Perm – Rostov 1:0 (kon.) | Spartak – CSKA Moskva 3:1 (kon.)
konec
FK Spartak Moskva
3:1 (1:0)
CSKA Moskva
Sobota 29.10.2016, 17:00 • Otkrytiye Arena. Kapacita: 45 360 diváků. • Ruská Premier Liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, přeji Vám příjemný zbytek sobotního večera. (19:18:37)
    Spartak uspěl v derby a uhájil první místo v tabulce

     
    Statistiky zápasu

    Střely celkem: 9 – 7
    Střely na branku: 4 – 3
    Držení míče: 59% – 41%
    Rohové kopy: 2 – 6
    Ofsajdy: 1 – 2
    Fauly: 13 – 12.
     
    Velké derby dvou moskevských rivalů je u konce! Spartak si ve druhé půli hlídal svůj náskok z prvního poločasu a hosty téměř k ničemu nepouštěl. V 76. minutě domácí vedení zdvojnásobil Zé Luís, na jehož trefu ale stihl poměrně rychle odpovědět Strandberg. K závěrečnému dramatu ale nedošlo, ještě před začátkem pětiminutového času znovu udeřil Zé Luís a stvrdil vítězství Spartaku nad CSKA v poměru 3:1.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Quincy Promes, přichází Lorenzo Melgarejo.
     
    90+5
    Krátký přízemní pas z pravé strany ale znovu skončil na prvním bránícím hráči. S tímto zápasem už hostující mužstvo zřejmě nic nemůže.
     
    90+4
    Zé Luís se poctivě vrátil do defenzívy a pomohl odvrátit míč na další rohový kop ve prospěch CSKA.
     
    90+3
    Na hrací ploše zůstává sedět jeden z domácích hráčů, kteří s návratem na nohy rozhodně nepospíchá.
     
    90+2
    Jeho centr do ohně našel jen hráče v červených dresech, kteří rychle zažehnali bezprostřední nebezpečí.
     
    90+1
    CSKA se ještě pokusí o zázrak, napomoct mu k němu může rohový kop. K rohovému praporku se rychle přibližuje Ionov.
     
    90
    Druhý poločas je prodloužen o pět minut nastaveného času.
    89. Zé LUÍS - 3:1
     
    89
    Spartak právě vstřelil branku!
    Krátce před koncem základní hrací doby je zřejmě rozhodnuto! Nově příchozí Rômulo ze zcela nenápadné situace vykouzlil skrytou přihrávku z pravé autové čáry. Pro balón si sběhl ZÉ LUÍS, jenž si před obráncem zasekl balón na levačku a z pěti metrů nedal Akinfejevovi žádnou šanci.
     
    88
    Natchův rohový kop žádné vzrušení před Rebrovem nepřinesl. O pár sekund později však přilétl do vápna centr z pravé strany a Strandberg měl velkou smůlu, že při snaze zpracovat balón podrazil sám sebe a výrazně usnadnil Rebrovovi práci.
     
    87
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Džano Ananidze, přichází Rômulo.
     
    85
    O rozehrávku se postaral sám faulovaný Tošić, který ze své kopačky vyslal něco mezi střelou a centrem a odpravil balón mimo hrací plochu.
     
    84
    Hosté jsou jako polití živou vodou, další akci ukončil Zobnin jen za cenu faulu na Tošiče. Na řadu přichází standardní situace pro CSKA.
    82. Carlos STRANDBERG - 2:1
     
    82
    CSKA právě vstřelilo branku!
    No vida, netrvalo to dlouho a hosté skutečně snížili na rozdíl jediné branky! Výbornou práci před první hostující trefou odvedl Ionov, který se dostal s balónem až k brankové čáře, z pravé strany přesto stihl parádně nacentrovat k vzdálenější tyči, kde si poradil švédský útočník CARLOS STRANDBERG a hlavičkou s trochou štěstí protlačil míč za Rebrova.
     
    81
    Ignaševič s Vasilijem Berezuckým si v těchto chvílích nevědí rady s rychlonohým Zé Luísem, jenž si hlavou posunul míč před sebe a jen o kousíček minul Akinfejevovu svatyni!
     
    80
    Do konce zápasu zbývá podle časomíry deset minut. Dá se ale očekávat velká porce nastaveného času, a tak CSKA ještě rozhodně není úplně bez šance.
     
