Sparta – Příbram 4:0 (kon.) | Brno – Jihlava 1:1 (kon.) | Slovácko – Teplice 1:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 1:2 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
4:0 (2:0)
FK Příbram
Sobota 29.10.2016, 15:00 • Generali Arena • ePojisteni.cz liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné odpoledne z pražské Letné, kde dvanácté kolo fotbalové ePojisteni.cz ligy rozehrají domácí sparťané proti Příbrami.

    Ani jeden z celků rozhodně nevstupuje do dnešního zápasu v dobré pohodě, Spartě se sice daří v Evropské lize, na domácí scéně ale zatím hrají rudí daleko za očekáváním a Příbram je dokonce poslední, když z jedenácti zápasů hned desetkrát odešla poražena.

    AC SPARTA PRAHA

    Sparťané se po sérii tří zápasů na hřištích soupeřů v šesti dnech vrací do domovské arény, ovšem v nikterak ideální náladě. A to i přesto, že tu sérii rozehráli nesmírně cennou výhrou v izraelské Beer Shevě (1:0), před týdnem ale prohráli ostře sledovaný šlágr v Plzni (0:1) a ve středu ukončili své působení v domácím poháru, když v osmifinále prohráli ve Zlíně (1:3 po prodloužení).

    Trenéra Holoubka navíc výrazně trápí zdravotní stav kádru, domácím dnes totiž bude chybět šest středních záložníků! Ke zraněným Frýdkovi, Rosickém, Sáčkovi, Váchovi a Čermákovi totiž přibyl Mareček, jenž byl vyloučen ve zmíněném pohárovém utkání ve Zlíně a jeho trest se přenáší do ligové soutěže. Zraněni pak jsou i brankáři Bičík a Štěch, zdravotní potíže trápí i obránce Mazucha s Michalem Kadlecem a zcela fit ještě není po svém zranění ani Šural.

    1. FK PŘÍBRAM

    Středočeši v uplynulé sezóně zachránili prvoligovou příslušnost až v posledním kole a do té aktuální vstoupili vskutku katastrofálně. V úvodních pěti kolech totiž nedokázali získat ani bod a dokonce ani skórovat. Prolomit tuto sérii se jim podařilo až v polovině září, kdy porazili Teplice 3:2 brankou Mahmutoviće ve druhé minutě nastaveného času.

    V tu chvíli Příbram na nedlouho opustila poslední příčku ligové tabulky, ovšem brzy se na ni opět vrátila, to když v následujících čtyřech zápasech opět pokaždé odešla poražena a alespoň jednu branku letos vsítila jen ve dvou z jedenácti utkání! Před týdnem se ji to podařilo proti Jablonci hned dvakrát, hosté si však na sever Čech odvezli tři body za výhru 4:2. V utkání byl vyloučen italský obránce Ferrara, jenž tak bude trenéru Radovi v dnešním zápase na Letné chybět.
    Sparťané si chystají spravit chuť na Letné proti Příbrami.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Koubek – Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Nhamoinesu – Juliš, Dočkal, Mario Holek, Holzer – V. Kadlec, Lafata (C).
    Náhradníci: Miller – Pulkrab, Köstl, Milan Kadlec, Dudl, Havelka, Mustedanagič.

    1.FK Příbram: Hruška – Krameš, Chaluš, Tregler, Divíšek – Trapp, Pilík – Brandner, Rezek (C), Pecháček – Mahmutovič.
    Náhradníci: Boháč – Květ, Laňka, Majtán, Januška, Kacafírek, Borek.

    Rozhodčí: Nenadál – Vysloužil, Antoníček.
     
    V sestavě Sparty chybí nakonec i Zahustel, jenž se nedávno vrátil do hry po zdravotních potížích, do středu zálohy se pak po bok Dočkala posune Mario Holek.

