Orenburg – Samara 3:1 (kon.)
konec
FK Orenburg
3:1 (2:1)
FK Křídla Sovětů Samara
Středa 03.04.2019, 16:00 • Stadion Gazovik, Rostoši, kapacita 4.800 diváků • Ruská Premier Liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (18:03:33)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:7.
     
    Je dobojováno! Úvod zápasu byl hodně divoký, během dvanácti minut dva pokutové kopy, v sedmnácté minutě už domácí fotbalisté vedli 2:1. Zbytek první půle byl opatrnější a skóre se znovu měnilo až po pauze, kdy se po rohovém kopu trefil střídající Sivakov, který stanovil konečnou podobu skóre na 3:1. Orenburg i podruhé v této sezoně dokázal přehrát Samaru a v utkání dvou tabulkových sousedů bere důležité tři body.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Timofejev šel do souboje jasným šlapákem, zasáhl pouze Miškiče. Třetí nastavená minuta spěje ke konci, víc už se nestane!
     
    90+2
    Po následné standardce se balón odrazil na levou stranu, vzrušení po dalším centru bylo zbytečné, čárový rozhodčí signalizoval ofsajd!
     
    90+1
    Sudí přidal tři minuty nad rámec druhého poločasu. V té první šel Danijel Miškić do skluzu a trefil pouze nohy hostujícího hráče, žlutá karta.
     
    90
    Jedna z posledních příležitostí pro hosty. Ti vybojovali svůj osmý rohový kop v zápase, v této statistice se dostali do vedení.
     
    89
    Samara rozehrála standardní situaci, centr se do vápna nedostal, trefil pouze bránícího hráče ve zdi, u míče už zase domácí hráči.
     
    87
    Ryžikov musel ven z branky, aby zasáhl před napadajícím Kozlovem. To se mu nakonec podařilo, hostující gólman ihned rozehrál.
     
    86
    Hosté rozehrávali další rohový kop, ovšem k ohrožení domácí svatyně nedošlo. Rozehrávat bude Frolov, který nikam nepospíchá.
     
    85
    Střídání v týmu FK Orenburg: ze hřiště odchází Djordje Despotović, přichází Andrej Kozlov.
     
    84
    To byla dobrá střela zpoza velkého vápna, kterou na zadní tyčku kroutil Zinkovskij. Balón směřoval těsně nad branku!
     
    83
    Kapitán Malych nic nevymýšlel a balón poslal do zámezí. Následovat bude další rohový kop pro hostující celek, tentokráte z levé strany.
     
    82
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Ramil Šejdajev, přichází Vanja Vučićević.
     
    80
    Sutormin bude v pořádku, už se zase hraje. U balónu jsou hosté, kteří se trápí, momentálně to zkouší nakopávanými míči.
     
    79
    Na zemi zůstal ležet Sutormin, domácí příznivci dlouho pískali. Hlavní rozhodčí přerušil hru a vydal se zkontrolovat celou situaci.
     
    77
    Střídání v týmu FK Orenburg: ze hřiště odchází Denis Popovič, přichází Vadim Afonin.
     
    76
    Hostující defenziva je hodně otevřená. Těrechov získal balón ve středu hřiště a do brejku uháněl Despotovič. Udělal kličku za velkým vápnem, poté nepřesně střílel!
     
    75
    Několik centrů teď směřovalo do pokutového území domácího týmu. Ze všeho byla pouze nepřesná hlavička, rozehrávat bude Frolov.
     
    73
    Další taktický faul, další žlutá karta pro hostujícího fotbalistu. Vidí ji Paul Anton, který si pomohl nedovoleně ve středu hřiště.
     
    72
    V pokutovém území vznikl závar, hosté se poté dostali ke střele! Té chyběla razance, s pokusem si bez problémů poradil Frolov.
     
    71
    Centrovaný balón směřoval na zadní tyčku, domácí defenziva se ubránila jen za cenu dalšího rohového kopu pro soupeře.
     
    70
    Denis Popovič teď zasáhl svého protihráče loktem. Hlavní sudí vytahuje čtvrtou žlutou kartu v dosavadním průběhu utkání.
     
    69
    Zatím to na nějaký zvrat nevypadá. Orenburg drží balón a kontroluje vývoj tohoto utkání, hodně aktivní jsou také domácí příznivci.
     
    67
    Nebezpečný výpad domácích hráčů po levé straně, poté prudký centr od Těrechova. Srbský útočník Despotović na míč nedosáhl!
     
