Vítkovice – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Litvínov – Třinec 2:1 (kon.) | K. Vary – Zlín 1:2 (0:2 po s.n.)
Mountfield HK – Plzeň 1:3 (kon.) | Liberec – Chomutov 7:1 (kon.) | Olomouc – Pardubice 4:3 (po pr.)
Kometa Brno – Sparta 2:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
7:1 (5:1, 1:0, 1:0)
Piráti Chomutov
Pátek 08.01.2016, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec. • Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký podvečer z města pod Ještědem, kde je dnes na programu jeden z duelů 34. extraligového kola. Domácí Liberec přivítá chomutovské Piráty.
     
    Bílí Tygři v minulém kole prohráli na Spartě 2:5, čímž přerušili svoji šňůru deseti duelů bez porážky. Stále ale pohodlně vládnou extralize s třináctibodovým náskokem. Doma navíc drží už více než dvouměsíční neporazitelnost.
     
    Přebudovaný Chomutov je v tabulce šestý, avšak po utkání se může posunout oběma směry. Piráty trápí nevyrovnanost výkonů: naposledy porazili doma Karlovy Vary, předtím však třikrát padli.

    Už se vám někdy stalo, že vám chyběl po ruce otvírák, třeba jako Romanu Červenkovi při oslavách s Česká hokejová...

    Zveřejnil(a) Oficiální Fanshop české hokejové reprezentace dne 7. leden 2016
     
    Liberec jde do zápasu jako favorit. I proto, že Chomutov je v letošní sezoně venku takřka neškodný – z šestnácti zápasů na cizím hřišti vyhrál jen tři. Tygři proti tomu doma ztratili pouhé dvě partie, z toho jednu až po nájezdech.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.


     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk "C", Plutnar – Řepík, Vampola, Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Valský, Jelínek, Krenželok – Stránský, Lakatoš, Vlach.
    Trenér: Filip Pešán.

    Piráti Chomutov: Čech (Kopřiva) – Rutta, Skinner, Valach, Jánošík, Harant, Pereťagin, Dlapa – Červenka, Růžička ml., Vondrka "C" – Květoň, Račuk, Tomica – Hřebejk, Ölvecký, Sklenář – Chlouba, Dušek, Veselý.
    Trenér: Vladimír Růžička.

    Rozhodčí: Hodek, Čech – Kajínek, Zavřel.
     
    Hráči už jsou nastoupeni na modrých čarách. Zní česká hymna.
     
    Na úvodní vhazování se proti sobě staví Vampola a Růžička.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Hostující brankář Čech už má za sebou zahřívací zákrok. Prověřila ho Řepíkova střela zleva, kterou vytěsnil do bezpečí.
     
    01:29
    Domácí začínají aktivně, soka teď několik desítek vteřin drželi pod tlakem. Ke střele se však nikdo z hráčů nedočkal, puk klouzal hlavně u hrazení.
     
    02:09
    Skóre se však mohlo měnit na druhé straně. Sklenář se dostal s Hřebejkem do přečíslení proti jedinému bekovi, které zakončoval druhý jmenovaný střelou ze spodní části kruhu. Lašák se ale stihl přesunout a puk vyrazil.
     
    03:26
    Hraje se delší čas bez přerušení. Před hostující klecí nebezpečně operoval Řepík a posléze se k bekhendové střele zprava dostal Vlach. Čech je zatím bezchybný.
     
    03:46
    Bílí Tygři si zahrají první početní převahu v dnešním klání. Na trestnou lavici usedl obránce Valach – podražení.
     
    04:53
    Liberci se zatím v přesilovce moc nedaří. Ševc se teď nedohodl ve středním pásmu s Řepíkem a Piráti znovu odpálili kotouč až k Lašákovi.
     
    05:45
    Až nyní měl Čech práci. Pozdravila ho nepříjemná střela Vampoly, jemuž puk na kruh poslal Řepík. Liberecký forvard pálil tvrdě, leč jen do gólmanovy výstroje.
     
