Nitra – Skalica 10:2 (kon.) | Banská Bystrica – Trenčín 2:1 (po pr.) | Poprad – Žilina 7:1 (kon.)
Košice – Zvolen 0:1 (kon.) | Martin – Piešťany 2:1 (1:0 po s.n.)
konec
HK Poprad
7:1 (2:1, 2:0, 3:0)
MsHK Žilina
sk Neděle 01.12.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka už jasne patrila popradským hokejistom, ktorí dokázali svoje gólové vedenie v zápase navýšiť na neuveriteľných šesť gólov. O dva góly v 47. a 50. minúte sa postaral Adam Lapšanský, ktorý tak zavŕšil svoj hetrik v zápase. Dnes to Popradčanom naozaj padalo,a to potvrdil aj obranca Daniel Brejčák, ktorý upravil štatistiku Popradu na 5 gólov zo 7 vsietených počas presilových hier.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:08:28)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Mlynarovič sa dostal do zakončenia v medzikruží, no jeho projektil napokon letel len nad bránu gólmana Mikoláša, ktorý tentokrát zasahovať nemusel.
     
    59:22
    Žilinčania majú puk vo svojej moci vo vlastnej obrannej tretine, odkiaľ sa snažia zaútočiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Popradčania aktívne forčekujú.
     
    58:50
    Paločko potiahol puk do útočného pásma, no následne si mierne nerozumel so svojim spoluhráčom Takáčom a ich súperi túto dvojicu od puku odstavili.
     
    58:18
    Samuel Takáč zakončoval z ľavého kruhu, no jeho projektil napokon gólman Mikoláš videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    57:56
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď po skvelej prihrávke od Kloudu z pravej strany dokázal zachytiť vo svojej výstroji delovku od Tomasa z ľavého krídla!
     
    57:17
    Belluš preveril žilinského gólmana Mikoláša aj tentokrát, no ani tento raz neuspel. Jeho projektil z ľavej strany ochranca žilinskej svätyne úspešne zachytil vo svojej výstroji.
     
    56:55
    Popradčania sú pri puku v útočnom pásme a momentálne sa snažia opäť skórovať. Tentokrát z ľavej strany pálil Belluš, no jeho projektil gólman Mikoláš úspešne zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    56:14
    Poprad dal gól!
    Popradčania síce nedokázali využiť početnú výhodu o dvoch mužov, no tú o jedného muža už využili! Gaborčík sa dostal k puku na ľavej strane, následne ho posunul na Mlynaroviča, ktorý dlho neváhal a skvelou prihrávkou našiel DANIELA BREJČÁKA! Ten svojou delovkou umiestnenou do ľavého horného rohu žilinskej brány nedal gólmanovi Mikolášovi žiadnu šancu a vsietil už piaty popradský gól v dnešnom zápase počas presilovej hry. Asistencie si pripisujú hráči Samuel Mlynarovič a Dávid Gaborčík.
     
    55:45
    Po peknej krížnej prihrávke z pravej strany od Vaica sa k puku na ľavom krídle dostal Mlynarovič, ktorý strieľal, no jeho nedôrazný projektil napokon skončil len tesne mimo žilinskej brány.
     
    55:07
    V úvode svojej presilovej hry o dvoch hráčov si popradskí hokejisti mierne nerozumeli a po nepresnej prihrávke od Mlynaroviča skončil puk len v strednom pásme. Následne však domáci stále útočia.
     
    54:55
    Domáci budú hrať v početnej výhode o dvoch mužov. Na dve minúty si tentokrát za podrazenie odchádza sadnúť Marcel Šterbák.
     
    54:02
    Popradčania budú hrať v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť žilinský kapitán Drevenák.
     
    53:51
    Domáci sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance, keď z ľavej strany pálil Nagy a gólman Mikoláš nevedel, kde má puk. Následne sa snažil dorážať Paločko, no pozorný Rúfus dokázal puk vyhodiť na zakázané uvoľnenie.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1196 divákov.
     
    53:18
    Jáchym sa dostal k puku v popradskom obrannom pásme a následne ho nahodil do stredného pásma. Tam sa však k nemu dostali pozorní žilinskí obrancovia.
     
    52:39
    Popradskí "kamzíci" sa dostali pod mierny útočný tlak svojich súperov zo Žiliny, no napokon sa rozhodli vyhodiť puk cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    51:56
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď svojimi rukami dokázal zblokovať delovku od Šterbáka spoza pravého kruhu.
     
