Florida – Nashville 2:1 (kon.) | New Jersey – Toronto 2:4 (kon.) | Chicago – Carolina 2:1 (kon.)
Colorado – NY Islanders 2:1 (po pr.) | Vancouver – Calgary 4:2 (kon.) | Anaheim – Arizona 3:2 (po pr.)
Buffalo – Winnipeg 4:3 (kon.) | Philadelphia – Tampa 4:2 (kon.) | Los Angeles – Minnesota 4:3 (po pr.)
po prodl.
Anaheim Ducks
3:2 (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Arizona Coyotes
Sobota 07.01.2017, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) (1 + 0, 3 střely, čas na ledě 11:50)
    Martin Hanzal (ARI) (1 + 0, 2 střely, čas na ledě 13:09)
    Radim Vrbata (ARI) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 16:45) (06:50:13)
     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 35

    Arizona Coyotes: 23
     
    Máme za sebou napínavý zápas mezi Anaheimem a Arizonou. První polovinu utkání měli herně navrch domácí, ale pak se Coyotes postupně začali dotahovat, jak herně, tak výsledkově. Ve třetí třetině šťastným gólem srovnal Oliver Ekman-Larsson, pak další trefy v základní hrací době nepřišly, takže duel musel do prodloužení. V něm rozhodl český útočník Ondřej Kaše, přisoudil tak Kačerům bod navíc. Kromě něj se trefil i další Čech, akorát z druhé strany barikády, tedy Martin Hanzal. Arizona dnes bere aspoň bod. Ode mě je to vše, přeji hezký víkend.
     
    Konec zápasu.
    64:25 Ondřej KAŠE - 3:2
     
    64:25
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Nejdříve Ondřej Kaše neproměnil velikou šanci, když jej poněkolikáté v zápase zastavil parádně Mike Smith. Z následující střely už se ale domácí parta prosazuje a rozhoduje tento duel. A hádejte, kdo puk dopravil do sítě? Ano, ONDŘEJ KAŠE se opravdu dočkal. Nevzdal se, počkal na brankovišti, doklepl puk do sítě a pokořil gólmana hostujícího celku. Nutno podotknout, že český útočník si tento gól dnes opravdu zasloužil. Bez asistence.
     
    63:48
    Na druhé straně opět hrozící Duclair, ten má očividně velikou chuť rozhodnout tento zápas. Ale John Gibson jej zatím dobře zastavuje.
     
    63:05
    Poslední dvě minuty prodloužení, sám to zkusil Rickard Rakell. Švéd se protáhl sám až před branku, jenže se zakončením už to tak slavné nebylo.
     
    62:40
    Až teď je tady první zakončení. Vyslal jej Anthony Duclair, Gibson jej skvěle zastavil lapačkou.
     
    62:35
    Zatím ani jedna střela na branku v prodloužení, to je při hře tři na tři hodně neobvyklé.
     
    62:08
    Ekman-Larsson rozehrál kotouč na Vermetteho, ten však nedokázal zakončit.
     
    61:38
    Dvorak a Rieder ještě mohli zaútočit, ale už byli moc dlouho na ledě a potřebovali vystřídat. Takže raději stáhli hru dozadu.
     
    61:06
    Anaheim v útoku, Ryan Kesler to nejdříve zkusil sám, pak hledal na levé straně Keslera. Ale není z toho ani střela na branku.
     
    60:48
    Radim Vrbata při přechodu modré čáry neuspěl, puk mu odskočil z hokejky.
     
    60:18
    Už se to sice domácím povedlo, ale brzy zase o kotouč přišli. Takže mohla hrát Arizona, která získala útočné pásmo nahozením o zadní mantinel.
     
    60:07
    Na buly uspěli ve středovém kruhu Anaheim Ducks, ti se také snažili dostat rychle do útočného pásma.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Vše je připraveno na začátek prodloužení.
     
    Tři třetiny na určení vítěze nestačily. Arizona v závěrečné části dokázala vyrovnat, takže prodloužení či samostatné nájezdy určí, kdo si odnese bod navíc.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:45
    Tenhle zápas půjde do prodloužení, už se spíše dohrává ve středním pásmu.
     
    59:18
    Kesler a Manson chtěli rozhodnout ještě v základní hrací době, Smith je ale dokázal zastavit.
     
    58:55
    Stejný hráč to zkusil nyní ránou z dálky. Hokejista s desítkou na dresu nicméně o pořádný kus přestřelil horní tyčku.
     
    58:35
    Ani Corey Perry neuspěl po přechodu přes útočnou modro čáru. Neměl komu nahrát a projít sám neměl moc velkou šanci.
     
