Poprad – Zvolen 3:4 (po pr.) | Košice – Žilina 3:1 (kon.) | Banská Bystrica – Nitra 5:3 (kon.)
Trenčín – Martin 0:4 (kon.) | Skalica – Piešťany 2:3 (2:3 po s.n.)
konec
HC Košice
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
MsHK Žilina
sk Pátek 08.01.2016, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné hokejové zápolenie medzi Košicami a Žilinou, po ktorom si domáci celok do tabuľky pripíše tri body a ostane tak na jej čele. Zápas sa skončil výsledkom 3:1.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 30:28 (19:43:41)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Ježek (ZIL) – 2 + 10 minút za nešportové správanie.
     
    59:57
    Dudáš (KOS) – 2 + 10 minút za nešportové správanie.
     
    59:57
    Spoluhráči po oboch kohútoch pozbierajú rukavice a hokejky, rozhodcovia rozdelia tresty a my môžeme dohrať zvyšné 3 sekundy.
     
    59:57
    Pozrime sa na to! Pästný súboj v priamom prenose, rukavice zhodili Martin Dudáš a Aleš Ježek. Urastený obranca Košíc svojho súpera poslal na ľad a v súboji si tak pripíše víťazstvo.
    Richard JENČÍK - 3:1
     
    59:12
    Košice dali gól!
    Je rozhodnuté! Trojica Košičanov puk dobre vyviezla do stredného pásma, z čoho ťažil bekhendovou strelou RICHARD JENČÍK. Asistencia: Peter Bartoš.
     
    58:52
    Hostia teraz všetci zodvihli svoje hokejky, aby rozhodcovi naznačili, že puk skončil v ochrannej sieti. Ten sa na malý moment nevedel zorientovať.
     
    58:35
    Hostia sa okamžite dostali do sľubného zakončenia, Melicherčík svojím ľavým betónom dobre eliminoval riziko vyrovnania!
     
    58:25
    Žilina to skúsi so šiestimi korčuliarmi, Tomek ostáva na striedačke.
     
    58:25
    K striedačke smeruje aj Tomáš Tomek, sme zvedaví, či na nej ostane, alebo sa vráti do bránky.
     
    58:25
    Oddychový čas hostí.
     
    58:00
    Dve minúty do konca tretej tretiny. Čakáme na moment, kedy hostia siahnu po oddychovom čase, respektíve hre bez brankára.
     
    57:36
    Žilina sa takmer dočkala vytúženého vyrovnania! Pred Melicherčíkom sa ocitol osamotený Novotný, ktorému sa sieť napnúť nepodarilo.
     
    57:00
    Nepríjemná rana z hranice pravého kruhu na vhadzovanie, Melicherčík ju ramenom vytlačil do bezpečnej zóny.
     
    56:20
    Až teraz sa Žilina usadila pred bránkou svojho súpera. Všetko to ale bolo pri mantineli, pričom tento priestor si dnes Košice, ako som už viackrát spomínal, dobre pokrývajú.
     
    55:40
    Takéto prelievanie hry bez častejšieho prerušenia vyhovuje neporovnateľne viac domácemu celku, ktorý pomerne často strieda a šetrí si tak sily na záverečné minúty.
     
    54:55
    Teraz sa už hostia k bránke dostali, nedôrazné zakončenia ale Melicherčíka vo veľkej miere nezamestnali.
     
    54:10
    Lelkeš predviedol dobré zrýchlenie a súperovi neumožnil prechod stredným pásmom pred Melicherčíka, ďalšie cenné sekundy pre Košice.
     
    53:47
    Tvrdá a dobre mierená rana Tibora Vargu Tomekovi vypadla, gólman hostí chvíľku nevedel, kde má puk a Žilina mala šťastie, že sa pred bránkou nenachádzal žiadny z korčuliarov Košíc.
     
    53:01
    Róbert Huna s dobrým úmyslom zaniesť puk po ľavom krídle do útočnej tretiny neuspel, pred Melichertčíkom bol totiž dobre zastavený.
     