    06:17
    Bílí Tygři jsou více u puku, vázne jim však kombinace a častokrát musí začít znovu od obrany. Mojžíš před malým okamžikem přiťukl Lakatošovi, jenž se přes modrou čáru neprobil.
     
    06:31
    Přesilovku si vyzkouší také Chomutov. Na trestnou lavici usedl obránce Mojžíš, jenž vyhodil puk mimo hřiště a dostal dvě minuty za zdržování hry.
     
    06:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Trefa v oslabení. Bílí Tygři využili chyby soupeře na modré čáře a jdou jako první do vedení. Vlach obral o kotouč váhavého protivníka a po křídle vystartoval kupředu. Dostal se také ke střele, kterou Čech vyrazil, k jeho smůle však jen na hůl PETRA JELÍNKA. Ten byl tísněn, ale na hranici brankoviště přesto plácl do puku tak šikovně, že zaplul do sítě. Asistence: Jaroslav Vlach – 1:0.
    06:48 Petr JELÍNEK - 1:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    08:32
    Mojžíš je zpět na ledě, domácí jsou v plném počtu. Chomutovu se přesilovka nepovedla. Lašáka hosté příliš neohrozili a navíc v oslabení inkasovali.
     
    09:17
    Probralo se trochu ospalé publikum. To nyní sledovalo Ölveckého rychlou kličku a pokus o střelu přes beka. Brankář Tygrů ovšem práci neměl.
     
    11:13
    Diváci tleskají dravosti beka Mojžíše, jenž teď projel celým hřištěm a dostal se až k zakončení. To ale nemělo razanci a Čech pohodlně zakročil betonem.
     
    11:41
    Lašák na opačné straně hřiště zase odrážel zakončení Červenky, jehož první formace vytvořila tlak do brankoviště. Sudí nakonec hru přerušil, protože jeden z hráčů trefil puk vysokou holí.
     
    12:34
    Pěkné sólo předvedl obránce Valach, jenž se ladně prosmýkl až k brance Tygrů. Zakončoval už z úhlu do brankářovy výstroje a navíc měl takovou rychlost, že se pověsil na branku, která vypadla ze svého postavení.
     
    12:49
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí zatím své šance v klidu proměňují a Čech ve třinácté minutě loví puk ze své sítě už podruhé. Prosadil se LUKÁŠ DERNER, jenž v mezikruží jemně tečoval nahození Mojžíše od modré čáry. Asistence: Tomáš Mojžíš – 2:0.
    12:49 Lukáš DERNER - 2:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    13:02
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to byla hokejová paráda, která aspiruje minimálně na gól měsíce! Vampola ve středním pásmu sebral ze vzduchu plachtící kotouč a jeho celá první formace vystartovala do útoku. Hráči si cestou k brance několikrát vyměnili kotouč a rychlý ťukec nakonec zakončil střelou do prázdné branky MICHAL BIRNER. Asistence: Petr Vampola, Michal Řepík – 3:0.
    13:02 Michal BIRNER - 3:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    13:22
    A pro Piráty může být ještě hůř. Račuk atakoval vysokou holí protihráče a odsedí si dvouminutový trest.
     
    14:46
    Liberec právě vstřelil branku!
    Další gól. Neškodní hosté jsou zralí na ručník. Domácí využívají i přesilovku a vedou v první třetině už 4:0. MICHAL ŘEPÍK se postavil do mezikruží, kam přilétlo nahození Birnera. Řepíkovi už stačilo jen správně nastavit čepel a puk skončil za Kopřivou, který po třetím gólu nahradil v chomutovské kleci Čecha. Asistence: Michal Birner.
    14:46 Michal ŘEPÍK - 4:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    15:48
    Hosté jdou znovu do čtyř za špatné střídání. Sudí je načapal v šesti na ledě a Tygři mají k dispozici další početní převahu.
     