    58:03
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny, na kotouč v útočné periodě Arizona Coyotes. McGinn se pokusil z otočky překvapit Gibsona, ten však dával dobrý pozor.
     
    57:24
    A další střela z dálky. Ta ale netrefila zařízení, takže Smith zasahovat nemusel. Ondřej Kaše pak ještě udržel útočnou třetinu, i když už nestačil zakončit.
     
    57:10
    Mike Smith měl asi i trochu štěstí, puk totiž orazítkoval tyčku poté, co Kesler vypálil z pozice na levém kruhu. Útočník Anaheimu mířil až moc přesně.
     
    56:50
    Hra pokračuje a aktivnější je aktuálně Anaheim. Obránce Ekman-Larsson však předvádí dobrou hru, kterou odstavuje soupeře od kotouče.
     
    56:32
    Za brankou Kačerů se strhla rozmíška, nešlo ale o nic vážnějšího, vylučovat se nebude a po komerční přestávce budeme pokračovat ve zbytku základní hrací doby.
     
    56:25
    Jooris a jeho další šance v tomto utkání. Nevyšla mu ale asi podle představ střela. Zkusil překonat Gibsona tahem, jenže gólman Ducks jej zastavil betonem.
     
    55:53
    S nahozením Vatanena z dálky si Smith v pohodě poradil, dokonce brankář Coyotes ještě stihl v pohodě rozehrát.
     
    55:18
    Útočná trojice Arizony zkusila přečíslit domácí partu, ale nakonec se jí to nepovedlo, i když si připsala střelu na branku.
     
    54:53
    Rieder odvedl dobrou obrannou práci, Anaheim však ještě zůstal na puku v útočném pásmu. Pak ale kotouč dopředu vyvezl Ekman-Larsson.
     
    54:18
    Taktéž Goligoski velmi rychle rozehrával, ale ani on neměl na koho poslat kotouč. Anaheim si navíc velmi dobře hlídá prostor před svým brankářem.
     
    53:50
    Jooris je dnes velmi aktivní, znovu to dokázal nyní. Jenže nikdo ze spoluhráčů nevystihl jeho útočný nápad na založení akce.
     
    53:18
    Už zase pokračujeme. Coyotes pouze nahodili puk do útočného pásma, tam ale nečekal nikdo v bílém dresu, kdo by byl připraven ohrozit Gibsona.
     
    53:11
    Následuje komerční přestávka, za okamžik pokračujeme.
     
    52:58
    Mansonova střela z dálky už vypadala o něco nadějněji, ale ani ta nepřekvapila Smithe natolik, aby doskotačila až do sítě.
     
    52:28
    Duclair jen nahodil puk po mantinelu, to samé učinili obránci Ducks na druhé straně. Zatím to nevypadá, že bychom se měli dočkat rozhodnutí zápasu v základní hrací době.
     
    51:50
    Gibson si připsal zákrok, ale byl ze škatulky těch jednodušších, takže domácí fanoušci mohli zůstat v klidu.
     
    51:36
    Až nyní rozhodčí přerušují hru, hokejista Coyotes Chychrun byl sražen u mantinelu a zatím se nezvedá z ledu sám. Snad to nebude nic vážného a bude moci pokračovat ve hře.
     
    51:16
    Obě strany střídají, hlavně Arizoně se šikne tento prostoj, kdy beci hostujícího celku v klidu podrželi kotouč za svou klecí.
     
    50:55
    Skoro to vypadá, jako by se měl sehrát zbytek třetí třetiny bez přerušení. Stále ještě pokračuje hra plynule.
     
    50:28
    Cogliano hodně tvrdě sražen Goligoskim, ale nešlo o nic vážného, za co by se mělo vylučovat. Pak na druhé straně vyhodila puk téměř přes všechny čáry Arizona.
     
    50:02
    Začalo posledních deset minut základní hrací doby. Ondřej Kaše si sjížděl do šance před branku, ale nedokázal z první přesně trefit kotouč.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:30
    Anaheim Ducks mohli do pásma, ale místo toho je zastavil ofsajd, takže se museli zase rychle stáhnout zpátky dozadu.
     
    48:58
    Jooris využil nahrávky od Doana a chyby obrany Ducks. Jenže ta se na poslední chvíli stihla vrátit, takže útočník Arizony nestačil zavčas vypálit.
     
    48:36
    Rakell uháněl k zadnímu mantinelu za kotoučem. Sice jej dostihl jako první, ale to už byl mimo střeleckou pozici, takže bez šance na úspěch.
     
    48:10
    Překvapit soupeřova brankáře mohl Dvorak, nahození od pravého mantinelu na klec se mu ale příliš nepovedlo.
     