    66
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Georgij Zotov, přichází Paul Anton.
     
    65
    Popovič přihrál pouze soupeři, následně zatáhl za záchranou brzdu, v souboji se Samedovem si pomohl taktickým faulem.
     
    64
    Výbornou práci odvedl Despotović, který v obklopení dvou protihráčů udržel balón, ten následně rozehrál svým spoluhráčům.
     
    63
    Hraje se především na polovině Samary, což domácím hráčům rozhodně vyhovuje, za malou chvíli bude vhazovat Denisov.
     
    62
    Hosté kombinují pouze po velké vápno soupeře. Většinou následuje ztráta míče a rychlý návrat na vlastní polovinu hřiště.
     
    61
    Dlouhá přihrávka pro Denisova, který se zlobí na své spoluhráče. Domácí fotbalisté budou vhazovat z vlastní poloviny hřiště.
     
    60
    Uvidíme, jak na třetí inkasovanou branku zareagují hosté. Ti působí zakřiknutým dojmem a v posledních minutách se hlavně brání.
     
    58
    Následný centr z pravé strany směřoval na zadní tyčku, kde hlavičkoval Těrechov. To nebyla snadná pozice, balón mířil nad branku!
     
    57
    Kapitán Malych předvedl parádní individuální sólo po pravé straně hřiště, za což se dočkal hlasitého potlesku domácích příznivců.
     
    55
    Fotbalisté v bílých dresech už spěchali do dalšího kontru. Celou situaci však nevyřešili úplně ideálně a budou se muset zase vracet.
    54. Michail SIVAKOV - 3:1
     
    54
    Orenburg právě vstřelil branku!
    Centr Popoviče našel přesně hlavu MICHAILA SIVAKOVA. Střídající hráč poté zakončoval k tyči, domácí hráči mají obrovskou radost, odskakují na dva góly!
     
    53
    Domácí šli do brejku,Taras Burlak si v souboji s Miškičem pomohl taktickým faulem, po zásluze je tady trest v podobě žluté karty.
     
    52
    Samara je v úvodu druhého poločasu jasně lepším týmem, hosté jsou aktivní a vybojovali svůj první rohový kop v tomto zápase.
     
    51
    Po centru z pravé strany si balón na malém vápně našel úplně volný Kanunnikov, který zakončoval z voleje. Ten ale ke smůle hostujících hráčů v klíčový moment podklouzl!
     
    50
    Orenburg se dostal do přečíslení a za obranou zůstal úplně volný Despotović. Co chybělo, aby převzal balón a postupoval sám na branku.
     
    48
    Hosté do druhé půle vstoupili opět s míčem na svých kopačkách a zkouší to kombinačně, v tuto chvíli po levé straně hřiště.
     
    46
    Střídání v týmu FK Orenburg: ze hřiště odchází Adessoye Oyewole, přichází Michail Sivakov.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:02.
     
    Je to tak. Sudí Kukujan ukončil první polovinu, která v úvodu rozhodně nenudila. Po necelých dvaceti minutách jsme viděli tři branky, dvě navíc padly z pokutových kopů. Domácí se dostali do náskoku a začali se soustředit spíše na defenzivu, hosté to následně měli nesmírně složité. Před odchodem do kabin tak platí stav 2:1.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Rozhodčí přidal jednu minutu, ovšem ta spěje ke svému konci. Zotov bude vhazovat na polovině hřiště, víc už se nejspíše nestane.
     
    45
    Běží poslední minuta prvního poločasu, dá se však očekávat, že rozhodčí Kukujan bude něco přidávat. U balónu jsou hostující hráči.
     
    44
    K velmi složité pozice na bližší tyči hlavičkoval Despotović. Tomu ale pokus vůbec nesedl a skončil vedle branky, rozehrávat bude Ryžikov.
     
    43
    Balón si vzal na starost Popovič, ovšem hostující defenziva se zvládla ubránit za cenu rohového kopu. Už pátý roh pro domácí tým!
     
    42
    Šejdajev se zlobí. Podle rozhodčího šel do souboje za cenu faulu, následuje standardka pro Orenburg, bude to spíše zkrácený roh.
     
    40
    Popovič šel do souboje se Zotovem u rohového praporku hodně netakticky, byl mu odpískán útočný faul, hostující obránce rychle rozehrál.
     
    39
    A už zase zdlouhavá kombinace hostujících hráčů na obranné polovině. Závěr prvního poločasu se blíží, Orenburg už hraje především ze zabezpečené obrany.
     