    52:32
    Odrazená prihrávka od Spilara sa dostala na útočnú modrú čiaru, kde bez prípravy pálil Deyl ,jeho pokus Tomek bezpečne ukryl na hrudi.
     
    51:54
    Naopak, domáci korčuliari zbierajú cenné sekundy v útočnom pásme, kde zvádzajú tuhé boje pri mantineli. Tie uberajú Žiline nielen čas, ale aj sily.
     
    51:00
    Hráči hostí pôsobia v tejto chvíli až príliš staticky, ak chcú s výsledkom ešte niečo urobiť, na svojom pohybe by rozhodne mali popracovať.
     
    50:45
    A ďalšie zaujímavé zakončenie, po ňom Tomekovi hokejka síce vyletela z ruky, to mu ale vôbec nevadí, keďže puk skončil na sieti.
     
    50:05
    Deyl vyslal mimoriadne tvrdú strelu od modrej čiary, tá bola stečovaná na plexisklo za Tomekovou bránkou. To bola rana ako z dela!
     
    49:40
    Žilina sa oslobodí.
     
    49:30
    Košice sa s pukom síce usadili pred Tomekom, k streleckému zakončeniu ale do tejto chvíle neprišlo.
     
    48:41
    Mendrej (ZIL) – 2 minúty – nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    48:41
    Bicek dobre vypálil spomedzi kruhov, Tomek jeho strelu so šťastím vyrazil, Bicek sa ale dostal k puku a preto už musela byť zo strany Žiliny zatiahnutá ručná brzda.
     
    48:05
    Cebák smeruje k Melicherčíkovi po odpálený puk. Košičania sa pokúsia o založenie ďalšej útočnej akcie.
     
    47:30
    Hrnka si svojím pohybom pýtal puk, primárnym cieľom Košíc bolo ale v tejto chvíli ho zaniesť pred Tomeka a následne rýchlo odkorčuľovať na striedačku.
     
    46:55
    Spilar vymyslel od mantinelu len prudkú prihrávku na Bartoša, ktorý si puk nedokázal spracovať a prekorčuľoval len okolo neho.
     
    46:44
    Žilina odpovedá len zakázaným uvoľnením. Jej hráči prestriedať nemôžu.
     
    46:20
    Bartánus sa dostal do úniku, pričom sa rútil osamotený proti Tomekovi, ktorého si dokázal položiť na ľad, následne ho ale neprekonal.
     
    45:45
    Lelkeš s Bortňákom si toho teraz pri mantineli vytrpeli veľa, puk ale vybojovali pre svoj tím.
     
    45:00
    Mikuš puk po nepresvedčivom vyhodení súpera ešte stihol na modrej čiare, následne mu ale od čepele odskočil, preto obranca Košíc vypáliť nestihol.
     
    44:40
    Hrnka puk zaviezol do útočného pásma, kde ho medzi kruhmi ponúkol Vargovi. Ten bol ale z oboch strán dobre tiesnený a nemal priestor na spracovanie.
     
    44:25
    Tvrdá rana od modrej čiary Melicherčíkovi vypadla z výstroje, pred bránkou sa okamžite zjavil hráč hostí, ktorý sa snažil predrať k dorážke. Neúspešne.
     
    43:55
    Zaťko na seba naviazal hráča a následne puk posielal pred modrú čiaru, tam bol ale dobre odvrátený domácou obranou, ktorá má takéto situácie dobre nacvičené.
     
    43:05
    Ani jeden z celkov sa teraz nemá, kam ponáhľať. Nepresné kombinácie v strednom pásme, hra mierne stratila na tempe, veríme, že to nebude dlhodobejší efekt.
     
    42:10
    Žilina to hrá na dlhé prihrávky a nahadzované puky, pri tých sú ale do tejto chvíle rýchlejšie Košice.
     