    47:45
    Hraje se už docela dlouho bez přerušení, ani jedna strana nikam nespěchá. Jako by nikdo nechtěl udělat chybu a zbytečně riskovat.
     
    46:50
    Tři na tři to zkoušeli Kojoti, jenže se zakončením už to bylo o dost horší. Ani Anaheim z následného protiútoku neuspěl.
     
    46:14
    Hosté jsou kompletní, tato početní výhoda kalifornskému výběru vůbec nevyšla. Už při hře proti pěti měl ale šance jeden z domácích útočníků, který těsně přestřelil.
     
    45:25
    Běží druhá minuta přesilové hry domácích, kromě jedné větší šance v ní Ducks zatím moc nedominují. Uvidíme, zda se to brzy změní.
     
    45:01
    Další příležitost Vatanena už byla mnohem vážnější. Obránce Ducks si připravil zblízka puk, Smith jej však dokázal zastavit.
     
    44:40
    Anaheim nezačal přesilovku dobře. Nedaří se mu stabilně usadit před brankou, i když Vatanen vypálil puk z dálky.
     
    44:11
    Tentokrát se vylučuje na druhé straně, což tedy znamená příležitost pro Anaheim Ducks. Do boxu zamířil Michael Stone, jenž se provinil nedovoleným bráněním.
     
    43:40
    Tentokrát práce pro Smithe, ale brankář Coyotes v pohodě vyrazil puk daleko před sebe.
    43:12 Oliver EKMAN-LARSSON - 2:2
     
    43:12
    Arizona právě vstřelila branku!
    Tohle byl tedy souboj na krev. Arizona se rozhodla dopravit puk do sítě za každou cenu, to se jí nakonec vyplatilo, protože po dvaceti vteřinách využívá početní výhodu a vyrovnává skóre na kostce v Honda Center. Autorem gólu je obránce Coyotes OLIVER EKMAN-LARSSON, jenž jako první ve zmatku na brankovišti našel kotouč, popostrčil jej za Gibsona a uspěl. Rozhodčí ještě musel branku potvrdit, ale trefa platí. Tak uvidíme, kdo tento duel ovládne. Asistence: Jamie McGinn, Anthony Duclair.
     
    42:52
    Doan měl velikou šanci, při které domácí faulovali, konkrétně hákováním. Vyloučen je tedy hokejista Anaheimu Joseph Cramarossa a hostům se nabízí šance na vyrovnání.
     
    42:15
    Silfverberg a Kesler si dělali prostor kolem klece soupeře, ale také oni situaci hodně překombinovali, takže si nepřipsali úspěch. Udrželi ale útočné pásmo.
     
    41:53
    Vhazování před brankou Mikea Smithe.
     
    41:38
    Hostující hokejisté to zkusili rychle na druhou stranu, na zakončení se nabízel Holland. Jenže puk mu v rozhodující chvíli odskočil z hokejky.
     
    41:27
    Kotouč sražený mimo hrací plochu, Arizona Coyotes jsou v plném počtu, takže pokračujeme za stejného stavu.
     
    41:13
    Poslední vteřiny z vyloučení hostujícího hokejisty, Kesler si připravil překvapení pro Smithe v podobě nečekané střely, avšak přestřelil.
     
    40:38
    Stále ještě domácí v útočném pásmu, ale Perry už měl možná střílet, než aby z vyložené pozice hledal spoluhráče. Což přesně činil.
     
    40:09
    Ještě přes minutu budou domácí hrát přesilovou hru. Také že už se Anaheim usazuje kolem Smithovy klece.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zanedlouho odstartuje závěrečná část zápasu.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Anaheim Ducks: 24

    Arizona Coyotes: 16
     
    Máme za sebou dvě třetiny utkání mezi Anaheimem a Arizonou, zatím jsme byli svědky tří gólů. Hosté už dokázali herně vyrovnat výkon domácích, dokonce měli mnoho šancí. Ale výsledkově jsou na tom lépe stále Ducks, ti navíc na startu závěrečné části budou pokračovat v přesilové hře.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Poslední buly, puk po střele anaheimského obránce končí mimo hrací plochu.
     
    39:35
    Vatanenovu střelu nikdo netečoval, Coyotes vyhazují a druhou třetinu už pravděpodobně dokončí za aktuálního skóre.
     
    39:22
    Ještě jedno vyloučení před druhou sirénou. Na dvě minuty za vysokou hůl je za katr odeslán hostující hokejista Peter Holland. Takže příležitost pro Anaheim Ducks.
     
    39:08
    Běží poslední minuta druhé třetiny, Arizona se ještě snaží tlačit dopředu.
     
    38:50
    Doan už byl dlouho na ledě, takže jen nahodil puk dopředu a jel vystřídat.
     