    Hosté vyrukují do boje i s Aidinem Mahmutovićem, jenž nebyl v předpokládaných sestavách, neboť poslední zápasy mu vůbec nevyšly. Naposledy byl střídán proti Jablonci v poločase a v těch posledních tří a půl zápasech, kdy Mahmutović hrál v základní sestavě, během té doby Příbram ani jednou neskórovala.
     
    Na sparťanské střídačce je kromě zkušeného brankáře Millera a jednadvacetiletého Milana Kadlece dalších pět mladíků, kterým ještě nebylo ani dvacet let!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Fotbalisté už se rozcvičují na hrací ploše letenské arény, mezitím se zjasňuje obloha, která byla v Praze od dopoledne pořádně pod mrakem, přesto nezabránila zajímavé drakiádě, kterou pořádal domácí klub na vedlejším tréninkovém hřišti.
     
    Na velkoplošné obrazovce probíhají vzpomínky na legendární dřevěný stadión na Letné, který byl zbourán 26. října 1966, tedy ve středu od tohoto momentu uplynulo rovných padesát let.
     
    Naposledy se oba celky utkaly právě zde na Letné v dubnu letošního roku. Pro sparťany se utkání vešlo do víkendu mezi oba čtvrtfinálové zápasy Evropské ligy s Villarrealem a vůbec nezačali dobře, když již v úvodu brankář Bičík propustil za svá záda dalekonosnou ránu Šabaly a Příbram senzačně dlouho na Letné vedla, až po hodině hry vyrovnal skóre Bořek Dočkal a o tříbodovém zisku pro favorita rozhodl kanonýr Lafata trefou v 86. minutě.

    Jednalo se o 36. vzájemný duel, přičemž historická bilance je výrazně lepší ve prospěch Sparty (20-14-2). Ze dvou příbramských vítězství se jedno urodilo v jejich domácím prostředí a jedno zde na Letné, to se psal datum 1. dubna 2012 a příbramská výhra rozhodně nebyla tehdejším aprílovým žertem. O nečekaný triumf 2:0 se svými trefami postarali Šlapák a Koukal, z dnešní příbramské sestavy výhru pamatují Hruška, Divíšek a Pilík. Na opačné straně jsou jedinými pamětníky Mario Holek a Václav Kadlec.
     
    Utkání bude řídit Martin Nenadál, asistovat mu budou Petrové Vysloužil a Antoníček, čtvrtým rozhodčím je Jan Jílek a delegáty zápasu jsou Jaroslav Melichar a Zbyněk Rampáček.

    Čtyřiatřicetiletý Nenadál už má jedno vzájemné střetnutí obou soupeřů za sebou, v březnu 2014 byl u sparťanské výhry v Příbrami 1:0, utkání tehdy rozhodl David Lafata z pokutového kopu v 81. minutě po sražení Hušbauera Zápotočným.
    Sestava domácí Sparty proti Příbrami v grafickém zpracování.

     
    "Kotel" sparťanských fanoušků se vrací na své tradiční místo za branku směrem k Letenské pláni, neboť v minulém domácím utkání proti Jihlavě Sparta kvůli disciplinárnímu trestu musela nechat tento prostor volný. Dnešní návštěva ale zatím vypadá na zdejší poměry podprůměrně.
     
    Arbitr Nenadál se svými kolegy již přivedl fotbalisty na tradičně výborně připravený pažit letenské arény. Sparta se představí tradičně v rudém, hosté z Příbrami ve svítivě žlutých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se ujal Václav Kadlec a ligová bitva mezi Spartou a Příbramí je rozehrána!
     
    1
    Sparťané se okamžitě nastěhovali na útočnou polovinu a chtějí dát od úvodních sekund vědět, že to budou oni, kdo bude režírovat tempo zápasu.
     
    2
    Ochozy z velké části zejí prázdnotou, přesto přítomní diváci se snaží dát vědět o svých hlasivkách a podpořit domácí celek.
     
    3
    Juliš vnikl do pokutového území a jeho přízemní rána tečována Pecháčkem končí za vzdálenější tyčí příbramské branky.
    3. Juliš vlétl do vápna, Krameš tečoval jeho střelu na roh.
     
