Twente – Den Haag 4:1 (kon.) | Arnhem – GA Eagles 2:0 (kon.) | Kerkrade – Heerenveen 0:3 (kon.)
Willem II – Excelsior 1:1 (kon.)
konec
SBV Vitesse Arnhem
2:0 (0:0)
Go Ahead Eagles
Sobota 17.09.2016, 19:45 • Gelredome, Arnhem. • Nizozemská Eredivisie • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Krásný den. V rámci dalšího kola Eredivisie se utkají celky Vitesse a Go Ahead Eagles. Ani jednomu celku se zatím nedaří tak, jak by si to asi představovali.
     
    SBV Vitesse Arnhem
    Fotbalisté z Arnhemu mají vždy nejvyšší cíle, ale letos se jim je zatím nedaří naplnit. Dnes domácí celek je aktuálně na osmém místě nizozemské ligy se ziskem sedmi bodů. Naposledy Vitesse prohrálo na půdě silného Ajaxu 0:1.
     
    Go Ahead Eagles
    Tým z města Deventeru bude letos bojovat o udržení a zatím se mu to celkem daří. Tento celek je aktuálně na čtrnáctém místě. Naposledy se jim povedlo vyhrát na domácí půdě proti aktuálně sestupující Rodě. Kdo se bude radovat v tomto utkání?
     
    Úvodní sestavy:

    SBV Vitesse Arnhem: Room – Leerdam, Kašia, van der Werff, Ota – Nakamba, Foor, L. Baker – Rashica, van Wolfswinkel, Nathan.
    Náhradníci: Törnes – Yeini, Miazga, Korjan, Dauda, van Bergen, Tighadouini, Zhang, Faye.

    Go Ahead Eagles: Zwarthoed – Lambooij, Fischer, Schenk, Groenbast – Duits, Ritzmaier, Brands – Antonia, de Kogel, Wolters.
    Náhradníci: Cummins – Ojamaa, Maatsen, Hendriks, Nieveld, Teijsse, Bytyqi, Achenteh, Locigno, Daemen.

    Rozhodčí: Kamphuis – Janson, Ketting..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Ochozy se pomalu a jistě plní.

     
    Krásný večer přeji všem fanouškům a čtenářům dnešního přenosu. Vše je připraveno k utkání šestého kola mezi Vitesse a Go Ahead.
     
    Nyní oba celky přicházejí na travnatou plochu stadionu Gelredome. Domácí dnes nastupují ve vínových dresech, hosté přijeli se světle šedou kombinací.
     
    Holt se vzdává válečným veteránům a těm současným vojákům, kterých je na zápase hned několik. Ti mladší se dokonce spouštěli ze střechy stadionu s vlajkami.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání začalo výkopem hostujícího celku. Těm se sice nepovedlo dostat do útoku, ale vybojovali alespoň vhazování na pravé straně.
     
    2
    Guram Kašia vybojoval na pravé straně míč a následně jej poslal do vápna. Tam se ale ani jeden z jeho spoluhráčů nedokázal prosadit.
     
    3
    Lewis Barker zakončoval akci střelou z hranice vápna, ale jeho rána byla jen zblokována na roh. Na levé straně měl osamoceného spoluhráče.
     
    4
    Zajímavá šance pro hosty. Po pravé straně vběhl do vápna jeden z hráčů, který přehazoval brankáře, ale míč nezasáhl tak, aby se dokutálel až do branky. Následně byl balon odkopnut.
     
    6
    Poměrně slušně zaplněný stadion v Arnhemu podporuje hráče domácího celku. Ti jsou ale v posledních sekundách pod menším tlakem.
     
    7
    Další střelecký pokus hostů. Osamocený hráč to po přihrávce na střed zkoušel z nějakých třiceti metrů. Jeho rána byla ovšem hodně nepřesná a branku minula.
     
    8
    Go Ahead vybojovalo zajímavý přímý kop z levé strany. Centrovaný míč ve vápně ovšem nikdo nezasáhl, a ten tak skončil v rukavicích brankáře.
     
    9
    Milot Rashica vedl útok domácího celku po pravé straně. Přihrávkou za obranu hledal spoluhráče, ale na poslední chvíli zakročil pozorný obránce.
     
    10
    Iniciativu nad hrou se pokouší převzít domácí fotbalisté, ale těm se nějak nedaří dostat se do vápna či si přesněji přihrát.
     
    11
    Po snažení domácího celku, které nebylo zakončeno ničím, se k míči dostávají hosté. Ti se budou pokoušet o něco podobného.
     
