Dundee – Celtic 0:3 (kon.)
konec
Dundee United FC
0:3 (0:0)
Celtic Glasgow
Neděle 26.04.2015, 13:30 • Tannadice Park, Dundee • Skotská Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu skotské Premiership, v rámci kterého se nám představí ligový suverén, Celtic Glasgow, který zavítá na stadion Dundee United FC.
     
    Domácí Dundee United se pohybuje v horních patrech tabulky skotské ligy a rozhodně patří k tomu lepšímu, co tato soutěž nabízí. Celek s pohárovými ambicemi se nachází na čtvrtém místě ligového pelotonu, když za 32 zápasů získal 49 bodů, což je více než solidní skóre. Suverénně nejlepším střelcem týmu je Turek Nadir Çiftçi, který nasázel už 14 branek! Z povzdálí na něj koukají se šesti góly Stuart Armstrong a Chris Erskine.
     
    Hosté, tedy Celtic, jsou celkem pochopitelně na prvním místě celé ligy. Jak tomu po sestupu Rangers už je zvykem, tento klub kráčí za jasnou obhajobou a na čele má osm bodů náskok na druhý Aberdeen. Celek z Glasgowu získal 79 bodů, což je vskutku výsledek hodný mistra. Střelecká potence je celkem spravedlivě rozdělená, 15 gólů dal Leigh Griffiths, za ním je se 13 góly John Guidetti. Na děleném třetím místě se pak nacházejí díky 12 gólům Kris Commons a Stefan Johansen.
     
    Úvodní sestavy:

    Dundee United FC: Cierzniak – McGowan, Fojut, Morris, Dixon – Souttar, Rankin – Spittal, Telfer, Erskine – Muirhead
    Náhradníci: Dillon, Connolly, Smith, Szromnik, Henri Anier, Sparks, Coote

    Celtic Glasgow: Gordon – Matthews, van Dijk, Denayer, Izaquirre – Biton, Brown – Commons, Johansen, Armstrong – Griffiths
    Náhradníci: Ambrose, Guidetti, Šćepović, Mackay-Steven, Zaluska, Forrest, Tierney

    Rozhodčí: Collum – Ross, McCrossan.
    Rozcvičování je v plném proudu

     
    Hráči už byli vyvedeni z tunelu, zápas za pár okamžiků začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Dundee šlo ihned dopředu, nákop Souttara ale vůbec přesný nebyl a míč za kontroly gólmana Gordona doklouzal za brankovou čáru.
     
    2
    V odpovědi se dopředu hnal i Celtic, jenže Commonse dobře zastavil navrátivší se Rankin, který míč odkopl do autu. Obrana United si poradila i s dalším průnikem Johansena.
     
    4
    Brown vyhrál tvrdý střet na půlící čáře, ovšem sklepl celkem těžký míč na Armstronga, kterému balón odskočil do autu.
     
    5
    U postranní čáry to zkoušel vymotat Izaguirre, jenže při kličce nechal míč za sebou a ani Commons už ho na hrací ploše nestihl. Ten samý hráč o chvíli později zkoušel přímou střelu, ale bránu o hodně přestřelil.
     
    6
    Vpřed pronikal Telfer, kterého zastavil nedovoleně Denayer! Sudí si toho všiml a nařizuje přímý kop pro Dundee ze střelecké pozice.
     
    7
    Nakonec přišel z nohy Souttara centrovaný míč, ovšem hlavička Fojuta byla anulována, neboť domácí stoper byl přistižen v ofsajdu.
     
    8
    Pas za obranu zkoušel Matthews, jeho míč ale zachytil Dixon. Ten míč odehrál v klidu do autu a nic se tak neděje.
     
    8
    První větší šancí zápasu měl na kopačce Izaguirre! Honduraský krajní bek se dostal k míči na hraně vápna, byl trochu z úhlu a placírkou se snažil cílit na zadní tyč, tu ovšem o nějaký ten metr minul.
     
    10
    Opět se nám předvedl agilní Izaguirre, který ale svůj náběh za obranu načasoval trochu špatně a míč na hrací ploše vůbec nezachytil.
     
    11
    Za míčem se hodně tvrdě vpřed hnal Muirhead, proti tomu ale byla plně seřazená stoperská dvojice hostů, která si poradila a pokus o průnik zastavila.
     
    12
    Na zemi hodně dlouho ležel Izaguirre, sudí nechal dohrát akci Dundee a až poté byla hra přerušena. Kvůli tomu ovšem musel hostující celek míč zakopnout do autu.
     
    13
    Už se hraje, United sportovně vrátili míč Celticu a dopředu se tak hnal Johansen, ten ovšem na poslední chvíli míč vlastní vinou ztratil a ke střele se vůbec nedostal.
     
