Trenčín – Slovan Bratislava 2:1 (kon.) | Podbrezová – Ružomberok 3:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Žilina 0:2 (kon.)
Senica – Trnava 0:1 (kon.) | Michalovce – Myjava 3:2 (kon.) | Prešov – Dunajská Streda 0:3 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
3:2 (2:1)
TJ Spartak Myjava
sk Sobota 24.09.2016, 19:00 • Mestský futbalový štadión Michalovce • Niké liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Najvyššia slovenská futbalová súťaž pokračuje počas soboty kompletným 10. kolom. Na programe je aj meranie síl medzi MFK Zemplín Michalovce a Spartak Myjava, ktorého priebeh priblížime v tomto online prenose.

    MFK ZEMPLÍN MICHALOVCE

    Domáci tím získal v doterajších deviatich kolách Fortuna ligy jedenásť bodov, s ktorými sa nachádza na 8. mieste tabuľky. Zemplínčania budú chcieť v súboji proti Spartaku Myjava nadviazať na minulotýždňové predstavenie v Trnave, kde si zásluhou gólov Koscelníka, Škutku a Mensaha vybojovali mimoriadne cenné víťazstvo 3:2. Výborný výkon na pôde favorita vyniesol miesto v zostave kola až štyrom hráčom Michaloviec, ktoré tak mali v tomto hodnotení spoločne s Ružomberkom najväčšie zastúpenie.

    SPARTAK MYJAVA

    Kopaničiarom sa v úvodnej časti novej ligovej sezóny darí držať výkonnostnú krivku na podobnej úrovni, ako tomu bolo vlani, keď Myjava skončila tretia a tešila sa tak zo svojho historicky najlepšieho umiestnenia v najvyššej slovenskej súťaži. Zverenci trénera Mikuláša Radványiho majú momentálne na konte sedemnásť bodov a patrí im 4. priečka ligovej tabuľky. Myjavčania ťahajú od polovice augusta, keď vonku podľahli Žiline 0:1, šnúru neporaziteľnosti. Na remízu s Trnavou sa im podarloi nadviazať ziskom troch bodov zo súboja s Prešovom a mimoriadne cennými víťazstvami nad Slovanom Bratislava a majstrovským AS Trenčín, ktorý Myjava pokorila presne pred týždňom.

    VZÁJOMNÉ ZÁPASY

    V bilancii spoločných konfrontácii ťahá Myjava päťzápasovú víťaznú sériu. Zemplínčania naposledy uspeli v meraní sil s Kopaničiarmi ešte v lete 2011, keď oba tímy hrali v druhej lige. Odvtedy vyhrali všetky vzájomné zápasy Myjavčania, vrátane troch v predchádzajúcom fortunaligovom ročníku.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Sipľak, Kotora, Žofčák, Podhorin – E. Mensah, Danko, Koscelník, Qose – Škutka, Lazarus.
    Náhradníci: Macej – Turik, Grič, Sedlák, Bellas, Kushta, Kunca.

    Spartak Myjava: Hruška – Ostojić, Pavlík, Machovec, Kóňa – Mehremič, Kolár, Brigant, Bílovský – Marček, Kukoľ.
    Náhradníci: Solnička – Beňo, Pekár, Flamík, Holiš, Sabler, Sládek.

    Rozhodca: Vnuk – Brendza, Roszbeck – Weiss.
     
    Z útrob michalovského štadióna už vychádzajú aktéri dnešného stretnutia v sprievode rozhodcovského tria a malých futbalových nádejí. O niekoľko okamihov bude všetko pripravené na úvodný výkop.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Emmanuel Mensah uviedol loptu do pohybu a oficiálne odštartoval dnešné meranie síl.
     
    1
    Domáci sa hneď v úvode previnili útočným faulom, rozohrávať môže brankár Myjavy.
     
    2
    V Michalovciach prší, uvidíme, do akej miery vstúpi tento faktor do vývoja duelu medzi Zemplínom Michalovce a Spartakom Myjava.
     