    13
    Hostům se povedlo na levé straně vybojovat aut. Vhazování blízko domácího brankáře může přinést něco zajímavého.
     
    14
    Po následném útoku se domácí hráči dožadovali penalty po ruce. Rozhodčí ovšem nic neodpískal, a tak se pokračuje hrou ve středu hřiště.
     
    15
    Po centru z levé strany se do brankové příležitosti dostal jeden z hostů. Ten sice přeskočil bránícího hráče, ale svým pokusem zamířil pouze mimo tři tyče.
     
    17
    Guram Kašia, obránce domácího celku si počínal na obranné polovině nedovoleně, a tak se k míči dostávají hosté.
     
    18
    Eagles neposlalo míč na branku, ale kombinuje. Místo snažení v útoku ale do své hry zapojili také brankáře Zwarthoeda, jenž s rozehrávkou nespěchá.
     
    19
    Určitě je zatím překvapení, že jsou hosté o něco aktivnějším celkem. Od Vitesse se čeká dobrá hra a výsledky. Zatím je ale celek, co je spojen s Chelsea, hodně neaktivní.
     
    20
    Dvacet minut utkání je za námi. Zatím sledujeme utkání bez jediné branky a nějaké větší akce. Uvidíme, zda to jeden z celků změní.
     
    21
    Sander Fischer dostal přiťuknuto od jednoho ze svých spoluhráčů a následně to z nějakých třiceti metrů zkusil. Branku ovšem minul o pár centimetrů.
     
    22
    Celý stadion nyní aplauduje právě nějakému válečnému hrdinovi. Většina fanouškům stojí a tleská, opravdu pěkné gesto. Na hřišti si mezitím domácí vybojovali standardku.
     
    23
    Poměrně nebezpečná akce domácího celku. Ricky van Wolfswinkel prodloužil hlavou centr, ale u levé tyčky skvěle zasáhl obránce. Brankář následně míč ukryl v rukavicích!
    23. Šance van Wolfswinkela a pozorný zákrok obránce
     
    25
    Útočné snažení domácího celku skončilo dříve, než začalo. Lewis Baker si totiž počínal nedovoleně proti jednomu z hostů.
     
    27
    Domácí se pokoušejí najít cestu do vápna, ale nějak se jim to nedaří. Nyní budou mít šanci díky přímému kopu z velice dobré pozice.
     
    28
    Ten byl zakončován centrovaným míčem na zadní tyčku, kde se ale hlavičkově neprosadil zakončující hráč. Míč skončil v rukavicích připraveného brankáře.
     
    29
    Takovým hokejovým stromem byl nyní zbořen jeden z hostujících hráčů. Následovat tak bude standardní situace ze zajímavé vzdálenosti.
     
    29
    Hosté akci zakončovali přímou střelou. Míč ovšem trefil prvního bránícího hráče, a tak se do útoku dostávají domácí fotbalisté.
     
    30
    Obéhání hostující branky bylo zakončeno střelou do odkryté branky, kde ale stál pozorný obránce. Ten odhlavičkoval míč z brankové čáry!
     
    31
    Jarchinio Antonia na druhé straně postupoval do útoku, ale nakonec se umotal ve svých kličkách. Míč nechal za sebou, a tak se k němu dostávají domácí.
     
    32
    Loen de Kogel je prvním potrestaným hráčem utkání. Hostující forvard zajel do Fischera zezadu a může být rád jen za žlutou kartu.
     
    34
    Další karta a další ošklivý zákrok. Marcel Ritzmaier nakopl pronikajícího hráče na hranici červené karty zezadu do stehna.
     
    36
    Domácí kombinují a snaží se něco vymyslet. Centrovaný míč za obranu skončil ovšem pouze v rukavicích připraveného brankáře.
     
    37
    Přišel útok hostujícího celku po levé straně, který byl ovšem zastaven odmávaným ofsajdem. Následuje tak odkop od branky Rooma.
     
    38
    Domácí se pokusili o střelu ze zoufalosti. Pokus ze střední vzdálenosti vyslal jeden z hráčů ve vínovomodrém, ale jeho slabá rána po zemi nikoho neohrozila.
     
    40
    Blíží se nám konec prvního poločasu a my stále čekáme na úvodní branku střetnutí. Kdo bude nakonec tím, kdo se dočká branky?
     
    41
    Hosté se ovšem stále drží na útočné polovině, kde se snaží vymyslet něco, co by mohlo skončit první brankou utkání. Zatím se jim ale nedaří.
     