    79
    CSKA mohlo snížit své manko ze standardní situace, ze které ale nic nebylo a Fernandes nakonec podklouzl a poslal míč do zámezí.
     
    78
    Ve velmi podobné situaci se tentokrát zjevil Quincy Promes, jenže ten dnes zkrátka nemá svůj den. Poté, co utekl protihráčům, vystřelit nestihl.
    76. Zé LUÍS - 2:0
     
    76
    Spartak právě vstřelil branku!
    No a v sedmašedesáté minutě se Spartak výrazně přibližuje tříbodovému zisku! Autorem branky je ZÉ LUÍS, který dostal skvělou kolmici od Glušakova, pohodlně předběhl Ignaševiče a chytrou střelou dloubákem poslal míč podél Akinfejeva do sítě.
     
    75
    Zápas se nenápadně dostal do poslední čtvrthodiny, po několikamnutovém přerušením zatím hrají převážně domácí fotbalisté.
     
    74
    Promes dostal přihrávku na hranici pokutového území, přes obranný val domácích hráčů se ale neprobil.
     
    72
    Denis Glušakov to zkusil podobně jako při svém prvním gólu, střelou z pětadvaceti metrů ale Akinfejeva tentokrát nepřekvapil.
     
    71
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Lacina Traoré, přichází Carlos Strandberg.
    Velkému derby přihlíží 44 884 diváků.

     
    71
    Většina hráčů se už vrátila na své pozice, za malou chvíli snad budeme moci pokračovat.
    68. Utkání je přerušeno
     
    68
    Utkání je skutečně přerušeno. Fanoušci to hodně přehnali s pyrotechnikou a hřiště se v chladném počasí zahalilo do bílého oblaku kouře.
     
    67
    V mírné mlze hra pokračovala, před bouřícím kotlem si Rebrov došel pro centr z pravé strany a snadno ukončil útok armádního celku.
     
    66
    Na tribunách se to jen množí výbuchy pyrotechniky. Doufejme, že hlavní sudí nebude muset v následných minutách utkání přerušit.
     
    65
    Domácí gólman vyběhl ze své branky a ve spolupráci se svým kolegou ukončil snažení důrazně si počínajícího Alexandra Golovina.
     
    64
    Stále nepříliš výrazný Quincy Promes se zcela sám vydal vstříc obraně CSKA, která ho ale snadno obrala o balón a nenechala Akinfejeva ve štychu.
     
    63
    Hosté se nyní mnohem častěji s balónem, což se pochopitelně nelíbí fanouškům Spartaku, z jejichž úst nyní zní hlasitý pískot.
     
    62
    CSKA se chtělo rychle přesunout do útoku, který se však kvůli signalizovanému ofsajdu ani nemohl uskutečnit.
     
    61
    Opět v akci Zé Luís, který tentokrát překombinoval spolupráci s Promesem a ze slibné pozice v šestnáctce vůbec nezakončil.
     
    60
    Zé Luís si po centru z levého konce hřiště na míč nesáhl, akce Spartaku každopádně ještě pokračuje.
     
    59
    Alexej Ionov si pár metrů před šestnáctkou výborně zpracoval balón, jenž z dvaceti metrů napálil mimo domácí branku.
     
    57
    Individuální postup Kombarova skončil těsně za půlící čarou, Spartak však po chvíli balón opět získal a zásluhou Zé Luíse muže vhazovat poblíž vápna.
     
    56
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Georgi Milanov, přichází Bibras Natcho.
     
    55
    Roman Zubnin se ve vzdušném souboji nepříjemně střetl s Wernbloomem a po pádu na trávník se jen těžce sbíral zpět na nohy.
    54. Zakončení Kutěpova nebezpečné nebylo
     
    54
    K Ananidzeho netradiční přízemní přihrávce do pokutového území se dostal Kutěpov, jenž těsně před přibíhajícím Ščennikovem nezakončil do prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    53
    Glušakov hlavou sklepl míč před Zé Luíse, který se prodral přes svého hlídače a vybojoval pro Spartak rohový kop.
     
    51
    Alexandr Golovin si troufl na zakončení zpoza šestnáctky, avšak Rebrov plachtil k tyči zbytečně, střela hostujícího záložníka postrádala přesnost.
     
    50
    Sergej Ignaševič z půlky hřiště nacentroval na Traorého, který se ale znovu neprosadil, postaral se o něj Ilja Kutěpov.
     
