Detroit – Montreal 3:2 (kon.) | Tampa – Ottawa 4:1 (kon.) | Florida – Washington 4:1 (kon.)
St. Louis – Philadelphia 2:4 (kon.) | Nashville – Chicago 5:1 (kon.) | Winnipeg – Columbus 6:4 (kon.)
Calgary – Buffalo 4:3 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
4:1 (1:0, 0:0, 3:1)
Ottawa Senators
Pátek 11.12.2015, 01:30 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:46 J.T.BROWN - 4:1
     
    59:46
    Tampa právě vstřelila branku!
    A je definitivně rozhodnuto! Senátoři se sice po vhazování udrželi v útočném pásmu, ale po několika nepřesných střelách dokázal J.T.BROWN vyvézt kotouč až do útočného pásma a tento hráč také nakonec bez větších problémů trefil prázdnou bránu. Asistence: Ryan Callahan
     
    59:22
    Vyhozený puk jen o centimetry minul prázdnou svatyni Ottawy! Timeout si tentokrát berou domácí.
     
    57:47
    Senátoři přicházejí se závěrečným tlakem! Brána Ottawy je prázdná a na Bishopa letí jedna střela za druhou!
     
    53:30
    Po krkolomné přechodu do útočného pásma se před bránou dostal do šance Pageau. Pohotová střela hostujícího útočníka však letěla zblízka mimo!
     
    52:56
    Domácí se mohli vrátit do třígólového vedení, nicméně puk mířící za záda Craiga Andersona z brankoviště nakonec odpálil Bobby Ryan! Icing Ottawy.
    52:06 Cody CECI - 3:1
     
    52:06
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak konečně se Ottawa dočkala a je sníženo! Stone udržel puk u modré čáry, kde ho následně předal Ryanovi. Ten si nabruslil do středu útočného pásma a poté našel CODYHO CECIHO, který si zpracoval přihrávku a překonal dosud stoprocentního Bishopa. Asistence: Bobby Ryan, Mark Stone
     
    48:52
    Senátoři se mohli rychle dostat zpátky do hry, nicméně to by musela Lazarova střela mířit o něco níž než do břevna Bishopovy svatyně.
    48:33 Nikita KUČEROV - 3:0
     
    48:33
    Tampa právě vstřelila branku!
    Akcie Ottawy se propadly na bod mrazu. Cowen fatálně chyboval ve vlastním pásu, kde ho o puk obral NIKITA KUČEROV, jenž si nabruslil před Andersona a s trochu štěstí dostal puk do sítě. Druhá Kučerovova branka v dnešním zápase. Bez asistence.
     
    48:12
    Hned po vhazování se do šance dostal Mark Stone! Ottawský útočník se zničehonic zjevil před Bishopem, avšak mezi betony skulinu nenašel.
     
    42:45
    Doslova jako nůž máslem nyní Kyle Turris proklouzl mezi dvěma obránci až před Bishopa! Americký brankář však zůstává stoprocentní!
    40:25 Valtteri FILPPULA - 2:0
     
    40:25
    Tampa právě vstřelila branku!
    Dokonalý začátek třetí třetiny pro domácí celek! Po kombinaci ve středním pásmu se ke střele v levé strany dostal Brown, jehož pokus Anderson pouze vyrazil betonem před dojíždějícího VALTTERIHO FILPPULU a finský útočník už jen v pohodě dorazil kotouč do odkryté části branky. Asistence: J.T.Brown, Ryan Callahan
     
    39:56
    Neskutečné, co všechno teď Bishop chytil! Po další ráně Hoffmana byl domácí brankář značně rozhozen, Zibanejad ještě nabil svému spoluhráči, ale ani ten nedokázal Bishopa, který už ležel na boku, překonat!
     
    39:29
    Domácím se sice podařilo vymanit z vlastního pásma, avšak Hoffman okamžitě přešel přes útočnou modrou čáru a tvrdou ranou protáhl brankáře Bolts!
     
    38:13
    Záhy po vhazování v pásmu Ottawy se faulem provinil Valtteri Filppula (TBL). Domácí útočník si v souboji s Cowenem pomohl držením a odjíždí na lavici hanby.
     
    37:09
    Šikovná nahození od modré čáry sice samo nemířilo do brankoviště, ale o výbornou teč se postaral Bobby Ryan, po jehož zásahu do dráhy letu kotouč minul svatyni Bishopa jen o centimetry.
     