    42
    Eagles kombinují na své polovině a nevypadá to, že by se někam hnali. Chtějí dohrát poločas za stavu 0:0.
     
    44
    Jarchinio Antonia se na pravé straně snažil obejít hráče a odcentrovat do vápna. Jeho centr ovšem letěl na branku, kterou asi o deset metrů přeletěl.
     
    45
    V poslední minutce vyzkoušel pozornost brankáře střelou z dálky jeden z hostů, který ale trefil jen rukavice brankáře.
     
    45+1
    Rozeběhla se jediná nastavená minutka v prvním poločase. Moc se nepřerušovalo, a tak je překvapením, že se nastavila i ta minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Za pískotu domácích fanoušků končí první poločas, který nám nenabídl moc atraktivního fotbalu. Ani jeden celek nedal branku a ani nějakou vyloženou šanci jsme neviděli. Uvidíme, co nabídne druhá půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Nathan, přichází Adnane Tighadouini.
     
    46
    Domácí vstupují do druhého poločasu aktivně a kombinují na útočné polovině. Uvidíme, zda se jim povede něco vymyslet.
     
    47
    Jejich aktivita ovšem nevydržela tak dlouho. U míče jsou nyní na druhé straně fotbalisté Eagles.
     
    48
    Domácí po dalším nezdaru v útoku kombinuje na obranné polovině. Domácí budou muset přidat, aby si udobřili své fanoušky.
     
    49
    Jejich akce ale nejsou vůbec nebezpečné. Všemu chybí jakási myšlenka. Další centr na přední tyčku nevyšel, útočící hráč míč ani nezasáhl.
     
    50
    Ani hosté na druhé straně ovšem nejsou přespříliš aktivní. De Kogel dobíhal balón, ale v závěru jeho snažení to vypadalo, jakoby o něj nakonec neměl zájem.
     
    51
    Jeden z hostů bojoval u rohového praporku s dvojicí hráčů, ale nakonec ze souboje vyšel jako vítěz. Vybojoval totiž aut.
     
    52
    Na hřišti je jeden z hostů, ke kterému přispěchali doktoři a občerstvili jej. Nevypadá to s ním ovšem nějak bledě.
     
    53
    Již se pokračuje ve hře. U míče jsou domácí, kteří budou chtít směrem dopředu předvést nějakou povedenou akci.
     
    54
    Lewis Baker dostal míč do běhu a z hranice vápna zakončoval. Placírkou ovšem zamířil jen těsně vedle levé tyčky z pohledu brankáře.
     
    55
    Hosté se hnali do útoku, ale svou akci pokazili. Vypadalo to, jakoby se báli. Jejich snažení po pravé straně jeden z hráčů naprosto pokazil.
     
    57
    Utkání pokračuje v nudném tempu bez šancí. Oko fanouška a diváka zatím pohlazeno nebylo. Překvapením by bylo, kdyby nějaký celek skóroval.
     
    58
    Domácí Vitesse posílalo přízemní centr do vápna, kde se ale k míči nikdo nedostal. Následovat bude po odkopu rohový kop.
     
    60
    Na levé straně zahrál rukou hostující Lambooij, a tak mají domácí fotbalisté k dispozici přímý kop z velice dobré pozice ke skórování.
     
    61
    Tak to byla šance! Přímý kop Bakera brankář na poslední chvíli vyrazil nad sebe a následně musel míč ještě jednou vyrazit nad břevno!
    61. Šance ze standardní situace a pohotový zákrok brankáře
     
    62
    Střídání v týmu Go Ahead Eagles: ze hřiště odchází Sander Duits, přichází Tom Daemen.
     
    63
    Domácí to zkoušejí i nadále, ale jediné ohrožení branky přišlo po standardní situaci. Hosté pozorně brání a remíza je pro ně dnes něco jako výhra.
     
    64
    Hosté pláchli po pravé straně a poslali nadýchaný míč do vápna. Tam se sice do zakončení jeden z hráčů dostával, ale první byl u míče brankář Room.
     
    66
    Blíží se nám poslední dvacetiminutovka utkání. Stále čekáme na úvodní branku utkání a stále se nemůžeme dočkat.
     
    67
    Hostů je ve vápně opravdu hodně a Vitesse neví, jak se přes ně dostat. Domácím také chybí v útoku vysoký hráč, co by úspěšně hlavičkoval.
     
    68
    Následný centr do vápna z pravé strany byl přetažen a nikdo jej tak nedokázal poslat do branky. Balón skončil až v zámezí.
     