    38
    Pro balón si vyběhl Ryžikov, který ihned vykopával směrem dopředu. Úmysl byl výborný, provedení o něco horší, rozehrávat budou domácí.
     
    37
    Hosté jsou v posledních minutách aktivnějším týmem, ovšem do vážnějších příležitostí se téměř nedostávají, domácí pozorně brání.
     
    35
    Podobná situace na druhé straně. Před Samedovem na poslední chvíli zasáhl Sutormin, který se skvěle vrátil směrem dozadu.
     
    34
    Despotović si balón zpracoval na prsa, jenže než si to nachystal na střelu, byli u něj hned dva bránící fotbalisté Samary.
     
    33
    Orenburg opět zahrozil po pravé straně, Denisov odehrál na rohový kop. Domácí příznivci si přejí další branku svého týmu!
     
    32
    Hodně aktivní Zinkovskij si balón naváděl na střed hřiště, poté střílel. Míč před Frolovem nepříjemně skočil, ovšem domácí gólman tuto situaci zvládl!
     
    31
    Několik ostrých soubojů a tvrdých zákroků na obou stranách. Hlavní sudí Kukujan pouze kroutí hlavou, hra pokračuje.
     
    29
    Další útočný faul od Despotoviče. Srbský útočník poté zakopl balón a může být rád, že se celá situace obešla bez žlutého napomínání.
     
    28
    Centrovaný míč z levé strany teď proletěl malým vápnem. Samedov upadl na zem a marně se dožadoval dalšího pokutového kopu!
     
    27
    Orenburg získal balón na pravé straně hřiště a uháněl do brejku. Parádní a hlavně čistý skluz na poslední chvíli přišel od Denisova.
     
    26
    Balón skončil v zámezí, poslední hrál hostující fotbalista. Odkopávat bude Frolov, ten však rozhodně nikam spěchat nebude.
     
    25
    Domácí působí hodně pasivním dojmem a spíše vyčkávají na to, co vymyslí soupeř. Ten se v postupné rozehrávce hodně trápí.
     
    24
    Samara teď dlouze kombinuje na vlastní polovině hřiště. Despotović si podle hlavního rozhodčího pomohl útočným faulem.
     
    22
    Tempo hry se trochu uklidnilo. Zahrál si hostující gólman Ryžikov, ten byl v obležení protihráčů a volil dlouhý nákop směrem dopředu.
     
    21
    Úvodní dvacetiminutovka hry je za námi, tentokráte zahrozili hosté po pravé straně. Hráči v bílých dresech se ale stihli vrátit včas.
     
    20
    Následná standardní situace domácích však nebezpečná nebyla. Oyewole byl snad dva metry za obranou soupeře, ofsajd!
     
    19
    Teď už se píská. Těrechov byl u balónu jako první, následoval tvrdý skluz, za který vidí Georgij Zotov jasnou žlutou kartu.
     
    18
    Série nepřesností ve středu hřiště, domácí fotbalisté se následně marně dožadovali odpískání faulu, hra pokračuje.
    17. Silvije BEGIĆ - 2:1
     
    17
    Orenburg právě vstřelil branku!
    Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Miškić, který však zahrál jenom do země, poté si balón našel SILVIJE BEGIĆ. Ten byl sice zády k brance, ovšem nádhernou patičkou překonal bezmocného Ryžikova, domácí už zase vedou!
     
    15
    Chytrý pas za hostující defenzivu. Samardžić byl u balónu jako první, ve složité pozici pak raději odkopl na další rohový kop.
     
    14
    Úvod dnešního utkání zatím rozhodně nenudí. Samara výborně kombinovala, Kanunnikov se poté ve velkém vápně chystal ke střele. Obrana Orenburgu ale pozorná!
    12. Ramil ŠEJDAJEV - 1:1
     
    12
    Samara právě vstřelila branku!
    RAMIL ŠEJDAJEV to i přes velmi špatný vstup do utkání vzal na sebe. Jeho pokus mířil doprostřed branky. Frolov se sice dotkl nohou, ovšem míč nakonec doskákal až za brankovou čáru, srovnáno!
     
    11
    Penalta i na druhé straně! Také Adessoye Oyewole zahrál podle hlavního rozhodčího rukou! Domácí fotbalista navíc vidí žlutou kartu.
     