    15
    Van Dijk se dostal ke střele po rohovém kopu, jeho hlavičkový pokus ovšem hodně minul bránu domácího celku. Na první vyloženou šanci stále čekáme, nejblíže k ní zatím měl Izaguirreho pokus.
     
    16
    Hodně tvrdě si ve středu pole počínal Brown, který zajel do Spittala. Následný přímák se ale do historie nezapíše, protože Denayer vystoupal nejvýše a míč odehrál.
     
    17
    Další náznak měl domácí tým, který zatím hraje celkem vyrovnanou partii, centr poslal do vápna Esrkine, Muirhead ale nebyl naběhlý tam, kde ho spoluhráč čekal a na míč nedosáhl.
     
    18
    Znovu přišel domácí centr, Rankin to zkusil přímo ze strany, jeho míč ale nebyl moc dobrý a tak může být rád, že po nepřesném odvrácení jednoho ze stoperů je tu roh.
     
    19
    Na míč si nejvýše vyskočil Morris a byla z toho pořádná šance! Míč totiž za zahučení v ochozech stadionu zamířil jen těsně vedle levé tyče Gordonovy brány.
     
    20
    V protiútoku se hnal dopředu Griffiths, jenže z brány byl venku velice rychle Cierzniak a navíc ho útočník hostů fauloval.
     
    21
    Tak tohle už zavánělo prvním gólem zápasu! Ke střele se po dobré kličce ze středu dostal Muirhead, jeho rána by zaplula přesně pod břevno, jenže Gordon vytáhl kočičí reflex a míč vyrazil jen tak tak nad horní tyčku!
     
    23
    Už ale zase útočí tým, od kterého se to čeká, tedy Celtic. Průnik Dixona ale byl zavčasu zastaven a nedá se říci, že by byl nějak úspěšný.
     
    25
    Hra se trochu uklidnila a my jsme pouze sledovali sérii hodně nepřesných nákopů, se kterými si daná obrana vždy věděla rady. Momentálne hraje Commons, který drží míč u rohového praporku na útočné půlce.
     
    26
    Po pěkné kombinaci se právě tento skotský křídelník dostal k utažené ráně, ta ale nakonec šla po zemi těsně vedle. Cierzniak ale pro jistotu šel na zem a míč vyrazil na roh. Ten se bude po zákroku Fojuta opakovat.
     
    27
    Teď měl gól na kopačce van Dijk! Izaguirre s Armstrongem vykombinovali parádní šanci na levé straně, druhý jmenovaný poslal přízemní míč přesně na van Dijka, ten ale zblízka placírkou trefil pouze rychle reagujícího Cierzniaka!
     
    28
    Hra je teď hodně ostrá a přelévá se ze strany a stranu, k hodně nepříjemné ráně se dostal aktivní Muirhead, který ale z hrany vápna a z otočky trefil pouze prostředek brány a Gordon si věděl rady.
     
    30
    V posledních minutách stále více hraje Celtic, Matthews zkusil dlouhý míč za obranu, Biton ale nebyl dost rychlý a nakonec ho nechal doklouzat až za čáru.
     
    31
    Jak už bývá tradičním, Scott Brown nedohraje s čistým štítem, teď u půlící čáry složil hodně tvrdým skluzem Souttara, který musí být ošetřován. Žlutá tady byla zcela na místě.
     
    32
    Matthews po náběhu vpřed bojoval u brankové čáry o míč, Morris ho ale dobře odstavil a vybojoval odkop od brány.
     
    34
    Biton zkoušel hodně riskantní míč za obranu, Commons nebyl dost rychlý na to, aby ho vůbec stihl. Dá se říci, že Dundee je zatím dokonce lepším týmem.
     
    36
    Dixon se úžasně probil do vápna, kde už byl velice blízko brány a chtěl ještě centrovat, to se mu ovšem nepovedlo a je tu pouze roh.
     
    36
    Ke střele se dostal Commons, kterému byla zblokována zpět k němu. Poté to samé zakusil Armstrong, tomu už ale byl jeho pokus sražen na rohový kop.
     
    37
    Izaguirre, zkusil hned z první poslat obloučkem dopředu Armstronga, to se mu ale hrubě nepovedlo a za jásotu domácích fandů končí míč v autu.
     
    38
    Johansen není moc vidět, teď se dostal do souboje se Souttarem a vůbec z něj nevyšel dobře, míč v podstatě sám zakopl do autu.
     
    39
    Izaguirre je hodně aktivní, k ničemu to ale zatím nevede, protože i teď jeho sklepnutí z první do vápna bylo přečteno a domácí problémy neměli.
     
    40
    Dixon poslal hezký míč dopředu za obránce, na něj si nabíhal Muirhead a už to vypadalo, že poběží sám, sudí ale nakonec signalizoval ofsajd a hra je přerušena.
     