    49
    Přízemní pas Alexeje Ionova nenápadně prošel až před domácí branku, Traoré se svými kumpány se k balónu ale neprobojovali.
     
    48
    Centr Denise Glušakova hostující zadáci odehráli velmi nedůrazně, Zé Luís ve vápně balón vybojoval, nicméně do šance se už nedostal.
     
    47
    Moc pěkná souhra mezi třemi domácími hráči zůstala nezakončena, Zé Luís si byl vědom, že je v ofsajdu, a do hry se vůbec nezapojil.
     
    46
    Hosté pár sekund po rozehrávce faulovali a nyní se musí vracet zpět na svou obrannou polovinu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    Video ochutnávka z atmosféry krátce po gólu domácího Spartaku

     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. Rebrov uchránil domácí vedení
     
    45+1
    Tak to byla výborná šance na vyrovnání! Ionov na ose hřiště protačil přihrávku do vápna k Traorému, jehož pohotové zakončení Rebrov výtečně vyrazil k Tošičovi. Tomu ale dostatečně zkomplikoval dorážku Kombarov a hostující záložník už nestihl nasměrovat balón mimo dosah znovu zasahujícího gólmana Spartaku.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    44
    Alexej Ionov svou rozehrávkou nic kloudného nevymyslel. V chumlu těl tam mezitím inkasoval nějaký úder Tasci, který se však po chvíli zvedl a bude moci pokračovat ve hře.
     
    43
    První poločas se pomalu blíží ke svému konci. CSKA se před přestávkou ještě chystá zahrozit z rohového kopu.
     
    42
    Hráči hostujícího celku na těžkém terénu zachybovali v rozehrávce, Spartak toho ale nevyužil, balón rychle vrátil obráncům CSKA.
     
    41
    Ostatně centrované balóny zatím k úspěchu nevedou ani na jedné straně. Hosté takto hledali urostlého Traorého, jenže předním dobře přečetl hru Rebrov.
     
    40
    Celá akce skončila u muže, který ji předtím začal. Centr Glušakova ale neměl vůbec dobré parametry a Akinfejev zůstal bez práce.
     
    39
    Jak zareagují domácí? Glušakov zavezl balón hluboko na útočnou polovinu, jenže jeho kolegové pak postup zpomalili a vrátili se do klidné části hřiště.
    37. Milanov pálil nad
     
    37
    Zničeho nic tu byla velmi slibná příležitost CSKA! Tošić dostal přihrávku před pokutové území, místo střely ale ještě poslal míč k ose hřiště Milanovovi, jenže ten svou silnější levou nohou nezakončil vůbec dobře a míč mezi tři tyče nevtěsnal.
     
    36
    Domácí se na pravém kraji pokutového území parádně prokombinovali k centru, který před brankou ale nenašel žádného muže v červeném trikotu.
     
    35
    Zoran Tošić ve skluzu dohrál souboj s Kombarovem a může být hodně rád, že od hlavního sudího neuviděl žlutou kartu.
     
    34
    Arťom Rebrov však může zůstat v naprostém klidu, sám si došel pro nepřesný centr na vysunutého Traorého a získal balón do domácího držení.
     
    33
    Ješčenko se zezadu přiřítil k Milanovovi a uprostřed hrací plochy ho faulem poslal k zemi. Následuje tedy rozehrávka armádního celku.
     
    32
    Je za námi půlhodina hry. Spartak stále vede 1:0, nicméně kromě náhodného gólového momentu ze dvacáté minuty jsme zatím žádnou jinou šanci neviděli.
     
    31
    Spartakovci kombinují na vlastní polovině a v poklidu si vychutnávají mohutné skandování svých fanoušků na vyprodaném stadionu.
     
    30
    Quincy Promes se dnes zatím hledá, nyní nikým nehlídaný pokazil centr z pravé strany a doslova daroval balón svým moskevským rivalům.
     
    29
    Po nákopu Wernblooma následovala u hranice šestnáctky dlouhá hlavičkovaná, ze které vzešli vítězně domácí.
     
    28
    Karta se nyní na chvíli obrátila, Traoré však odražený balón ve velkém vápně nezpracoval, a tak se ho mohl zmocnit zatím nezaměstnaný Arťom Rebrov.
     
    27
    Zadáci CSKA se zatáhli až do vnitra pokutového území, postupnou akci Spartaku ale nakonec vytlačili až k půlící čáře a na chvíli se tak osvobodili.
     
