Dijon – Monaco 2:0 (kon.) | Guingamp – Remeš 0:1 (kon.) | Nice – Nîmes 2:0 (kon.)
Štrasburk – Bordeaux 1:0 (kon.)
konec
OGC Nice
2:0 (1:0)
Nîmes Olympique
Sobota 26.01.2019, 20:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu dvaadvacátého kola francouzské Ligue 1. Od dvaceti hodin se můžeme těšit na utkání mezi OGC Nice a Nimes!
     
    OGC Nice

    Domácí tým je společně s Guingampem nejhůře střílejícím týmem v lize. Za jednadvacet kol dal jen šestnáct branek, ale i tak dokázal posbírat slušných 31 bodů za osm výher, sedm remíz a šest porážek. Nice před dvěma týdny ukončilo dlouhé čekání na výhru a díky penaltě vyhrálo 1:0 nad Bordeaux. Další dva zápasy odehrálo na hřištích soupeřů, z nichž si odvezlo dva body za shodné remízy 1:1 s Monakem a Remeší. V tabulce se před dnešními zápasy nacházelo na osmém místě, přičemž na jistotu účasti v evropských pohárech ztrácí pět bodů.
     
    Nîmes Olympique

    Ligový nováček si mezi francouzskou elitou nevede vůbec špatně.Díky sedmému nejvyššímu počtu vstřelených branek zaznamenal už osm výher a k nim pět remíz. S počtem devětadvaceti bodů se Olympique nachází uprostřed tabulky na desátém místě, z něhož to má mnohem blíže k pohárové Evropě než k sestupovému pásmu. Na to má náskok dvanácti bodů. Za posledních deset dní odehrálo Nimes hned tři domácí ligové zápasy, v nichž posbíralo šest bodů za výhry 1:0 nad Nantes a 3:1 nad Angers. Mezi nimi však přišla porážka 0:1 s Toulouse.
     
    Vzájemný zápas

    Na první vzájemné měření sil Nimes rozhodně nevzpomíná v dobrém. Na vlastním stadionu už v páté minutě neproměnilo pokutový kop a do přestávky přišlo hned o dva hráče, když se nechali vyloučit obránci Maouassa a Landre. Nice velmi výhodnou přesilovku využilo v 61. minutě zásluhou Attala a urvalo pro sebe tři body za výsledek 1:0.
     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Benítez – Attal, Hérelle, Dante (C), M. Sarr – Danilo, Cyprien, Tameze – Diaby, Ganago, Saint-Maximin.
    Náhradníci: Clementia – Burner, Coly, Lees-Melou, Makengo, Maolida, Walter.

    Nîmes Olympique: Bernardoni – Alakouch, Briancon (C), Landre, Paquiez – Bobichon, Savanier, Valls – De. Bouanga, Bozok, Alioui.
    Náhradníci: Valette – Ferri, Guillaume, Lybohy, Maouassa, Ripart, Thioub.

    Rozhodčí: Millot – Pacelli, Drouet.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří se ihned usadili na útočné půlce a získali pro sebe standardní situaci. Nedovoleným zákrokem se provinil Alakouch.
     
    3
    Ganago se vyšrouboval do vzduchu, ale centr z hloubi pole pro něj byl o pár centimetrů vyšší, než potřeboval. Hlavička tak letěla hodně mimo.
     
    4
    Sofiane Alakouch si znovu pomohl faulem, takže balón zůstává na domácích kopačkách.
     
    5
    Další hraniční zákrok už rozhodčí přešli, ale hosté toho nijak nevyužili. Centr z rychlého protiútoku skončil na stoperech Nice.
     
    6
    Paul Bernardoni si vyběhl k okraji pokutového území a sebral míč z nepřesné přihrávky za obranu.
     
    8
    Hlavní rozhodčí se zatím rozhodně nenudí. Teď dvakrát pískal proti domácím, naposledy kvůli faulu Diabyho na Savaniera. Vše se ale odehrává daleko od obou branek.
     
    9
    Dante vložil svou bujnou hřívu do letícího centru a přesměroval ho na premiérový rohový kop v podání Nimes.
     
    10
    Saint-Maximin vyvážel míč do bezpečí, ale nechtěně obnovil hostující akci. Ta přesto nevedla k žádnému ohrožení Benítezovy branky.
     
