CSKA Moskva – FK Krasnodar 1:1 (kon.) | Rostov – Lok. Moskva 1:0 (kon.)
konec
CSKA Moskva
1:1 (1:1)
FK Krasnodar
Sobota 24.09.2016, 16:00 • Arena CSKA. Moskva Kapacita: 30000 diváků. • Ruská Premier Liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobrý den! Víkend je zpět a s ním samozřejmě přichází další várka fotbalových střetnutí. Mezi mnoha jinými se hraje i ruská fotbalová liga a nás čeká zápas mezi CSKA Moskva a FK Krasnodar. Přeji příjemný fotbalový zážitek.
     
    CSKA MOSKVA

    Domácí dnes bude mírně favorizován. Ze sedmi odehraných zápasů má CSKA pět výher, dvě remízy k tomu a to aktuálně stačí na druhou příčku ruské Premier Ligy. Moskevský celek sice dosud vsítil jen devět branek, ale plně to vynahrazuje precizní defenzívou. Se dvěma inkasovanými góly je totiž CSKA v této statistice na děleném prvním místě. Na domácí půdě letos tým z hlavního města Ruska odehrál dosud jen jedno ligové utkání a výsledkem byla jednoznačná výhra 3:0!

    Posledních pět zápasů

    21.9.2016 Jenisej – CSKA 2:1 (pohár)
    18.9.2016 Samara – CSKA 1:2
    14.9.2016 Leverkusen – CSKA 2:2 (Liga mistrů)
    10.9.2016 CSKA – Těrek 3:0
    4.9.2016 CSKA – Torpedo Msk 3:0 (přát. zápas)
     
    FK KRASNODAR

    Ani hostující celek si zatím nevede vůbec špatně a po sedmi zápasech se nachází na pátém místě. Tým, který rozhodně patří mezi nejlepší týmy ligy, dosud vybojoval 11 bodů za tři výhry a dvě remízy, ale z posledních pěti ligových utkání zvítězil jen v jednom případě, když před týdnem doma porazil osmý Rostov. Na půdě soupeřů ale Krasnodar letos nevyhrála ani jedno ze tří ligových střetnutí a drží si negativní skóre 1:3.

    Posledních pět zápasů

    21.9.2016 Nalčik – Krasnodar 0:2 (pohár)
    18.9.2016 Krasnodar – Rostov 2:1
    15.9.2016 Salcburk – Krasnodar 0:1 (Evropská liga)
    11.9.2016 Ufa – Krasnodar 0:0
    28.8.2016 Krasnodar – Lok. Moskva 1:2
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    16.5.2016 CSKA – Krasnodar 2:0
    20.4.2016 CSKA – Krasnodar 3:1 (pohár)
    8.11.2015 Krasnodar – CSKA 2:1
    19.4.2015 CSKA – Krasnodar 1:1
    22.11.2014 Krasnodar – CSKA 2:1
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Akinfejev – V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov, Fernandes – Z. Tošić, Jerjomenko – Golovin, G. Milanov, Wernbloom – L. Traoré.
    Náhradníci: Čepčugov – A. Berezuckij, Dzagojev, Ionov, Nababkin, C. Strandberg, Natcho, Gordjušenko.

    FK Krasnodar: Kricjuk – V. Kalešin, Naldo, Granqvist, Jędrzejczyk – Gazinskij, Achmedov, Eboue – Kaboré, Smolov, Joãozinho.
    Náhradníci: Adamov, Sinicyn – Martynovič, Torbinskij, Ari, Bystrov, Laborde, Petrov, Okriašvili.

    Rozhodčí: Sergej Sergejevič Ivanov.
     
    Trojice rozhodčích již přivádí všechny zúčastněné na trávník.
     
    Hráči si podali ruce a do úvodního výkopu tak zbývá jen několik desítek vteřin. Ještě před zahájením je tady symbolická minuta ticha.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí s prvním útokem neuspěli a tak se o překonání soupeřovy obrany pokusili hosté. Smolovova akce však končí ofsajdem.
     
    2
    Nyní to vypadalo velmi zajímavě. CSKA se dostalo až na hranici pokutového území, avšak Milanov nakonec vybojoval jen rohový kop.
     
    2
    Po standardní situaci byl míč odvrácen k Berezuckému, nicméně ten potvrdil, že to není žádný kanonýr. Přízemní rána letěla vedle.
     
