Getafe – Rayo Vallecano 2:1 (kon.) | Sevilla – Barcelona 2:4 (kon.) | Alavés – Celta Vigo 0:0 (kon.)
Ath. Bilbao – Eibar 1:0 (kon.)
konec
Sevilla FC
2:4 (2:1)
FC Barcelona
Sobota 23.02.2019, 16:15 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán • Španělská LaLiga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
    90+3. Luis SUÁREZ - 2:4
     
    90+3
    Barcelona právě vstřelila branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Messi hrudí zpracoval neposedný míč a ihned poté kolmicí oslovil naběhnuvšího LUISE SUÁREZE, který Vaclíka překonal ideálně dlouhým lobem, jenž se vešel do branky.
    85. Lionel MESSI - 2:3
     
    85
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Katalánci se poprvé v utkání dostávají do vedení! Aleñá měl za pokutovým územím čas na zakončení, které ale poslal přímo do nohy soupeře, což Barceloně hrálo do karet. Jako první se k volnému míči dostal LIONEL MESSI, který chytrým dloubáčkem překonal vyběhnuvšího Vaclíka, jenž byl bez šance.
    67. Lionel MESSI - 2:2
     
    67
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Jenomže přichází vyrovnávací branka! Vaclíkova špatná rozehrávka našla pouze Rakitiće, který se přiblížil k šestnáctce, načež našel na pravé straně Dembélého. Ten pro změnu ještě hledal LIONELA MESSIHO, jehož fantastická rána pravačkou skončila přesně pod břevnem.
    42. Gabriel MERCADO - 2:1
     
    42
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Jenomže domácí si berou vedení zpět! Ter Stegen nepředvedl zrovna jistý výkop, navíc se v obraně zapomněl také Piqué, který tak zamezil ofsajdovému postavení. Sarabia stačil před brankovou čárou vyslat zpětnou přihrávku na GABRIELA MERCADA, který si počínal jako rozený střelec.
    26. Lionel MESSI - 1:1
     
    26
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Brzké vyrovnání je skutečně na světě! Rakitić měl na levém křídle trestuhodně moc prostoru, což využil k fantastickému centru na LIONELA MESSIHO, který se do míče opřel levou nohou. Ta vykouzlila opravdu tvrdou a navíc přesnou střelu, na kterou Vaclík nedosáhl.
    22. Jesús NAVAS - 1:0
     
    22
    Sevilla právě vstřelila branku!
    První branka na sebe nenechala dlouho čekat! Messiho ztráta míče nakonec měla fatální následky, neboť jí dokázal vystihnout Promes, jenž okamžitě založil protiakci. Obrana Barcelony byla hodně otevřená, čehož využil Ben Yedder k přihrávce na JESÚSE NAVASE, jenž ránou do protipohybu překonal brankáře.

    David Suchý

    Branky: 22. Navas (Ben Yedder), 42. Mercado (Sarabia) – 26. Messi (Rakitić), 67. Messi (O. Dembèlé), 85. Messi, 90+3. L. Suárez (Messi)

    Karty:   49. Rog (SEV), 57. Wöber (SEV), 70. F. Vázquez (SEV), 80. Kjaer (SEV), 83. Sarabia (SEV), 90. Mesa (SEV) – 39. Piqué (BAR)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 15:11.
    Sevilla FC: Vaclík – Mercado (51. F. Vázquez), Kjaer, Sergi Gómez – Navas (C), Rog (61. Mesa), Banega, Wöber (57. Amadou) – Sarabia, Ben Yedder – Promes.
    Náhradníci: Soriano – Arana, Amadou, Munir, André Silva, Mesa, F. Vázquez.

    FC Barcelona: ter Stegen – Piqué, Semedo (46. Roberto), Umtiti, Alba – Arturo Vidal (46. O. Dembèlé), Busquets, Rakitić – Messi (C), L. Suárez, Coutinho (78. Aleñá).
    Náhradníci: Pena – Malcom, Roberto, Lenglet, Murillo, Aleñá, O. Dembèlé.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, De Francisco

    Diváci: 40661
    thejrc.org