Kladno – Zlín 5:2 (kon.) | Chomutov – Plzeň 4:3 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 4:0 (kon.)
Motor ČB – Třinec 5:3 (kon.) | Liberec – Litvínov 5:3 (kon.) | Sparta – Slavia 2:3 (po pr.)
konec
HC Kometa Brno
4:0 (3:0, 0:0, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 15.02.2013, 18:00 • KAJOT ARENA • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pěkný páteční den. Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu 48. kola mezi Kometou Brno a Karlovými Vary. Utkání začíná v 18:00.
     
    Stále dokola se opakuje, jak je v této fázi sezony důležitý každý bod. To se potvrdilo i ve středu, kdy KOMETA BRNO dokázala v KAJOT ARENĚ urvat vítězství po nájezdech nad extraligovým lídrem z Plzně. Brno rázem poskočilo na deváté místo před Vítkovice a zvýšilo náskok na jedenácté Pardubice na čtyři body.

    K jistotě předkola play-off mají sice Brňané stále hodně daleko, s každým úspěšným kolem se však jejich šance o něco zvětšují. Nezbývá, než doufat, že v pátek večer učiní svěřenci trenéra Venery další krok směrem k účasti v nejzábavnější části sezony. Pomoci jim k tomu po vypršení disciplinárního trestu opět může Jakub Svoboda. Naopak veterán Róbert Petrovický asi ještě po střetu s Tomášem Frolem z Plzně připraven hrát nebude.
     
    ENERGIE KARLOVY VARY zažívá další z nevýrazných sezon, které přišly po dvou letech, ve kterých hráli Západočeši finále a v roce 2009 dokonce finálovou účast přetavili v zisk mistrovského titulu. Momentálně se v Karlovy Vary nacházejí v extraligové tabulce na dvanáctém místě.

    Mezi týmem z lázeňského města a devátou Kometou jsou vměstnány Pardubice a Vítkovice. Právě na desáté Vítkovice ztrácejí svěřenci trenéra Žemličky sedm bodů. To je pět kol před koncem základní části sice poměrně dost, Ostravané však už mají odehrán o jeden zápas více. Na jedenácté Pardubice ztrácí Energie body tři.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Trvaj (Falter) - Žižka, Kováčik, Dujsík, Valach, Bičánek (C), Švrček, Hruška M., Malec - Erat, Holec, Čermák, Zohorna H., Burian, Lušňák, Dlouhý, Koreis, Haluza, Němec, Hruška J., Svoboda J.

    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Mensator) - Nosek, Koblasa, Vachovec, Parýzek, Látal, Drtina, Skladaný, Zaťovič (C), Pech, Gulaši, Košťál, Gründling, Skuhravý, Bicek, Grman, Kumstát, Prošek, Pohl, Doležal, Zucker.

    Rozhodčí: Minář, Hradil - Bláha, Kostka.
     
    Kometě oproti minulému utkání chybí hned tři hráči - Petrovický, Tomáš Svoboda a Dočekal. Naopak po tří zápasovém disciplinárním trestu do hry nastupuje Jakub Svoboda. Do sestavy se také vrací obránce Milan Hruška, na výpomoc je také pro toto utkání Haluza.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    Dnešní utkání rozehráno. Úvodní vhazování vyhrály Karlovy Vary a mohly se tak hnát do prvního útoku, který však gólem neskončil.
     
    01:50
    Vyloučen Jíří Doležal (KVA) na dvě minuty za hákování, Kometa bude hrát přesilovou hru a bude tak mít dobrou možnost ke skórování.
     
    02:06
    Vary se dokázaly rychle osvobodit a puk se ocitl až za brankou Jiřího Trvaje. Kometa tak musí zakládat útok od začátku.
     
    02:39
    Nyní zastavilo Kometu v útočném rozletu ofsajdové postavení, bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    03:14
    Kometě se zatím přesilová hra vůbec nedaří a Vary se dokáží účinně a v pohodě bránit. Nyní se rýsovala dobrá možnost, Brno se však ke střele nedostalo a Závorka puk přikryl.
     
