Trenčín – Slovan Bratislava 2:1 (kon.) | Podbrezová – Ružomberok 3:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Žilina 0:2 (kon.)
Senica – Trnava 0:1 (kon.) | Michalovce – Myjava 3:2 (kon.) | Prešov – Dunajská Streda 0:3 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
3:2 (2:1)
TJ Spartak Myjava
sk Sobota 24.09.2016, 19:00 • Mestský futbalový štadión Michalovce • Niké liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z našej strany je to na dnes všetko, ďakujeme vám, že ste desiate kolo našej najvyššej súťaže sledovali v našej spoločnosti a prajeme ešte príjemný zvyšok víkendu. (20:58:51)
     
    Štatistiky dnešného merania síl

    Držanie lopty: 52 % : 48 %.
    Strely na bránu: 9:4.
    Strely mimo: 5:8.
    Rohy: 6:10.
    Ofsajdy: 3:2.
     
    MFK Zemplín tak zaznamenal po minulotýždňovom víťazstve na pôde Trnavy ďalšie cenné tri body. Michalovčania zastavili úspešnú ligovú šnúru Myjavčanov a o čosi vylepšili aj bilanciu vzájomných zápasov, keď dokázali Kopaničiarov zdolať po piatich rokoch a piatich prehratých vzájomných dueloch.
     
    Fantastický duel 10. kola Fortuna ligy ponúkol vo svojom druhom polčase najmä strhujúci záver. V 84. minúte prišlo vyrovnanie Myjavy, v 88. minúte mohol Peter Sládek svojím druhým gólom otočiť misky váh na hosťujúcu stranu, no jeho zakončenie tesne minulo bránu, a tak prišiel v 90. minúte presný center Dominika Kuncu a úspešná hlavička Michalovského kapitána Igora Žofčáka, ktorý rozhodol o tom, že tri body ostávajú doma.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Na výsledku zápasu sa už pravdepodobne nič meniť nebude. Nadstavený čas je naplnený a loptu má v moci domáci brankár Matúš Kira.
     
    90+2
    Myjava má k dispozícii niekoľko desiatok sekúnd, aby odvrátila koniec svojej série neporaziteľnosti.
     
    90+1
    Nadstavujú sa ešte tri minúty.
     
    90
    Michalovce dali gól!
    Explózia radosti v Michalovciach, Zemplín sa v úvode nadstaveného času opätovne dostáva do vedenia! Dominik Kunca to ľavačkou výborne zakrútil pred bránu, tam si loptu našiel IGOR ŽOFČÁK, ktorý ju hlavičkou krásne posunul do brány ponad bezmocného brankára Matúša Hrušku!
     
    88
    Po hrubom nedorozumení v strede michalovskej defenzívy mohol dostať Myjavu do vedenia Peter Sládek! Ten ľavačkou poslal loptu pohotovo smer brána, cez brankára Kiru ju dokázal prepáliť, no jeho zakončenie preletelo tesne vedľa ľavej žrde domácej svätyne!
     
    88
    Posledné striedanie Zemplínčanov. Z ihriska odišiel strelec úvodného gólu Dávid Škutka a na trávnik vybehol Kristian Kushta.
     
    86
    Loptu smerom na bránu parádne zakrútil Igor Žofčák, ktorý ju veľmi pekne zatočil ponad múr, no gólovú radosť mu skvelým zákrokom zmaril Matúš Hruška!
     
    85
    Michalovce budú zahrávať priamy kop z ideálnej pozície. Veľká šanca na okamžité prinavrátenie vedenia!
     
    84
    Myjava dala gól!
    Hosťujúci tréner Mikuláš Radvániy môže byť v tomto momente absolútne spokojný. Jeho tímu sa totiž podarilo vyrovnať zásluhou dvoch hráčov, ktorých poslal do zápasu z lavičky. Centrovanú loptu Štefana Pekára dokázal v malom vápne pravačkou usmernil do siete PETER SLÁDEK, ktorého nedokázala michalovská defenzíva zastaviť!
     
    83
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Tomáš Marček, prichádza Štefan Holiš.
     
    82
    Po rohu z pravej strany vznikla pred bránou Kiru menšia skrumáž, po ktorej bude nasledovať rovnaká štandardná situácia.
     
    81
    Striedajúci Pekár predkladal z pravej strany loptu do pokutového územia Michaloviec, jeden z domácich hráčov ju v sklze odvrátil na roh.
     
    80
    Dominik Kunca sa z ľavého krídla tlačil do zakončenia, no narazil na presilu protihráčov, ktorá ho dokázala od lopty odzbrojiť.
     
    79
    Spartak Myjava chcel aj ďalšiu ofenzívnu akciu rozvinúť cez Petra Sládeka, no ten tentoraz v osobnom súboji nepochodil podľa svojich predstáv a prišiel o loptu.

    Michal Bakoš

    Branky: 15. Škutka (E. Mensah), 22. Podhorin, 90. Žofčák (Kunca) – 34. Ostojić, 84. Sládek (Pekár)

    Karty:   27. Kotora (MIC) – 26. Kukoľ (MYJ), 72. Machovec (MYJ)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 5:8. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 3:2.
    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Sipľak, Kotora (57. Sedlák), Žofčák, Podhorin – E. Mensah (38. Kunca), Danko, Koscelník, Qose – Škutka (88. Kushta), Lazarus.
    Náhradníci: Macej – Turik, Grič, Sedlák, Bellas, Kushta, Kunca.

    TJ Spartak Myjava: Hruška – Ostojić, Pavlík, Machovec, Kóňa – Mehremič (67. Sládek), Kolár, Brigant (67. Pekár), Bílovský – Marček (83. Holiš), Kukoľ.
    Náhradníci: Solnička – Beňo, Pekár, Flamík, Holiš, Sabler, Sládek.

    Rozhodčí: Vnuk – Brendza, Roszbeck – Weiss
    bahis siteleri