Accrington – Derby 0:1 (kon.) | Swansea – Gillingham 4:1 (kon.) | Shrewsbury – Wolverhampton 2:2 (kon.)
Brighton – West Brom 0:0 (kon.) | Doncaster – Oldham 2:1 (kon.) | Middlesbrough – Newport County AFC 1:1 (kon.)
Manchester City – Burnley 5:0 (kon.) | Portsmouth – Queens Park 1:1 (kon.) | Newcastle – Watford 0:2 (kon.)
Millwall – Everton 3:2 (kon.) | Wimbledon – West Ham 4:2 (kon.)
konec
Manchester City
5:0 (1:0)
Burnley FC
Sobota 26.01.2019, 16:00 • Etihad Stadium, Manchester • FA Cup • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 10:0. Střely mimo: 11:4. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 5:3. (18:00:37)
     
    Dvě nastavené minuty a zápas končí! Manchester City přehrál v domácím prostředí Burnley jasně 5:0 a zajistil si postup do další části FA Cupu.

    Manchester od samého začátku diktoval tempo utkání. Dlouhé dobývání vápna Burnley skončilo až ve čtyřiadvacáté minutě, kdy po přihrávce Fernandinha proklouzl do vápna Gabriel Jesus, kličkou si poradil s obráncem a poté zasunul míč k přední tyči. City bylo u balonu i po téměř celý zbytek první půle, ale přes skvěle chytajícího Popea druhou branku nepřidalo.

    To po změně stran se domácí tým rozstřílel. Druhý zásah do hostující sítě přidal po bleskovém přechodu z vlastní poloviny trávníku Bernardo Silva. Po hodině hry následně vymetl levou stranu branky dělovkou Kevin De Bruyne. Citizens sice polevili v útočení, ale De Bruynův střílený centr si do vlastní sítě srazil Kevin Long. Poslední slovo měl z pokutového kopu Sergio Agüero, který udal konečný výsledek na 5:0.

    Více než hodinu odehrál na Etihad Stadium také Matěj Vydra, ale svou jedinou šanci na vstřelení branky prováhal. Těsně po poločase mu namazal Otamendi, ale český reprezentant sám proti Edersonovi neuspěl.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Citizens rozehráli ve druhé minutě nastavení rohový kop. Mahriz centroval do šestnáctky, k balonu se dostal na zadní tyči Agüero, ale soupeře před sebou prostřelit nedokázal.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Dwight McNeil nebyl daleko od snížení. Jeho prudká rána jen těsně prosvištěla nad břevnem Edersonovy branky. Následovat ale bude pouze rozehrávka brazilského gólmana.
     
    90
    Westwood našel na pravé straně Wooda, následně měl míč u kopačky také McNeil, ale domácí se nemohli dostat ani přes první linii bránících hráčů City.
     
    89
    Ve středu pole se provinil faulem David Silva a hosté se dostanou těsně před koncem zápasu k míči. Po rychlé rozehrávce se ale museli stáhnout zpět na vlastní polovinu.
     
    88
    Pope nerozehrál zrovna ideálně a na branku Burnley se valil další útok. Šestý gól měl na noze Agüero, ale tentokrát z blízkosti napálil jen hostujícího brankáře.
     
    87
    Burnley se pokouší alespoň o čestný zásah. Po prudkém centru z levé strany hlavičkoval Wood tísněný Stonesem jen do obránce před sebou. Následně u si berou míč pro sebe domácí.
    86. Sergio AGÜERO - 5:0
     
    86
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Manchester City potvrzuje postup pátým zásahem. Míč si na značku pokutového kopu postavil SERGIO AGÜERO. Po rychlém rozběhu přišla rána k pravé tyči a Nick Pope byl opět bez šance.
    85. Penaltový zákrok
     
    85
    Pokutový kop pro City! Long se nechal v pokutovém území obrat o balon Davidem Silvou a poté ho zasáhl za dres!
     
    84
    Bernardo Silva pálil z kroku na zadní tyč. Před Popem byl v jasném ofsajdu Agüero, ale hostující brankář odpálil míč na rohový kop. Ten se nakonec také rozehrával, ale domácí už z něj zakončení nevytěžili.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce druhého poločasu. Burnley je stále zataženo na vlastní polovině a musí se bránit náporu City.
     
    82
    Také Sergio Agüero se mohl zapsat mezi střelce. Argentinec si naskakoval na parádní centr z pravé strany, ale míč se mu odrazil od hlavy jen do prostoru, kde byl Pope.
     
    81
    Střídající Phil Foden se také zapojil do kombinační hry. Domácí fotbalisté už nikam nespěchají. Tentokrát zkoušel přihrávat Walkerovi Mahriz, ale vše překazil Gibson.
     
    79
    Gündoganova přihrávka podél postranní lajny měla najít Walkera. Ten ale neměl takovou rychlost, aby míč zastavil. Domácí se přece jen ještě udrželi u balonu a pokračují v kombinaci.

    Vít Schück

    Branky: 24. Jesus, 53. B. Silva, 63. De Bruyne, 75. Long (vla.), 86. Agüero (pen.)

    Karty:   22. Walker (MAC)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 10:0. Střely mimo: 11:4. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 5:3.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Otamendi, Danilo – De Bruyne (76. Foden), Fernandinho (66. D. Silva), Gündogan – Mahriz, Jesus (76. Agüero), B. Silva
    Náhradníci: Muric – Agüero, Foden, Laporte, Sané, D. Silva, Sterling

    Burnley FC: Pope – Long, Tarkowski, Gibson – Brady (46. Cork), Hendrick, Defour (77. Westwood), Taylor, Ward – Vydra (64. Wood), McNeil
    Náhradníci: Hart – Barnes, Cork, Mee, Vokes, Westwood, Wood

    Rozhodčí: Scott – Holmes, McDonough
    bahis siteleri