    03:36
    Velká šance Komety! Dlouhý byl sám před Závorkou střílel však pouze do betonu brankáře, z dorážky poté neuspěl ani Holec.
     
    04:06
    Závěr přesilové hry se odehrával ve velkém tlaku Komety, z kterého vyplynulo trestné střílení. Jeden z hráčů vhodil po puku svoji hokejku, byl to Pech.
     
    04:06
    Kometa právě vstřelila branku!

    Jelikož šlo o trestné střílení po technickém prohřešku, mohl si trenér vybrat koho pošle na nájezdy a vybral si samozřejmě specialistu na nájezdy VOJTĚCHA NĚMCE (1), ten nezklamal a skvělým forhendovým blafákem zasunul puk pod ruku Závorky do sítě.
     
    04:53
    Kometa se tak dostala poměrně brzy do vedení a nyní budou na Energii, jak odpoví. Necháme se překvapit.
     
    05:12
    Na odpověď si hosté ale budou muset počkat, protože je vyloučen Václav Skuhravý (KVA) na dvě minuty za vysokou hůl, tedy další přesilovka pro domácí.
     
    05:28
    Kometa se snaží dostat do útočného pásma, ale zatím se jí to nedaří, teď ji zastavil ofsajd. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    06:11
    Žižka poslal na Závorku lehkou střelu z pravého kruhu, ale nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal puk tečovat. Po chvíli pak kroužil v mezikruží Čermák, ale k zakončení se nedostal.
     
    06:42
    Jakub Koreis zavezl puk do útočného pásma a následně vystřelil od levého mantinelu přímo do Závroky, který neměl s likvidací střely žádné problémy.
     
    07:16
    Vojtěch našel u pravé tyče úplně volného Jakuba Svoboda, ten však nestačil prudký pas pořádně zpracovat a tedy i zakončit. Vary přestály oslabení bez újmy.
     
    07:28
    Karlovy Vary se kvůli dvěma oslabením zatím nemohly dostat do toho správného provozního tempa. Teď selhala její rozehrávka a bylo z toho zakázané uvolnění.
     
    07:54
    Pech hledal u pravé tyče najíždějícího Zaťoviče, Trvaj měl beton na správném místě.
     
    08:01
    Přesilovou hru si poprvé v utkání zahrají i hosté. Vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl byl Radek Dlouhý (KOM).
     
    08:41
    Jiří Drtina se napřáhl na středu modré čáry a pak vyslal na bránu prudkou střelu, která však zaduněla pouze o zadní mantinel.
     
    09:46
    Vary dlouho kombinovaly v zámku. Látal se pak pokoušel po delší době vystřelit, ale trefil pouze brusle Koreise, od které se puk dostal do středního pásma.
     
    10:28
    Hosté hrají tvrdě, ale v rámci pravidel. Dohrávají každý souboj u mantinelu.
     
    11:25
    Haluza nyní střílel zpoza obránce a Závorka jeho střelu neudržel, nebyl však nikdo, kdo by puk mohl dorážet. Vary posléze hru otočily, ovšem nic z toho nebylo.
     
    11:53
    Úmyslný ofsajd Komety Bude se vhazovat po levici Jiřího Trvaje, tedy v obranném pásmu Brna.
     
    12:34
    Střela Drtiny měla dobré parametry, ale ještě před brankou byla tečována mimo. Rozhodčí poté hru vykázal do střední pásma pro postavení hráče v brankovišti.
     
    13:02
    Střela hostů až od červené čáry nemohla Trvaje vystrašit, nezapříčinila ani usazení Varů v útočném pásmu. Naopak v obranném pásmu se usadili domácí.
     
    13:26
    Další střela hostů z větší vzdálenosti, kterou Trvaj pokryl. Poté přišla je před brankou menší rozmíška, kterou museli uklidňovat rozhodčí, vylučovat se nebude.
     