    38:18
    Mohlo být klidně zase srovnáno, na brankovišti se o to snažil Stone. Jen tak tak, že Gibson stihl v ležící pozici zabránit průchodu kotouče za svá záda.
     
    37:39
    O něco lépe už vypadala možnost Dvoraka a Ekmana-Larssona. Avšak Anaheim stačil vystřídat a navíc také získat puk na svou stranu.
     
    37:15
    Hra se zase trošku uklidnila. McGinn zkusil překvapit z dálky domácího brankáře, ale moc se mu to nepovedlo.
     
    36:50
    Vhazovat se bude znovu v obranném pásmu Arizona Coyotes.
    36:05 Chris WAGNER - 2:1
     
    36:05
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ondřej Kaše sice puk do sítě neprocpal, z následující situace se ale Anaheim přeci jen prosazuje. Nezabránil tomu ani doposud výborný Mike Smith. Okamžitě po buly se dokázal s kotoučem na pravé straně uvolnit CHRIS WAGNER. Překvapil možná trochu i sám sebe, protože vystřelil k pravé tyči, kde to nevypadalo na moc místečka. Ale přeci jen mezírku našel, kotouč propadl do klece a Kačeři podruhé v utkání vedou. Krásná ukázka, že se vyplatí střílet z každé pozice. Tento gól padl z velmi ostrého úhlu. Asistence: Logan Shaw.
     
    35:59
    Dnes sledujeme velké souboje Ondřeje Kašeho a brankáře Smithe. A tohle je už třetí příležitost českého snaživce, kterou kanadský brankář zlikvidoval. Kaše zakončoval na brankovišti, moc mu nechybělo.
     
    35:45
    Coyotes jsou hodně snaživí, i když se jim třeba nedaří udržet dlouho v pásmu. Hodně se jim ale podařilo vyrovnat hru.
     
    35:15
    Duclair nahodil puk jen ledabyle dopředu, potřeboval už totiž vystřídat. Vzápětí ale stejně byla pro ofsajd přerušená hra.
     
    34:53
    Pokračujeme v zápase, v tuto chvíli ale nesledujeme moc velkých šancí. Mohl to však změnit Crouse, jenž dostával pěknou nahrávku na brankoviště od Joorise. Ale přestřelil.
     
    34:33
    Ještě jedna krátká přestávka v této třetině.
     
    34:31
    John Gibson vyjel za branku, aby pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Pak ale domácí pokazili celou situaci a vyhazují jen na zakázané uvolnění.
     
    34:05
    Perry a Rakell zkusili kombinaci, ta nevyšla. Když potom první jmenovaný zakončoval, o kus přestřelil horní tyčku.
     
    33:28
    Anaheim ale ve většině případů odvádí dobrou obranou práci. Kesler se navíc dostal do přečíslení se svým spoluhráčem, nedokázal však trefit polovinu odkryté branky.
     
    33:06
    Veliká šance pro Martina Hanzala na druhou branku v zápase. Tobias Rieder mu na pravou stranu přisunul puk a český forvard pálil z první. Gibson jej ale zastavil betonem.
     
    32:48
    Dva proti třem to zkusili útočníci Coyotes, ale na modré čáře je zastavil ofsajd. Takže se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    32:15
    Už znovu pokračujeme a domácí borci zkusili co nejrychleji nahodit puk o zadní mantinel. Taktika jim moc nevyšla, brzy se na puk dostali muži v bílém.
     
    32:02
    Někdo zahrál vysokou holí, takže rozhodčí přerušuje hru. Následuje komerční přestávka, za pár okamžiků pokračujeme.
     
    31:35
    Coyotes zvládli problémy u svého gólmana a už se vydávali do protiútoku. Pak ale přeci jen musel Mike Smith ještě jednou zasahovat.
     
    30:58
    Střela Silfverberga od levého mantinelu Smithe nezaskočila, Vatanenova už málem ano. Domácí samozřejmě dělají vše pro to, aby se dostali brzy zpátky do vedení.
     
    30:36
    Jooris se vydal po levém mantinelu na útočný výlet, pak ale kotouč ztratil a hrál také domácí Cogliano.
     
    30:00
    Jsme v polovině základní hrací doby a hra se nám oproti první třetině hodně vyrovnala. Shane Doan tvořil nebezpečí před brankovištěm, ale nedokázal přesně zakončit.
     
    29:20
    Hosté jsou v plném počtu a už tvoří nebezpečí kolem Gibsona. Zatím však všechny kotouče létají mimo zařízení Ducks.
     
    28:26
    Navíc Rieder v závěru oslabení Coyotes unikl samotný na branku. A dost možná byl faulován! Teď mohou být domácí hodně rádi, že rozhodčí nenařídil trestné střílení.
     