    35:13
    Domácí už jsou v plném počtu a nyní ustáli velký tlak do brankoviště Bena Bishopa. Pageauovi se ale z hranice brankoviště puk do sítě protlačit nepodařilo!
     
    33:10
    Na dvě trestné minuty za hákování byl vyloučen Jonathan Marchessault (TBL).
     
    33:10
    Neil v rohu kluziště vybojoval kotouč, který okamžitě poslal před bránu, avšak Curtis Lazar byl v tísni a kvalitněji zakončit nedokzal! I tak si Ottawa zahraje aspoň přesilovou hru.
     
    22:01
    A další šance Bolts! Rozehrávka Ottawy skončila už u červené čáry a toho využil Filppula, který bez potíží objel Karlssona a poté z levé strany mířil mezi ruku a tělo hostujícího brankáře. Anderson nyní Senátory drží nad vodou!
     
    21:32
    Na druhé straně se předvedl Craig Anderson! Po několika pokusech o dorážku v podání Filppuly se kotouč dostal k volnému Brownovi, ale ani ten z mezikruží soupeřova brankáře nepřekonal!
    19:52 Nikita KUČEROV - 1:0
     
    19:52
    Tampa právě vstřelila branku!
    Nyní už se ale domácí radují! Jean-Gabriel Pageau zablokoval další střelu a kotouč se odrazil do středního pásma. Hostující útočník se následně vydal za volným pukem, ale to byla chyba, neboť o něj přišel a z následného protiútoku našel Stamkos mezi kruhy zcela volného NIKITU KUČEROVA, jenž Andersonovi tvrdou ranou nedal šanci. Asistence: Steven Stamkos, Victor Hedman
     
    19:21
    Pageau nedokázal dostat puk do středního pásma a vytáhnout se poté musel Anderson! Rychlá kombinace Tampy skončila u Kučerova, avšak jeho ránu z první Anderson fantasticky zastavil!
     
    18:44
    Tak pozor! Na trestnou lavici nakonec vinou hákování míří i Mark Borowiecki (OTT) a bude z toho dvouminutová přesilová hra pěti proti třem pro Tampu!
     
    18:44
    Bude se znovu vylučovat. Tentokrát je potrestaným hráčem Chris Wideman (OTT), který trochu nešťastně zastavil soupeře a jsou z toho dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
     
    16:07
    Jared Cowen (OTT) a Ryan Callahan (TBL) dostávají dvě trestné minuty za hrubost. Přesilová hra ale skončí za pár vteřin, neboť tyto tresty se samozřejmě pokrátí.
     
    14:12
    Přesilovou hru si zahrají také domácí hráči. Na trestnou lavici míří Alex Chiasson (OTT), který se provinil podražením vůči Ondřeji Palátovi.
     
    10:47
    A právě Steven Stamkos (TBL) je prvním vyloučeným hráčem zápasu. Domácí kapitán dostává dvě trestné minuty za držení.
     
    09:10
    Velké neshody v obraně Tampy znamenaly obrovskou šanci hostů! Dziurzynski využil fatální rozehrávky Drouina, přihrál před bránu volnému Pageauovi, ale ten poslal kotouč jen do Bishopa! Tohle rozhodně mělo skončit gólem a hosty to může velmi mrzet.
     
    01:29
    Ale nyní se Stone po chybě Tampy zjevil před Bishopem úplně sám! Amerického brankáře si však hostující útočník "nepovodil"!

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 20. Kučerov (Stamkos, Hedman), 41. Filppula (Brown, Callahan), 49. Kučerov, 60. J.T.Brown (Callahan) – 53. Ceci (Ryan, Stone)


    Tampa Bay Lightning: Bishop (Gudlevskis) – Hedman, Stralman, Garrison, Nestěrov, Šustr, Coburn – Killorn, Stamkos, Drouin – Kučerov, Johnson, Palát – Callahan, Filppula, Brown – Marchessault, Boyle, Namestnikov
    Ottawa Senators: Anderson (Driedger) – Karlsson, Methot, Wiercioch, Ceci, Cowen, Wideman, Borowiecki – Hoffman, Turris, Ryan – Smith, Zibanejad, Stone – Dziurzynski, Pageau, Chiasson – Lazar, Neil

    Rozhodčí: Ghislain Hebert, Brad Meier – Scott Cherrey, Brian Murphy

    Diváci: 19.092
    bahis siteleri