    14:20
    Zucker vystihl Hruškovo sklepnutí ve středním pásmu a řítil se do útočného pásma, tam sice o puk přišel, ale díky chybě v rozehrávce Brna se k puku ještě jednou dostal, a to i málem do šance. Domácí však svoji chybu napravili.
     
    05:28
    Vyloučen Jiří Drtina (KVA) na dvě minuty za zdržování hry. Třetí přesilovka pro Kometu v tomto utkání.
     
    15:05
    Lukáš Pech dokázal s pukem z vlastního obranného pásma ujet až do pásma Brna a ušetřil hodně času.
     
    15:22
    Kometa právě vstřelila branku!

    Při signalizované výhodě se dokázali domácí prosadit. Byl to také přesilovkový gól. Kováčik nahazoval na bránu, puk ještě před bránou tečoval Koreis. Závroka puk jen vyrazil a na dlouho hůl ho pak do brány dorazil TOMÁŠ ŽIŽKA (5). Asistence: Jakub Koreis, Jozef Kováčik
     
    15:22
    Vyloučen Petr Koblasa (KVA) na dvě minuty za sekání. Je do jednoduché Kometa využila přesilovku a při gólové akci signalizoval rozhodčí další vyloučení, proto tedy hrají hosté v dalším oslabení.
     
    16:36
    Dobře sehraná přesilovková akce Komety. Kováčik naznačil na modré střelu, ale dával ještě na pravý kruh Hruškovy, který tvrdě pálil, ale jeho pokus šel vedle.
     
    17:15
    Kometa si dokázala v závěru přesilové hry vynutit tlak, ale třetí branku přidat nedokázala.
     
    17:48
    Brněnskou střelu od modré nyní musel likvidovat Závorka. Vhazovat se bude v obranném pásmu.
     
    17:54
    Kometa právě vstřelila branku!

    Brno ovládlo první třetinu a zadělalo si na tři body. Valachovu střelu ještě dokázal Závorka vyrazit, ale na střelu PATRIKA LUŠŇÁKA (9) už byl bezmocný. Premiérový branka pro Lušňáka v dresu Kometu. Asistence: Juraj Valach.
     
    18:11
    Varanům pochodují nervy a odnesl to tvrdým atakem Tomáš Žižka, který dostal těžký hit od Pohla. Brněnský obránce musel odkulhat do šatny.
     
    18:42
    Pohl pálil v tísni od pravého mantinelu, ale tahle střela nemohla Jiřího Trvaje v žádném případě ohrozit.
     
    19:22
    Nadějná akce po ose Erat - Holec - Dlouhý. Posledně jmenovaný už se ale k puku před brankou nedostal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, kterou ovládla jednoznačně Kometa. Té se povedl úvod duelu, kdy z trestného střílení zúročil brněnský tlak Vojtěch Němec. Varům vůbec nic nešlo, navíc se nechala Energie čtyřikrát v této třetině vyloučit. Další prohřešek potrestal Tomáš Žižka. Na cestu do kabin si ještě Brňané připsali jednu branku, po střele Valacha se prosadil dorážející Lušňák a dal tak svůj první gól v brněnském dresu.
     
    Druhá třetina odstartuje krátce po 19 hodině.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Kometa pokračuje v náporu i na začátku druhé třetiny.
     
    20:51
    Jakub Svoboda obkroužil bránu soupeře a snažil se přihrát, během toho však posunul Závorkovu bránu.
     
    21:51
    Hosté se snaží usadit v pásmu, Erat posílá puk jen do středního pásma.
     
    22:19
    Vachovec chtěl vysunout svého spoluhráče do zajímavé situace, na poslední chvíli mu byl odebrán puk domácím obráncem.
     
    22:55
    Energie svírá Kometu před Trvajem, nemůže se ale dostat do slibné šance.
     
    23:33
    Po šanci Jakuba Svobody z pravého křídla vytahuje Závorka další svůj zákrok.
     
    23:37
    Kometě se podařilo překazit tlak hostí, buly před Závorkou.
     