    42
    Armstrong hezky sklepl do středu na Johansena, ten toho ale mnoho nevymyslel a jeho příhra na Commonse byla přečtena.
     
    43
    S dalším rohem si poradila domácí obrana, Johansen opět hledal ve vápně Commonse, tentokrát už se mu to sice povedlo, ale střela skotského záložníka byla sražena do bezpečí.
     
    45
    Faulem se provinil Biton, Dundee zahrávalo přímák a ke střele se po odraženém míči dostal kousek za vápnem Rankin, bránu ovšem z halfvoleje minul!
     
    45+1
    Sudí přidává jednu minutu navrch, Johansen nehraje moc dobrý zápas a teď fauloval ve středu pole v celkem zbytečné situaci. Poločas ale za chvíli bude končit, Rankin pálil pouze hodně nad.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi a my jsme sledovali emocemi napěchované a vyrovnané střetnutí! Celtic byl pochopitelně více na míči, velkou šanci za hosty měl van Dijk, trefil ale pouze gólmana Cierzniaka. Na druhé straně ale zdatně kontroval Muirhead, který svoji střelou pořádně protáhl gólmana Gordona! K vidění byla i řada dalších náznaků, žádnou podobně velkou šanci jsme ale už neviděli. Doufejme, že druhá půlce bude minimálně stejně dobrá.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 14:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Aktivněji začal druhou půlku Celtic, průnik Commonse ale nepřinesl nic jiného, než aut pro domácí Dundee.
     
    47
    Celtic právě vstřelil branku!
    Je to tady, konečně padal první branka zápasu! Nejprve Brown ve vápna sklepl na Johansena, ten našel ze strany sprintujícího LEIGH GRIFFITHSE, který se střelou placírkou na zadní tyč skutečně mýlit nemohl! Celtic tak vede 1:0 a Dundee má celý druhý poločas na to, aby našlo odpověď.
    Leigh GRIFFITHS - 0:1
     
    49
    Biton vybojoval kousek před vápnem míč, poslal ho na Johansena a ten už skoro vnikl do vápna, v tom mu ale nakonec na poslední chvíli zamezil Fojut, který vytáhl parádní obranný zákrok.
     
    51
    Griffiths svedl tvrdý souboj u postranní čáry s McGowanem, který ho nakonec zvládl lépe a vybojoval pro svůj tým autové vhazování.
     
    52
    Mohlo to být 0:2! Johansen našel svým parádním centrem na malém vápna číhajícího Krise Commonse, ten míč trefil hlavou zcela ideálně, Cierzniak ale vytáhl fantastický zákrok a míč vytěsnil mimo bránu!
     
    53
    Armstrong vlétl do souboje s McGowanem se vší vervou, nakonec si ale míč příliš předkopl a ten skončil těsně vedle rohového praporku za brankovou čárou.
     
    55
    Stále hrají více hosté, kteří diktují tempo zápasu. Veprostřed pole míč získal Brown a rozjel útočnou akci.
     
    56
    K další kvalitní střele se dostal Commons, který si seběhl na střed a tvrdým pokusem pořádně vylekal Cierzniaka, ten ale míč nakonec zastavil.
     
    58
    Van Dijk měl velké problémy s tím, aby odvrátil dobrý centr od Spittala, nakonec to dokázal a míč má na kopačce hostující celek.
     
    59
    Commons upadl kousek před vápnem po souboji s Rankinem, sudí to vyhodnotil jako faul a Cierzniak si musí pořádně postavit zeď, protože tady se bude střílet.
     
    60
    Van Dijk to zkusil technický obstřelem, po zemi ale míč zamířil pouze mimo bránu domácích. Bude se střídat a to na straně Celticu.
     
    61
    Střídání v týmu Celtic Glasgow: ze hřiště odchází Stuart Armstrong, přichází Gary Mackay-Steven.
     
    62
    Mackay-Steven se ihned zapojil do akce byl celkem nebezpečný, k zakončení vyzval Izaguirreho, jeho střílený centr byl ale zablokován.
     
    63
    Na rohové kopy to je 4-8, další kopal Commons, Morris ale vystoupal nejvýše a míč odehrál.
     
    64
    Série rohů týmu hostů stále trvá, opět si bere míč Commons a bude hledat nějakého ze svých kolegů.
     
    65
    Celtic právě vstřelil branku!
    Nakonec je tu druhý gól zápasu! Van Dijk nejprve trefil tyčku hostující brány, k dorážce se nakonec dostal LEIGH GRIFFITHS, který ho docpal za čáru, gólman se sice ještě snažil reklamovat, že balón za čárou nebyl, sudí ale podle záznamu rozhodli zcela správně! Je to tedy 0:2!
    Leigh GRIFFITHS - 0:2
     
    67
    Teď už domácí prostě musejí hrát, uvidíme, jestli je to k něčemu nakopne a alespoň sníží. Celtic ale druhou půli ovládá a dá se říci, že vede o dvě branky zaslouženě.
     
