Kladno – Zlín 5:2 (kon.) | Chomutov – Plzeň 4:3 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 4:0 (kon.)
Motor ČB – Třinec 5:3 (kon.) | Liberec – Litvínov 5:3 (kon.) | Sparta – Slavia 2:3 (po pr.)
konec
HC Kometa Brno
4:0 (3:0, 0:0, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 15.02.2013, 18:00 • KAJOT ARENA • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:14
    Ještě jedno vyloučení. Burian (KOM) vyloučen za podražení.
     
    54:00
    Holec v přečíslení dva na jednoho přihrál Eratovi, tomu však střela v dobré pozici vůbec nesedla.
     
    50:58
    Malec se ve středním pásmu chytl s Kumstátem, oba kohouti odchází za drobnou šarvátku na trestnou lavici, inkasují dvojité menší tresty. Hraje se pět na pět.
     
    47:14
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa dvojnásobnou výhodu nakonec přeci jenom využívá. Již se zdálo, že vyloučený hostující hráč skočí na led, na levém křídle ale napřáhl JAKUB SVOBODA a skrz skrumáž hráčů před Závorkou se trefil přesně. Asistence: Jozef Kováčik, Leoš Čermák.
     
    46:19
    Kometa bude hrát přesilovku pět na tři, má na ni maximálně 56 vteřin. Hostující Koblasa totiž vyhodil z vlastního obranného pásma puk mimo hřiště.
     
    45:15
    Za vysokou hůl je vyloučen Pech (KVA). Útočný faul brzdí ofenzivní snahy hostů.
     
    42:50
    Po ráně Malce od modré mohl vyražený puk dorazit za Závorku Koreis, hostující gólman se však vytáhl parádním zákrokem a domácího střelce vynuloval.
     
    41:09
    Za vysokou hůl je vyloučen hostující Vachovec.
     
    37:15
    Zohorna dostal přesný pas od svého spoluhráče, nabruslil si před Závorku, kterého se mu však nepodařilo překonat. Zohorna byl ve svém počínání ale příliš aktivní, až se dopustil sekání. Za faul na hostujícího gólmana putuje brněnský mladík na trestnou lavici.
     
    36:41
    Prošek (KVA) vyloučen za podražení.
     
    33:53
    Trio Zohorna, Hruška, Čermák vytvořilo tlak před bránou Energie, třetí jmenovaný se odhodlal ke střele, která ovšem nemířila za Závorkova záda.
     
    24:45
    Kumstát našel v mezikruží volného Zaťoviče, který ve velké šanci zamířil nepřesně.
     
    17:54
    Kometa právě vstřelila branku!

    Brno ovládlo první třetinu a zadělalo si na tři body. Valachovu střelu ještě dokázal Závorka vyrazit, ale na střelu PATRIKA LUŠŇÁKA (9) už byl bezmocný. Premiérový branka pro Lušňáka v dresu Kometu. Asistence: Juraj Valach.
     
    15:22
    Vyloučen Petr Koblasa (KVA) na dvě minuty za sekání. Je do jednoduché Kometa využila přesilovku a při gólové akci signalizoval rozhodčí další vyloučení, proto tedy hrají hosté v dalším oslabení.
     
    15:22
    Kometa právě vstřelila branku!

    Při signalizované výhodě se dokázali domácí prosadit. Byl to také přesilovkový gól. Kováčik nahazoval na bránu, puk ještě před bránou tečoval Koreis. Závroka puk jen vyrazil a na dlouho hůl ho pak do brány dorazil TOMÁŠ ŽIŽKA (5). Asistence: Jakub Koreis, Jozef Kováčik
     
    08:01
    Přesilovou hru si poprvé v utkání zahrají i hosté. Vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl byl Radek Dlouhý (KOM).
     
    05:12
    Na odpověď si hosté ale budou muset počkat, protože je vyloučen Václav Skuhravý (KVA) na dvě minuty za vysokou hůl, tedy další přesilovka pro domácí.
     
    04:06
    Kometa právě vstřelila branku!

    Jelikož šlo o trestné střílení po technickém prohřešku, mohl si trenér vybrat koho pošle na nájezdy a vybral si samozřejmě specialistu na nájezdy VOJTĚCHA NĚMCE (1), ten nezklamal a skvělým forhendovým blafákem zasunul puk pod ruku Závorky do sítě.
     
    04:06
    Závěr přesilové hry se odehrával ve velkém tlaku Komety, z kterého vyplynulo trestné střílení. Jeden z hráčů vhodil po puku svoji hokejku, byl to Pech.
     
    03:36
    Velká šance Komety! Dlouhý byl sám před Závorkou střílel však pouze do betonu brankáře, z dorážky poté neuspěl ani Holec.
     
    01:50
    Vyloučen Jíří Doležal (KVA) na dvě minuty za hákování, Kometa bude hrát přesilovou hru a bude tak mít dobrou možnost ke skórování.
    Marken.cz

    Zdeněk Plánka

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 5. Němec (pen.), 16. Žižka (Koreis, Kováčik), 18. Lušňák (Valach), 48. Svoboda J. (Kováčik, Čermák)


    HC Kometa Brno: Trvaj (Falter) – Žižka, Dujsík, Bičánek (C), Švrček, Malec, Kováčik, M. Hruška, Valach – H. Zohorna, Čermák, J. Hruška – J. Svoboda, Koreis, Němec – Erat, Holec, Dlouhý – Haluza, Lušňák, Burian. Trenér: Zdeněk Venera.
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Mensator) - Gründling, Grman, Látal, Gulaši, Nosek, Drtina, Prošek, Parýzek - Zaťovič, Pech, Kumstát - Skladaný, Koblasa, Pohl - Doležal, Skuhravý, Bicek - Vachovec, Košťál, Zucker. Trenér: Richard Žemlička.

    Rozhodčí: Minář, Hradil - Bláha, Kostka
    bahis siteleri