    23:58
    Útočný faul Jakuba Koreise. Brněnský útočník odchází na trestnou lavici za vysokou hůl.
     
    24:00
    Domácí se ihned po buly osvobozují.
     
    24:24
    Holec vytlačil puk pryč z pásma, zároveň se mu podařilo našetřit několik vteřin.
     
    24:45
    Kumstát našel v mezikruží volného Zaťoviče, který ve velké šanci zamířil nepřesně.
     
    25:12
    Jakub Svoboda nadvakrát osvobozuje svůj tým.
     
    25:58
    Domácí v plném počtu.
     
    26:26
    Holec se z pravého křídla natlačil před Závorku, puk mu však v rozhodující chvíli utekl mimo dosah hole.
     
    27:12
    Icing hostí, hra se vrátí před hostujícího Závorku.
     
    27:35
    Po krátkém zámku Komety vyzkoušel Lušňák pozornost Závorky, ten jeho pokus z pravého křídla vykopává betonem do ochranné sítě.
     
    27:56
    Zaťovič si zpracoval na modré čáře puk na holi a švihem ho poslal na Trvajovu bránu. Domácí brankář vytasil lapačku a střelu hostujícího kapitána chytá.
     
    28:02
    Drtina od modré trefil jen brusle bránícího Koreise.
     
    28:47
    Pokus Dlouhého z levého křídla, Závorka vyráží.
     
    28:56
    Rychlý brejk hostí brzdí postavení mimo hru.
     
    29:30
    Haluza nedojel vyhozený puk, icing Komety vrátí hru před Trvaje.
     
    29:50
    Dlouhý z pravého křídla trefil jen dobře se vrátivšího obránce hostí.
     
    30:09
    Kumstát se dostal až před Trvaje, z bezprostřední blízkosti ale trefil jen pravý beton domácího gólmana.
     
    30:58
    Kotouč se po teči dotkl ochranné sítě za bránou Závorky, bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    31:32
    Energie je ve druhé třetině aktivnější než v té první,hlavně ale hraje bez faulů a disciplinovaně. Kometa se zatím spíše brání a špatně se jí usazuje před Závorkou.
     
    32:02
    Tvrdá rána obránce Malce končí na betonech Závorky.
     
    32:21
    Radek Dlouhý se pokusil překvapit Závorku zpoza brány, hostující brankář si inkriminovaný prostor pohlídal.
     
    33:15
    Po Lušňákově teči se kotouč ploužil kolem Závorky, ten ho pro klid svůj a svého týmu raději přikryl a přerušil hru.
     
    33:32
    Jan Hruška mohl střílet z mezikruží, v rozhodujícím okamžiku mu ale puk sjel z hole.
     
    33:53
    Trio Zohorna, Hruška, Čermák vytvořilo tlak před bránou Energie, třetí jmenovaný se odhodlal ke střele, která ovšem nemířila za Závorkova záda.
     
    34:58
    Gulaši si nahodil puk do útočného pásma, málem ho i dobruslil, u černého kusu gumy byl ale rychlejší brněnský gólman, který ho přikryl.
     
    36:30
    Lajna Burian, Lušňák, Haluza točila hosty před Závorkou, ke střele se sice nedostali, z dlouhého zámku si však vynutili přesilovou hru.
     
    36:41
    Prošek (KVA) vyloučen za podražení.
     
    36:58
    Čermák se pokusil zpoza brány zaskočit Závorku, ten puk šourající se kolem své levé tyče raději přikryl.
     
    37:15
    Zohorna dostal přesný pas od svého spoluhráče, nabruslil si před Závorku, kterého se mu však nepodařilo překonat. Zohorna byl ve svém počínání ale příliš aktivní, až se dopustil sekání. Za faul na hostujícího gólmana putuje brněnský mladík na trestnou lavici.
     
    37:40
    Hraje se tudíž čtyři na čtyři.
     
    38:15
    Malec se pokusil zpoza brány zasunout puk kolem pravé tyče Závorkovy brány, hostující gólman byl připraven.
     