    69
    Střídání v týmu Celtic Glasgow: ze hřiště odchází Adam Matthews, přichází Efe Ambrose.
     
    69
    Střídání v týmu Dundee United FC: ze hřiště odchází Charlie Telfer, přichází Aniastar Coote.
     
    71
    Na zemi zůstává Johansen, nevypadá to s ním moc dobře, protože se moc nehýbá. Vypadá to ale, zdravotníci ho dají dohromady a možná bude i pokračovat.
     
    72
    Střídání v týmu Celtic Glasgow: ze hřiště odchází Stefan Johansen, přichází James Forrest.
     
    73
    Dundee to teď zkusil kombinací středem pole, Brown ale dobře zasáhl proti Muirheadovi a nic se tak neděje.
     
    75
    Celtic se v posledních minutách spíše brání, nic ale nenasvědčuje tomu, že by měli domácí ještě nějak kousat. Jejich akce jsou dopředu snadno čitelné a moc energie v sobě nemají.
     
    77
    Commons už se dostával za obranu, míč ale dostal na paty a nakonec si ho tak nezpracoval. Domácí mohou v klidu rozehrávat.
     
    79
    Střídání v týmu Dundee United FC: ze hřiště odchází Brai Spittal, přichází Aiden Connolly.
     
    81
    Zápas už se v podstatě dohrává, míč má na kopačkách Celtic a je na útočné půlce, kde navíc Commons vybojoval faul a celé se to tak ještě více protáhne.
     
    82
    Ke střele se po přiklepnutí od Ambroseho dostal asi 5 metrů zpoza vápna Mackay-Steven, jeho parádně umístěná a tvrdá rána už už zapadala do sítě, nakonec ji ale v cestě stálo břevno!
     
    83
    Po faulu na Gritffithse se bude kopat penalta! John Rankin ho složil zezadu a navíc vidí žluté napomenutí! Dá Griffiths hattrick?
    Penaltový zákrok
     
    84
    Celtic právě vstřelil branku!
    LEIGH GRIFFITHS se příležitosti vůbec nezalekl, poslal Cierzniaka na levou stranu a sám vypálil kousek napravo od středu! Je tu tak hattrick pro nejlepšího střelce týmu hostí!
    Leigh GRIFFITHS - 0:3
     
    86
    Po faulu na Ambroseho kopal od brány Gordon, další útok Celticu byl zastaven podle sudího ale čistě a něco vymyslet mohou domácí.
     
    88
    K další ráně, která mohla znamenat další gól, se dostal Lee Griffiths, čtvrtý gól už by ale asi byl moc a jeho střela z dálky prosvištěla okolo přední tyče Cierzniakovy brány!
     
    90
    Zápas už se vyloženě dohrává a domácí už nemají šanci na bodový zisk, svoje šance promrhali v první půli a v té druhé už to byla one-man show Lee Griffithse.
     
    90+1
    Sudí přidává navrch tři minuty, ty začal van Dijk faulem na Muirheada.
     
    90+3
    Celtic už hodnou dobu drží míč na svých kopačkách a teď konečně zrychlil hru! Mackay-Steven ale poslal svůj centr pouze do obránců a hosté budou mít asi poslední roh.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je tu tedy konec dnešního duelu, domácí celek měl sice v první půli navrch, hosté ale po mírné změně taktiky ovládli půli druhou! Poločas načal gólem Griffiths, aby po dalších 20 minutách dal po dorážce rohu druhou branku! V závěru ten samý střelec pečetil z penalty na 0:3 a stal se tak šťastným hrdinou dnešního duelu! Domácí se nemají za co stydět, Celtic ale prokázal větší kvalitu a bere tři body. To je ode mne pro dnešek vše, já se s Vámi loučím a přeji pěkný zbytek neděle. (15:25:20)

    Ondřej Hradecký

    Branky: 47. Griffiths, 65. Griffiths, 84. Griffiths (pen.)

    Karty:   83. Rankin (DND) – 31. Brown (CEL)


    Dundee United FC: Cierzniak – McGowan, Fojut, Morris, Dixon – Souttar, Rankin – Spittal (79. Connolly), Telfer (69. Coote), Erskine – Muirhead
    Náhradníci: Dillon, Connolly, Smith, Szromnik, Henri Anier, Sparks, Coote

    Celtic Glasgow: Gordon – Matthews (69. Ambrose), van Dijk, Denayer, Izaquirre – Biton, Brown – Commons, Johansen (72. Forrest), Armstrong (61. Mackay-Steven) – Griffiths
    Náhradníci: Ambrose, Guidetti, Šćepović, Mackay-Steven, Zaluska, Forrest, Tierney

    Rozhodčí: Collum – Ross, McCrossan
    bahis siteleri