lysý. (22:22:19)
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 15. Březina (F. Seman, Stoklasa), 40. Diviš (Zeman), 60. Zeman (Čachotský, Kajínek), rozh. náj. Březina – 13. Goiš (Sikora), 17. Milan Procházka (T. Sýkora, Dostálek), 48. Ferenc (Sikora)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Tomáš Čachotský (JIH)
    1:0   Milan Procházka (PRE)
    2. série:
    2:0   David Březina (JIH)
    2:1   Lubomír Kovařík (PRE)
    3. série:
    3:1   Aleš Jergl (JIH)


    HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Sáblík) – Kajínek, Říha, Půža, Bilčík, Kaláb, Šidlík, Dobrovolný (C), Szathmáry – Jergl, Skořepa, Důras – Stoklasa, F. Seman (A), Březina – Diviš, Zeman (A), Čachotský – Jícha.
    HC ZUBR Přerov: Štůrala (Horčička) – Grof, Chmelíř, Ferenc (A), M. Novotný, L. Vágner, Zbořil, Pala, Šnajnar – Dostálek, T. Sýkora (C), Milan Procházka (A) – Kovařík, Sikora, Goiš – Plášek, Popelka, Š. Kratochvíl – Kratochvíl, Tadeáš Král.

    Rozhodčí: Přikryl – Jindra, Kreuzer
    bahis siteleri