Sevilla – Levante 5:0 (kon.) | Atlético – Getafe 2:0 (kon.) | Leganés – Eibar 2:2 (kon.)
Valencia – Villarreal 3:0 (kon.)
konec
Sevilla FC
5:0 (0:0)
Levante UD
Sobota 26.01.2019, 13:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 9:0. Střely mimo: 11:5. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:13. (14:56:14)
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a zápas jednadvacátého kola končí! Sevilla rozstřílela na domácím stadionu Levante 5:0!

    Ani jeden z týmů se v úvodních minutách nemohl prosadit proti době postaveným obranám. Wissam Ben Yedder šel sice sám na Olazábala z úhlu, ale hostujícího brankáře nepřekonal. Následně pálil v závěru poločasu Roque Mesa do tyče, ale balon opět v síti neskončil. Kaňkou na prvním poločase je zranění Sergiho Gómeze, který musel již v úvodních minutách přenechal své místo na trávníku Mercadovi.

    Po změně stran se ale favorit zápasu rozjel. Ihned po příchodu na trávník se prosadil Wissam Ben Yedder, po hodině hry přidal druhý zásah dnešního utkání André Silva a zdálo se, že se zápas bude už jen dohrávat. Levante se ale pokusilo o zdramatizování duelu, ale bylo hned třikrát potrestáno za nedůslednou obranu. Franco Vázquez využil přihrávky před téměř prázdnou branku, následně proměnil pokutový kop střídající Pablo Sabaria. V závěru sice penaltu Quincy Promes neproměnil, ale o sekundu později dorazil vyražený míč od Olazábala do sítě a udal tak konečné skóre na 5:0.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
    90+1. Quincy PROMES - 5:0
     
    90+1
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Tentokrát dostal prostor k rozehrání pokutového kopu QUINCY PROMES. Úvodní ránu na levou stranu ještě Olazábal vyrazil před sebe, ale jako první byl u balonu právě autor penalty a s klidem už dopravil balon do sítě. I nyní byl brankář Levante velmi blízko ke zlikvidování pokutového kopu.
     
    90+1
    Quincy Promes (Sevilla FC) neproměňuje pokutový kop.
    90. Penaltový zákrok
     
    90
    Roque Mesa se hnal za pátou vstřelenou brankou, ale ještě před zakončením ho přistrčil Cabaco a Sevilla bude mít ještě jednu penaltu!
     
    89
    Rozehrávka domácím příliš nevyšla, ale ani hosté se nemohli spolehnout na přesnost. Cokeho přihrávka na Mayorala nebyla z nejpřesnějších a u balonu jsou znovu domácí.
     
    88
    Quincy Promes ještě rozběhl přihrávkou podél postranní lajny Ben Yeddera který byl zastaven jen za cenu žluté karty. První potrestaným hráčem Levante je Suárez.
     
    87
    Ibrahim Amadou se také zapojil do kombinace domácího týmu. Před Mercada putoval balon na levou stranu, kde ale neměl prostor k centru Promes.
     
    86
    Sevilla nebyla daleko od pátého zásahu. Po centru od rohového praporku hlavičkoval bez většího zájmu obránců André Silva. Míč ale orazítkoval jen břevno.
     
    85
    Olazábal musel vytáhnout další povedený zákrok. Tentokrát skvěle vyběhl proti Vázquezovi, který pálil z úhlu k přední tyči. Sevilla pokračuje rohovým kop.
     
    84
    Už jen méně než deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Coke centroval z volného přímého kopu do vápna, ale míč skončil jen vysoko nad brankou.
     
    83
    Levante sice kontroluje balon, ale až k šestnáctce domácího celku se ne a ne dostat. Morales byl podražen na hranici vápna, ale hlavní rozhodčí tvrdý souboj pustil.
     
    82
    K útoku se po dlouhé době dostává také Levante. Cabaco se vysunul k obrany až k blízkosti vápna Tomáše Vaclíka. Ještě přihrával na Martího, který ale nedokázal dokonale zpracovat.
    80. Pablo SARABIA - 4:0
     
    80
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Míč si na značku pokutového kopu postavil PABLO SARABIA. Po rychlém rozběhu zamířil střídající záložník levačkou k tyči. Olazábal sice vystihl správnou stranu, sáhl si na balon, ale už ho nedokázal vyrazit mimo branku.

    Vít Schück

    Branky: 49. Ben Yedder (Mesa), 61. André Silva (Promes), 72. F. Vázquez (Sarabia), 80. Sarabia (pen.), 90+1. Promes

    Karty:   41. Mercado (SEV), 58. Banega (SEV) – 88. Suárez Pier (LVN)

    Neproměněná penalta: 90+1. Promes (SEV), brankář Olazábal zneškodnil


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 9:0. Střely mimo: 11:5. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:13.
    Sevilla FC: Vaclík – Sergi Gómez (13. Mercado), Carriço (C), Wöber – Aleix Vidal (54. Sarabia), Mesa, Banega (75. Amadou), F. Vázquez, Promes – Ben Yedder, André Silva.
    Náhradníci: Soriano – Kjaer, Amadou, Sarabia, Arana, Mercado, Gil.

    Levante UD: Olazábal – Cabaco, Manzanara, Suárez Pier – Coke, Rochina (73. Jason), Campaña, E. Bardhi (77. Doukouré), Morales (C) – E. Boateng (78. Martí), B. Mayoral.
    Náhradníci: Aitor Fernández – Doukouré, Simon, Martí, Pedro López, Dwamena, Jason.

    Rozhodčí: Alberola – Hernández, Cedrán
    bahis siteleri