    3
    Ofenzívne snaženie Myjavy ukončil verdikt postranného arbitra, ktorý odmával ofsajd Ľubošovi Kolárovi.
     
    4
    Hostia ostanú na útočnej polovici prostredníctvom autového vhadzovania z ľavej strany.
     
    4
    Domáca obrana si vo vlastnej šestnástke dobre splnila svoje povinnosti, aj tak jej však napokon nič nehrozilo, keďže sa pískalo proti myjavskému celku.
     
    5
    Prvú obrovskú šancu na otvorenie skóre registrujeme pred bránou Myjavy. Michalovce mohol do vedenia poslať Ivan Kotora, ktorý si výborne nabehol na peknú prihrávku, snažil sa Matúša Hrušku prekonať lobom, no jeho bránu tesne minul!
     
    6
    Na druhej strane ponaháňal trojicu domácich hráčov Ľuboš Kolár. Ofenzívny hráč Myjavy sa nakoniec k lopte nedostal, michalovská obrana ju pred ním odvrátila do autu.
     
    8
    Podľa stávkových kancelárii je favoritom na dnešné víťazstvo domáci tím, hoci Myjava je tabuľkovo lepšie postavená a v jej prospech hovorí aj bilancia vzájomných zápasov.
     
    10
    Prvý rohový kop v zápase zápasu patrí domácemu tímu.
     
    13
    Michalovce sa snažili presadiť po pravej strane, no ich útočná akcia nebola vydarená.
     
    15
    Michalovce dali gól!
    Po úvodnej štvrťhodine hry sa Michalovce dostávajú do vedenia! Pri gólovej akcii odviedol veľmi dobrú prácu Emmanuel Mensah, ktorý prihrávkou z ľavej strany našiel DÁVIDA ŠKUTKU, ten si na hranici pokutového územia podržal loptu aj napriek tomu, že sa ocitol na trávniku. Výborný zakončovateľ sa s ňou otočil smerom na bránu a prízemnou strelou rozvlnil sieť za Matúšom Hruškom!
     
    17
    Už to mohlo byť 2:0! Na Sipľakov center z ľavej strany si na prvej žrdi naskočil Emmanuel Mensah, ktorý si v krátkom časovom slede mohol po asistencii pripísať aj gól, no jeho hlavičkové zakončenie skončilo tesne nad pravou žrďou myjavskej svätyne!
     
    18
    Tieto minúty prvého polčasu patria jednoznačne domácim Michalovciam.
     
    19
    Tie budú zahrávať roh z ľavej strany. Fanúšikovia svojím tlieskaním burcujú exekútora tejto štandardnej situácie k čo možno najlepšiemu centru.
     
    20
    Center od rohovej zástavky sa vydaril, do zakončenia sa tlačil Škutka, loptu zasiahol niekto z Myjavčanov a takmer ju usmernil do vlastnej siete. Hruška si mohol vydýchnuť, lopta napokon skončila len nad jeho brvnom.
     
    21
    Ivan Ostojić utŕžil niečo v osobnom súboji, chvíľku sa nehralo, no v hre bude môcť pokračovať bez ošetrenia.
     
    22
    Michalovce dali gól!
    Michalovčania vyťažili zo svojej aktivity druhý presný zásah, ktorým si upevňujú svoje vedenie! Centrovanú loptu od rohovej zástavky sa snažil zasiahnuť Emmanuel Mensah, no do vzduchu sa zavesil aj domáci OLIVER PODHORIN, ktorý hlavou len pohladil loptu, no zasiahol ju natoľko podarene, že znemožnil Hruškovi šance na úspešný zákrok!
     
    23
    Na rade by teraz mali byť Myjavčania. Budeme zvedaví, ako sa im podarí pozviechať z doposiaľ nevydareného priebehu prvého polčasu.
     