    38:21
    Tvrdá Kováčikova rána od modré letěla deset centimetrů nad ledem, nakonec skončila v nastavené lapačce hostujícího gólmana. Kometa ve hře 4 na 4 je aktivnější.
     
    38:42
    Hosté v plném počtu.
     
    39:16
    Domácí v plném počtu.
     
    39:25
    Noskovo nahození od pravého mantinelu Trvajovi vypadlo, avšak mimo tři tyče. Puku se následně ujal domácí obránce a odpálil ho do bezpečí.
     
    39:59
    Hruška v závěrečné vteřině vyzkoušel pozornost Závorky, ten jeho střelu švihem od levého mantinelu kryje v lapačce a přeruší hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zásahy gólmanů ve druhé třetině:

    Závorka: 13
    Trvaj: 8.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:56.
     
    Ve druhé třetině jsme sice branku neviděli, přesto jsme viděli z obou stran aktivní hokej. Rozdíl je hlavně v disciplinovanosti Karlovarských, kteří již nenabízejí Kometě tolik přesilových her. Kometa však hraje chytře a pomalu kráčí k vytoužené tříbodové výhře.
    Střely na bránu za dvě třetiny: 27:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Kometa první puk v zápase posílá na icing, buly před Trvajem.
     
    40:48
    Pohl si najížděl na volný puk v mezikruží, Bičánek mu však zablokoval hokejku.
     
    41:09
    Za vysokou hůl je vyloučen hostující Vachovec.
     
    41:14
    Hosté se po buly ihned osvobozují.
     
    41:39
    Čermák si nabruslil do pásma, zbavil se protihráčů, jeho pokus sice vypadl Závorkovi z výstroje, bohužel pro Kometu však mimo tři tyče.
     
    42:17
    Bičánkova střela vyražena Závorkou vysoko nad.
     
    42:50
    Po ráně Malce od modré mohl vyražený puk dorazit za Závorku Koreis, hostující gólman se však vytáhl parádním zákrokem a domácího střelce vynuloval.
     
    43:05
    Hosté se osvobozují.
     
    43:09
    Hosté v plném počtu.
     
    43:31
    Švrčkova rána od modré byla tečována vysoko do ochranné sítě. Buly po pravici Závorky.
     
    43:49
    Trvaj si nechce komplikovat život. Poskakující puk kolem své pravé tyčky raději přikryje a přeruší tím hru.
     
    43:56
    Zohorna vyhazuje puk na icing. Buly před Trvajem se zopakuje.
     
    44:05
    Bicek netrefil před Trvajem křižný pas, protože byl tísněn obráncem Komety. Jinak na něho zívala horní část brány, Trvaj ležel na zemi.
     
    44:45
    Hruška Jan pálí z levého křídla tvrdě nad.
     
    45:04
    Noskova rána od modré k Trvajovi nedoputovala, byla tečovaná.
     
    45:15
    Za vysokou hůl je vyloučen Pech (KVA). Útočný faul brzdí ofenzivní snahy hostů.
     
    45:53
    Kometa se z vlastního zámku sama připravuje o pásma nepřesnou přihrávkou na modrou.
     
    46:19
    Kometa bude hrát přesilovku pět na tři, má na ni maximálně 56 vteřin. Hostující Koblasa totiž vyhodil z vlastního obranného pásma puk mimo hřiště.
     
    46:44
    Po Svobodově střele z levého křídla se hosté osvobozují.
     
    47:14
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa dvojnásobnou výhodu nakonec přeci jenom využívá. Již se zdálo, že vyloučený hostující hráč skočí na led, na levém křídle ale napřáhl JAKUB SVOBODA a skrz skrumáž hráčů před Závorkou se trefil přesně. Asistence: Jozef Kováčik, Leoš Čermák.
     
    47:25
    Vary hrají ve čtyřech.
     
    47:37
    Rozhodčí píská přihrávku rukou, buly ve středním pásmu.
     