    51:24
    Hosťujúci Bajaník mal menšie problémy s intenzívnym forčekingom, no napokon dokázal puk rozohrať do žilinského útoku. Popradčania sa však veľmi dobre bránia.
     
    50:53
    Hosťujúci Varga tvrdo pálil z pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len vysoko nad popradskou bránou. Gólman Sidor teda zasahovať nemusel.
     
    50:24
    Aj gólman Sidor sa tentokrát musel niekoľkokrát poriadne obracať. Tentokrát zachytil puk pod svojou výstrojou po tvrdej strele z pravej strany od Valášeka. Následne sa bude vhadzovať po Sidorovej ľavej ruke.
     
    49:30
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti dokázali využiť túto početnú výhodu už po siedmich sekundách! Po skvelom nahodení puku pred žilinskú bránu od Suchého gólman Mikoláš dokázal puk vyraziť naľavo od seba, no tam sak nemu dostal ADAM LAPŠANSKÝ, ktorý zavŕšil svoj hetrik v zápase! Asistencie si pripisujú hráči Radoslav Suchý a Tomáš Sýkora.
     
    49:23
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť obranca Jozef Salajka.
     
    48:40
    Kroták nahadzoval puk na zadný mantinel zo stredného pásma, no jeho projektil napokon gólman Mikoláš ukryl pod svojou lapačkou. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravej ruke.
     
    48:20
    Popradský útočník Peter Gápa obdržal poriadny bodyček od jedného zo žilinských obrancov za žilinskou bránou a aj keď bol tento zákrok na hranici faulu, tak hlavný rozhodca vylučovať nebude. Gápa ukázal v sebe chlapa a napokon sa dokázal pozviechať spolu s potleskom domácich tribún.
     
    47:59
    Domáci obrancovia majú puk vo svojej moci vo vlastnom obrannom pásme, odkiaľ sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no Žilinčania sa zatiaľ bránia naozaj veľmi dobre.
     
    47:23
    Popradskí hokejisti si tentokrát mierne nerozumeli vo svojej útočnej rozohrávke a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa vhadzovanie presúva pred popradskú bránu.
     
    46:49
    Popradskí "kamzíci" sú pri ofenzívnej chuti a snažia si vylepšiť svoje gólové štatistiky. Tentokrát z pravej strany pálil Vaic, no jeho projektil napokon minul priestor Mikolášovej brány.
     
    46:13
    Poprad dal gól!
    Popradčania pridávajú do žilinskej siete aj svoj piaty gól. Spoza pravého kruhu nahadzoval puk do útočného pásma Gaborčík, následne sa však k tomuto puku dostal ADAM LAPŠANSKÝ, ktorý vystihol protipohyb žilinského gólmana a svojou dobrou strelou strieľa už svoj druhý gól v dnešnom zápase. Asistencie si pripisujú hráči Dávid Gaborčík a Lukáš Paukovček.
     
    45:36
    Drábek nastrelil puk na Mikolášove betóny, no od nich sa odrazil presne pred Belluša, ktorý už však nedokázal prekonať mierne neistého žilinského gólmana.
     
    44:51
    Kroták sa dostal do zakončenia z otočky na pravom kruhu, no jeho delovku napokon gólman Mikoláš videl dobre a puk svojimi betónmi zblokoval na ochrannú sieť.
     
    44:29
    Popradčania už hrajú v plnom počte a dokázali sa teda bez problémov ubrániť vo svojom oslabení. Momentálne sú domáci už pri puku a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    43:51
    Varga nekompromisne pálil z ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len na pleksiskle za popradskou bránou. Gólman Sidor teda zasahovať nemusel.
     
    43:06
    Ostrčil sa dostal k puku v strednom pásme, odkiaľ ho nahodil na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostal len pozorný popradský obranca Jáchym, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    42:28
    Žilinčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť Jaroslav Kasík.
     
    42:13
    Vaic tvrdo strieľal z hranice ľavého kruhu, no jeho nekompromisný švih napokon gólman Mikoláš videl a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    41:53
    Spoza pravého kruhu tvrdo pálil Kalla, no jeho delovka napokon nedokázala prekonať gólmana Sidora, ktorý skvele zakročil svojou dobre osadenou hrudnou výstrojou.
     