    3
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Fantastický vstup do utkání z pohledu domácího celku! Hned po odkopu Kricjuk se k míči dostali hráči CSKA a Tošić vymyslel parádní kolmici směrem dopředu. Míč si posléze převzal rozběhnutý LACINA TRAORÉ a ten střelou podél hostujícího brankáře otevírá skóre.
    3. Lacina TRAORÉ - 1:0
     
    5
    Další rychlá přihrávka na aktivního Traorého. Tentokrát je domácí útočník usvědčen z těsného ofsajdu.
     
    5
    Na konci páté minuty zahrozili také hosté. Míč se dostal k nohám Kaborého, nicméně ten technickým zakončením z hranice pokutového území vysoko přestřelil.
     
    6
    Jerjomenko byl u půlící čáry nevybíravě atakován zezadu a výsledkem je volný kop pro CSKA. Nejedná se však o nebezpečně vypadající standardní situaci.
     
    7
    A proti pravidlům se tentokrát provinil sám před chvíli faulovaný Jerjomenko, který zajel do Granqvista. Domácí záložník může být rád, že neobdržel žlutou kartu.
     
    8
    Jeden z hostů se zleva pokusil probít až do šestnáctky před Akinfejevovou bránou. Neuspěl a míč se po pár odrazech dostává do rukavic domácího brankáře.
     
    10
    Po velmi atraktivním začátku zápasu se hra trochu uklidnila. Většinu času hrají stále domácí, nicméně přechod do útočné fáze se momentálně příliš nedaří.
     
    11
    Milanov si na levé straně nerozuměl se spoluhráčem, ale po vhazování Krasnodaru vyrukoval Golovin s bleskovým napadáním. Výsledkem je zisk míče pro CSKA.
     
    12
    Jeden z domácích se na pravé straně pokusil přelstít Joãozinha, nicméně v souboji jeden na jednoho byl bez šance. Míč po chvíli získávají hosté.
     
    14
    Zprava ani středem se Krasnodaru nepodařilo dostat míč do šestnáctky soupeře. Poté byl ale pískán ofsajd Traorého a hosté se mohou znovu pokoušet o získání zajímavější pozice.
     
    15
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Domácí začali být pasivní a jsou potrestáni! Po centru zprava nedokázala obrana CSKA odvrátit míč do bezpečí, Joãozinho kulatý předmět hlavou posunul k FJODORU SMOLOVOVI a ten rychlou střelou propálil Akinfejeva v bráně moskevského celku.
    15. Fjodor SMOLOV - 1:1
     
    17
    Hosté málem přispěchali s další šancí. Aktivní Smolov se s míčem prodíral pokutovým územím, avšak v rozhodujícím momentu mu jeden z domácích zabránil zakončení.
     
    18
    Na druhou stranu se pro změnu vydali fotbalisté CSKA. Centr ze strany byl ale příliš vysoký a Traoré v pokutovém území skákal zcela zbytečně.
     
    19
    Lacina Traoré se znovu pokusil získat míč ve svůj prospěch, nicméně v souboji se soupeřem si počínal nedovoleně.
     
    20
    Faul byl sice tentokrát odpískán jednomu z hostů, ale následná akce CSKA nepřinesla nic zajímavého. Kricjuk ze vzduchu stáhl nevýrazný centr.
     
    22
    CSKA se dostalo k rychlejšímu výpadu, ale přenesení hry v podání Tošiće bylo velmi nepovedené. Celá akce byla téměř zastavena a hraje se na půli hřiště.
     
    23
    Na konci třiadvacáté minuty registrujeme velmi nepovedené zakončení Joãozinha. Střela se Brazilci svezla po nártu a letěla snad deset metrů vedle brány.
     
    25
    Nedovoleným zákrokem se provinil Kalešin, jenž u poloviny hřiště skluzem ze strany zastavil unikajícího Milanova. CSKA tak zůstane u míče.
     
    25
    A další faul hostů. Tentokrát se proti pravidlům provinil Naldo a domácí tým bude zahrávat velmi zajímavou standardní situaci.
     
    26
    Zoran Tošić to vzal na sebe, nicméně svou levačkou nedokázal lépe zatočit míč a bránu Stanislava Kricjuka přestřelil.
     
    28
    Domácí jsou v posledních minutách jednoznačně aktivnější a chtějí si vzít vedení zpět na svou stranu. Po další akci na pravé straně ale Fernandes nepřihrál přesně.
     
