Perm – Lok. Moskva 0:0 (kon.) | Kazaň – Samara 3:0 (kon.) | Spartak – Rostov 1:0 (kon.)
konec
FK Spartak Moskva
1:0 (0:0)
FK Rostov
Sobota 15.10.2016, 18:30 • Otkrytie Arena, Moskva • Ruská Premier Liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, přej Vám příjemný zbytek večera. (20:39:59)
     
    Je dobojováno! Spartak na domácí půdě využil svou přesilovku a ve třiapadesáté minutě se dostal do vedení, když jedinou branku v zápase vstřelil Glušakov. Hosté si i po druhém vyloučení vypracovali možnost na vyrovnání, nicméně ta zůstala nevyužita, a tak Moskvané nakonec vítězí 2:0.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Z tohoto už asi nic nebude. Balón se pohybuje ve středu hřiště a nově na kopačkách domácích hráčů, kteří už jenom čekají na závěrečný hvizd.
     
    90+1
    Na vyrovnání už má Rostov hodně málo času, nad rámec druhé půle se nastavují jen dvě minuty.
     
    90
    Alexandr Jerochin neudržel nervy na uzdě a v přerušené hře si vykoledoval žlutou kartu.
     
    88
    Spartaku se teď daří kouskovat hru a každou vteřinou snižují hostující šance na vyrovnávající branku.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Vladimir Granat (FK Rostov).
     
    85
    Na druhé straně si dal Fernando balón na levačku, nicméně mezi tři tyče své zakončení nevtěsnal.
    84.
     
    84
    Tak pozor, málem bylo vyrovnáno! Hosté i v devíti předvedli pěknou kombinaci, kterou zakončil Poloz přihrávkou pod sebe na Nobou, který však zblízka neposlal míč mimo dosah Rebrova! Následnou dorážkou pak neuspěl ani tradičně nepřesně mířící Jerochin.
     
    83
    Hned čtyři domácí fotbalisté běželi na dvojici obránců a brankáře Soslana Džanajeva, který musel předvést kvalitní zákrok prosti střele volného Zé Luíse.
     
    82
    Ananidze druhý zásah Spartaku nepřidal, jeho zakončení jeden z protihráčů zablokoval mimo Džanajevovu branku.
     
    80
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Roman Zobnin, přichází Andrej Ješčenko.
     
    78
    Domácí mají díky dvojnásobné přesilovce na všechno více času a prostoru. Toho mohl využít střídající Melgarejo, který ale zleva nevyzrál na Džanajeva.
     
    76
    Následnou standardní situaci rozehrál Kombarov, hlavičkující Bocchetti ale znovu nasměroval balón jen do Džanajeva.
    74. Červená karta po 2. žluté
     
    74
    A tohle je další obrovská nepříjemnost pro Rostov. Svou druhou žlutou kartu v utkání totiž dostal César Navas a ten jako druhý hostující hráč musí předčasně odejít do sprch.
     
    73
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Alexandru Gaţcan, přichází Andrei Prepeliţă.
     
    72
    S jeho bráněním už obrana rostovského týmu neměla žádné problémy, míč se stěhuje zpět k půlící čáře.
     
    71
    Zé Luís hlavou sklepl přihrávku z hloubi pole před volného Džana Ananidzeho, jehož pohotovou střelu Džanajev reflexivně vyrazil levou rukou na rohový kop!
     
    70
    Spartak vybojoval balón na obranné polovině a jen velmi pozvolným tempem se vydává vstříc hostující brance.
     
    68
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Ivelin Popov, přichází Lorenzo Melgarejo.
     
    67
    A nebyla to vůbec špatně sehraná standardní situace! Poloz zleva nacentroval na nepohlídaného Jerochina. Ten ale byl ze své volnosti tak rozhozený, že hlavičkoval jen před sebe do Rebrova, jenž se nemusel ze své pozice ani pohnout.
     