    11
    Attal se pustil do zajímavé individuální akce, která skončila až v pokutovém území, odkud brankář Bernadoni zakopl balón do autu.
     
    12
    Neúčinná kombinace Nimes na polovině hřiště skončila nepřesným nákopem směřujícím do náruče domácího gólmana Beníteze.
     
    13
    Bernardoni dostal těžkou malou domů, po které už neudržel míč na hrací ploše. Nice se téměř zadarmo dostává k rohovému kopu.
     
    14
    O rozehrávku se postaral Cyprien, jenž našel čelo Danteho, ale jeho hlavička letěla jenom do země, nikoli na branku.
     
    15
    Moc zajímavého se toho zatím neudálo. Po nepřesném nákopu Nice byl na druhém konci hřiště pískán útočný faul.
     
    16
    Až teď se hosté dostali do první šance. Bouanga to zkusil z rohu malého vápna a Nice mělo po dobrém zákroku Beníteze štěstí, že se míč neodrazil do nějaké snadné dorážky.
    16. Denis Bouanga (NOQ)
     
    17
    Allan Saint-Maximin okamžitě vyrazil do protiútoku, jenž dvojce obránců překazila až za cenu nedovoleného zákroku.
     
    18
    Saint-Maximin se zničehonic řítil sám na gólmana, který jeho střelu vyrazil. Následná dorážka Ganaga proletěla jen pár centimetrů vedle pravé tyče.
    18. Allan Saint-Maximin (NIC), Igniatius Ganago (NIC)
     
    20
    Nice snadno ubránilo rohový kop, ale nakonec nebylo daleko od inkasované branky. Bobichonově střele z dálky chybělo opravdu málo.
     
    21
    Těsně bráněný Saint-Maximin sice dokázal pod tlakem přihrát do vápna, ale v něm balón přistál jen na hostujících kopačkách.
     
    22
    Brankáři se v posledních minutách rozhodně nenudí. Tentokrát měl práci Benítez, který schoval do rukavic nepříliš kvalitní hlavičku jednoho z hostů. Toho výtečným centrem našel Alakouch.
     
    23
    Saint-Maximin si navedl balón k ose hřiště a z dvaceti metrů vystřelil. Bernardoni zasahovat nemusel, neboť jeho kolega srazil míč na roh.
     
    24
    Ze standardky už Nice nezahrozilo a naopak se musí zase věnovat defenzivní činnosti.
     
    26
    Nepříjemná chvilka pro Bozoka, který si navedl míč na střed a neškodně ho vystřelil na branku. Přitom byl atakován Dantem a přivodil si nějaké zranění.
     
    27
    Na první pohled to s hostujícím fotbalistou nevypadalo zrovna dobře, nicméně po tradičním obstřiku se zřejmě bude moci zapojit zpět do hry.
     
    29
    Danilo si vynutil faul kousíček vedle pokutového území. Na přímou střelu to podle všeho nebude.
     
    30
    Tak jsem se mýlil, protože Cyprien zkoušel zakroutit balón k bližší tyči. Bernardoni byl na tohle řešení připraven a eliminoval nebezpečí trochu neortodoxním zákrokem.
     
    31
    Prvním žlutě napomenutým hráčem je Ignatius Ganago, jenž na útočné polovině zbytečně dohrál Savaniera.
     
    32
    Držení míče: 65% – 35%.
     
    33
    Bouanga se snažil potrestat zbytečnou domácí ztrátu míče ve středu hřiště. Doběhl s ním do vápna, ale tam ho zkušeně odzbrojil Dante.
     
    34
    Nice vybojovalo roh, jenže mizerným centrem z pravé strany se připravilo o jakoukoliv možnost ohrozit Bernardoniho bránu.
     
    35
    Jeden z hostů si naběhl za obranu pro nákop z půlící čáry. Sklepl ho Bozakovi a ten unáhlenou střelou zpoza vápna minul cíl.
     
    37
    Nimes má obrannou linii vysunutou hodně vysoko a domácí fotbalisté jsou tak nuceni kombinovat hodně daleko od palebných pozic.
     
    38
    Danilo co nejrychleji posouval balón dopředu, kde se snaží být tradičně aktivní Saint-Maximin. V tomto případě ho však výborně ustrážil Alakouch.
     