    29
    CSKA zůstává nastěhováno na útočné polovině. Hosté jsou nyní velmi rozhozeni a nemohou se vymanit z defenzívy.
     
    30
    Pěkná akce na levé straně dospěla k zajímavému centru, který dopadl na hlavu Laciny Traorého. Domácí útočník ve složité pozici nemířil přesně.
     
    31
    Nebezpečně zakončit teď pro změnu mohl hosté. Ti totiž předvedli rychlý brejk a Akinfejev musí děkovat spoluhráčům, kteří zablokovali Achmedovovu ránu z pokutového území.
     
    33
    Nyní už jsou u míče znovu svěřenci Leonida Sluckého. Ne a ne se ale vymanit ze středu hřiště odkud rozhodně nemohou ohrozit Kricjuka v bráně Krasnodaru.
     
    35
    Po delší době se připomněl také Joãozinho. Znovu to Brazilec v barvách hostujícího Krasnodaru zkoušel přízemní střelou, ale znovu nemířil přesně.
     
    36
    Kaboré se teď dobře vrátil hluboko na polovinu svého týmu, aby pomohl defenzívě, a po zákroku Jerjomenka vybojoval volný kop.
     
    37
    Krasnodar se pokusil o postupný útok, nicméně na útočné polovině to vůbec nebylo ono. Následovala akce CSKA, která vyústila v nepřesný míč na Traorého.
     
    38
    Domácí přispěchali s další ofenzivní akcí. Průnikovou přihrávku Tošiće celkem v pohodě zneškodnil Eboue. Následuje však rohový kop.
     
    39
    Centr od rohového praporku byl hosty bezpečně odvrácen. Po chvíli byl však Tošić faulován a CSKA může znovu kombinovat.
     
    40
    Lacina Traoré (CSK) si v souboji s Granqvistem příliš pomáhal rukama a dostává žlutou kartu.
     
    42
    S blížícím se koncem poločasu se ani jeden z týmů ne a ne dostat do šance. Hraje se především ve středu hřiště a jemně navrch má momentálně Krasnodar.
     
    43
    Jenže snahu hostujícího celku přerušuje zcela zbytečný faul na Traorého. Navíc si Granqvist sám ublížil a musí být ošetřován.
     
    44
    Kapitán hostujícího Krasnodaru už je zpátky na nohou, ale samozřejmě se musí poroučet za pomezní čáru. Toho by domácí mohli využít.
     
    45
    Domácí vybojovali rohový kop, po kterém do vápna přilétl výborný centr. Po prodloužení od spoluhráče Traoré sice dokázal skórovat, ale právě v momentě posledního doteku už byl za obranou a je to ofsajd.
    45. Traorého (CSK) branka z ofsajdu
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní část zápasu je za námi a týmy jdou do kabin za vyrovnaného stavu. Více ze hry má sice CSKA, které šlo zásluhou Traorého již ve 3. minutě do vedení, ale hosté využili pasivnějšího pojetí domácích po úvodní brance a již v 15. minutě vyrovnal Smolov. V samotném závěru poločasu skóroval znovu Traoré, nicméně bylo to z ofsajdu a branka tak nebyla uznána.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned v první minutě druhé půle se dopředu vydali hosté. Jejich kombinace ale dospěla pouze k nepřesnému centru, jenž zamířil daleko za Akinfejevovu svatyni.
     
    48
    Nyní už se pro změnu hraje na polovině Krasnodaru. Dva centry na Traorého byly odvráceny, ale domácí ještě zůstanou u míče.
     
    49
    Nakonec ale přišla nepřesnost v osobním souboji a vhazovat bude hostující Krasnodar. Uvidíme, zda se svěřencům trenéra Šalimova podaří přechod do útoku.
     
    50
    Obrovská šance Laciny Traorého! Domácí útočník si skvěle našel centr z pravé strany, ale Kricjuk jeho hlavičku fantasticky vykopl!
    50. Hlavičku Traorého (CSK) skvěle zneškodnil Kricjuk (KRS)
     
    52
    CSKA opět pokračuje v ofenzívě. Hosté se nyní vůbec nemohou dostat do hry.
     
    53
    Na začátku třiapadesáté minuty vyslal Jerjomenko jedovatou střelu. Křížný pokus mířící ke vzdálenější tyči však skončil těsně vedle brány.
     