    41:25
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát zakončoval Takáč, no gólman Mikoláš bol v strehu a jeho nedôrazný projektil vyrazil svojim ľavým betónom do bezpečia.
     
    40:37
    Sýkora nekompromisne pálil spoza ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len vysoko nad žilinskou bránou. Gólman Mikoláš teda zasahovať nemusel.
     
    40:05
    V úvode tretej tretiny sa k puku po vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti hosťujúcej Žiliny, ktorí sa okamžite snažia takticky zaútočiť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá dvadsaťminútovka dnešného zápasu priniesla obrovskú radosť na stranu popradských hokejistov a ich fanúšikov v domácom prostredí. Najskôr si Popradčania navýšili svoje vedenie na rozdiel dvoch gólov po peknom zakončení z dorážky od Sýkoru v 31. minúte počas presilovej hry a napokon skóroval aj Martin Belluš, ktorý využil fatálnu chybu v žilinskej defenzíve a svoj samostatný nájazd už premenil.

    Popradčania majú k dispozícii už trojgólové vedenie. Podarí sa Žilinčanom zabrať naplno a zdramatizovať tak tento zápas alebo si domáci pripíšu na svoje konto jasné tri body?
    Tretia tretina začína približne o 18:40.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:46
    Vaic nahadzoval puk pred žilinskú bránu, no tam bol gólman Mikoláš pozorný a puk bez problémov zblokoval svojimi betónmi do bezpečia. V druhej tretine sa podľa môjho názoru už nič vážne nestane.
     
    39:15
    Lapšanský tvrdo pálil z medzikružia, no jeho delovka napokon skončila odrazená od hornej žŕdky žilinskej brány len mimo žilinského bránkoviska!
     
    38:37
    Tomas sa s pukom rýchlo presúval po ľavom krídle, no napokon narazil na pozorného Sýkoru, ktorý mu puk vypichol a do útoku poslal domácich Popradčanov.
     
    37:55
    Po nepresnej prihrávke od Krotáka sa k zakončeniu na ľavej strane moholdostať Drevenák, no ten napokon narazil na pozorného Kuraliho, ktorý ho pri zadnom mantineli od puku odstavil.
     
    37:29
    Žilinskí vlci si opäť poriadne nerozumeli vo svojej útočnej rozohrávke a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať naľavo od žilinskej brány.
     
    36:56
    Drábek nahodil puk pred žilinskú bránu, kde ho chcel dorážať Belluš, no ten bol napokon neúspešný a nedokázal prekonať dobre osadené betóny žilinského gólmana Mikoláša.
     
    36:13
    Belluš nekompromisnou delovkou z ľavej strany ohrozil žilinského gólmana, no Mikoláš bol v strehu a puk napokon bez problémov zblokoval svojimi betónmi do bezpečia.
     
    35:54
    Puk sa presúva zo strany na stranu a oba tímy sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Aktívnejší sú však stále Popradčania, ktorí majú aj patričný gólový náskok.
     
    35:16
    Kurali nekompromisne pálil spoza pravého kruhu, no jeho nekompromisná delovka letela len mimo žilinskej brány. Gólman Mikoláš teda zasahovať nemusel.
     
    34:56
    Vaic sa s pukom veľmi dobre presúval po ľavom krídle, no napokon nedokázal prihrať do medzikružia ku svojmu spoluhráčovi Mlynarovičovi. Žilinčania sú teda pri puku.
     
    34:18
    Po dobrej prihrávke od Drevenáka sa k puku na ľavej strane dostal Schroner, no ten napokon nedokázal puk nasmerovať na popradskú bránu. Následne upokojujú tempo hry popradskí obrancovia.
     
    33:42
    Paločko tentokrát tvrdo zakončoval z hranice pravého kruhu, no gólman Mikoláš skvele vykorčuľoval zo svojej brány a puk bez problémov zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    33:21
    Žilinčania sa snažia s týmto výsledkom ešte niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiať sa im veľmi nedarí. Popradskí obrancovia sú v strehu a nič nenechávajú na náhodu.
     
    32:43
    Poprad dal gól!
    Žilinčania predviedli fatálnu defenzívnu chybu v strednom pásme, po ktorej sa dvojica Popradčanov dostala do samostatného úniku! MARTIN BELLUŠ prevzal puk a všetku zodpovednosť na seba, dostal sa pred gólmana Mikoláša a aj keď bol faulovaný, tak skvelou kľučkou zneškodnil žilinského gólmana a doprial si tak darček k jeho zajtrajším narodeninám. Asistencie si pripisujú hráči Jakub Drábek a Lukáš Paukovček.
     