    28:10
    Přesilovka Anaheimu jde do svého závěru.
     
    27:43
    Až nyní střela z levé strany od Ryana Keslera. Mike Smith proti ní ovšem zavčas dokázal vytasit beton.
     
    27:10
    Zatím dobrá práce Arizony během prvního oslabení. Hosté už podruhé vyhazují kotouč přes všechny čáry a vůbec Ducks nedovolují jít do zakončení.
     
    26:37
    Domácí začali početní výhodu vyhraným buly, ale brzy o útočné pásmo přišli, udělali totiž chybu na modré čáře.
     
    26:31
    Anaheim si zahraje vůbec první přesilovou hru v zápase. Rozhodčí totiž trestají faul Brendana Perliniho, který se dle jejich soudu provinil hákováním Hampuse Lindholma. Dobrá šance pro Ducks vzít si vedení zpět.
     
    26:20
    Rickard Rakell a Cramarossa kombinovali na levé straně útočného pásma, pak zakončoval Fowler. Ale Smith moc dobře viděl.
     
    25:58
    Po delší časové odmlce je tu také možnost domácích. Ale Corey Perry dojel s pukem pouze na hrot pravého kruhu, střelu už vyslat nedokázal.
     
    25:33
    Hra přerušena, puk vytečovaný mezi diváky.
     
    25:10
    Rieder dobře zapracoval u zadního mantinelu, málem dokázal získat kotouč pro spoluhráče. Nakonec to však Pouštní psi musel zkusit nahozením přes obránce.
     
    24:34
    A Matinook odchází do kabin. Snad to nebude nic vážnějšího, ale pro zatím nebude pokračovat ve hře. Coyotes přicházejí o jednoho z velmi aktivních hráčů na ledě.
     
    24:34
    Martinook následně sražen u mantinelu, ale vylučovat pravděpodobně nebude, rozhodčí neviděli faul.
    Martin Hanzal má 5. bod za posledních 7 zápasů.

     
    24:14
    Martinook dokonce mohl hosty poslat do vedení, ale po zakončení z levého kruhu orazítkoval jen tyčku domácí branky. Anaheimu se polevení nemusí vyplatit.
     
    23:58
    Zakázané uvolnění Anaheim Ducks.
     
    23:48
    Další delší pasáž bez přerušení, Anaheim je daleko častěji na své polovině, minimálně v porovnání s první třetinou.
     
    23:15
    Na druhé straně nebezpečí od Kašeho. Druhá veliká možnost tohoto hráče v zápase.
     
    22:48
    Coyotes jsou ale najednou daleko více aktivní. Murphy nebezpečně poslal puk z dálky na branku. Měl smůlu, že jej nikdo před klecí netečoval.
    21:19 Martin HANZAL - 1:1
     
    21:19
    Arizona právě vstřelila branku!
    Hodně studená sprcha pro Anaheim Ducks na začátku druhé třetiny, tohle asi domácí fanoušci nečekali. Arizona z první možnosti v prostřední části překonává Johna Gibsona. Práci na brankovišti velmi dobře zvládl český útočník MARTIN HANZAL, který i s troškou štěstí dopravil puk až za brankovou čáru. Kotouč se od něj odrazil přímo do sítě. Tato trefa může hostům dodat sebevědomí. Dá se říci, že Arizona vytěžila z minima maximum. John Gibson už toho moc dělat nemohl, Hanzal by ve výhodné pozici. Asistence: Anthony Duclair, Tobias Rieder.
     
    20:35
    Naopak Anaheim hned tvoří nebezpečné možnosti, jedné z nich nyní zabránil bránící hráč hostujícího celku Martinook.
     
    20:08
    Na prvním vhazování prostředního dějství lepší Coyotes. Když se ale dostali do útočného pásma, nedokázali si vytvořit příležitost.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hokejisté jsou zpátky na ledě, bude moci začít druhá třetina.
     
    Pomalu se blíží začátek druhé třetiny. Povede se Arizoně dotáhnout na Kačery?
     
    Střely na branku v první třetině

    Anaheim Ducks: 10

    Arizona Coyotes: 8
     
    Více toho v první dvacetiminutovce neuvidíme. Zatím padla jedna branka, postaral se o ni po povedené teči na brankovišti domácí útočník Joseph Cramarossa. Anaheim Ducks mají herně jednoznačně navrch, Coyotes nemají tolik možností. Uvidíme, zda se hosté dostanou od druhé části zpátky do zápasu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Tak přeci jen ještě jeden zásah pro Johna Gibsona. Musel dávat dobrý pozor, aby mu nastřelený touš z dálky nepropadl mezi betony. Ale zvládl to.
     