    41:10
    Spilar hru preniesol cez celú šírku klziska na opačnú stranu, kde bol na strelu pripravene Dudáš. Jeho projektil smeroval popod betón Tomeka, ten ho dokázal šikovne vymrštiť.
     
    40:50
    Úvodnú minútu zdobia nepresností z oboch strán, o tú poslednú sa postarali hostia a vhadzovať sa bude pred ich bránkou.
     
    40:20
    Pomerne rýchlo sa ho ale dokázala chopiť hosťujúca Žilina, tá ho získala napokon ešte v stredovom kruhu, po nepresnej rozohrávke súpera.
     
    40:10
    Puk poputoval na domáce „palice“ aj po treťom úvodnom buly tohto zápasu. Kombinovať tak budú Košice.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Máme za sebou prostrednú časť hry, ktorá opäť priniesla zaujímavý hokej doplnený o viacero dobrých príležitostí na skórovanie na oboch stranách. Ako Košice. tak aj Žilina si počas nej na svoje konto pripísala po jednom góle, v celkovom súčte tak domáci vedú 2:1.

    Pomer striel po 2. tretine: 19:13

    Tretia tretina sa začne približne o 19:09.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:40
    Dudášovo nahodenie po ľade ale Tomekovi problémy nenarobilo. Dudáš volil jednoduchú strelu, keďže pred bránkou nemal puk kto tečovať.
     
    39:28
    Zakázané uvoľnenie Žiliny. Priestor pre jednu z posledných útočných akcií v druhej tretine získali Košice.
     
    38:40
    Pokus o prišpendlenie Hrnku o mantinel úspešný nebol, statnému útočníkovi v službách Košíc ale puk ušiel, preto sa ho chopí Žilina.
     
    38:05
    Bortňák teraz poriadne naštartoval svoje motory, aj napriek tomu však na prihrávku o mantinel nestihol zareagovať.
     
    37:30
    Dudáš puk nastrelil do útočnej tretiny a odišiel striedať. Keďže jeho spoluhráči vtedy na ľade prítomní neboli, zo strany obrancu Košíc išlo o taktický úkon.
     
    36:59
    Zakázané uvoľnenie Žiliny.
     
    36:30
    Celá situácia vyznela lepšie v prospech Košíc, po ľavom krídle sa uvoľnil Lelkeš, ktorý pálil z podobnej pozície, z akej pridal Hnrnka druhý gól. tentokrát puk zastal na betónoch Tomeka.
     
    36:15
    Žilina puk zbiera za vlastnou bránkou. Oba celky odídu striedať.
     
    35:48
    Košičania v tejto chvíli nepochopili úmysel Dudáša, ktorý ich chcel prihrávkou odrazenou od mantinelu vysunúť smerom dopredu, napokon z toho bolo len zakázané uvoľnenie.
     
    35:30
    Po dlhšej dobe sme konečne videli nejakú strelu, po ktorej bol gólman nútený zasiahnuť. Stalo sa tak po projektile, ktorý smeroval medzi betóny Tomeka.
     
    34:42
    Na malý moment sa zdalo, že Žilina sa po nepresnostiach svojho súpera dostane do prečíslenia troch proti dvom, hráčovi hostí ale puk ušiel a bolo po šanci.
     
    34:05
    Hosťujúci celok hra už proti unavenej pätorke domácich, aj preto to skúsil strelou, ktorú síce Melicherčík zrazil len pred seba, tam mu ale k opakovanému zákroku dopomohli spoluhráči.
     
    33:30
    Žilina sa drží v útočnom pásme, opäť je to ale len v priestore mantinelov, ktoré si domáci celok dobre stráži.
     
    32:20
    Duo Šedivý – Pavúk zakombinovalo za vlastnou bránkou, druhý menovaný následne chcel smerom dopredu vysunúť Jenčíka, ten ale stihol len tečovať puk tak, aby z toho nebolo zakázané uvoľnenie.
     