    31:55
    Brejčák sa dostal k puku vedľa popradskej brány a následne chcel do útoku vysunúť svojho spoluhráča Drábeka, no ten bol na pravom krídle veľmi dobre bránený pozorným Šterbákom.
     
    31:27
    Žilinskí hokejisti sa dostali k puku vo vlastnej obrannej tretine, no napokon sa previnili len ďalším zakázaným uvoľnením, po ktorom sa hra presúva pred gólmana Mikoláša.
     
    30:36
    Poprad dal gól!
    Popradskí "kamzíci" sa počas ďalšej presilovej hry dostávajú už do dvojgólového vedenia! Spoza pravého kruhu nekompromisne pálil Kasík, no gólman Mikoláš bol v strehu a puk po tejto delovke vyrazil pred seba. Na ľavom kruhu sa však k nemu dostal TOMÁŠ SÝKORA, ktorý nedal žilinskému gólmanovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Jaroslav Kasík a Radoslav Suchý.
     
    30:13
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Žilinčan Bajaník.
     
    29:56
    Gólman Mikoláš sa opäť poriadne zapotil, keď zneškodnil delovku Paločka z pravej strany a následne aj projektily Krotáka z centrálnej časti. Popradčania momentálne pridávajú na ofenzívnej aktivite.
     
    29:27
    Spoza ľavého kruhu tentokrát nekompromisne pálil hosťujúci Rúfus, no jeho delovka spoza hŕstky hráčov napokon len tense minula priestor popradskej brány.
     
    28:56
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď svojou hrudnou výstrojou zblokoval do bezpečia projektil z pravej strany od Macejku, ktorý pálil po dobrej prihrávke od Drevenáka.
     
    28:24
    Salajka len nahodil puk na zadný mantinel spoza pravého kruhu, tam sa však k nemu dostali pozorní popradskí obrancovia, ktorí bez problémov upokojujú tempo hry.
     
    27:50
    Varga tvrdo pálil takmer z nemožného uhla na pravej strane a napokon ani netrafil popradskú bránu. K puku sa dostali popradskí hokejisti, ktorí sa okamžite snažia zaútočiť.
     
    27:24
    Popradčania predviedli ďalšiu nepresnosť, po ktorej sa vhadzovanie presúva pred gólmana Sidora. Následne sa k puku dostali Popradčania, no tí sa previnili len postavením mimo hry.
     
    26:48
    Skupina siedmich žilinských fanúšikov vytvára v Poprade celkom zaujímavú atmosféru pre svojich miláčikov! Popradský fanklub sa však nenecháva zahanbiť a svojich tribúnových súperov úspešne prekričuje.
     
    26:22
    Žilinčania si opäť poriadne nerozumeli a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať napravo od gólmana Mikoláša.
     
    25:38
    Jáchym zakončoval spoza ľavého kruhu, no gólman Mikoláš nemusel zasahovať ani tentokrát, keďže puk letel len mimo jeho brány asi tak o dva metre.
     
    24:58
    Paločko ukázal svoj herný dôraz na pravom krídle, keď sa zbavil jedného zo žilinských obrancov a následne zakončoval, no jeho projektil skončil len mimo žilinskej brány. Mikoláš teda zasahovať nemusel.
     
    24:27
    Sýkora sa s pukom dobre presúval po pravom krídle, následne krížnou prihrávkou hľadal Lapšanského, no tomuto popradskému útočníkovi letel puk len na päty a napokon ho spracovať nedokázal.
     
    23:36
    Valášek sa dostal do dobrej šance pred gólmanom Sidorom, no bol dobre tiesnený a svojim nedôrazným projektilom napokon nedokázal prekonať pozorného gólmana Sidora, ktorý dobre zapracoval svojimi betónmi.
     
    23:15
    Domáci sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance! Drábek zaviezol puk za žilinskú bránu, nalákal na seba troch žilinských hráčov a následne skvelou prihrávkou našiel Paukovčeka. Jeho delovka však skončila len v náručí gólmana Mikoláša, ktorý prerušuje hru.
     