    26
    Arbiter po prvý raz v zápase siaha do svojho vrecka, aby udelil žltú kartu Vladimírovi Kukoľovi, ktorý to prehnal s agresivitou.
     
    27
    Na druhej strane je po nedovolenom zákroku rovnakým spôsobom potrestaný Ivan Kotora.
     
    28
    Priamy voľný kop Myjavy rozohrával Vladimír Kukoľ, no jeho center nepredstavoval pre Matúša Kiru žiadne vážnejšie nebezpečenstvo.
     
    30
    Emmanuel Mensah si na hranici pokutového územia prebral loptu, namieril si to s ňou do šestnástky, v osobnom súboji uspel proti Petrovi Pavlíkovi, no namiesto strely ľavačkou siahol po centri, ktorý mu príliš nevyšiel. Zo sľubne vyzerajúcej pozície tak napokon nebolo vôbec nič.
     
    32
    Futbalisti Michaloviec sa zadarmo dostávajú k lopte, po tom, čo Myjavčanom nevyšla kombinácia.
     
    33
    Vladimír Kukoľ sa za šestnástkou Michaloviec zmocnil odrazenej lopty, našprintoval s ňou do veľkej šance, výborne vystrelil, no Matúš Kira mu znemožnil gólovú oslavu skvelým zákrokom!
     
    34
    Myjava dala gól!
    Po následnom rohovom kope sa však už Myjavčania tešia zo zníženia svojho manka! V pokutovom území si našiel miesto na zakončenie IVAN OSTOJIČ, na ktorého presnú hlavičku sa michalovská defenzíva na čele s Matúšom Kirom len bezmocne pozerala. Stopér Spartaka tak týmto presným zásahom odčinil svoju chybu pri góle Dávida Škutku.
     
    36
    Pri poliacej čiare musel byť ošetrovaný Emmanuel Mensah, ktorý si to po zídení z trávnika namieril rovno do kabíny.
     
    38
    Vynútené striedanie domáceho realizačného tímu. Emmanuel Mensah, ktorý sa pred týždňom gólom podieľal na dôležitom víťazstve nad Trnavou, nemôže pre zranenie pokračovať v dnešnom dueli. Svoje miesto prepustil Dominikovi Kuncovi.
     
    39
    Útočnú akciu Zemplínu Michalovce sa snažil odštartovať dlhým výkopom Matúš Kira, ktorý však nepresnou rozohrávkou len pozdravil svojho náprotivka v bráne Spartaka Myjava.
     
    40
    Prácu má aj lekársky tím Spartaka Myjava, ktorý má v opatere Tomáša Briganta.
     
    41
    Do pokutového územia Myjavy priletel center z pravého krídla, pred hosťujúcou bránou kraľoval jej strážca Matúš Hruška, ktorý letiaci center s prehľadom stiahol zo vzduchu do svojho náručia.
     
    42
    Ošetrovaný Tomáš Brigant je späť na trávniku. Po nepríjemnom otrase by mal byť opäť v poriadku.
     
    43
    Veľmi pohľadná akcia Myjava, ktorej ku dokonalosti chýbalo len gólové vyústenie! Po dvoch rýchlych prihrávkach sa na okraji šestnástky dostal k lopte Jaroslav Machovec, ktorý si ju zasekávačkou pekne prehodil na pravačku a snažil sa ju poslať k vzdialenejšej žrdi. Jeho technickému pokusu však chýbala potrebná presnosť, brankár Michaloviec si mohol vydýchnuť.
     
    45
    Riadny hrací čas prvého dejstva sa pomaly napĺňa. Nad rámec sa bude nadstavovať jedna minúta.
     
    45+1
    Michalovce ešte stačili získať ofenzívnu štandardnú situáciu.
     