    66
    Rostov si evidentně zvykl na hru v deseti a nyní může dokonce zahrozit z rohového kopu.
     
    65
    Fernando šajtlí poslal míč do zcela volného prostoru, kam si sběhl Kombarov. Ten se snadno dostal do vápna, kde však předvedl menší herecké představení a za simulování dostal žlutou kartu.
     
    64
    Dmitrij Poloz se v ideální moment odpoutal od stoperů a vystartoval za nákopem ze středového kruhu. V souboji o balón ale byl jako první Rebrov, jenž dobře přečetl hru.
     
    63
    Spartak v těchto minutách trošku polevil, deseti Rostovským soupeřům se to ale nedaří nijak potrestat, Rebrov stále čeká na svůj první dnešní zákrok.
     
    61
    Celá situace se za necelé dvě minutky ještě jednou zopakovala. A to i s totožnou koncovku z pětadvaceti metrů, balón letěl hodně nad.
     
    59
    Ojedinělý útok Rostova zakončil hodně nepřesnou střelou Alexandr Jerochin. Následuje odkop od branky Arťoma Rebrova.
     
    58
    Domácí v těchto minutách dominují a snaží se přidat druhou branku. Dmitrij Kombarov vystřelil z dvaceti metrů, ovšem míč se po odrazu od země vydal do náruče Džanajeva.
     
    57
    Popov nacentroval z prostoru vedle šestnáctky, nicméně Zé Luís v akrobatické pozici míč jenom posunul k Zobninovi, jehož pokus zablokoval Navas na roh.
     
    56
    Právě Zobnin se z pravé strany prodral do velkého vápna, obtěžován Granatem se ale dostal s míčem za brankovou čáru a Džanajev bude vykopávat.
     
    55
    Dalším mírně indisponovaným mužem je domácí záložník Roman Zobnin, také on ale bude po krátkém oklepání se z úderu v pořádku.
    53. Denis GLUŠAKOV - 1:0
     
    53
    Spartak právě vstřelil branku!
    Moskvané jdou ve třiapadesáté minutě do vedení, v početní výhodě se tak poměrně rychle prosazují a výrazně si vylepšují pozici v cestě za vítězstvím. Autorem branky je DENIS GLUŠAKOV, který dostal výborný pas od Zé Luíse, ocitl se za všemi obránci a levačkou uklidil míč do sítě.
     
    52
    Christian Noboa v pádu narazil hlavou do nohy spoluhráče, po chvilce ležení se ale za přispění Maurícia zvedl a pravděpodobně bude moct pokračovat.
     
    50
    Zé Luís si zpracoval Mauríciovu přihrávku do volného prostoru, ze solidní pozice však vůbec netrefil prostor hostující branky.
     
    49
    Pokus o hostující rychlý protiútok skončil krátce po přechodu půlící čáry. Z podobných situací se budou Rostovští zřejmě snažit hrozit častěji.
     
    48
    Spartak na startu druhé půle přebírá iniciativu, ani jedna ze dvou přihrávek do pokutového území ale žádného adresáta v červeném nenašla.
     
    47
    Hostující kouč sáhl o přestávce už k druhému vynucenému střídání. Vzhledem k odchodu útočníka Azmouna se tak dá čekat, že Rostov bude po změně stran bránit remízový výsledek.
     
    46
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Sardar Azmoun, přichází Choren Bajramjan.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas zápasu desátého kola Premier ligy mezi Spartakem Moskva a Rostovem se podle předpokladů hrál vyrovnaný fotbal, ve kterém jsme ale žádnou větší šanci neviděli. Nejdůležitějším momentem tak byla červená karta pro hostujícího obránce Kudrjašov, kvůli kterému bude Rostov v celé druhé půli hrát v oslabení.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Po odchodu Kalačeva přichází hostující tým o dalšího důležitého hráče, za kterého navíc nemůže přijít náhrada. Spartak si tedy zahraje dlouhou přesilovku.
    45+1. Červená karta
     
    45+1
    Tak tohle se Rostovu setsakramentsky nepovedlo! Po nevydařeném rohovém kopu Kudrjašov v souboji kopl Zobnina a uviděl rovnou červenou kartu!
     