    22:45
    Žilinčania si opäť mierne nerozumeli vo svojej rozohrávke z vlastného obranného pásma a napokon sa previnili len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Mikolášom.
     
    22:18
    Gólman Mikoláš si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď pred svojimi betónmi zblokoval puk po nedôraznej strele od Gápu z ľavej strany. Následne sa do útoku dostávajú Žilinčania.
     
    21:42
    Tibor Varga tvrdo pálil z pravého kruhu, no gólman Sidor si svoju ľavú žŕdku dokázal s veľkým prehľadom postrážiť, keď puk bez problémov zachytil vo svojej výstroji. Následne uvidíme vhadzovanie puku po jeho ľavej ruke.
     
    21:28
    Samuel Takáč napriahol svoju hokejku v medzikruží, no jeho delovka napokon gólmana Mikoláša nedokázala prekvapiť. Ochranca žilinskej svätyne puk bez problémov zachytil vo svojom náručí.
     
    20:34
    Sýkora sa dostal za žilinskú bránu a snažil sa dobrou krížnou prihrávkou nájsť Lapšanského, no pozorný Salajka si ho ustrážil a puk bez problémov zachytil vo svojej moci.
     
    20:07
    V úvode druhej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní dostali hokejisti hosťujúcej Žiliny, ktorí sa na krátku chvíľu stiahli a už sa snažia presadiť rýchlym útokom.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá dvadsaťminútovka dnešného zápasu priniesla mnoho zaujímavých momentov, keď sa najskôr počas štvrtej minúty dostali domáci po dorážke od Lapšanského do jednogólového vedenia. Následne dokázali hostia po delovke od Rúfusa vyrovnať počas presilovej hry v 7. minúte, no domáci v závere prvej tretiny zabrali a gólom Tomáša Sýkoru počas presilovej hry v 18. minúte sa opäť dostali do tesného vedenia.

    Podarí sa hosťujúcim Žilinčanom zabojovať naplno a vyrovnať tak gólový účet tohto stretnutia alebo si domáci svoj náskok už ustrážia?
    Druhá tretina začína približne o 17:45.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:59
    V závere prvej tretiny ešte tvrdo pálil už spomínaný Belluš, no gólman Mikoláš zo svojej brány dobre vykorčuľoval a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    19:28
    Belluš nekompromisne pálil z pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len tesne nad žilinskou bránou. Gólman Mikoláš teda tentokrát zasahovať nemusel.
     
    18:58
    Popradčania sa stále snažia efektívne zaútočiť, no momentálne si Žilinčania dávajú už pozor a bez problémov eliminujú aktívnu popradskú rozohrávku z domácej obrannej tretiny.
     
    18:26
    Klouda zakončoval z pravej strany, no jeho nedôrazný projektil napokon gólman Sidor videl veľmi dobre a puk svojou vyrážačkou zblokoval len k bezpečnému zadnému mantinelu.
     
    17:39
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa počas svojej presilovej hry dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke od Suchého sa k puku na ľavej strane dostal TOMÁŠ SÝKORA, ktorý si urobil priestor a nechytateľnou delovkou ponad pravé rameno gólmana Mikoláša prekonáva žilinskú defenzívu. Asistencie si pripisujú hráči Radoslav Suchý a Adam Lapšanský.
     
    17:21
    Popradčania sa usadili v útočnom pásme, kde si puk systematicky prihrávajú. Tribúny si pýtajú strelu, no popradskí hokejisti stále taktizujú a snažia sa niečo kombinačné vymyslieť.
     
    16:34
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť hosťujúci útočník Schroner.
     
    16:18
    Popradskí hokejisti sa s pukom usadili v útočnom pásme, kde si ho dobre prihrávajú, zatiaľ však žiadne vážnejšie ohrozenia žilinskej brány neprichádzajú.
     
    15:56
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil hosťujúci útočník Linet, no jeho projektil sa napokon od jedného z popradských obrancov odrazil len do pravej žŕdky popradskej brány a od nej von z popradského bránkoviska.
     
    15:27
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď svojimi betónmi vyrazil do bezpečia tvrdú strelu z ľavej strany od Tomasa, ktorý chcel prekonať betóny popradského gólmana.
     
    14:56
    Sýkora tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho tvrdý projektil z polotočky napokon skončil len tesne vedľa žilinskej brány. Gólman Mikoláš teda tentokrát zasahovať nemusel.
     