    47:50
    Holec pálí tvrdě z levého křídla, mířil na vzdálenější tyč, ale těsně minul.
     
    48:20
    Hosté v plném počtu.
     
    48:54
    Burian si nahodil puk do útočného pásma, kolem tří soupeřů ho stihl dojet, byl ale již blízko Závorkovi a tak mu nezbyl prostor na zakončení.
     
    49:53
    Žižkovo nahození od modré se snažil tečovat Čermák, neúspěšně.
     
    50:01
    Domácí Čermák pálí následně z pravého kruhu pro vhazování, Závorka nadvakrát kryje. Brněnské obecenstvo si přeje pátou branku v síti Energie.
     
    50:28
    Pohl si najížděl před Trvaje, přihrávka na něj sice šla, hostující útočník však v pádu nedokázal zakončit, navíc podrazil domácího Trvaje. Buly po pravici Trvaje.
     
    50:58
    Malec se ve středním pásmu chytl s Kumstátem, oba kohouti odchází za drobnou šarvátku na trestnou lavici, inkasují dvojité menší tresty. Hraje se pět na pět.
     
    51:29
    Noskovu ránu od modré vyráží Trvaj vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    51:42
    Icing Komety, hra se vrátí před Trvaje.
     
    51:59
    Nahození Gulašiho od modré chytá v lapačce i po drobné teči brněnský Trvaj.
     
    53:11
    Další rána Jakuba Svobody mířila mimo.
     
    53:28
    Koreis se zamotal s pukem v mezikruží, nepovedlo se mu tak na rozhozeného Závorku ideálně vystřelit.
     
    54:00
    Holec v přečíslení dva na jednoho přihrál Eratovi, tomu však střela v dobré pozici vůbec nesedla.
     
    54:40
    Lušňákův pokus z pravého křídla, Závorka vyráží.
     
    55:09
    Ukrytá střela Haluzy od modré se z ničeho nic zjevila před Závorkou, ten reflexivně vyráží.
     
    56:27
    Kometa hraje s pukem na holích, vítězství v zápase by jí už nic vzít nemělo.
     
    57:17
    Holec dalším pasem hledal najetého spoluhráče na pravém křídle, ani tahle příhra se však neujala.
     
    58:14
    Ještě jedno vyloučení. Burian (KOM) vyloučen za podražení.
     
    58:48
    Grman pálí od modré nad bránu Trvaje.
     
    59:20
    Energie ještě svírá soupeře v pásmu.
     
    59:45
    Pechova střela se neujala, hosté se osvobozují.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Kometa si proti Karlovým Varům připsala poměrně jasné vítězství 4:0. Domácí si na tři body zadělali už v první třetině, kdy si vypracovali tříbrankové vedení a po zbytek zápasu si hru hlídali. V závěrečné třetině ještě přidal čtvrtý gól Jakub Svoboda.
     
    To je pro tuto chvíli vše, přejem pěkný zbětek pátečního večera a na počtenou. (20:35:39)
    Marken.cz

    Zdeněk Plánka

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 5. Němec (pen.), 16. Žižka (Koreis, Kováčik), 18. Lušňák (Valach), 48. Svoboda J. (Kováčik, Čermák)


    HC Kometa Brno: Trvaj (Falter) – Žižka, Dujsík, Bičánek (C), Švrček, Malec, Kováčik, M. Hruška, Valach – H. Zohorna, Čermák, J. Hruška – J. Svoboda, Koreis, Němec – Erat, Holec, Dlouhý – Haluza, Lušňák, Burian. Trenér: Zdeněk Venera.
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Mensator) - Gründling, Grman, Látal, Gulaši, Nosek, Drtina, Prošek, Parýzek - Zaťovič, Pech, Kumstát - Skladaný, Koblasa, Pohl - Doležal, Skuhravý, Bicek - Vachovec, Košťál, Zucker. Trenér: Richard Žemlička.

    Rozhodčí: Minář, Hradil - Bláha, Kostka
    bahis siteleri