    45
    Prudký centr od Poloze zablokoval na rohový kop Ilja Kutěpov. Na začátku dvouminutového nastavení si tak musí dávat domácí obrana velký pozor.
     
    44
    Po dalším z celé řady faulů rozehrál Ananidze standardní situaci, na kterou si ve změti těl v šestnáctce naskočil Maurício, ovšem jeho hlavička letěla jen do místa, kde stál Soslan Džanajev.
     
    43
    Noboa zkusil zrychlit hru dlouhým nákopem na rozběhnutého Poloze, před jehož zrakem ale stihl zachytit letící balón vyběhnutý Rebrov.
     
    42
    Sardar Azmoun se vrátil na obrannou polovinu a vynutil si faul od Kutěpova. K nelibosti domácího publika tak mohou rozehrávat hráči v modrém.
     
    40
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Timofej Kalačev, přichází Igor Kirejev.
     
    39
    Hra je na chvíli pozastavena kvůli zdravotním trablům Timofejeva Kalačeva. který zřejmě bude muset dokonce vynuceně opustit hřiště.
     
    38
    Zřejmě to byl v podání Popova nacvičený signál, míč se dostal až před pokutové území, ale z tohoto prostoru byli domácí rychle vytlačení až k půlce hřiště.
     
    37
    Domácí roztáhli hru na pravou stranu, centr Zobnina neprošel přes clonícího Kudrjašova a je z toho rohový kop pro tým z hlavního města Ruska.
     
    36
    Pokus o přenesení hry na levou stranu Spartaku nevyšel, jeden z domácích hráčů na míč nedosáhl a umožnil Rostovu vhazovat.
     
    35
    Pomalu se rozbíhajícího Fernanda zastavil Kalačev za cenu faulu. Domácí středopolař se vzápětí dožadoval žluté karty, ale ta tentokrát zůstala v kapsičce rozhodčího.
     
    34
    Kalačev rozehrál nakrátko a po přiťuknutí od Noboy se ocitl až na hranici vápna, kde jeho pokus zablokoval pozorný Kutěpov. Do odraženého míče se poté opřed Mevlja, leč branku o velký kus netrefil.
     
    33
    Fjodor Kudrjašov si narazil míč se spoluhráčem a pokusil se odcentrovat z levé strany. Jeden z protihráčů si před něj ale lehl a srazil balón na rohový kop.
     
    32
    Zé Luís neuspěl v souboji o balón a vzápětí v předklonu vypadal, že není úplně zdravotně fit. Uvidíme, zda tento útočník Spartaku bude v zápase pokračovat i po změně stran.
     
    30
    Napomenut nakonec byl i hostující stoper César Navas, jenž si tak také bude muset dát v dalším průběhu zápasu pozor.
     
    30
    Fernando šel uprostřed hrací plochy pozdě skluzem do přihrávajícího hostujícího kapitána Gaţcana a jako první hráč si vysloužil žlutou kartu.
     
    29
    O pár sekund později si první zakončení na branku připsali i hosté, z delší vzdálenosti vystřelil Christian Noboa, nicméně střela mu úplně nesedla a Rebrov měl s pomalu letícím balónem velmi snadnou práci.
     
    28
    V osmadvacáté minutě se zrodila první zajímavější možnost! Hráči Spartaku předvedli před vápnem pěknou kombinaci, ze které vzešel centr Dmitrije Kombarova a hlavička Zé Luíse, jenž ale neměl přesnou mušku a neposlal míč mezi tři tyče.
     
    27
    Teď už se píská, a to po zákroku na půlící čáře. Faulem se provinil hostující krajní obránce Fjodor Kudrjašov,.
     
    26
    Popov byl zezadu přistrčený, podle sudích se však o faul nejednalo a standardní situace ve prospěch Spartaku se tak zatím konat nebude.
     
