Dundee – Celtic 0:3 (kon.)
konec
Dundee United FC
0:3 (0:0)
Celtic Glasgow
Neděle 26.04.2015, 13:30 • Tannadice Park, Dundee • Skotská Premier League
Předzápasové kurzy
     
    88
    K další ráně, která mohla znamenat další gól, se dostal Lee Griffiths, čtvrtý gól už by ale asi byl moc a jeho střela z dálky prosvištěla okolo přední tyče Cierzniakovy brány!
    Leigh GRIFFITHS - 0:3
     
    84
    Celtic právě vstřelil branku!
    LEIGH GRIFFITHS se příležitosti vůbec nezalekl, poslal Cierzniaka na levou stranu a sám vypálil kousek napravo od středu! Je tu tak hattrick pro nejlepšího střelce týmu hostí!
    Penaltový zákrok
     
    83
    Po faulu na Gritffithse se bude kopat penalta! John Rankin ho složil zezadu a navíc vidí žluté napomenutí! Dá Griffiths hattrick?
     
    82
    Ke střele se po přiklepnutí od Ambroseho dostal asi 5 metrů zpoza vápna Mackay-Steven, jeho parádně umístěná a tvrdá rána už už zapadala do sítě, nakonec ji ale v cestě stálo břevno!
     
    79
    Střídání v týmu Dundee United FC: ze hřiště odchází Brai Spittal, přichází Aiden Connolly.
     
    72
    Střídání v týmu Celtic Glasgow: ze hřiště odchází Stefan Johansen, přichází James Forrest.
     
    69
    Střídání v týmu Dundee United FC: ze hřiště odchází Charlie Telfer, přichází Aniastar Coote.
     
    69
    Střídání v týmu Celtic Glasgow: ze hřiště odchází Adam Matthews, přichází Efe Ambrose.
    Leigh GRIFFITHS - 0:2
     
    65
    Celtic právě vstřelil branku!
    Nakonec je tu druhý gól zápasu! Van Dijk nejprve trefil tyčku hostující brány, k dorážce se nakonec dostal LEIGH GRIFFITHS, který ho docpal za čáru, gólman se sice ještě snažil reklamovat, že balón za čárou nebyl, sudí ale podle záznamu rozhodli zcela správně! Je to tedy 0:2!
     
    61
    Střídání v týmu Celtic Glasgow: ze hřiště odchází Stuart Armstrong, přichází Gary Mackay-Steven.
     
    52
    Mohlo to být 0:2! Johansen našel svým parádním centrem na malém vápna číhajícího Krise Commonse, ten míč trefil hlavou zcela ideálně, Cierzniak ale vytáhl fantastický zákrok a míč vytěsnil mimo bránu!
    Leigh GRIFFITHS - 0:1
     
    47
    Celtic právě vstřelil branku!
    Je to tady, konečně padal první branka zápasu! Nejprve Brown ve vápna sklepl na Johansena, ten našel ze strany sprintujícího LEIGH GRIFFITHSE, který se střelou placírkou na zadní tyč skutečně mýlit nemohl! Celtic tak vede 1:0 a Dundee má celý druhý poločas na to, aby našlo odpověď.
     
    31
    Jak už bývá tradičním, Scott Brown nedohraje s čistým štítem, teď u půlící čáry složil hodně tvrdým skluzem Souttara, který musí být ošetřován. Žlutá tady byla zcela na místě.
     
    27
    Teď měl gól na kopačce van Dijk! Izaguirre s Armstrongem vykombinovali parádní šanci na levé straně, druhý jmenovaný poslal přízemní míč přesně na van Dijka, ten ale zblízka placírkou trefil pouze rychle reagujícího Cierzniaka!
     
    21
    Tak tohle už zavánělo prvním gólem zápasu! Ke střele se po dobré kličce ze středu dostal Muirhead, jeho rána by zaplula přesně pod břevno, jenže Gordon vytáhl kočičí reflex a míč vyrazil jen tak tak nad horní tyčku!
     
    19
    Na míč si nejvýše vyskočil Morris a byla z toho pořádná šance! Míč totiž za zahučení v ochozech stadionu zamířil jen těsně vedle levé tyče Gordonovy brány.
     
    8
    První větší šancí zápasu měl na kopačce Izaguirre! Honduraský krajní bek se dostal k míči na hraně vápna, byl trochu z úhlu a placírkou se snažil cílit na zadní tyč, tu ovšem o nějaký ten metr minul.

    Ondřej Hradecký

    Branky: 47. Griffiths, 65. Griffiths, 84. Griffiths (pen.)

    Karty:   83. Rankin (DND) – 31. Brown (CEL)


    Dundee United FC: Cierzniak – McGowan, Fojut, Morris, Dixon – Souttar, Rankin – Spittal (79. Connolly), Telfer (69. Coote), Erskine – Muirhead
    Náhradníci: Dillon, Connolly, Smith, Szromnik, Henri Anier, Sparks, Coote

    Celtic Glasgow: Gordon – Matthews (69. Ambrose), van Dijk, Denayer, Izaquirre – Biton, Brown – Commons, Johansen (72. Forrest), Armstrong (61. Mackay-Steven) – Griffiths
    Náhradníci: Ambrose, Guidetti, Šćepović, Mackay-Steven, Zaluska, Forrest, Tierney

    Rozhodčí: Collum – Ross, McCrossan
    bahis siteleri