    31:59
    Zaťko teraz technikom Steel arény ochotne ukázal stopy po krvi, čím urýchlil celý proces čistenia.
     
    31:59
    Na scénu prichádzajú aj košickí ľadári, ktorí prišli vyčistiť hraciu plochu od krvi. Zrejme tam Lelkeš schytal nejakú tržnú ranu.
     
    31:59
    Dnes už po druhýkrát ostáva ležať na ľade jeden z korčuliarov, teraz je to domáci Lelkeš, ktorý sa zo zeme zdvíha ťažko, v hre ale zrejme bude pokračovať.
     
    31:40
    Handlovský teraz oklamal obranu súpera, s pukom prilepeným o bekhend sa presunul až pred Melicherčíka, ktorý zmenu skóre nepripustil.
     
    30:45
    Možno trochu teraz stratil sily Novotný bojom o puk v rohu klziska, nevšimol si totiž, že celá jeho formácia odchádza na striedačku.
     
    30:00
    Košičania mali k dispozícii ešte niekoľko dobrých šancí, ktoré vyústili do neprehľadnej situácie pred bránkou. Žilina ju aj so šťastím dokázala ustáť.
     
    29:15
    Bicek spoza bránky našiel medzi kruhmi Lelkeša, ktorého tvrdý projektil skončil tesne nad hornou žrďou Tomekovej bránky!
     
    28:40
    Žilina sa snaží strieľať z každej možnej pozície, domáce Košice tieto situácie zatiaľ dobre zvládajú a projektily súpera dokážu z veľkej časti blokovať.
     
    27:50
    Z modrej čiary sa dobre podarilo rozohrať Deylovi, ktorého spoluhráči si ale vpredu príliš nerozumeli a o puk rýchlo prišli.
     
    27:10
    Naopak, sama sa musel mať na pozore, keďže domáci sa v trojici rútili do dobrého brejku, po ktorom sa stav stretnutia nemenil.
     
    26:40
    Žilina v tejto chvíli pôsobí dynamickejšie, puk má častejšie na hokejkách a lepšie s ním korčuľuje. Vyrovnania sa ale do tejto chvíle nedočkala.
     
    26:00
    Dobrá strela Róberta Hunu od mantinelu zdanlivo pôsobila nevinne, opak bol ale pravdou. Melicherčík bol nútený puk vytlačiť za svoj chrbát – na plexisklo.
     
    25:15
    Videli sme viacero nepresností na strane Košíc, z čoho chcel hosťujúci celok vyťažiť vyrovnávajúci gól, aj vďaka pozornému Melicherčíkovi sa mu to nepodarilo.
     
    24:50
    Deyl so Sujom si teraz celkom neporozumeli so svojimi spoluhráčmi, aj preto puk poslali len na zakázané uvoľnenie.
     
    24:38
    Z druhej tretiny síce neubudlo ani 5 minút, diváci už ale videli dva presné zásahy. Pokračujeme v duchu prvej časti hry, kedy gól padol taktiež v jej úvode.
    Vladimír ŠKODA - 2:1
     
    23:49
    Žilina dala gól!
    Je znížené. Postaral sa o to VLADIMÍR ŠKODA, ktorý si pri žrdi dobre počkal na prihrávku Handlovského a puk následne bez väčších problémov zasunul do siete. Asistencia: Lukáš Handlovský.
     
    23:15
    Hrnka ostal na ľade, kde následne zabránil zakázanému uvoľneniu Košíc, keďže v strednom pásem ešte stihol puk šikovne tečovať.
    Tomáš HRNKA - 2:0
     
    22:42
    Košice dali gól!
    TOMÁŠ HRNKA po ľavej strane klziska dobre potiahol akciu košického celku, ktorú napokon aj sám zakončil dobrou strelou švihom, po ktorej sa Tomek len smutne pozrel do svojej bránky. Asistencie: Juraj Cebák, Radek Deyl.
     