    54
    Domácí se znovu drali dopředu, nicméně tentokrát jejich postup zastavil zbytečný útočný faul.
     
    55
    Fotbalisté CSKA jsou jednoznačně nebezpečnější. Na bránu Kricjuka míří jeden útok za druhým, avšak nějaké další nebezpečnější zakončení prozatím nepřichází.
     
    57
    Po dlouhé době se dopředu vydali také hosté. Na útočné polovině CSKA však vůbec nic nevymyslel a znovu musejí rychle zpátky.
     
    58
    Traoré se sice hodně diví, ale je mu pískán útočný faul. Nutno říci, že se jednalo o sporné rozhodnutí, neboť Naldo spadl hodně teatrálně a na zemi navíc zahrál rukou.
     
    59
    Jeden z hostů se u půlící čáry posadil na trávník a s největší pravděpodobností bude potřebovat vystřídat. U laviček už se připravuje náhradník.
     
    60
    Jerjomenkovi je pískán ofsajd a teď už dochází ke zmiňovanému střídání. Zdravotně indisponovaného Vitalije Kalešina (KRS) nahradí Sergej Petrov (KRS).
     
    62
    Golovin ve skluzu dokázal odehrát míč a poté inkasoval nepříjemný zásah od soupeře. Odpískán faul, ale žlutou kartu sudí nehodlá vytáhnout.
     
    63
    CSKA rozjíždí postupný útok a snaží se o dobytí útočné poloviny hřiště. Krasnodar se však zatím dobře brání.
     
    64
    Jedovatý centr z pravé strany odvrácen na rohový kop. Z něj už nebezpečí nepřišlo a hosté dostávají míč aspoň o pár metrů dále od své brány.
     
    65
    Golovin špatně zpracoval výborný oblouček za obranu soupeře, ale míč se odrazil aspoň k Jerjomenkovi. Ten pálil znovu mimo tři tyče.
     
    65
    Hosté podruhé střídají. Nevýrazný Joãozinho (KRS) má odpracováno, naopak Vladimir Bystrov (KRS) má šichtu teprve před sebou.
     
    67
    Domácí byli znovu blízko nebezpečnému zakončení. Fernandes si naskakoval na kvalitní centr zprava, nicméně těsně před ním odehrál jeden ze stoperů do bezpečí.
     
    68
    CSKA zahrávalo standardní situaci, po které se míč odrazil daleko za pokutové území. Kvalitním zakončením to zkusil Tošić, nicméně Kricjuk byl u tyče připraven.
     
    70
    Do vápna před Kricjukovou bránou nyní letěl další centr. Tentokrát se jednalo o přihrávku z levé strany, která však nebezpečí nepřinesla.
     
    71
    Krasnodar se po několika dlouhých minutách v defenzívě odhodlal k rychlejšímu výpadu. Akce ale skončila nepřesností, po které míč zamířil za brankovou čáru.
     
    72
    Velice aktivní Tošić se dokázal uvolnit a snažil se prudce střílet. Sražený pokus končí rohovým kopem.
     
    73
    Naldo nejprve dobře vyhrál hlavičkový souboj s Berezuckým a poté byl právě tímto hráčem faulován. Následuje poslední střídání Krasnodaru.
     
    73
    Odil Achmedov (KRS) je tedy posledním střídaným hráčem hostujícího celku. Místo něj na hřiště vbíhá Ricardo Laborde (KRS).
     
    74
    Tak tohle mohlo být klidně na červenou! Pontus Wernbloom (CSK) dojel kolíky na lýtko Fjodora Smolova a je potrestán kartónkem žluté barvy.
     
    74
    Standardní situace Krasnodaru bez problémů odvrácen a následně je pískán nedovolený zákrok Traorého, který se ve vzduchu snažil získat míč.
     
    75
    K první změně v sestavě se odhodlal také domácí kouč. Místo značně unaveného Zorana Tošiće (CSK) se na hřišti objevuje Alexej Ionov (CSK).
     
    76
    A záhy přichází další střídání CSKA Moskva. Vasilij Berezuckij (CSK) zjevně není schopen pokračovat a nahrazuje ho tedy bratr Alexej Berezuckij (CSK).
     
    77
    Domácí dobře zatlačili na soupeře a po sražené střele zahrávali rohový kop. Ten však neznamenal nebezpečí.
     
    79
    Opravdu po velmi dlouhé době se Krasnodar usadil hlouběji na útočné polovině hřiště. Akinfejev ale nemusel řešit ani jedno zakončení.
     