    4
    Následný rohový kop rozehrál Dočkal, žádný ze sparťanů se ale k zakončení neprobil.
     
    4
    Po dalším Dočkalově centru už musel zasahovat brankář Hruška, ten si se situací poradil a vyboxoval balón za vlastní pokutové území.
     
    5
    Holzer byl na levém křídle dokonce ztrojen bránícími soky a v tísni nedokázal míč udržet.
     
    6
    Nepřesnosti v rozehrávce na obou stranách, po té Julišově se míč dokutálel do zámezí a vhazují hosté.
     
    7
    Rezek pronikl s míčem po útočné polovině, snadno se vyhl Mazuchovi, jenž při změně pohybu podklouzl a hostující kapitán, který v minulém desetiletí hned ve třech různých obdobích hájil sparťanský dres, ránou zpoza pokutového území branku netrefil.
    7. Hosté z Příbrami se nebojí, Rezek vypálil jen kousek vedle.
     
    8
    Costa po průniku po levém křídle posadil míč na hlavu Lafaty, domácí kanonýr ale nasměroval své zakončení jen do připraveného brankáře Hrušky.
     
    9
    Holzer dalším centrem trefil pouze záda bránícího Krameše.
     
    9
    Na trávníku zůstal klečet zkušený středopolař Petr Trapp a hra je přerušena.
     
    9
    Nicméně střídat musí sparťané, ve hře není schopen pokračovat Václav Kadlec, kterého nahrazuje Pulkrab a nejdražší fotbalisté ligové historie okamžitě odchází na ošetření do útrob arény.
     
    10
    Mezitím skončilo ošetření Trappa a ve hře se už může pokračovat.
     
    11
    Útočná snaha hostů končí nezdarem, Pilík příliš dlouho váhal s kolmicí na Mahmutoviće, až bosenský útočník vběhl do ofsajdu.
     
    12
    Po obrovském zaváhání Treglera, jenž při odkopu netrefil míč, vnikl do pokutového území Pulkrab, dokázal i obejít brankáře Hrušku, ovšem následně levačkou branku, před kterou ještě stáli dva bránící soupeři, přestřelil!
    12. Velká šance! Matěj Pulkrab ale netrefil odkrytou bránu.
     
    13
    Holzer pronikl podél levé postranní čáry a poté přesným centrem vyzval k dalšímu zakončení Lafatu, ten ale opět mířil jen do brankáře Hrušky.
    13. S Lafatovou hlavičkou si v pohodě poradil Hruška.
     
    14
    Brandner centroval v tísni u rohového praporku a brankář Koubek u bližší tyče míč snadno lapil.
     
    14
    Pilík byl přidržen při průniku do pokutového území a Příbrami se nabízí možnost zajímavé standardní situace jen těsně vedle domácí "šestnáctky".
     
    15
    S prudkým centrem si ale dokázal poradit brankář Koubek a před dotírajícími protihráči míč pevně udržel ve své moci.
    15. Holzer fauloval Pilíka vedle vápna, Rezkův centr lapil Koubek.
     
    16
    Juliš si hledal střelecký prostor před pokutovým územím Příbrami, jeho pokus levačkou je následně sražen mimo branku.
     
    17
    Od rohového praporku poté levačkou míč zakroutil do pokutového území Holzer, ve svém hájemství ale kraloval brankář Hruška.
    17. Brankář Příbrami Aleš Hruška vychytal Juliše, vzápětí i Lafatu.
     