    14:20
    Domáci majú puk vo svojej moci za vlastnou bránou, odkiaľ sa snažia takticky zaútočiť. Žilinčania už čakajú v strednom pásme, kde sa budú snažiť zastaviť svojich súperov.
     
    13:37
    Žilinskí hokejisti intenzívne forčekujú v popradskom obrannom pásme, kde sa snažia dostať k puku, no domáci obrancovia sú zatiaľ v strehu a puk bez problémov držia na svojich hokejkách.
     
    12:52
    Po skvelej prihrávke od Vaica z pravej strany sa k zakončeniu v medzikruží dostal Mlynarovič, no jeho nekompromisná delovka napokon smerovala len tesne vedľa žilinskej svätyne.
     
    12:19
    Žilinčanisa sa po fatálnej chybe v popradskej defenzíve dostali k puku pred gólmanom vo dvojici a osamotení, no po nedôraznom bekhendovom zakončení od Schronera napokon celú situáciu vyriešil gólman Sidor spolu s jeho obrancami.
     
    11:41
    Sýkora vybojoval puk na ľavom krídle po veľmi nevydarenom spracovaní od hosťujúceho obrancu Salajku, no napokon jeho strelou z ľavej strany trafil eln dobre postaveného gólmana Mikoláša, ktorý puk zachytil medzi svojimi betónmi!
     
    10:55
    Daniel Brejčák je pri puku vo vlastnej obrannej tretine a snaží sa niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa mu nedarí nájsť ani jedného zo svojich útočiacich spoluhráčov. Žilinčania medzitým skvele forčekujú.
     
    10:15
    Mohli sme vidieť ďalšiu nepresnoť na strane hostí. Tentokrát sa previnil hosťujúci obranca Šterbák, ktorý vyhodil puk cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    09:56
    Žilinskí hokejisti si tentokrát mierne nerozumeli a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať v kruhu napravo od gólmana Mikoláša.
     
    09:28
    Peter Gápa sa dostal do skvelej gólovej šance, keď takmer v samostatnom úniku korčuľoval na žilinskú bránu! Napokon ho však jeden zo žilinských obrancov na hranici faulu od puku odstavil a jeho zakončenie v páde smerovalo len mimo žilinskej brány!
     
    08:56
    Makovský nahadzoval puk spoza ľavého kruhu pred popradskú bránu, no napokon bol neúspešný. Pozorní žilinskí obrancovia puk videli a následne ho zachytili vo svojej moci.
     
    08:24
    Bajaník nahadzoval puk spoza pravého kruhu pred popradskú bránu, no napokon bol gólman Sidor v strehu a puk bez problémov svojimi betónmi vytesnil mimo svojho bránkoviska. Popradčania sa však stále musia brániť.
     
    07:56
    Žilinčania sú pri puku vo vlastnej obrannej tretine, kde si ho aktívne prihrávajú. Popradčania sú však v strehu a vyslali dopredu aktívny forčeking, ktorý robí hosťom zjavné problémy.
     
    07:24
    Po peknej prihrávke od Sýkoru sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Stals, no jeho projektil bol napokon stečovaný len mimo žilinskej brány. Gólman Mikoláš bol síce v strehu, no napokon zasahovať nemusel.
     
    06:57
    Popradskí hokejisti sa dostali k puku vo vlastnom obrannom pásme, no napokon si mierne nerozumeli a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa buly presúva pred gólmana Sidora.
     
    06:06
    Žilina dala gól!
    Žilinčania dokázali využiť početnú výhodu a vyrovnávajú gólový účet tohto stretnutia! Po skvelej prihrávke od Šterbáka sa k zakončeniu na hranici ľavého kruhu dostal obranca IGOR RÚFUS, ktorý svojou delovkou trafil ľavú žŕdku popradskej brány, od ktorej sa puk odrazil za Sidorov chrbát až do popradskej siete. Asistencie si pripisujú hráči Marcel Šterbák a Tibor Varga.
     
    05:34
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalšie dobré zákroky, keď najskôr skvele svojim ľavým betónom vyrazil do bezpečia delovku od Kloudu a následne si poradil aj s projektilom od Tomasa z pravej strany.
     
    05:18
    Popradskí hokejisti sa zatiaľ bránia naozaj veľmi dobre a nič nenechávajú na náhodu. Takáč zaviezol puk do útočného pásma a napokon získal pre popradský tím dôležité sekundičky v oslabení.
     