    19:16
    Ještě to hostující mančaft zkusil. Když však obránci přešli přes útočnou modrou čáru, počíhali si na ně připravení bránící hráči Anaheimu.
     
    19:01
    Začala poslední minuta první části, Mike Smith raději podržel puk v náruči a zařídil vhazování po své levé ruce.
     
    18:46
    Ducks už pravděpodobně nebudou chtít v tomto dějství nikam spěchat. To hosté by spěchali rádi, ale ani nadále se jim nedaří dostat přes střední pásmo.
     
    18:30
    Postavení mimo hru tentokrát v podání Anaheim Ducks, i když se to domácím hokejistům moc nelíbí.
     
    17:58
    Mike Smith docela riskantně vyjel za branku pro puk, málem se mu to nevyplatilo, protože pro něj byli hned tři kačeří zájemci o možnost střílení do prázdné klece.
     
    17:28
    Alex Goligoski docela dlouho váhal s rozehrávkou kotouče, ale pak už našel Martinooka. Když se však dostal na puk Dvorak, nestihl vypálit.
     
    17:15
    Ondřej Kaše v šanci, byl ale sražen u mantinelu. Následně rozhodčí přerušuje hru, aby měl jistotu, že je český útočník v pořádku. Letěl totiž hlavou nepříjemně přímo na mantinel.
     
    16:50
    Shane Doan se pokusil vybojovat puk v rohu proti Fowlerovi, ale moc se mu to nepovedlo. Také v tomto případě byl úspěšnější hokejista Anaheimu.
     
    16:20
    Hosté po delší době v možnosti kombinovat až do zakončení. Jeden z útočníků ale v rozhodujícím okamžiků přišel o kotouč, takže už znovu hrají Ducks.
     
    16:17
    Ještě jedna reklamní přestávka v tomto dějství, pak budeme pokračovat v jeho zbytku.
     
    16:03
    Anaheim navíc velmi dobře pracuje kolem své klece, takže soupeři ani nedává moc prostoru na to, aby se dostal do lepšího zakončení.
     
    15:20
    Po delší časové odmlce se odehrává také situace před Gibsonem, ale nejedná se o nic vážnějšího. Brankář Anaheim Ducks nemusel vůbec zasahovat.
     
    14:28
    Tentokrát už o něco lepší hostující vyhození, ale znovu se Arizona nedostane na kotouč.
     
    14:06
    Obrana Coyotes rozehrála puk nahozením o zadní mantinel. Ale až moc unáhleně. Dlouhé nahození nikdo netečoval, tudíž musel rozhodčí odpískat zakázané uvolnění.
     
    13:45
    Teď už sice Arizona za modrou čáru prošla, ale s porušením pravidel. Postavení mimo hru.
     
    13:39
    Hostům se nedaří dostat kotouč na polovinu soupeře, Ducks si počínají hodně sebevědomě.
     
    13:10
    Hned po vhazování následovala rána domácího beka, Smith na ni jen tak tak stačil reagovat a vyrazit ji. Přesto ještě Anaheim pokračuje s pukem na hokejkách.
     
    12:59
    Až nyní sledujeme přerušenou hru, Mike Smith předvedl zákrok lapačkou a podržel jej. Následuje komerční pauza, hned po jejím skončení se bude vhazovat v obranné třetině Arizona Coyotes.
     
    12:30
    John Gibson už si pěknou řádku okamžiků nesáhl na kotouč. Jakmile se s ním Arizona dostane do středního pásma, okamžitě o něj přijde.
     
    11:57
    Sice s problémy, ale Coyotes zvládli situaci za svou klecí. Poté ale stejně jeden z beků Anaheimu vypálil z dálky a nebezpečně zahrozil Smithovi.
     
    11:18
    Stále ještě rozhodčí nepoužil píšťalku, takže se hraje bez přerušení. Anaheim už tolik nikam nespěchá a vypadá to, že si bude chtít počkat na volné okénko v obraně Coyotes.
     
    10:45
    Hraje se druhá polovina první třetí třetiny a hosté najednou mají daleko větší problémy dostávat se na polovinu kluziště soupeře.
     
    10:08
    Cramarossa si mohl připsat další kanadský bod do sbírky, ale tentokrát v rychlosti netrefil branku.
     
    09:48
    Už se hraje docela dlouho bez přerušení, to by mohlo vyhovovat oběma stranám, které se dostanou do pořádného tempa. Nevidíme ale moc střel na branku.
     
    09:05
    Možnost pro Ondřeje Kašeho, toho ale výborně zastavil brankář Smith. Gólman Coyotes zatím drží v první třetině svůj celek nad vodou.
     