    18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Už se zdálo, že brankář Hruška bude hrdinou situace, když si nejdříve připsal dva skvělé zákroky proti Julišovi i dorážejícímu Lafatovi, poté ale z třiceti metrů napřáhl VJAČESLAV KARAVAJEV a jeho skákavá rána mířící přímo do středu branky si našla cestu mezi Hruškovými koleny do sítě!
    18. Vjačeslav KARAVAJEV - 1:0
     
    20
    Brandner potáhl míč po levém křídle, poté ale centroval jen do brankáře Koubka.
     
    21
    Pilík zůstává ležet na zemi po souboji s Karavajevem u postranní čáry a jeho zdravotní stav si žádá ošetření.
     
    22
    Lafata potáhl míč po levém křídle a byť jeho tradiční pozice je obvykle před brankou, tak se tentokrát proměnil do pozice centrujícího hráče a pas mu vůbec nevyšel, neboť míč doletěl za hostující svatyni.
     
    24
    Hosté vybojovali rohový kop, ten rozehráli nakrátko po zemi, ovšem velmi neúspěšně, s Divíškovým centrem si sparťanská defenziva snadno poradila.
     
    24
    Po dalším centru si míč zády k brance zpracoval Brandner a následně střílel přes hlavu a bránícího Costu, brankáře Koubka však nezaskočil.
    24. Brandner vystřelil přes hlavu, Koubek jeho pokus chytil.
     
    25
    Hosté získali míč a vydali se do rychlého protiútoku, rozběhnutý Brandner však nevyzrál na pozorně bránícího Mazucha, jenž mu ukopl míč za postranní čáru.
     
    26
    Po dalším rohovém kopu hostů se míč nebezpečně odrážel před brankou, hostující snahu však zakončil útočným faulem Patrik Brandner.
     
    27
    Aidin Mahmutović byl přistižen v dalším postavení mimo hru a poté se rozčiluje na své spoluhráče za pozdně načasované přihrávky.
     
    28
    Krameš se z pozice defenzivního štítu vydal na hrot, převzal kolmici po ose hřiště a poté pálil, trefil ale dokonce druhé patro tribuny za brankou Tomáše Koubka.
     
    30
    Po standardní situaci domácích Costa sklepl míč k Julišovi, jenž střílel zblízka, ovšem nedokázal procedit svoji střelu k brankáři Hruškovi.
     
    31
    Po dlouhém nákopu za příbramskou obranu směřoval Lafata vstříc brankáři Hruškovi, kterého také obstřelil, to už však pomezní rozhodčí Vysloužil měl nějakou dobu zdvižený praporek nad hlavou na znamení ofsajdu domácího kapitána.
     
    33
    Ve středu pole byl faulován Holek, sparťané rozehrávají z místa přestupku.
     
    34
    Juliš se pokusil proběhnout kolem Divíška, v souboji jeden na jednoho ale zvítězil někdejší obránce mládežnických sparťanských týmů, momentálně hájící barvy Příbrami.
     
    36
    Juliš se pokusil elegantně patičkou přihrát míč Dočkalovi, realizace tohoto úmyslu mu však absolutně nevyšla, míče se snadno zmocnili hosté a okamžitě zamířili do brejku, Rezkovi vak nevyšla kolmice do pokutového území a k míči měl nejblíže brankář Koubek.
     
    37
    Po Dočkalově rohu je pískán domácím útočný faul, podle sudího Nenadála se nedovoleně provinil Juliš.
     
    38
    Poprvé dnes zahrozil Mahmutović! Po pohledné kombinační akci hostů bosenský útočník pálil kolem Mazucha přes nohu a jen těsně minul vzdálenější tyč sparťanské branky!
     
    39
    Sparťanská defenziva si počínala velmi nedůrazně ve vlastním pokutovém území, míč se odrazil ke zcela osamocenému Brandnerovi, jehož povedenou technickou ránu vnějším nártem dokázal brankář Koubek konečky prstů vytáhnout nad branku!
     
    40
    Po následném rohovém kopu zůstali před sparťanskou brankou ležet Holek a Tregler, kteří se nepříjemně srazili a v akci jsou opět zdravotníci.
     
    40
    Následoval další příbramský roh a závar před sparťanskou brankou, následně zakončení jednoho z hostujících fotbalistů vysoko nad branku.
     
