Manchester Utd. – Manchester City 1:2 (kon.) | Bournemouth – West Brom 1:0 (kon.) | Arsenal – Southampton 2:1 (kon.)
Burnley – Hull City 1:1 (kon.) | Middlesbrough – Crystal Palace 1:2 (kon.) | Stoke – Tottenham 0:4 (kon.)
West Ham – Watford 2:4 (kon.) | Liverpool – Leicester 4:1 (kon.)
konec
Manchester United
1:2 (1:2)
Manchester City
Sobota 10.09.2016, 13:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (15:30:41)
     
    Utkání sledovalo na Old Trafford 75 272 diváků!
     
    Je dobojováno. Ve druhém poločase sice gól nepadl, ovšem i tak jsme viděli spoustu skvělých šancí a nádherný ofenzivní fotbal. Manchester City nakonec v derby vítězí 2:1 na Old Trafford, když se za hosty prosadil Kevin De Bruyne s Kelechim Iheanachem. Jeden gól Zlatana Ibrahimoviće na druhé straně nestačil. Pep Guardiola si tak připsal další vítězství do svých zápasů proti Mourinhovi a i jako kouč Manchesteru City, který se zatím stále drží na prvním místě v tabulce.
    Manchester City dokázal v derby zvítězit na Old Trafford!

     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    V závěru si ještě připisuje žlutou kartu Fernandinho (MAC).
     
    90+5
    Po tomto volném přímém kopu z vlastní šestnáctky Citizens faulovali a Manchester United měl možnost volného přímého kopu. Tentokrát však neúspěšně, napravit to zkoušel svým centrem Valencia, který však nenašel žádného spoluhráče.
     
    90+4
    Další šanci v závěru nedokázal proměnit Zlatan Ibrahimović! Jeho rána byla však sražena na rohový kop. Ten rozehrál Wayne Rooney, který opět centroval do shluku hráčů. Zde Claudio Bravo znovu nedokázal zachytit letící míč, podobně, jako ve 42. minutě. Tentokrát mu ale napomáhala situace, že byl faulován. Toho si všiml i Mark Clattenburg a faul odpískal.
     
    90+3
    Claudio Bravo rozehrál míč od své klece dlouhým výkopem na druhou půlku na Leroye Saného. Ten však svou hlavičkou našel pouze Paula Pogbu.
     
    90+2
    Nastavovat se pak bude 5 minut nad rámec řádné hrací doby! Hned po tomto oznámení uvedl Pablo Zabaleta míč do hry autovým vhazováním.
     
    90+1
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Kevin De Bruyne, přichází Pablo Zabaleta.
     
    90
    Fernando si s Nolitem vyměnil pár míčů a poté se druhý jmenovaný pokoušel uvolnit ke střelbě, jenže Ander Herrera Nolitovi ve střelbě zabránil.
     
    89
    Do další akce se na protější straně dral Kevin De Bruyne, který se však ve finále ke střele nedostal. Díky tomu se tak musí vracet a bránit se rozjíždějícímu se útoku Manchesteru United.
     
    88
    I nadále to jsou ovšem hráči Manchesteru United, kteří se drží u míče. Konkrétně Paul Pogba přenechal míč Martialovi, který si však v hypoteticky gólové šanci nevedl nejlépe.
     
    87
    Příchozí Anthony Martial se zkoušel trefit svým centrem na Zlatana Ibrahimoviće, hvězdnému útočníkovi ze Švédska však překážela v zisku míče obrana Manchesteru City.
     
    86
    David de Gea se tak ujal rozehrávky, kterou poslal míč až k Bravovi. Claudio Bravo se s rozehrávkou vcelku otálel, nicméně poté svým centrem vrátil hru před de Geu.
     
    85
    Wayne Rooney se však dostal k míči v šestnáctce Manchesteru City a zkoušel pálit, jenže jenom zkoušel. Míč mu na poslední chvíli sebral John Stones, který okamžitě poslal dopředu Fernanda. Ten však v útoku selhal.
     
    84
    Aktuálně se k Bravovi přidal s ošetřováním i Otamendi a v zápase se tak zatím nepokračuje. Nicméně oba by v zápase měli pokračovat a nevypadá to, že by byli nějako závažně zranění.

    Karel Janeba

    Branky: 42. Ibrahimović – 15. De Bruyne (Iheanacho), 36. Iheanacho

    Karty:   45+1. Bailly (MAN), 51. Ibrahimović (MAN), 53. Fellaini (MAN), 83. Rooney (MAN) – 42. Silva (MAC), 90+6. Fernandinho (MAC)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 6:8. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 15:10.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Bailly, Blind, Shaw (82. Martial) – P. Pogba, Fellaini – Mchitarjan (46. A. Herrera), Rooney (C), Lingard (46. Rashford) – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Rashford, Schneiderlin, Mata, Smalling, A. Herrera, Martial.

    Manchester City: Bravo – Sagna, Stones, Otamendi, Kolarov – Silva (C), Fernandinho – Nolito, De Bruyne (90+1. Zabaleta), Sterling (60. Sané) – Iheanacho (54. Fernando).
    Náhradníci: Caballero – Sané, Navas, Zabaleta, Fernando, Aleix Garcia, Clichy.

    Rozhodčí: Mark Clattenburg – Jake Collin, Simon Bennett, Mike Dean

    Diváci: 75 272
    thejrc.org