    24
    Azmoun musel vystoupit z pozice útočníka na pravou stranu a získal pro Rostov alespoň autové vhazování poblíž vápna.
     
    23
    Džano Ananidze z levé autové čáry pěkně dloubl balón do vápna k Popovovi. Ten ale byl v těžké pozici a z otočky minul prostor u bližší tyče.
     
    22
    Pod domácím kotlem byl k vidění centr z pravého konce hřiště, ve vápně však byl jenom Zé Luís a ten se k míči neprobojoval.
     
    21
    Popov neprošel přes zpevněného Kudrjašova, jenž ve spolupráci s Gaţcanem rozjel rychlou akci Rostova, jež ale velmi rychle ztroskotala na pozorné defenzívě Spartaku.
     
    20
    Exekutorem standardní situace se stal Noboa, který ale žádného spoluhráče před domácí svatyní nenašel.
     
    19
    Další faul tentokrát předvedl Maurício, jenž nedovoleným zákrokem poslal na trávník Poloze. Rostov bude rozehrávat, a tentokrát už z pozice, z niž se dá vyslat zajímavý míč do šestnáctky.
     
    17
    Zé Luís se opět potkal s Gaţcanem, tentokrát ve středu hřiště, načež se bude rozehrávat proti brance Arťoma Rebrova.
     
    16
    Poprvé se do vápna podívali i hosté, Dmitrij Poloz však měl velké problémy se zpracováním přihrávky a Bocchetti mu balón ukopl.
     
    15
    Spartaku se otevřel volný prostor na pravé straně, kde byl Zobnin. Ten se trošku zahnal až k brankové čáře, odkud z nouze centroval na Zé Luíse, jenž se ve vzdušném souboji srazil s Gaţcanem a hra byla přerušena.
     
    14
    Útočné snažení na druhé straně ukončil útočný faul Fjodora Kudrjašova na Romana Zobnina. Míč pro domácí.
     
    13
    A teď už z domácí strany přišla i první střela mezi tři tyče. Z dobrých pětadvaceti metrů to zkusil Popov, který ale zakončil přesně doprostřed branky do náruče Džanajeva.
     
    11
    Zmíněný gólman ve službách Rostova se až nyní poprvé dotkl balónu, když jednoduše sebral ze vzduchu nepřesný centr z hloubi pole.
     
    10
    Spartak nadále kontroluje balón, nicméně se tak děje dobrých padesát metrů od branky, kterou hájí Soslan Džanajev.
     
    8
    Domácí se po opětovném rozehrání nastěhovali ve velkém počtu hráčů na útočnou polovinu, přes obranu Rostova se ale k zakončení nedostali a museli se vrátit na vlastní půlku.
     
    7
    Azmoun dostal od protihráče úder do čela a nyní se nechává přímo na hřišti ošetřovat. Podle všeho by to ale měla být jenom boule.
     
    6
    Poloz doběhl s balónem až před pokutové území, místo přihrávky na dvojici spoluhráčů ale šel stále sám a na hranici vápna narazil do obranné zdi z hráčů Spartaku.
     
    5
    Začátek duelu je podle očekávání velice opatrný, útočné řady obou týmů se do hry vůbec nedostaly.
     
    3
    K brance Rostova se Spartakovci ani nepřiblížili, po vhazování hostů se k míči ale rychle vrátili.
     
    2
    Dva pokusy o přihrávku do pokutového území Rostovu nevyšly, poprvé se tak vydávají na útočnou polovinu i domácí.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali hosté, kteří nastupují v kompletně modrých dresech, zatímco hráči Spartaku hrají v tradiční červené barvě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Spartak Moskva: Rebrov – Maurício, Kutěpov, Bocchetti, D. Kombarov – Ananidze, Glušakov (C), Fernando, Zobnin – I. Popov – Luís.
    Náhradníci: Pesjakov – Kutin, Ješčenko, Tasci, Rômulo, Melgarejo, Zujev, Davydov.