    08:40
    Až nyní Goligoski dostal kotouč aspoň do středního pásma, takže Coyotes mohou vystřídat.
     
    08:10
    Najednou je Anaheim o dost aktivnějším kádrem na ledě, první gól jej očividně nakopl. Obrana Arizony však nadále dobře hlídá prostor kolem obranné modré čáry.
     
    07:45
    Mike Smith si zahrál s pukem za brankou, hned jej ale rozehrál zpátky na své spoluhráče.
    06:35 Joseph CRAMAROSSA - 1:0
     
    06:35
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Doposud jsme neviděli žádné vážnější možnosti Anaheim Ducks, ale z jedné z prvních se domácí parta prosazuje, takže otevírá skóre. Krásnou nahrávku do prostoru někde mezi kruhy obdržel zkušený útočník kalifornského celku Corey Perry. Ten neváhal a okamžitě střílel, nakonec kotouč zapadl k pravé tyči. Na brankovišti před Smithem ještě stál ovšem stál JOSEPH CRAMAROSSA, který puk tělem tečoval za záda brankáře Arizona Coyotes. Tohle může být pro domácí hodně důležitá trefa. Uvidíme, jak moc jim pomůže. Asistence: Corey Perry, Josh Manson.
     
    06:16
    Následuje první komerční přestávka, za okamžik pokračujeme.
     
    06:10
    Dokonce ve třech mužích řešila nyní Arizona problémy za brankou, ale zvládla jel, v pohodě odhodila puk pryč.
     
    05:35
    Hra pokračuje, Anaheim by se samozřejmě rád na delší dobu přesunul před Smithe, ale zatím se mu nedaří rozehrávky přes střední pásmo.
     
    05:24
    Ve třech proti třem to nyní zkusili Coyotes, Gibson si ale střelu kousek nad ledem velmi dobře pohlídal. Bude se za pár okamžiků vhazovat po jeho levé ruce.
     
    05:04
    Nick Ritchie je zpátky na ledě, Arizoně se první přesilová hra zápasu moc nepovedla. Poslala v ní jedinou střelu na branku, i když následně trefila také tyčku.
     
    04:49
    Už jen poslední vteřinky z hostující početní výhody.
     
    04:35
    Tak tohle byla obrovská šance Arizony! Jeden z hráčů v bílém před brankou vystřelil puk, konkrétně Anthony Duclair. Kotouč poslal do tyče, následně se odrazil do brankoviště a skončil těsně před čárou. Veliké štěstí pro Gibsona a Anaheim.
     
    04:19
    Zase vyhození. Hostům se nedaří usadit kolem klece Johna Gibsona.
     
    03:58
    Anaheim podruhé vyhodil kotouč přes všechny čáry, může poslat na led čerstvé síly.
     
    03:20
    Vrbata a Ekman-Larsson vůbec špatně nekombinovali, ale Arizona bude muset začít častěji střílet, aby mohla dopravit kotouč do sítě.
     
    02:52
    Uvidíme první přesilovku zápasu, zahrají si ji Arizona Coyotes. Na dvě minuty za držení musí za katr odejít domácí hokejista Nick Ritchie. Takže příležitost pro Kojoty.
     
    02:30
    Kašeho nahrávka na Mansona vypadala moc dobře, obránce domácího týmu pak vyslal nepříjemné zakončení, které Mike Smith musel pohotově vyrážet. Zvládl to.
     
    01:56
    Gibsonovi vypadala střela z dálky z lapačky, málem se k ní dostal na dorážku útočník s kojotem na dresu. Jen tak tak, že brankář Kačerů problémy zažehnal.
     
    01:23
    Corey Perry vycítil šanci, jenže pak ztratil puk ve středním pásmu a málem z toho byly potíže pro Anaheim. Vše ale zavčas vyřešila domácí obrana.
     
    00:58
    Na druhou stranu tu zkusili Vrbata se Stonem, jenže ani oni nebyli dostatečně přesní.
     
    00:28
    První útočná formace domácího celku se nedokázala usadit v útočném pásmu, Ondřej Kaše přišel o kotouč někde kolem modré čáry a bylo po příležitosti.
     
    00:10
    Jako první se kotouče zmocnili hokejisté Anaheim Ducks, hned jej vyvezli dopředu a nahodili o zadní mantinel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Už jen pár okamžiků a budeme moci začít, hráči pomalu přijíždějí na ledovou plochu.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Jak je u NHL zvykem, začneme o pár minutek později.
     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Gibson (Bernier) – Fowler, Vatanen, H. Lindholm, Manson, Bieksa, Montour – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Cramarossa, Rakell, Perry – N. Ritchie, Vermette, O. Kaše – L. Shaw, Wagner, Boll.