    42
    Rezek se uvolnil ve středu pole, poté si ale vůbec neporozuměl s Mahmutovićem a nákopem do území nikoho jen odevzdal míč soupeři.
     
    44
    Na Rezkův pas si do pokutového území nabíhal Mahmutović, ten si však pomohl zjevným sražením Michala Kadlece a píská se proti Příbrami.
     
    45
    Po jednom ze sparťanských centrů se zpoza pokutového území do balónu prudce opřel Holzer, s jeho tvrdou ránou si ale dokázal Hruška poradit.
     
    45+1
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hostující defenziva zcela propadla při nepovedeném ofsajd systému a sparťané směřovali ve čtyřech proti takřka osamocenému brankáři Hruškovi a Holzerovu přihrávku snadno dopravil do sítě DAVID LAFATA!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po úvodním dějství Sparta vede nad Příbramí 2:0, když nejdříve Hruška mezi nohami propustil ránu Karavajeva mířící přímo do středu branky a v závěru prvního poločase propadla příbramská obrana a sparťané snadno zdvojnásobili své vedení.
     
    Fotbalisté už se vrací zpět na trávník a nevypadá to na žádnou změnu v sestavách. Oproti těm zahajovacím tedy sparťané hrají bez Václava Kadlece, jenž musel hru opustit už v deváté minutě a nahradil jej Matěj Pulkrab.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    S Lafatovým obloučkem podél levé postranní čáry si dokázal poradit Chaluš, jenž byl u míče dříve než loňský kapitán Baníku Ostrava.
     
    48
    Brandnera před sparťanským pokutovým územím sestřelil Mazuch a sparťanům se vůbec nelíbí výrok sudího Nenadála, neboť se domnívají, že se jednalo o zákrok v rámci pravidel.
     
    49
    Z dobré pozice nakonec pálil Pilík a Koubek dokázal jeho štiplavou ránu vytěsnit mimo svoji svatyni!
     
    50
    Costa na vlastní polovině sklepl míč pouze pro Pilíka, po následné akci Příbrami si ale Koubek snadno poradil s centrem Divíška.
     
    51
    Juliš vnikl do pokutového území, poté povedenou přihrávkou připravil zajímavou pozici pro Pulkraba, jehož střela je sražena vedle příbramské branky.
     
    53
    Po souhře Lafaty s Julišem centroval Dočkal, ten však přehnal razanci svého nákopu a nasměroval míč až za příbramskou branku.
     
    54
    Po individuálním průniku Mahmutović pálil z osmnácti metrů vysoko nad branku, střelecká nemohoucnost Příbrami na hřištích soupeřů, kde letos ještě neskórovali, tak trvá dále.
     
    55
    Brandnerův centr si našel Mazuch a ve spolupráci s Michalem Kadlecem odehráli míč do hloubi pole.
     
    56
    Tregler si v souboji s Pulkrabem pomáhal výrazně nad rámec fotbalových pravidel a za své počínání si vysloužil žlutou kartu.
     
    57
    Sparťané se sami zahnali od útočného rohového praporku až k brankáři Koubkovi, což vyústilo v lehký pískot v hledišti.
     
    58
    Holzer se netradičně objevil u pravé postranní čáry, odkud si míč potáhl k pokutovém území a následně pálil svoji silnější levačkou, se střelou k bližší tyči si ale Hruška poradil.
    58. Holzerovu střelu z úhlu lapil Hruška.
     
    59
    Na opačné straně hřiště vnikl do pokutového území Rezek, při průniku kolem Mazucha padl k zemi a teatrálně se dožadoval odpískání penalty, sudí Nenadál však důrazným rozpažením signalizoval pokračování ve hře.
    59. Mazuch podrazil Rezka, ale Nenadál penaltu nenařídil.
     
    61
    Costa v osobním souboji přidržel Pilíka, hosté budou rozehrávat v hloubi útočné poloviny.
     
    61
    Před branku poté centroval právě Pilík, důrazným zákrokem však prostor uvnitř pokutového území "vyčistil" brankář Koubek, následně Trapp z pořádné dálky pálil mimo branku.
     