    FK Rostov: Džanajev – Kudrjašov, Navas, Granat, M. Mevlja – Gaţcan (C), Jerochin, Kalačev, Noboa – Poloz, Azmoun.
    Náhradníci: Medveděv, Komissarov – Kirejev, Prepeliţă, Bajramjan, Grigorjev, Skopincev, Jarošenko, Ezzatollahi, Gueye.

    Rozhodčí: Bezborodov – Dančenko, Gavrilin.
     
    Co se týče vzájemných zápasů, tak v loňské sezoně z toho byla výhra Rostova 2:0, posléze se před domácími diváky radovali Moskvané z výhry 1:0. Kolik branek padne v dnešním střetnutí?
     
    FK Rostov je vůbec nejlepší celek ruské ligy, co se týče zápasů na domácím trávníku. Již dvě utkání tento tým neinkasoval, pokud hrál doma Naposledy to odneslo slavné CSKA Moskva, které prohrálo s mírným outsiderem dnešního mače 0:2.

    O branky vítězů se ve druhém poločase postarali Gatcan v 66. minutě a v nastavení Noboa. Jenže venku už to tak slavné není, jelikož ze tří zápasů v roli hostujícího mužstva nezískal Rostov ani bod.

    Nejlepším střelcem týmu je autor tří branek, Rus Dmitrij Poloz. Hosté se letos představují také v Lize Mistrů, kde naposledy remizovali s nizozemským PSV Eidhoven 2:2. Předtím přišel debakl na hřišti Bayernu Mnichov 0:5. Ve čtvrtém předkole Champions League dokázal tento klub vyřadit Ajax Amsterdam.

    V tabulce ruské ligy je Rostov na čtvrté pozici se ziskem šestnácti bodů? Jak se mu povede dnes na hřišti Spartaku Moskva?
     
    Fotbalisté Spartaku Moskva jsou podle sázkových kanceláří mírnými favority utkání. Po devíti odehraných zápasech totiž vedou ruskou nejvyšší fotbalovou soutěž před druhým Zenitem Petrohrad.

    Nejlepším střelcem mužstva je s pěti góly na svém kontě nizozemský hráč Quincy Promes. Hned za ním následuje Gruzínec Jano Ananidze.

    Poslední dva duely ruské ligy fotbalisté z hlavního města Ruska prohráli. Nejprve před domácími diváky nestačili na Ufu, devátý celek soutěže, těsně 0:1, když jedinou trefu zápasu zaznamenal v devětatřicáté minutě bývalý sparťanský útočník Kehinde Fatai.

    Posléze vyšli naprázdno ve šlágru Premier Ligy a sice na trávníku již zmiňovaného Zenitu Petrohrad. Toto střetnutí prohrál Spartak 2:4, když branky Moskvanů vstřelili Boccheti a Ze Luis.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Michal Břuchanský

    Branky: 53. Glušakov (Luís)

    Karty:   30. Fernando (SPM), 65. D. Kombarov (SPM) – 30. Navas (RTV), 86. Granat (RTV), 90. Jerochin (RTV)   74. Navas (RTV)   45+1. Kudrjašov (RTV)


    FK Spartak Moskva: Rebrov – Maurício, Kutěpov, Bocchetti, D. Kombarov – Ananidze, Glušakov (C), Fernando, Zobnin (80. Ješčenko) – I. Popov (68. Melgarejo) – Luís.
    Náhradníci: Pesjakov – Kutin, Ješčenko, Tasci, Rômulo, Melgarejo, Zujev, Davydov.

    FK Rostov: Džanajev – Kudrjašov, Navas, Granat, M. Mevlja – Gaţcan (C) (73. Prepeliţă), Jerochin, Kalačev (40. Kirejev), Noboa – Poloz, Azmoun (46. Bajramjan).
    Náhradníci: Medveděv, Komissarov – Kirejev, Prepeliţă, Bajramjan, Grigorjev, Skopincev, Jarošenko, Ezzatollahi, Gueye.

    Rozhodčí: Bezborodov – Dančenko, Gavrilin
    bahis siteleri