    45+2
    Center z hĺbky poľa však pre defenzívu Myjavy nebol ničím neriešiteľným.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvú polovicu úvodného dejstva mali jasne vo svojich rukách futbalisti Michaloviec. Zemplínčania sa ujali vedenia zásluhou presného zásahu Dávida Škutku a ich náskok zveľadil presným hlavičkovým zakončením kapitán Oliver Podhorin. Myjava sa však dokázala veľmi rýchlo spamätať z nepriaznivého vývoja a v 34. min skórovala po rohovom kope a presnej hlavičke Ivana Ostojića. Do polčasu mohlo byť už aj vyrovnané, to by však musel v dobrej príležitosti lepšie namieriť Jaroslav Machovec. Takto sa do kabín odchádzalo za stavu 2:1 pre Michalovce, pred druhým polčasom je však všetko otvorené a čaká nás ešte zaujímavý boj o body do tabuľky.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden z trénerov nesiahol počas polčasovej prestávky k zmene vo svojej jedenástke.
     
    47
    Prvé zakončenie druhého polčasu patrilo prostredníctvom Dávida Škutku Michalovciam. Hlavička domáceho zakončovateľa bola ľahkým sústom pre brankára Matúša Hrušku.
     
    48
    Myjava sa snaží rozvinúť svoju útočnú akciu postupnou kombináciou z vlastnej polovice ihriska.
     
    49
    Snaženie Igora Žofčáka nebolo nateraz úspešné, práve od domáceho stredopoliara sa lopta odrazila mimo hraciu plochu.
     
    49
    Brankár Myjavy Matúš Hruška s jednoduchým zákrokom, po ktorom loptu okamžite vyhadzuje späť do hry.
     
    50
    Michalovský obranca nemusel odvracať loptu zo šestnástky, prihrávka Myjavčanov bola nepresná a doputovala až k brankárovi Matúšovi Kirovi.
     
    51
    Ľuboš Kolár si zbehol z hrotovej pozície do hĺbky poľa a v okolí poliacej čiary si vypýtal nedovolený zákrok, po ktorom má loptu v moci skúsenosťami ošľahaný Tomáš Kóňa.
     
    52
    Machovcov center zo štandardnej situácie nemal úplne najhoršie parametre, avšak žiadne zakončenie z neho nakoniec nevyplynulo.
     
    54
    Michalovce si loptu na svojich kopačkách dlho neudržali, prišli o ňu po zbytočnej nepresnosti.
     
    55
    Stanislav Danko nasadil na pravom krídle k peknému prieniku, s jedným protihráčom si pekne poradil, no proti dvojici protihráčov už so snahou o center nepochodil.
     
    56
    Machovec zakončil svoj ofenzívny výpad centrom z ľavého krídla na prvú žrď, kde však absentovali futbalisti v myjavskom drese.
     
    57
    Druhé striedanie na domácej strane. Namiesto Ivana Kotoru vybehol na trávnik Tomáš Sedlák.
     
    58
    Nebezpečenstvo pred brankárom Myjavy napokon zmaril dobrý blok obrancu Pavlíka, ktorý zastavil zakončenia Dávida Škutku. Hrotovému hráčovi Michaloviec pripravil streleckú parketu výbornou robotou proti dvojici protihráčov Martin Koscelník.
     
    59
    MFK Zemplín získal štandardnú situáciu na pravom krídle.
     
    60
    Jej rozohrávky sa chopil Stanislav Danko, ktorého center dokázala defenzívy Myjava upratať do bezpečia.
     
    62
    Do šestnástky Myjavy priletel veľmi nebezpečný center z kopačky Martina Koscelníka, nechýbalo veľa, aby jeden z trojice nabiehajúcich hráčov dokázal usmerniť loptu smerom na Hrušku. Brankár hostí napokon ostal bez práce.
     
    63
    Spartak vďaka rýchlemu prechodu do ofenzívy získal útočné postavenie. Bojovať však bude musieť proti sformovanému súperovi.
     