    62
    Znovu v akci Tomáš Koubek, ten si zahrál na slavného brankáře Neuera z Bayernu a v roli stopera před vlastním pokutovým územím dokázal odhlavičkovat míč před atakujícím soupeřem, čímž si vysloužil potlesk z hlediště.
     
    65
    Na Lafatův nákop si na levé křídlo naběhl Holzer, jenž posléze hledal před brankou právě domácího kapitána, ten však v tísni nasměroval míč jen vedle příbramské branky.
     
    66
    Pilík povedenou kolmicí vysunul do pokutového území Mahmutoviće, jenž střílel z úhlu kolem bránícího obránce a byť prudce, tak přímo do brankáře Koubka.
    66. Pilík poslal do úniku Mahmutoviče, jeho ránu z úhlu vyrazil Koubek.
     
    67
    Po změně stran se na hřišti pořádně přiostřilo, Pulkrab byl v souboji s Chalušem u míče pozdě a soka nevybíravě sestřelil, za což bez diskuze přijímá žlutou kartu.
     
    69
    Holzer po individuálním průniku pokusil vysunout do pokutového území Costu, ovšem nedokázal procedit svoji přihrávku na vysunutého zimbabwského obránce.
     
    70
    Zpoza zamračené oblohy vysvitlo na trávník také na chvíli slunce.
     
    71
    Karavajev po pravém křídle vysunul do průniku Juliše, ten se však nedokázal probít do střeleckého zakončení. U míče už ale opět jsou domácí sparťané, kteří momentálně kontrolují hru.
     
    71
    Pecháček se skluzem vrhl pod nohy rozběhnutému Pulkrabovi a sudí Nenadál píská hostujícímu mladíkovi nedovolený zákrok, což zřejmě nevhodně okomentoval okolo stojící Chaluš a vidí žlutou kartu.
     
    73
    Po souhře s Karavajevem Dočkal narýsoval zajímavý oblouček za hostující obranu, po němž Lafata prostřelil Hrušku, ovšem už podruhé mu dnes není branka uznána kvůli ofsajdu a v obou případech se sudí nemýlili.
     
    73
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Jan Rezek, přichází Tomáš Majtán.
     
    75
    Mahmutovićův centr přes nohu nevypadal nikterak nebezpečně do té doby, než Costa netrefil skákavý míč, ovšem za ním stojící Brandner byl otočen zády ke Costovi a nečekal nabídnutou příležitost.
     
    76
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ke dvěma neuznaným DAVID LAFATA přidává také druhou regulérní branku! Pulkrab kolem dvou protihráčů elegantně vnikl do pokutového území a předložil Lafatovi přihrávku do pozice, ve kterých si domácí kanonýr pravidelně ví rady! Lafata se s míčem otočil a zavěsil jej pod břevno naprosto bezmocného Hrušky!
    76. David LAFATA - 3:0
     
    78
    Před sparťanskou branku přilétly centry z obou stran, ovšem Krameš s Divíškem v obou případech nenašli nikoho ve svítivém dresu.
     
    79
    Pilík získal obrovské množství volného prostoru před pokutovým územím, poté ale střílel velmi nepovedeně daleko vedle sparťanské branky.
     
    79
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Patrik Brandner, přichází Štěpán Kacafírek.
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Lukáš Juliš, přichází Václav Dudl.

    Dudl, kterému bylo teprve v září sedmnáct let, se tak může těšit na další ligové minuty.
     
    81
    Čerstvě příchozí Kacafírek si na levém křídle posunul míč kolem Mazucha a donutil soka k nedovoleném zákroku, za který je Mazuch žlutě napomenut.
     
    82
    Hlasitý potlesk vyprovází z trávníku Bořka Dočkala, ten přepouští místo na hřišti Zinedinu Mustedanagićovi, i další ze sparťanských dorostenců se tak dočká ligového debutu.
     