    69
    Střídání v týmu Go Ahead Eagles: ze hřiště odchází Leon de Kogel, přichází Darren Maatsen.
     
    70
    Začíná nám poslední dvacetiminutovka dnešního utkání. Vitesse celý tento poločas tlačí, ale je jim to málo platné, když ještě nedalo branku.
     
    71
    Po levé straně se až do vápna prodral jeden z domácích. Ten zakončoval z úhlu a připraveného brankáře nedokázal prostřelit.
     
    72
    Centrovaný míč z pravé strany letěl do vápna, ale nakonec skončil pouze v rukavicích připraveného brankáře. Ten s výkopem moc nespěchá.
     
    73
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Milot Rashica, přichází Mitchell van Bergen.
     
    75
    Když to nejde takhle, udělejme to takhle! Jeden z domácích nastřelil ruku bránícího hráče, a tak se bude kopat penalta!
     
    76
    Arnhem právě vstřelil branku!
    K penaltovému puntíku se postavil nejzkušenější domácí RICKY VAN WOLFSWINKEL, který se krátce rozeběhl a dělovkou o břevno dal první branku tohoto utkání!
    76. Ricky van Wolfswinkel - 1:0
     
    77
    Domácí ožili. Jeden z hráčů si naběhl po levé straně do šance, ale střelou na zadní tyčku branku jen těsně minul!
     
    78
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Smůla prolomena! Van Bergen našel ve vápně volného LEWISE BAKERA, který nic nevymýšlel a tvrdou ránou poslal míč pod břevno hostující branky!
    78. Lewis BAKER - 2:0
     
    80
    Dvě rychlé branky rázem změnili obraz hry. Už to není tak bezhlavé a neúspěšné snažení. Domácí si jdou pro tři body.
     
    80
    Střídání v týmu Go Ahead Eagles: ze hřiště odchází Kevin Brands, přichází Sinan Bytyqi.
     
    82
    Celek z Arnhemu se již do útoku nežene a u míče jsou také hosté, kteří ve druhém poločase nebyli u balonu téměř vůbec.
     
    84
    Nyní se utkání spíše dohraje. Hosté kombinují na obranné polovině a nevypadá to, že by se směrem dopředu nějak výrazně hnali.
     
    85
    Hraje se ve středu travnaté plochy a čeká se jen na uplynutí času. Hráči obou celků by se rádi viděli v kabině. Eagles byli dnes naprosto bezbraní.
     
    87
    Na hřišti nyní leží jeden z domácích hráčů, který se nejspíše poranil v nějakém vzdušném souboji. Drží se za obličej a spěchají k němu domácí ošetřovatelé.
     
    89
    Tvrdý zákrok předvedl na polovině hřiště jeden z hostů, jenž loktem poslal k zemi jednoho z domácích. Následuje standardní situace.
     
    90+1
    Začíná první minuta nastavení z celkových tří. Nejspíše uvidíme jen dohrávku a nic převratného se nestane.
     
    90+2
    Ještě jednou se mohlo měnit skóre. Po závaru se dostal míč na penaltu k Ricky van Wolfswinkelovi, který ale levačkou branku vysoko přestřelil.
     
    90+3
    Rozhodčí píská ještě jeden faul, kterého se domácí dopustili na levé straně. Po této akci bude utkání nejspíše ukončeno.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    A taky se tak děje. Vitesse dnes nehrálo tak dobře, ale na tři body to stačilo. Během dvou minut se totiž prosadili Ricky van Wolfswinkel a Lewis Baker. Domácí celek si tak připisuje povinné tři body.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:10.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a někdy zase nashledanou. (21:40:11)

    David Panuška

    Branky: 76. van Wolfswinkel (pen.), 78. L. Baker

    Karty:   32. de Kogel (EAG), 34. Ritzmaier (EAG)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:10.
    SBV Vitesse Arnhem: Room – Leerdam, Kašia, van der Werff, Ota – Nakamba, Foor, L. Baker – Rashica (73. van Bergen), van Wolfswinkel, Nathan (46. Tighadouini).
    Náhradníci: Törnes – Yeini, Miazga, Korjan, Dauda, van Bergen, Tighadouini, Zhang, Faye.

    Go Ahead Eagles: Zwarthoed – Lambooij, Fischer, Schenk, Groenbast – Duits (62. Daemen), Ritzmaier, Brands (80. Bytyqi) – Antonia, de Kogel (69. Maatsen), Wolters.
    Náhradníci: Cummins – Ojamaa, Maatsen, Hendriks, Nieveld, Teijsse, Bytyqi, Achenteh, Locigno, Daemen.

    Rozhodčí: Kamphuis – Janson, Ketting.
    bahis siteleri