    Arizona Coyotes: M. Smith (Domingue) – Ekman-Larsson, Schenn, Goligoski, Stone, Chychrun, C. Murphy – Rieder, Hanzal, Duclair – J. McGinn, Dvorak, Martinook – Perlini, Holland, Vrbata – Crouse, Jooris, Doan.

    Rozhodčí: Peel, L'Ecuyer – Gibbs, Gawryletz.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Překvapení pro dvě malé bytosti.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Narazí na sebe dva celky Pacifické divize, celkem s klidem na duši hrající Anaheim Ducks přivítají Arizona Coyotes. Hosté by už nutně potřebovali bodovat.
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) (3 + 6)
    Radim Vrbata (ARI) (9 + 15)
    Martin Hanzal (ARI) (8 + 6)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Když se naposledy oba týmy potkaly, hrálo se také v Anaheimu. Duel měl jednoznačný průběh, Anaheim Ducks v listopadu Arizona Coyotes porazili 5:1.
     
    ANAHEIM DUCKS

    Poté, co Anaheim nerozjel sezónu zrovna nejlépe, se kalifornská parta dokázala zvednout. Postupně vyšplhala pořadníkem Pacifické divize až mezi nejvyšší stupně, nyní svádí souboj o první příčku se San Jose Sharks. A už dnes může Anaheim rivala ze stejného státu přeskočit. Ducks čítají 48 bodů na kontě, tedy stejně jako Žraloci. I když mají o jeden odehraný duel navíc. Oba dva poslední duely Anaheimští uhráli ke svému dobru, nejdříve v nájezdech srazili tým Philadelphia Flyers, aby pak nedovolili od Detroitu jedinou inkasovanou branku. K tomu Kačeři právě hrají sérii pěti domácích utkání za sebou, kterých chtějí využít k nasbírání bodů do tabulky. Kromě Arizony do Honda Center v nejbližší době zavítají také Minnesota Wild a Dallas Stars. Naváže Anaheim na předchozí úspěchy a vyhoupne se do čela divize?

    Týmovou produktivitu táhne útočník Ryan Kesler (15 + 19), zároveň nejlepší střelec Anaheimu. Dobře jej následuje kapitán a nahrávač Ryan Getzlaf (5 + 25) či Corey Perry (7 + 22). V utkání proti Detroitu se prosadil český útočník Ondřej Kaše, přidal tak svůj třetí gól v NHL.
     
    ARIZONA COYOTES

    Takhle si letošní ročník v Arizoně rozhodne nepředstavovali. Coyotes jsou jednoznačně poslední v Pacifické divizi a v tuto chvíli nic nenasvědčuje tomu, že dojde ke změně. Na předposlední Vancouver Canucks pouštní celek ztrácí již čtrnáct bodů. K tomu Kojoti nevykazují vůbec dobrou herní formu, prohráli všech předchozích osm utkání a ani v jednom případě z těchto duelů nedosáhli alespoň na část bodů. Naposledy si na nich smlsl právě Vancouver, jenž zvítězil doma 3:0. Když Coyotes slavili vítězství, psala se polovina prosince loňského kalendářního roku, to vyzráli po samostatných nájezdech nad Toronto Maple Leafs. Od té doby však nic, Arizonu navíc čekají i nadále velmi těžké oříšky. Mezi nimi samozřejmě i dnešní vyzyvatel Anaheim Ducks.

    Kanadské bodování týmu nadále vede český útočník Radim Vrbata (9 + 15), doplňuje jej třeba obránce Oliver Ekman-Larsson (7 + 12) nebo Tobias Rieder (8 + 7). Obecně ale Arizona potřebuje být daleko produktivnější.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 7. Cramarossa (Perry, Manson), 37. Wagner (L. Shaw), 65. O. Kaše – 22. Hanzal (Duclair, Rieder), 44. Ekman-Larsson (J. McGinn, Duclair)


    Anaheim Ducks: Gibson (Bernier) – Fowler, Vatanen, H. Lindholm, Manson, Bieksa, Montour – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Cramarossa, Rakell, Perry – N. Ritchie, Vermette, O. Kaše – L. Shaw, Wagner, Boll.
    Arizona Coyotes: M. Smith (Domingue) – Ekman-Larsson, Schenn, Goligoski, Stone, Chychrun, C. Murphy – Rieder, Hanzal, Duclair – J. McGinn, Dvorak, Martinook – Perlini, Holland, Vrbata – Crouse, Jooris, Doan.

    Rozhodčí: Peel, L'Ecuyer – Gibbs, Gawryletz

    Diváci: 15 415
    bahis siteleri