    84
    Útočná snaha Příbrami končí velmi záhy, v ofsajdu byl přistižen mohutný útočník Kacafírek.
     
    85
    Dnešní ligový duel na Letné sleduje 7 109 fanoušků.
     
    85
    Sparta právě vstřelila branku!
    A ti vidí hattrick! Amplióny opět zní tradiční muzika při gólu DAVIDA LAFATY, kterému míč do pokutového území mezi hostujícími obránci prostrčil Daniel Holzer a Lafata z úhlu prostřelil Hrušku!
    86. David LAFATA - 4:0
     
    88
    Hosté v závěru zápasu drží míč častěji na svých kopačkách, avšak zatím daleko od branky Koubka.
     
    89
    Po hostující ztrátě míče mířil do rychlého brejku Lafata, ten však byl v těsném ofsajdu, což neuniklo pozornosti pomezního rozhodčího Antoníčka.
     
    90
    Po další hrubé chybě v zadních řadách Příbrami Pulkrab vystihl Trappovu přihrávku a vybídl Lafatu za záda hostujících obránců, před domácím kapitánem ale měl blíže k míči brankář Hruška.
     
    90+1
    Rozhodčí Nenadál oddaluje závěr zápasu o jednu nastavenou minutu.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Sparťané poráží Příbram 4:0, když poslední celek tabulky rozhodně na Letné herním projevem neudělal ostudu a vypracoval si i zajímavé střelecké příležitosti, na favorizovaného soupeře ale nakonec výrazně nestačil.
     
    Skóre zápasu otevřel Vjačeslav Karavajev, který využil obrovského zaváhání brankáře Hrušky, jenž jeho střelu do středu branky propustil mezi nohama do sítě a poté už to bylo gólové představení Davida Lafaty, ten hattrickem upravil skóre na konečných 4:0 a v závěru si tak mohli zahrát i domácí dorostenci Dudl s Mustedanagićem.
     
    V ligové tabulce Sparta alespoň do večera o skóre předstihla čtvrtý Zlín a na vedoucí duo Mladá Boleslav – Plzeň momentálně ztrácí čtyři body, přičemž její soupeři ještě mají své utkání dvanáctého kola před sebou.

    Hosté z Příbrami ani na šestý pokus nedokázali na hřištích soupeřů skórovat, odjíždí poraženi 0:4 a zůstávají na dně tabulky, přičemž jejich rozestup od nesestupových pozic se začíná nebezpečně zvětšovat.
     
    S konstatováním, že Sparta zdolala Příbram 4:0, se z pražské Letné loučí Tomáš Kohlmann a těším se na přečtenou u čtvrtečního přenosu z utkání Evropské ligy mezi Spartou a izraelským Hapoelem Beer Sheva. (16:58:07)

    Tomáš Kohlmann


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 18. Karavajev (Dočkal), 45+1. Lafata (Holzer), 76. Lafata (Pulkrab), 85. Lafata (Holzer)

    Karty:   67. Pulkrab (SPA), 81. Mazuch (SPA) – 56. Tregler (PRI), 71. Chaluš (PRI)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 8:8. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 14:11.
    AC Sparta Praha: Koubek – Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Nhamoinesu – Juliš (79. Dudl), Dočkal (82. Mustedanagič), Mario Holek, Holzer – V. Kadlec (9. Pulkrab), Lafata (C).
    Náhradníci: Miller – Pulkrab, Köstl, Milan Kadlec, Dudl, Havelka, Mustedanagič.

    FK Příbram: Hruška – Krameš, Chaluš, Tregler, Divíšek – Trapp, Pilík – Brandner (79. Kacafírek), Rezek (C) (73. Majtán), Pecháček – Mahmutovič.
    Náhradníci: Boháč – Květ, Laňka, Majtán, Januška, Kacafírek, Borek.

    Rozhodčí: Nenadál – Vysloužil, Antoníček
    bahis siteleri