    21:40
    Priestor na kombináciu dostala aj Žilina, Brejčák ho ale v strednom pásme nevyužil tak, ako si predstavoval, a puk poslal len do súpera.
     
    20:59
    Zásluhou Biceka sa tam ale veľmi rýchlo vrátili, navyše, Bicek vyslal nepríjemnú strelu, po ktorej musel Tomek zo svojho talóna vytiahnuť pohotový semafór.
     
    20:20
    Do svojej moci si ho vzal Dudáš, ktorý ho okamžite nahodil na zadný mantinel do útočnej tretiny. Tam ale Košice v osobnom súboji neuspeli a s pásma sa tak musia porúčať.
     
    20:10
    Úvodné buly prostrednej časti hry bolo vhodené. Podobné obrázky, aké sme videli v prvej tretine, sledujeme aj teraz. Puk teda majú vo svojej moci Košice, ktoré premýšľajú, ako ho čo najrýchlejšie dostať k Tomekovi.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Skončila sa prvá tretina hokejového zápolenia medzi Košicami a Žilinou, po ktorej domáci celok vedie pomerom 1:0. Košičania svoj gól strelili ešte v prvej minúte, kedy sa strelecky presadil Bartoš.

    Pomer striel po prvej tretine: 11:7

    Druhá tretina sa začne približne o 18:20.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:50
    A napokon prišlo ešte k jednému dobrému zakončeniu, s ktorým si ale Tomek dokázal poradiť. Aj preto sa do šatní pôjde za stavu 1:0.
     
    19:35
    Medzičasom hráme už s piatimi korčuliarmi na oboch stranách. Vhadzuje sa po pravici Tomeka, tam budú chcieť Košice stráviť záverečné sekundy prvej časti hry.
     
    18:45
    Bartoš puk v obrannej tretine prebral na svoju hokejku, následne ho tiesnený zaviezol až pred Tomeka, kde po efektnej otočke okolo vlastnej osi dobre zakončil, Tomek musel pohotovo vykopnúť.
     
    18:40
    Posledných 12 sekúnd presilovky pre Žilinu.
     
    17:55
    Stupka možno trochu zbytočne vletel do súboja v rohu klziska, Košice následne využili štrbinku medzi hráčmi a poslali puk von z pásma.
     
    17:30
    Žilina sa následne dostala pred bránku súpera, príliš dlho tam ale nepobudla, keďže Košice dobre vyhodili.
     
    17:02
    Buly pred Melicherčíkom v prospech hostí, tí ale puk nechcene poslali medzi divákov. Aj preto bude nasledovať vhadzovanie v strednom pásme.
     
    16:52
    Dudáš (KOS) – 2 minúty – podrazenie.
     
    16:01
    Hra nabrala poriadny spád, presúvala sa zo strany na stranu, čo sa prítomným rozhodne muselo páčiť. Nepáčilo sa to ale Melicherčíkovi, ktorý puk radšej prikryl na ľadovej ploche.
     
    15:35
    Aj preto dostala smerom dopredu priestor aj hosťujúca Žilina. V jej tíme sme ale videli viacero nepresností, aj preto odídu „Vlci“ prestriedať.
     
    14:52
    Suja si v rohu klziska prebral voľný puk, na ľade okamžite vykreslil dokonalý kruh, po ktorom strieľanou prihrávkou hľadal pred bránkou dobre postaveného spoluhráča. Ten do dráhy puku vložil hokejku, poslal ho ale len na ochrannú sieť.
     
    13:45
    Na opačnej strane sa pri modrej čiare s pukom otáčal Novotný, ktorý strieľal, jeho dobre myslená rana na prípadný teč ale skončila len na zadnom mantineli.
     
    07:00
    Mikuš z pozície obrancu takmer prekvapil celú Žilinu, keď si v strede obrannej tretiny súpera našiel miesto na svoje kľučky. Puk mu bol na poslednú chvíľu odobratý.
     