    26
    Akci CSKA v samotném zárodku zastavil ofsajd. Na druhou stranu se rychle vydal Ananidze, jenž z osy hřiště branku hostujícího celku ale přestřelil.
     
    24
    Hra byla na několik desítek vteřin přerušena kvůli menšímu zdravotnímu problému Promese, který si ublížil v souboji s Traorém.
     
    23
    Zkušený hlavní arbitr Nikolajev si všiml menšího nedovoleného zákroku ve středu hřiště a nařídil rozehrávku CSKA, které se u míče ale znovu udrželo jen pár vteřin.
     
    22
    Tentokrát z toho nic nebude, hráčům Spartaku utekl balón do zámezí, nicméně po autu soupeře jej rychle vybojovali zpět.
     
    21
    Domácí už jsou opět o balónu a metr po metru se přibližují brance Akinfejeva.
    20. Denis GLUŠAKOV - 1:0
     
    20
    Spartak právě vstřelil branku!
    Obrovská radost v Otkrytiye Areně, domácí se ve dvacáté minutě dostávají do vedení! Autorem prvního gólu je DENIS GLUŠAKOV, který dostal přihrávku od Zé Luíse a z nenápadné pozice zaskočil Akinfejeva, který střelu z dvaceti metrů lacině propustil za svá záda.
     
    18
    A další nepřesnost Promese, jehož roztažení hry k levé autové čáře směřovalo do prostoru nikoho. Následuje vhazování CSKA.
     
    17
    Z tohoto mráčku ale rozhodně nezaprší, dalekonosné zakončení Promese prolétlo několik metrů nad horní tyčí Akinfejevovy branky.
     
    16
    Na hřišti se začíná přiostřovat, po faulu Milanova na Kombarova budou domácí kopat přímý kop z poměrně velké dálky.
     
    15
    Držení míče: 70% – 30%.
     
    14
    Přízemní centr z levé strany domácí obraně opět žádné problémy nenadělal, o nepovedenou rozehrávku se jmenovitě postaral Golovin.
     
    13
    Útočný výpad v podání CSKA tak nebezpečný nebyl, přihrávka obklíčeného Golovina ale byla mírně tečovaná a je z toho roh pro hosty.
    12. Promesova nepřesná střela
     
    12
    Nakonec z toho byla i střela, nicméně nizozemský šikula Quincy Promes po přiťuknutí od spoluhráče o nějaký ten kousek minul vzdálenější tyč.
     
    11
    Muži v červeném nadále kontrolují balón, jenže v přehuštěném prostoru na útočné polovině mají jen minimum času ke kombinaci.
     
    10
    Domácí se usadili na útočné polovině, z levé strany se přesunuli k pravé autové čáře a z ní zase k půlící lajně. Přes zataženou obranu CSKA se Spartakovci zatím nemohou dostat.
     
    9
    Na úvodní zakončení si ale budeme muset ještě počkat, s centrem z kopačky Zorana Tošiće si totiž domácí obrana věděla rady.
     
    8
    V osmé minutě mají hosté výhodu prvního rohového kopu, přihrávku Tošiće zablokoval mimo hrací plochu Kombarov.
     
    7
    Serdar Tasci se před střídačkami natlačil před Lacinu Traorého, který si vypomohl faulem. Kopat se tak bude proti brance CSKA.
    Povedené choreo fanoušků Spartaku

     
    6
    Před Zé Luísem včas zasáhl Akinfejev, který poslal svůj dlouhý výkop až ke svému brankářskému protějšku Rebrovovi.
     
    5
    Část hřiště je zahalena do mlžného oparu, což dnes asi bude častým jevem. Dá se očekávat, že fanoušci pronesli na stadion velké množství pyrotechniky.
     
    4
    Zaplněná Otkrytiye Arena byla svědky prvního domácího centru do vápna, který ale odvrátil zpět do bezpečí Vasilij Berezuckij.
     
    3
    Hráče s míčem zatím trápí celá řada nepřesností, která může být způsobena i nervozitou. Očekávání jsou od tohoto utkání opravdu velká!
     
    2
    Úvodní kombinace Spartaku narazila ještě uprostřed hřiště, o první útok se tak mohou pokusit i hráči CSKA.
     
    1
    Velké moskevské derby bylo zahájeno! Úvodního výkopu se zhostili domácí, kteří nastupují v červenobílých dresech, zatímco hosté se představí v tmavě modrých barvách.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    Tribuny nového svatostánku Spartaku už několik minut praskají ve švech!