    17:12
    Liberec právě vstřelil branku!
    Destrukce! Rozjetí Tygři nemají s nebohým soupeřem slitování. Domácí využívají další přesilovku a hlediště oslavuje "bůra". Ševc na modré čáře naznačil střelu, Kopřiva si zbytečně moc povyjel, čehož obránce využil a místo pumelice přihrál k brankovišti volnému MICHALU ŘEPÍKOVI. Jeho doťuknutí už bylo jen formalitou. Asistence: Martin Ševc.
    17:12 Michal ŘEPÍK - 5:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    19:05
    Ještě jedno vyloučení před koncem úvodní části. Za katr odešel liberecký obránce Výtisk, provinil se krosčekem.
     
    19:54
    Piráti právě vstřelili branku!
    I hosté svoji početní převahu využívají a v závěru třetiny zmírňují na o něco příznivějších 1:5 ze svého pohledu. Červenka na modré čáře dvakrát nabil JURAJI VALACHOVI, který nejprve trefil tyč. Druhou střelu už ale propasíroval mezi Lašákovy betony. Asistence: Roman Červenka.
    19:54 Juraj VALACH - 5:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Divoká dvacetiminutovka končí. Domácí diváci vyprovází Tygry do kabin bouřlivým potleskem: Liberec využil snad všechny nabídnuté šance a soupeři nasázel za osm minut hned pět gólů! Piráti přesilovkovou trefou stihli snížit, jejich naděje na bodový zisk je ale dnes ztracena v mlze.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:09
    Začíná se opatrně, gólové hody jako v první části se zřejmě ve zbytku duelu konat nebudou. Tygři se stále snaží tvořit hru a nyní je zastavil ofsajd.
     
    22:14
    Ölvecký prováhal mezi kruhy dobrou možnost ke střele a akci se snažil ještě vyšperkovat přihrávkou na spoluhráče. Toho už domácí obrana pokryla.
     
    23:35
    Rozjetého Chloubu vytlačili domácí s pukem na holi do rohu hřiště, takže se útočník ke střele nedostal. Piráti nicméně přidali na tempu a soupeře se jim daří dostat pod tlak.
     
    24:49
    Kopřívova lapačka pohltila Mojžíšovu střelu z kruhu. Chomutovu se posléze nepovedla rozehrávka a hra se po zakázaném uvolnění stěhuje opět do útočného pásma Tygrů.
     
    25:23
    Plutnar si odsedí dvě minuty za podražení a Piráti budou hrát v přesile. Dnes už potřetí: jednou dostali v oslabení gól a podruhé výhodu využili.
     
    26:48
    Valach nahodil černou pryž do pásma, za brankou se jí zmocnil Výtisk a vyhodil až ke Kopřivovi. Lašák ještě nemusel řešit ošemetnější situaci.
     
    27:40
    Domácí už byli v pěti, ale mohli inkasovat. Před brankoviště si na přihrávku najel zadák Dlapa a z první nebezpečně pálil. Lašák dokázal puk vytěsnit, ale kdyby byla střela lépe umístěná, asi by neměl šanci.
     
    28:29
    Bílí Tygři v obraně nezvykle hoří. Lašák hodně ledabyle rozehrál a puk odražený od Duška se otřel o jeho beton a později cinkl o tyčku.
     
    29:02
    Domácí se budou opět bránit. Sudí vykazují na lavici hanby Mojžíše, jelikož liberecký bek hrál se zlomenou holí.
     
    30:20
    Piráti v náporu, Lašák se má co ohánět. Měl teď štěstí, že Červenka na pravé straně nezpracoval skákavou nabídku Dlapy. V opačném případě by hostující ostrostřelec stál sám před poloprázdnou brankou.
     
    31:10
    Tygři krušné chvilky přečkali a jsou v plném počtu. Chomutov má však nyní jednoznačně navrch. Liberec odpadl bruslařsky a má v defenzivě velké problémy.
     
    32:14
    A další příležitost Chomutova! Tygři si koledují, ve druhé části už mohli dvakrát inkasovat. Tomica nyní uháněl s Dlapou do přečíslení a druhému jmenovanému chyběl kousek, aby puk na brankovišti přesměroval do sítě.
     
    33:36
    Liberec se může vzchopit v přesilovce, kterou si zahraje po vyloučení Račuka. Hostující útočník se proti pravidlům provinil podražením.
     