    12:51
    Nepríjemný moment, kedy ostal za bránkou Košíc na ľadovej ploche ležať jeden z hostí. Zdá sa, že ten mal po jednom zo súbojov vyrazený dych.
     
    12:37
    Rana švihom spoza pravého kruhu na vhadzovanie dokáže byť poriadne nepríjemná. Uvedomoval si to aj Melicherčík, ktorý bol teraz akoby prilepený o žrď svojej brány a puk prikryl lapačkou na hrudi.
     
    11:55
    Za bránou Žiliny sme videli tvrdý, ale čistý súboj medzi Bartánusom a Brejčíkom. Kapitán domácich využil svoje fyzické parametre a súpera poslal na ľad, Brejčák pritom stiahol aj „klietku“ Tomeka.
     
    11:16
    Spilar vyčaroval od mantinelu krásnu prihrávku pred bránkovisko, kde za z ničoho nič objavil Jenčík. Ten chcel využiť nepozornosť obrany a z prvej vypálil, Tomek sa včas presunul.
     
    10:50
    Makovský sa teraz s prihrávkou vôbec neponáhľa. Učinil tak aj z dôvodu, že jeho spoluhráči potrebovali čas na bezproblémové prestriedanie.
     
    10:01
    Cebák teraz po nepresnosti svojich spoluhráčov ešte o puk zabojoval v útočnej tretiny, mal ho ale ďaleko od hokejky, aj preto Žilina celú situáciu ustála.
     
    09:41
    Súboj Hrnku s Homerom vyznel lepšie v prospech urasteného útočníka domácich, aj preto pred bránku smerovala zaujímavá prihrávka, ktorú Tomek radšej na ľade prikryl lapačkou.
     
    09:15
    Hra sa medzičasom presunula pred Melicherčíka, kde zbytočne Žilina nekombinovala a radšej preverila pozornosť košického gólmana. Hráme už priati proti piatim.
     
    08:45
    Strelou to skúšal aj Bicek, ktorý si na prihrávku nakorčuľoval do pravého kruhu. Zakončenie z tohoto priestoru obranu neprekvapilo a tá ho stihla zastaviť.
     
    08:30
    Až teraz sa domáci vrátia pred Tomeka.
     
    07:45
    A ďalšia tvrdá rana skúseného útočníka v službách Košíc. Tentokrát Jenčíkovi puk na hokejku absolútne nesadol, poslal ho len do zadného mantinelu, odkiaľ poputuje až do stredného pásma.
     
    07:02
    Formácia vedená skúseným Bartošom si skvelým spôsobom rozobrala obranu súpera na drobné, z celej situácie vzišla nepresná strela Jenčíka.
     
    06:45
    Drevenák (ZIL) – 2 minúty – podrazenie.
     
    06:40
    Leško vykúzlil parádnu prihrávku z obrannej tretiny cez celú šírku klziska až na útočnú modrú, kde prišlo k dobrému, ale nepresnému zakončeniu. Melicherčík zasahovať nemusel.
     
    06:18
    Icing Košíc. Vhadzovanie po pravici ich brankára.
     
    05:50
    Úvodné minúty patria gólmanom. Hoci je to na strely 4:3, zakončenia na Melicherčíka a Tomeka nemožno porovnávať. Zatiaľ čo domáci brankár si na svoje konto pripísal 3 jednoduché zákroky, Tomek to mal o čosi ťažšie.
     
    05:15
    Spilar predviedol kusisko zo svojho hokejového umenia, s pukom na hokejke si dovolil proti obrancovi parádnu kľučku, po ktorej nasledovalo priame ohrozenie Tomeka. Ten puk vykopol.
     
    04:58
    Hra na malý moment stratila na svojom tempe. Po zakázanom uvoľnení, ktorého sa dopustili Košice, sa bude vhadzovať po ľavici Melicherčíka.
     