    04:47
    Roman Tomas sa dostal s pukom do útočného pásma po rýchlom úniku cez stred, no Žilinčania si mierne nerozumeli a napokon ich zastavil čiarový rozhodca, ktorý videl jasné postavenie mimo hry.
     
    04:23
    Žilinčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Jakub Drábek.
     
    04:13
    Popradský útočník Tomáš Sýkora ostal po tvrdom strete s jedným z jeho protihráčov ležať na ľade v strednom pásme! Po krátkom rozhovore s popradským tímovým lekárom sa však Sýkora pozviechal a odkorčuľoval na striedačku.
     
    03:48
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa po poriadnom zmätku v žilinskej defenzíve dostávajú do vedenia! Drábek potiahol puk za žilinskú bránu, následne prihrával na ľavý kruh, odkiaľ pálil Paukovček! Jeho delovku gólman Mikoláš vyrazil len pred seba, kde sa k puku dostal pozorný ADAM LAPŠANSKÝ, ktorý z dorážky nedal žilinskej defenzíve žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Lukáš Paukovček a Jakub Drábek.
     
    03:21
    Žilinčania dostali svojich súperov pod menší ofenzívny tlak, no napokon nedokázali ohroziť priestor popradskej brány. Pozorný Gaborčík bol v strehu a tentokrát puk vyhodil cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    02:53
    Belluš sa dostal do zakončenia na hranici pravého kruhu, no jeho tvrdý projektil bol napokon zblokovaný jedným zo žilinských obrancov len na zadný mantinel za žilinskú bránu. Následne sa do útoku snažia dostať hosťujúci vlci.
     
    02:14
    Schroner sa dostal do zakončenia na pravom krídle, no jeho projektil napokon gólman Sidor videl veľmi dobre a puk svojimi betónmi pohodlne vyrazil mimo popradského bránkoviska.
     
    01:52
    Popradskí hokejisti sa snažili dostať do útočného pásma, no napokon si mierne nerozumeli a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať napravo od popradskej brány.
     
    01:21
    Kroták podržal puk v medzikruží, následne ho prihral pred Takáča. Ten ho potiahol za žilinskú bránu, prihrával na Paločka, ten posunul puk na Krotáka, no popradský kapitán napokon z hranice ľavého kruhu nedokázal prekonať betóny gólmana Mikoláša.
     
    00:36
    Gólman Mikoláš si na svoje konto pripísal hneď dva skvelé zákroky! Najskôr dokázal vyraziť do bezpečia delovku z pravej strany od Lapšanského a následne si poradil aj s projektilom od Stalsa z ľavého krídla.
     
    00:06
    V úvode prvej tretiny sak puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti domáceho Popradu, ktorí sa okamžite snažia zaútočiť. Žilinčania však vysielajú dopredu aktívny forčeking.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Popradskí "kamzíci" v dnešnom zápase nastúpia v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Žilinčania budú hrať v dresoch bielych a koučovať ich bude dobre známy tréner Jan Neliba.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – Brejčák, Suchý ("A"), Jáchym, Kurali, Kasík ("A"), Makovský, Gaborčík, M. Nagy – Sýkora, Stals, Lapšanský – Paločko, S. Takáč, Kroták ("C") – Drábek, Mlynarovič, Vaic – Gápa, Paukovček, Belluš,

    MsHK DOXXbet Žilina: Mikoláš (Johanes) – Ostrčil, Šterbák, Salajka, Leško, Rúfus ("A"), Bajaník, Slota – Tomas, Klouda, D. Buc – Varga ("A"), Kalla, Valášek – Macejka, Linet, Drevenák ("C") – Jarab, Schroner, Rosenberg.

    Rozhodca: Branislav Jura – Tomáš Holienka, Miroslav Valach.
     
    V dnešnom zápase sa do popradského kádra vráti kapitán a útočník Arne Kroták, ktorý "kamzíkom" chýbal v dvoch zápasoch kvôli zraneniu nohy.

    Z popradského kádra odišiel skúsený 30ročný český obranca Jaroslav Kasík, ktorý v 28 stretnutiach zaznamenal 12 kanadských bodov za 12 asistencií a bol tak šiestym najproduktívnejším obrancom celej extraligy. Jeho ďalšia kariérna púť bude pokračovať v prvoligovom českom tíme HC Motor České Budějovice.
    Jaroslav Kasík však ešte v dnešnom zápase nastúpi.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 27. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku – Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde proti sebe od 17:00 nastúpia hráči domáceho HK Poprad a hosťujúceho tímu MsHK DOXXbet Žilina.