     
    Úvodní sestavy:

    FK Spartak Moskva: Rebrov (C) – Ješčenko, Kutěpov, Tasci, D. Kombarov – Fernando, Glušakov – Promes, Ananidze, Zobnin – Luís.
    Náhradníci: Pesjakov – Rômulo, Zujev, Melgarejo, Makejev, Timofejev, Pucko, Kutin, I. Popov.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Fernandes, Ignaševič, V. Berezuckij, Ščennikov – Wernbloom, Ionov – Z. Tošić, Golovin, G. Milanov – L. Traoré.
    Náhradníci: Čepčugov – A. Berezuckij, Nababkin, C. Strandberg, Čalov, Natcho.

    Rozhodčí: Nikolajev – Mosjakin, Voroncov.
     
    Vzájemné zápasy

    06.03.2016 CSKA - Spartak 1:0
    14.08.2015 Spartak – CSKA 1:2
    17.05.2015 Spartak – CSKA 0:4
    17.08.2014 CSKA – Spartak 0:1
    23.11.2013 CSKA - Spartak 1:0.
     
    CSKA Moskva

    Obhájce titulu musel úvodních pět ligových kol odehrát na venkovní půdě, na jeho výsledcích to ale příliš znát nebylo. S Machačkalou a Zenitem CSKA vybojovalo remízu, další tři duely s Orenburgem, Uralem a Tomskem už ale skončily vítězstvím 1:0. Ostatně gólů v zápasech CSKA příliš nepadá, v jedenácti zápasech jich bylo dohromady k vidění jen 17. Armádní celek má v těchto týdnech velmi těžký los, kvůli kterému vyhrál jen jedno z posledních čtyř utkání a v tabulce klesl za Zenit na třetí pozici.

    Posledních pět ligových zápasů:
    Lokomotiv – CSKA 1:0
    CSKA – Ufa 1:0
    Rostov – CSKA 2:0
    • CSKA – Krasnodar 1:1
    • Samara – CSKA 1:2.

    Nejlepší střelci:
    • R. Jerjomenko – 3 branky
    • L. Traoré – 3 branky.
     
    FK Spartak Moskva

    Domácí celek se už několik týdnů vyhřívá na samotném čele tabulky, ze kterého ale může být v nejbližších hodinách po dlouhé době sesazen. Spartak, který v Evropské lize vypadl už ve třetím předkole, zvítězil v šesti z prvních sedmi ligových duelů a jediné dva body ztratil kvůli venkovní remíze s Kazaní. Jeho náskok na ostatní celky se ale výrazně ztenčil na přelomu září a října, kdy po šokujícím vypadnutí z ruského poháru nestačil na Ufu ani Zenit Petrohrad. V minulých dvou kolech už ale Spartak zabral, Rostov i Ural udolal těsně 1:0.

    Posledních pět ligových zápasů:
    • Ural – Spartak 0:1
    Spartak – Rostov 1:0
    Zenit – Spartak 4:2
    • Spartak – Ufa 0:1
    • Orenburg – Spartak 1:3.

    Nejlepší střelci:
    • Q. Promes – 5 branek
    • J. Ananidze – 4 branky.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu dvanáctého kola ruské Premier ligy. Od sedmnácti hodin se můžeme těšit na velké moskevské derby, ve kterém se proti sobě postaví Spartak a CSKA!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 20. Glušakov (Luís), 76. Luís (Glušakov), 89. Luís (Rômulo) – 82. C. Strandberg (Ionov)


    FK Spartak Moskva: Rebrov (C) – Ješčenko, Kutěpov, Tasci, D. Kombarov – Fernando, Glušakov – Promes (90+6. Melgarejo), Ananidze (87. Rômulo), Zobnin – Luís.
    Náhradníci: Pesjakov – Rômulo, Zujev, Melgarejo, Makejev, Timofejev, Pucko, Kutin, I. Popov.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Fernandes, Ignaševič, V. Berezuckij, Ščennikov – Wernbloom, Ionov – Z. Tošić, Golovin, G. Milanov (56. Natcho) – L. Traoré (71. C. Strandberg).
    Náhradníci: Čepčugov – A. Berezuckij, Nababkin, C. Strandberg, Čalov, Natcho.

    Rozhodčí: Nikolajev – Mosjakin, Voroncov

    Diváci: 44 884
    bahis siteleri