    04:32
    Ani to hosťom nebránilo na to, aby sa s pukom dokázali rýchlo presunúť pred Melicherčíka, ktorý sa pri jednoduchej strele nenechal nachytať a pohotovým zákrokom puk podržal vo svojej moci.
     
    04:20
    Samotný aktér strely bol krátko po situácií vykázaný z buly, vhadzovanie sa nám o čosi predĺži.
     
    04:06
    Češík puk zaviezol do pásma, tam zbytočne nešpekuloval a z ľavého kruhu na vhadzovanie vypálil. Puk si však „podobral“ až príliš a poslal ho tak len do ochrannej siete.
     
    03:20
    Žilina sa nadýchla k akémusi tlaku a svojho súpera dokázala zovrieť v obrannej tretine, jej fínálnej prihrávke ale chýbala presnosť, aj preto si puk na mantineli prebrali opäť len domáci.
     
    02:40
    Hostia to nevymysleli vôbec zle a jednoduchým nahodením sa dostali do pásma, tam síce pobudli aj dlhší čas, bolo to však len pri mantineli, kam ich Košice dobre vytláčali.
     
    02:00
    Makovský po úspešnom buly v obrannej tetine prebral puk na svoju hokejku a v tejto chvíli premýšľa, kam ho poslať.
     
    01:32
    A pozrime sa na to! Skórovať mohla aj najnovšia akvizícia majstrovského celku, Varga si s pukom dobre nakorčuľoval pred bránku, kde takmer nachytal Tomeka na vavrínoch. Gólman Žiliny reflexívne vykopol.
    Peter BARTOŠ - 1:0
     
    00:46
    Košice dali gól!
    Košice to ale absolútne nemusí trápiť, už v prvej minúte sa totiž dostávajú do vedenia! Domácich doň poslal PETER BARTOŠ. Asistencie: Richard Jenčík, Martin Dudáš.
     
    00:15
    Tak toto oblo veľmi rýchle! Puk získal Suja, ktorý okamžitou spätnou prihrávkou hľadal medzi kruhmi postaveného kapitána domácich, Bartánusa, ku ktorému sa ale prihrávka nedostala.
     
    00:10
    Úvodné buly zápasu, ktorý veľmi napovie o tom, či dnes domáci celok ostane na čele tabuľky, alebo sa na prvú priečku posunie Nitra, bolo vhodené. Puk získali na svoje hokejky ako prvé Košice, ktoré premýšľajú, čo s ním.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vážení športoví priaznivci, ešte raz vás srdečne pozdravujeme z košickej Steel arény, kde sa už o malý moment začne hokejové zápolenie medzi Košicami a Žilinou. Zatiaľ čo domáci celok dnes nastúpi v tmavomodrých dresoch, hostia si so sebou do metropoly východu priniesli žltú sadu dresov. My si ešte počkáme na hymnu Slovenskej republiky, po ktorej už začiatku stretnutia nebude nič brániť.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík (Halász) – Deyl, Cebák, Mikuš, Dudáš, Šedivý, Pavúk, Chovan – Bartánus, Suja, Bicek – Bartoš, Jenčík, Spilar – Varga, Češík, Hrnka – Bortňák, Boltun, Lelkeš – Hričina

    MsHK DOXXbet Žilina: Tomek – Zaťko, Brejčák, Ťavoda, Homer, Ondruš, Leško, Mendrej, Makovský – Novotný, Ró. Huna, Ri. Huna – Stupka, Škoda, Handlovský – Drevenák, Ježek, Drábek – Rehák, Valášek, Rogoň

    Rozhodca: D. Konc – Gajan, Gavalier.
     
    Obrana Žiliny sa dnes bude musieť mať na pozore. V drese Košíc sa totiž okrem Tibora Vargu, niekdajšieho kapitána a najproduktívnejšieho hráča MHC Martin, predstaví aj obávaný strelec Gabriel Spilar. Spilar sa po zranení zaradí do formácie k Jenčíkovi a Bartošovi, vďaka čomu budú mať diváci opäť možnosť prehliadnuť si jednu z najobávanejších útočných trojíc v lige.
     