    33:44
    Nepříjemnost pro domácí. Řepík zůstal po souboji mimo kotouč ležet na ledě, svíjel se v bolestech a držel se za nohu. Za pomoci lékařů odkulhává rovnou do kabin a do zápasu už se možná nevrátí.
     
    34:12
    Krenželokova pěkná střela se odrazila od ramena Kopřivy do ochranné sítě. Tygrům se ale jinak přesilovka moc nedaří. Hrají ve vlažném tempu a stěží přechází do pásma.
     
    34:46
    Vyloučení na obou stranách. Za vzájemnou potyčku si jdou zchladit hlavu Vampola a Červenka, oba pykají za sekání.
     
    36:56
    Duel v posledních chvílích hodně ztratil na tempu. Týmy se pravidelně střídají v držení puku, pokračuje se však bez šancí. Nic na to nezměnil ani Jánošík, jehož sólo akce skončila u hrazení v útočném pásmu.
     
    38:10
    Červenka dostal dobrou přihrávku do jízdy a po křídle vtrhl do útočné zóny. Střílel pěkně z kruhu a Lašák si připsal jeden z těžších zákroků.
     
    38:43
    Tomica byl při obranné práci příliš agresivní. Sudí viděli jeho sekání a posílají útočníka na dvě minuty za katr. Přesilovka pro Bílé Tygry.
     
    39:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hodně šťastný zásah. Vampola dlouho míchal s kotoučem na kruhu, než ho poslal k brankovišti na JAKUBA VALSKÉHO. Ten chtěl skrz modrý půlkruh přihrávat, zřejmě brusle klečícího obránce však srazila puk za bezmocného Kopřivu. Asistence: Petr Vampola – 6:1.
    39:48 Jakub VALSKÝ - 6:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Třetí část začne přibližně v 19:50.
     
    Prostřední část nikterak atraktivní hokej nepřinesla. Liberec, uspokojený vysokým vedením, hodně polevil a dovolil soupeři útočit. Piráti se ovšem kontaktní trefy nedočkali, v závěru třetiny naopak inkasovali pošesté.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:49
    Radivojevič získal u střídaček puk a dlouhou přihrávkou chtěl oslavit Vampolu. Pas byl však tečovaný a vrtící se puk vylétl do hlediště.
     
    42:18
    Lašák se musel ve svém teritoriu ohánět, jelikož před ním operoval čiperný Dušek. Puk nakonec vyskočil opět mimo hřiště a vhazuje se po gólmanově levici.
     
    43:20
    Valský nabral rychlost a prolétl až do mezikruží. Vystřelil hbitě, ale jen do bruslí clonícího zadáka Skinnera. Kopřiva tedy vůbec nezasahoval.
     
    44:13
    Část chomutovské střídačky už viděla kotouč v braně. Jánošíkův švih z kruhu však rozvlnil jen boční síť. Obránce, který mimochodem působil i pod Ještědem, byl pak důrazně zpracovaný Dernerem.
     
    45:16
    Pěkná akce Račuka! Chomutovský šikula se jako nůž máslem proháčkoval až k zakončení z levé strany, k jeho smůle však pálil hodně slabě jen do betonů brankáře.
     
    46:29
    Dernerova bomba od modré čáry div nevysklila plexisklo za Kopřivou. Odražený puk se následně snažila dotlačit za tyčku dvojice Tygrů. Neúspěšně.
     
    46:46
    Chomutovský forvard Růžička odešel na trestnou lavici za sekání a Liberec hraje přesilovku. Z hlediště jí sleduje i liberecká ikona Petr Nedvěd, která se objevila na světelné kostce a publikum ihned začalo skandovat její jméno.
     
    47:54
    Domácí hrají přesilovku dobře, už se ale trochu snaží vymyslet co nejlepší kombinaci. To tak úplně neplatilo o střele Radivojeviče, kterou přesouvající se Kopřiva zneškodnil vyrážečkou.
     
    49:04
    Piráti už jsou kompletní, avšak stále pod tlakem. Liberec zápas zkušeně dohrává, ve třetí části soupeře v podstatě k ničemu nepustil.
     