    10
    Z nějakých dvaceti metrů to zkoušel Zinkovskij. Střela hostujícího záložníka byla nepřesná, mířila těsně vedle branky!
    8. Alexej SUTORMIN - 1:0
     
    8
    Orenburg právě vstřelil branku!
    Míč si vzal na starost ALEXEJ SUTORMIN, který střílel placírkou k tyči. Brankář Ryžikov sice vystihl směr, ovšem na balón dosáhnout nedokázal, domácí jdou do vedení!
     
    7
    Šejdajev do zápasu nevstoupil úplně ideálně. Před malou chvílí neproměnil stoprocentní příležitost, tentokráte zahrál rukou ve vlastním vápně. Penalta pro Orenburg!
     
    6
    Pěkná kombinace domácích na pravé straně, poté přízemní centr, který hledal Despotoviče. Samara odehrála na další rohový kop.
     
    4
    Utkání začalo ve vysokém tempu, po pravé straně to zkoušeli už zase domácí fotbalisté. Hostující defenziva byla pozorná.
     
    3
    To byla stoprocentní příležitost pro Samaru! Zhruba na penaltě se s míčem ocitl Samedov, kterého vychytal Frolov. Balón se poté odrazil k úplně volnému Šejdajevovi, ovšem ten nedokázal skórovat do odkryté branky, trefil břevno!
     
    3
    Výbornou obrannou práci odvedl obránce Kozlov, který se dočkal hlasitého potlesku. Odkopávat bude domácí gólman Frolov.
     
    2
    Domácí hned v úvodu vybojovali rohový kop, k následné hlavičce se dostal Despotović. Pokus srbského útočníka byl nepřesný!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Orenburg: Frolov – Oyewole, Begić, Kozlov – Malych (C), Brejev, Miškić, S. Těrechov – Sutormin, Popovič – Despotović.
    Náhradníci: Dovbňa – Galadžan, Šachov, Kulišev, R. Alves, Afonin, Sivakov, Kozlov, Maljarov, Andrejev, Čirkin, Čukanov.

    FK Křídla Sovětů Samara: Ryžikov – Zotov, Samardžić, Burlak (C), Vitalij Denisov – Šiškin, Timofejev – Samedov, Zinkovskij, Kanunnikov – Šejdajev.
    Náhradníci: Ovsjannikov, Konjuchov – Vučićević, P. Jakovlev, Anton, Kiseljov, Tkačuk, Polujachtov, Rogel, Karpov.

    Rozhodčí: Kukujan – Vorontcov, Abusujev.
     
    Oba celky na sebe už v této sezóně jednou narazily. Orenburg zvítězil na půdě svého soupeře překvapivě 3:0, když o své výhře rozhodl už v prvním poločase. Kdo se bude radovat dnes?
     
    Půjde o utkání dvou tabulkových sousedů. Domácí jsou desátí, mají 26 bodů, vyrovnané skóre 21:21. Hostující tým je jedenáctý, má o dva body méně, záporné skóre 18:25. Samara však hraje ve výborné formě, vždyť z posledních pěti duelů nasbíral hned deset bodů!
     
    Zdravím všechny fotbalové příznivce. Nejvyšší ruská soutěž má na programu dohrávku šestnáctého kola, Orenburg narazí na Samaru.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Štěpán Slovák

    Branky: 8. Sutormin (pen.), 17. Begić (Miškić), 54. Sivakov (Popovič) – 12. Šejdajev (pen.)

    Karty:   11. Oyewole (ORE), 70. Popovič (ORE), 90+1. Miškić (ORE) – 19. Zotov (KSS), 53. Burlak (KSS), 73. Anton (KSS)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:7.
    FK Orenburg: Frolov – Oyewole (46. Sivakov), Begić, Kozlov – Malych (C), Brejev, Miškić, S. Těrechov – Sutormin, Popovič (77. Afonin) – Despotović (85. Kozlov).
    Náhradníci: Dovbňa – Galadžan, Šachov, Kulišev, R. Alves, Afonin, Sivakov, Kozlov, Maljarov, Andrejev, Čirkin, Čukanov.

    FK Křídla Sovětů Samara: Ryžikov – Zotov (66. Anton), Samardžić, Burlak (C), Vitalij Denisov – Šiškin, Timofejev – Samedov, Zinkovskij, Kanunnikov – Šejdajev (82. Vučićević).
    Náhradníci: Ovsjannikov, Konjuchov – Vučićević, P. Jakovlev, Anton, Kiseljov, Tkačuk, Polujachtov, Rogel, Karpov.

    Rozhodčí: Kukujan – Vorontcov, Abusujev
    bahis siteleri