    64
    Dominik Kunca svojou nepresnou strelou nevystrašil Myjavčanov, no aspoň roztlieskal domácich fanúšikov, ktorí týmto gestom ocenili jeho snaženie.
     
    65
    Na druhej strane sa do obrovskej šance vrútil jeden z Myjavčanov, no v individuálnom postupe na Matúša Kiru nemohol pokračovať, keďže sa mávalo i pískalo ofsajdové postavenie.
     
    67
    Hneď dvojnásobné striedanie Myjavy. Z ihriska odišiel Tomáš Brigant, ktorého miesto zaujal Štefan Pekár.
     
    67
    Mikuláš Radvániy do hry posiela aj Petra Sládeka, ktorému miesto na ihrisku prepustil Adi Mehremič.
     
    69
    Stanislav Danko s pekným šprintom po pravej strane, na ktorého konci sa aj pokúsil o strelu, no loptu v ťažkej pozícii na zakončenie nasmeroval len priamo do rukavíc Matúša Hrušku.
     
    70
    Myjava má aj s nadstaveným časom ešte niečo viac ako dvadsať minút na vyrovnanie.
     
    71
    Matúš Kira skúsene využil situáciu a počkal si s ukrytím lopty až do momentu, kým k nemu nepribehol nejaký hosťujúci hráč, čím našetril pár sekundičiek.
     
    72
    Obranca Myjavy Jaroslav Machovec videl žltú kartu za nedovolené počínanie v súboji proti skúsenému Igorovi Žofčákovi.
     
    73
    Priamy kop z dobrej parkety rozohral faulovaný Igor Žofčák, no svoj center posadil len na hlavu jedného z hráčov myjavského Spartaku.
     
    74
    Oficiálny údaj o počte divákov, ktorý ponúkol miestny hlásateľ, hovorí o tom, že cestu na michalovský štadión si našlo 2085 fanúšikov.
     
    76
    Po nepresnom hlavičkovom zakončení Petra Sládeka bude od Matúš Kira odkopávať od svojej svätyne.
     
    78
    Myjava nebolo ďaleko od vyrovnania! Peter Sládek si to od poliacej čiary sebavedomo namieril až pred šestnástku Michaloviec, tam si prehodil loptu na pravačku a technickým pokusom sa ju snažil upratať k vzdialenejšej žrdi. Jeho strela tesne minula ľavú tyč Kirovej brány!
     
    79
    Spartak Myjava chcel aj ďalšiu ofenzívnu akciu rozvinúť cez Petra Sládeka, no ten tentoraz v osobnom súboji nepochodil podľa svojich predstáv a prišiel o loptu.
     
    80
    Dominik Kunca sa z ľavého krídla tlačil do zakončenia, no narazil na presilu protihráčov, ktorá ho dokázala od lopty odzbrojiť.
     
    81
    Striedajúci Pekár predkladal z pravej strany loptu do pokutového územia Michaloviec, jeden z domácich hráčov ju v sklze odvrátil na roh.
     
    82
    Po rohu z pravej strany vznikla pred bránou Kiru menšia skrumáž, po ktorej bude nasledovať rovnaká štandardná situácia.
     
    83
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Tomáš Marček, prichádza Štefan Holiš.
     
    84
    Myjava dala gól!
    Hosťujúci tréner Mikuláš Radvániy môže byť v tomto momente absolútne spokojný. Jeho tímu sa totiž podarilo vyrovnať zásluhou dvoch hráčov, ktorých poslal do zápasu z lavičky. Centrovanú loptu Štefana Pekára dokázal v malom vápne pravačkou usmernil do siete PETER SLÁDEK, ktorého nedokázala michalovská defenzíva zastaviť!
     
    85
    Michalovce budú zahrávať priamy kop z ideálnej pozície. Veľká šanca na okamžité prinavrátenie vedenia!
     
    86
    Loptu smerom na bránu parádne zakrútil Igor Žofčák, ktorý ju veľmi pekne zatočil ponad múr, no gólovú radosť mu skvelým zákrokom zmaril Matúš Hruška!
     