    Popradskí "kamzíci" sa po 28 odohraných zápasoch nachádzajú na priebežnej štvrtej priečke so ziskom 45 bodov a gólovým skóre 85:79 za 15 výhier a 13 prehier. Pred Popradom momentálne na tretej priečke sídli Banská Bystrica s náskokom šiestich bodov, no má jeden zápas k dobru a za Popradom na piatej priečke sídlia Piešťany s trojbodovou stratou.
    Aktuálna zápasová bilancia popradských "kamzíkov", prehra (0:2 vonku proti Banskej Bystrici) – výhra (5:4 po predĺžení doma proti Trenčínu) – prehra (1:3 vonku proti piešťanským "havranom") – výhra (3:1 doma proti tímu HK 36 Skalica) – prehra (2:3 po samostatných nájazdoch vonku proti zvolenským "rytierom"), jasne hovorí o tom, že Popradčania predvádzajú v priemere dobré výkony, no tie si zatiaľ nevedia nájsť svoju potrebnú stabilitu.

    Žilinčania sú na tom v tabuľke slovenskej hokejovej extraligy oveľa horšie ako ich dnešní súperi z Popradu. Vlci momentálne sídlia na nepriaznivej desiatej priečke so ziskom 30 bodov a gólovým skóre 76:88 za desať výhier a až 17 nepríjemných prehier. Pred Žilinčanmi momentálne na deviatej priečke sídli Trenčín s jednobodovým náskokom a za Žilinčanmi na jedenástej priečke už len tím HK Orange SR 20 s 15bodovou stratou.
    Aktuálna zápasová bilancia hráčov žilinského klubu MsHK DOXXbet Žilina, prehra (3:5 doma proti nitrianským "corgoňom") – prehra (2:3 vonku proti tímu HK 36 Skalica) – výhra (4:1 doma v derby zápase proti Martinu) – výhra (5:3 vonku proti zvolenským "rytierom") – prehra (0:6 doma proti tímu HC'05 Banská Bystrica), jasne hovorí o tom, že ak Žilinčania chcú, tak vedia predviesť veľmi dobrý výkon, no doposiaľ bohužiaľ viac nechceli, ako chceli.

    V tomto zápase sú jasne favorizovaní popradskí hokejisti, ktorí majú oveľa lepšie tabuľkové postavenie a výhodu domáceho prostredia. Bookmakeri stávkových kancelárií sú rovnakého názoru, keďže na výhru domáceho Popradu vypísali kurz 1,58, zatiaľ čo výhra Žilinčanov je ohodnotená kurzom o dosť vyšším – 3.91. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz 4,50.

    Podarí sa popradským hokejistom opäť dominovať na svojom ľade alebo práve žilinskí hokejisti poriadne zaskočia domácich popradských fanúšikov a vlastne aj širokú hokejovú verejnosť?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Branky a nahrávky: 4. Lapšanský (Paukovček, Drábek), 18. Sýkora (Suchý, Lapšanský), 31. Sýkora (Kasík, Suchý), 33. Belluš (Drábek, Paukovček), 47. Lapšanský (Gaborčík, Paukovček), 50. Lapšanský (Suchý, Sýkora), 57. Brejčák (Mlynarovič, Gaborčík) – 7. Rúfus (Šterbák, Varga)


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – Brejčák, Suchý ("A"), Jáchym, Kurali, Kasík ("A"), Makovský, Gaborčík, M. Nagy – Sýkora, Stals, Lapšanský – Paločko, S. Takáč, Kroták ("C") – Drábek, Mlynarovič, Vaic – Gápa, Paukovček, Belluš,
    MsHK Žilina: Mikoláš (Johanes) – Ostrčil, Šterbák, Salajka, Leško, Rúfus ("A"), Bajaník, Slota – Tomas, Klouda, D. Buc – Varga ("A"), Kalla, Valášek – Macejka, Linet, Drevenák ("C") – Jarab, Schroner, Rosenberg.

    Rozhodčí: Branislav Jura – Tomáš Holienka, Miroslav Valach

    Diváci: 1196
    bahis siteleri