    Vážení športoví priaznivci, vítame vás pri ďalšom pokračovaní Tipsposrt ligy, ktorá píše už svoje 36. kolo. V rámci jeho zápasov nás v košickej Steel aréne čaká zaujímavé hokejové zápolenie medzi domácim HC Košice a MsHK DOXXbet ŽIlinou.

    HC Košice je v tomto ročníku na domácej pôde mimoriadne silný. Dokazuje to aj fakt, že Košičania naposledy prehrali v Steel aréne ešte 20.9.2015 v zápase s Piešťanmi. Krátky pohľad do kalendára naznačí, že od tejto prehry beží už štvrtý mesiac, čo je okrem iného tiež vizitkou skvelej obrany majstrovského celku. Košice inkasovali v priebehu aktuálnej sezóny dovedna len 65 gólov, čo predstavuje priemer 1,70 obdržaného gólu na zápas. Samotné Košice ich pritom súperovi nastrieľali 109 a aj preto sa radia na čelo tabuľky. Oceliarom svieti na konte 75 bodov za 19 výhier v riadnej hracej dobe, 7 po predĺžení a samostatných nájazdoch, v 4 prípadoch sa domáci celok tešil aspoň z jedného bodu.

    Posledné 3 zápasy Košíc:

    HK Poprad – HC Košice 2:3 pp
    HC Košice – Dukla Trenčín 3:2 pp a sn
    HK 36 Skalica – HC Košice 3:5

    MsHK DOXXbet Žilina dokazuje, že v tejto sezóne má vyššie ciele, ako sa len udržať v najvyššej hokejovej súťaži Slovenska. Žilinčania totiž veľmi presvedčivo bojujú o postup do play-off, keďže v tabuľke im v so ziskom 50 bodov súčasnosti patrí priebežná 8. priečka. Žilinskí „vlci“ si ju vystrieľali 13 víťazstiev v riadnej hracej dobe, 4 výhry po predĺžení a 3 zápasy s bodovým ziskom. Skóre Žiliny činí nie príliš priaznivý pomer 91:110. Hoci je dnes hosťujúci celok vnímaný ako outsider, vnímať ho tak nemožno. V ostatnom zápase totiž hráči MsHK dokázali, že dokážu zdolať aj silného súpera. V zápase s Nitrou totiž súperovi nastrieľali 6 gólov a zaslúžene si zo zápasu odviezli dôležité tri body.

    Posledné 3 zápasy Žiliny:

    HKM Zvolen – MsHK Žilina 3:4 pp
    HC 05 iClinic Banská Bystrica – MsHK Žilina 5:3
    MsHK Žilina – HK Nitra 6:3


    Tipsport liga má staronového lídra. Po zaváhaní Nitry v Žiline sa ním stali majstrovské Košice, ktoré budú chcieť v domácom hokejovom zápolení dokázať, že na čelo ligy sa neradia žiadnou náhodou.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 1. Bartoš (Jenčík, Dudáš), 23. Hrnka (Cebák, Deyl), 60. Jenčík (Bartoš) – 24. Škoda (Handlovský)


    HC Košice: Melicherčík (Halász) – Deyl, Cebák, Mikuš, Dudáš, Šedivý, Pavúk, Chovan – Bartánus, Suja, Bicek – Bartoš, Jenčík, Spilar – Varga, Češík, Hrnka – Bortňák, Boltun, Lelkeš – Hričina
    MsHK Žilina: Tomek – Zaťko, Brejčák, Ťavoda, Homer, Ondruš, Leško, Mendrej, Makovský – Novotný, Ró. Huna, Ri. Huna – Stupka, Škoda, Handlovský – Drevenák, Ježek, Drábek – Rehák, Valášek, Rogoň

    Rozhodčí: D. Konc – Gajan, Gavalier
    bahis siteleri