    88
    Posledné striedanie Zemplínčanov. Z ihriska odišiel strelec úvodného gólu Dávid Škutka a na trávnik vybehol Kristian Kushta.
     
    88
    Po hrubom nedorozumení v strede michalovskej defenzívy mohol dostať Myjavu do vedenia Peter Sládek! Ten ľavačkou poslal loptu pohotovo smer brána, cez brankára Kiru ju dokázal prepáliť, no jeho zakončenie preletelo tesne vedľa ľavej žrde domácej svätyne!
     
    90
    Michalovce dali gól!
    Explózia radosti v Michalovciach, Zemplín sa v úvode nadstaveného času opätovne dostáva do vedenia! Dominik Kunca to ľavačkou výborne zakrútil pred bránu, tam si loptu našiel IGOR ŽOFČÁK, ktorý ju hlavičkou krásne posunul do brány ponad bezmocného brankára Matúša Hrušku!
     
    90+1
    Nadstavujú sa ešte tri minúty.
     
    90+2
    Myjava má k dispozícii niekoľko desiatok sekúnd, aby odvrátila koniec svojej série neporaziteľnosti.
     
    90+3
    Na výsledku zápasu sa už pravdepodobne nič meniť nebude. Nadstavený čas je naplnený a loptu má v moci domáci brankár Matúš Kira.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Fantastický duel 10. kola Fortuna ligy ponúkol vo svojom druhom polčase najmä strhujúci záver. V 84. minúte prišlo vyrovnanie Myjavy, v 88. minúte mohol Peter Sládek svojím druhým gólom otočiť misky váh na hosťujúcu stranu, no jeho zakončenie tesne minulo bránu, a tak prišiel v 90. minúte presný center Dominika Kuncu a úspešná hlavička Michalovského kapitána Igora Žofčáka, ktorý rozhodol o tom, že tri body ostávajú doma.
     
    MFK Zemplín tak zaznamenal po minulotýždňovom víťazstve na pôde Trnavy ďalšie cenné tri body. Michalovčania zastavili úspešnú ligovú šnúru Myjavčanov a o čosi vylepšili aj bilanciu vzájomných zápasov, keď dokázali Kopaničiarov zdolať po piatich rokoch a piatich prehratých vzájomných dueloch.
     
    Štatistiky dnešného merania síl

    Držanie lopty: 52 % : 48 %.
    Strely na bránu: 9:4.
    Strely mimo: 5:8.
    Rohy: 6:10.
    Ofsajdy: 3:2.
     
    Z našej strany je to na dnes všetko, ďakujeme vám, že ste desiate kolo našej najvyššej súťaže sledovali v našej spoločnosti a prajeme ešte príjemný zvyšok víkendu. (20:58:51)

    Michal Bakoš

    Branky: 15. Škutka (E. Mensah), 22. Podhorin, 90. Žofčák (Kunca) – 34. Ostojić, 84. Sládek (Pekár)

    Karty:   27. Kotora (MIC) – 26. Kukoľ (MYJ), 72. Machovec (MYJ)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 5:8. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 3:2.
    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Sipľak, Kotora (57. Sedlák), Žofčák, Podhorin – E. Mensah (38. Kunca), Danko, Koscelník, Qose – Škutka (88. Kushta), Lazarus.
    Náhradníci: Macej – Turik, Grič, Sedlák, Bellas, Kushta, Kunca.

    TJ Spartak Myjava: Hruška – Ostojić, Pavlík, Machovec, Kóňa – Mehremič (67. Sládek), Kolár, Brigant (67. Pekár), Bílovský – Marček (83. Holiš), Kukoľ.
    Náhradníci: Solnička – Beňo, Pekár, Flamík, Holiš, Sabler, Sládek.

    Rozhodčí: Vnuk – Brendza, Roszbeck – Weiss
    bahis siteleri