    50:15
    Výtisk se na rozhodčího hodně zlobí, na svém trestu už však nic nezmění. Dostal dvě minuty za držení protihráče a Piráti hrají v přesile.
     
    50:34
    Červenkovu ránu od modré schytal u brankoviště clonící Růžička do nohy a s hodně bolestivým výrazem odjíždí na střídačku. Liberec se osvobodil.
     
    51:54
    Račuk ani Ölvecký černou pryž v rohu útočného pásma nevybojovali a soupeř znovu vyhazuje. Lašák je takřka bez práce.
     
    52:16
    Domácí kapitán Výtisk se vrátil do hry, Tygři se ubránili v klidu.
     
    53:01
    Necelých sedm minut do konce základní hrací doby je rozhodnuto. Chomutov už by nyní spasil jen opravdový hokejový zázrak. Publikum se baví mexickou vlnou.
     
    53:38
    Červenka u mantinelu chytře přibrzdil a počkal s přihrávkou na volného Skinnera. Ten i zakončil, ale Lašák byl připraven a přerušil hru.
     
    53:58
    Vrátka na trestné lavici se opět otevřela: zaplul za ně domácí bouřlivák Vlach za vražení na hrazení.
     
    55:04
    Hosté mají v koncovce i trochu smůly. Přesilovku nehrají špatně, jenže puky létají těsně vedle. Tak jako teď v případě střely Rutty, jemuž mezi kruhy nabil Červenka.
     
    55:33
    Jelínek vložil hůl do soupeřovy kombinace, přihrál obráncům a Tygři našetřili další cenné vteřinky.
     
    56:33
    Mezi mantinely se poslední dobou hodně jiskří. Liberec už hrál v pěti, když Sklenář trefil vysokou holí Mojžíše a pak se ještě strkal s ostatními. Sudí ho vykazují na dvě minuty za hrubost.
     
    57:24
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři využívají přesilovku a vedou už 7:1. JAKUB VALSKÝ zrychlil v neutrálním pásmu, celkem snadno přebruslil obránce a dostal se do samostatného úniku, který zakončil povedeným blafákem do bekhendu. Zezadu ho ještě nedovoleně atakoval protihráč. Kdyby Valský neuspěl, sudí by nařídil trestné střílení. Asistence: Michal Birner.
    57:24 Jakub VALSKÝ - 7:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    57:24
    Opět se vylučuje na hostující straně. Valach vyfasoval dvouminutový trest za sekání.
     
    59:25
    Piráti hrají v plném počtu, zápas už se jenom dohrává. Publikum vstává a tleská hokejistům za předvedený výkon.
     
    Konec zápasu.
    Liberec pokračuje ve své jízdě i v novém roce

     
    Bílí Tygři především zásluhou skvělé první třetiny rozcupovali Chomutov 7:1 a navýšili svůj náskok na čele tabulky. Liberec byl až na některé momenty ve druhé části lepším týmem a jeho triumf je zasloužený. Tygři zároveň potvrdili, že doma válí. Před vlastním publikem letos vyhráli patnáctý ze sedmnácti zápasů. Z města pod Ještědem přeji příjemný zbytek večera! (20:31:20)
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 7. Jelínek (Vlach), 13. Derner (Mojžíš), 14. Birner (Vampola, Řepík), 15. Řepík (Birner), 18. Řepík (Ševc), 40. Valský (Vampola), 58. Valský (Birner) – 20. Valach (Červenka)


    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk "C", Plutnar – Řepík, Vampola, Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Valský, Jelínek, Krenželok – Stránský, Lakatoš, Vlach.
    Trenér: Filip Pešán.

    Piráti Chomutov: Čech (od 14. Kopřiva) – Rutta, Skinner, Valach, Jánošík, Harant, Pereťagin, Dlapa – Červenka, Růžička ml., Vondrka "C" – Květoň, Račuk, Tomica – Hřebejk, Ölvecký, Sklenář – Chlouba, Dušek, Veselý.
    Trenér: Vladimír Růžička.

    Rozhodčí: Hodek, Čech – Kajínek, Zavřel.

    Diváci: 5 667
    bahis siteleri