    80
    Nyní si Akinfejev pouze v klidu doběhl pro nepřesnou kolmici hostujícího týmu a rychle rozjíždí akci CSKA!
     
    81
    Už už to vypadalo na přečíslení domácích, nicméně celá akce byla velmi zbrzděna a ve finále ji přerušuje nedovolený zákrok Pontuse Wernblooma.
     
    82
    Faulován byl tentokrát Fernandes. CSKA se tedy může pokoušet o přechod do ofenzivní fáze.
     
    83
    Jerjomenka už nebavilo obléhání pokutového území a tak vyslal tvrdou střelu z rohu velkého vápna. Kricjuk si poradil a následný rychlý brejk hostů je zastaven faulem.
     
    84
    Střídající Ricardo Laborde (KRS) u pomezní čáry zastavoval rychlý výpad domácího celku a po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    86
    Krasnodar se nyní soustředí jen a jen na defenzívu. Téměř každá útočná akce končí záhy po přechodu přes půlící čáru, kde míč zpravidla získávají domácí.
     
    87
    Vladimir Bystrov si skvěle zaběhl za obranu domácího celku, ale poté si míč při kličce ukopl až za brankovou čáru. V pokutovém území sice došlo ke kontaktu s obráncem, avšak míč už byl ze hry a penalta se tak pískat nemohla.
     
    87
    Poslední změna v sestavě CSKA Moskva! Izraelec Bibras Natcho (CSK) zaujme místo Georgi Milanova.
     
    89
    Hraje se 89. minuta a domácí zatím ne a ne využít územní převahu. Momentálně je míč poblíž půlící čáry.
     
    90
    A navíc CSKA mohlo ztratit remízu. Kousek od hranice pokutového území totiž lehce ze strany pálil Fjodor Smolov, jehož jedovatá rána prolétla těsně vedle vzdálenější tyče.
    90. Jedovatá střela Fjodora Smolova (KRS)
     
    90+1
    Nakonec se zahrával rohový kop, po kterém Krasnodar opět zahrozil. tentokrát už se nejednalo o tak nebezpečnou střelu jako před chvílí.
     
    90+2
    Pomalu se blíží poslední minuta nastavení. Po velmi nepřesném dalekonosném pokusu jednoho z hostů si míč k odkopu chystá Akinfejev.
     
    90+2
    Již poněkolikáté v tomto zápase si Lacina Traoré počínal nedovoleně. Je pískán faul na Granqvista a to zřejmě znamená konec domácích nadějí na plný bodový zisk.
     
    90+3
    Ještě jednu skákavou přihrávku do pokutového území Krasnodaru vyslal Wernbloom, nicméně míč šel mimo dosah všech domácích hráčů a Kricjuk ho má ve své moci.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a spokojenější budou určitě hosté. Ti totiž nakonec dokázali ubránit stav 1:1, který na světelné tabuli svítil již od 15. minuty. CSKA sice mělo velkou šanci hned v úvodu druhé půle, ale Traorého tutovku skvěle vychytal Kricjuk. Sami hosté pak ještě mohli rozhodnout, nicméně v 90. minutě pálil Smolov těsně vedle.
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše, ale večer se na vás budu těšit u dalšího on-line přenosu z ruské Premier Ligy. Do té doby na shledanou! (17:56:10)

    Lukáš Podleśny

    Branky: 3. L. Traoré (Z. Tošić) – 15. Smolov (Joãozinho)

    Karty:   40. L. Traoré (CSK), 74. Wernbloom (CSK) – 84. Laborde (KRS)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 8:4. Fauly: 14:20.
    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – V. Berezuckij (76. A. Berezuckij), Ignaševič, Ščennikov, Fernandes – Z. Tošić (75. Ionov), Jerjomenko – Golovin, G. Milanov (87. Natcho), Wernbloom – L. Traoré.
    Náhradníci: Čepčugov – A. Berezuckij, Dzagojev, Ionov, Nababkin, C. Strandberg, Natcho, Gordjušenko.

    FK Krasnodar: Kricjuk – V. Kalešin (60. Petrov), Naldo, Granqvist (C), Jędrzejczyk – Gazinskij, Achmedov (73. Laborde), Eboue – Kaboré, Smolov, Joãozinho (65. Bystrov).
    Náhradníci: Adamov, Sinicyn – Martynovič, Torbinskij, Ari, Bystrov, Laborde, Petrov, Okriašvili.

    Rozhodčí: Ivanov – Lunjov, Usačev
    bahis siteleri