    39
    Paul Bernardoni pozorně sledoval hru a byl jako první u kolmé přihrávky, která se snažila vysunout útočníka Ignatiuse Ganaga.
     
    40
    Cyprien nepotrestal propadnutí jednoho z hostů, který se ve sprintu vrátil do vápna a balón mu zase sebral od kopačky.
     
    41
    Nice právě vstřelilo branku!
    Domácí se v jednačtyřicáté minutě dostávají do vedení! Saint-Maximin přerušil své kouzlení na levém křídle přihrávkou. Další dva hráči přenesli hru doprava na YOUCEFA ATTALA a ten z úhlu ze všech sil práskl do balónu, který podél Bernardoniho prosvištěl až do sítě.
    41. Youcef ATTAL - 1:0
     
    43
    Nice chvíli po rozehrávce získalo míč zpět do svého držení a velmi pozvolna se zase posouvá hřištěm vpřed.
     
    44
    Po minutové kombinaci přišel návrat k Benítezovi. Jeho kolegové z obrany se dostali pod tlak napadajících soupeřů, nicméně z něj konstruktivně vybruslili.
     
    45
    Nastavují se 2 minuty.
     
    45+1
    Před odchodem do šaten tu bude ještě jedna standardní situace pro Nice. Jednoznačným faulem byl poslán na trávník Mohamed Lamine Diaby.
     
    45+2
    O rozehrávku z pětatřiceti metrů se postaral Cyprien. Dante jeho nákop nezkrotil a o moc úspěšnější nebyl v následném souboji ani Saint-Maximin.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas, ve kterém bylo Nice výrazně aktivnějším týmem a do druhé půle půjde s naprosto zaslouženým vedením 1:0, o které se v jednačtyřicáté minutě postaral Youcef Attal. Domácí měli i několik dalších šancí, ovšem ty několika dobrými zákroky zastavil gólman Bernardoni.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal, a tak na obou stranách pokračujeme v původních základních jedenáctkách.
     
    48
    Saint-Maximin napřahoval z nějakých třiadvaceti metrů. Míč otřel o některého z protihráčů a to znamená roh pro Nice.
     
    49
    Nimes roh snadno ubránilo, ale vepředu nic moc nevymyslelo. Bouanga si dal balón daleko od nohy a pomohl mu k Benítezovi.
     
    50
    Nepříjemnost v podobě ztráty míče nedaleko od vlastního vápna Nice přečkalo bez úhony. Pronikající hráč soupeře byl čistě zastaven.
     
    51
    K rozehrání rohového kopu přispěchal k praporku Savanier. Centr byl u bližší tyče prodloužený a Gaëtan Paquiez z voleje vypálil doprostřed branky na dobře postaveného Beníteze.
     
    53
    Další pokus o útok Nimes nevyšel kvůli odmávanému ofsajdu v samotném zárodku akce.
     
    54
    Nice právě vstřelilo branku!
    Domácí odskakují na rozdíl dvou gólů! ALLAN SAINT-MAXIMIN se snažil dostat za obranu, což se mu s menším přispěním Diabyho podařilo. Před Alakouchem si navedl míč na pravačku a krásnou střelou uklidil balón k levé tyči Bernardoniho brány.
    54. Allan SAINT-MAXIMIN - 2:0
     
    56
    Hosté útočí do plných, jenomže jsou oslabení o jednoho muže, který je ošetřován za postranní čarou. Postup je proto hodně pomalý.
     
    58
    Na druhé straně se Nice pro změnu samo vyhnalo mimo hrací plochu, takže Walter Benítez může z klidu vykopávat.
     
    60
    Držení míče: 69% – 31%.
     
    61
    Další dvě domácí šance, které od sebe dělilo nanejvýš deset vteřin. U obou byl Diaby, který nejprve krásně vysunul Diabyho, ale toho Bernardoni zblízka vychytal! Druhé zakončení od hráče s třiatřicítkou letělo vedle branky.
     
    62
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Theo Valls, přichází Jordan Ferri.
     
    63
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Wylan Cyprien, přichází Rémi Walter.
     
    63
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Umut Bozok, přichází Renaud Ripart.
     
    65
    Nimes působí v ofenzivě naprosto bezzubým dojmem. Útok do zformované obrany se mu absolutně nedaří a jen neškodně kombinuje daleko od Beníteze.
     
    66
    Zatímco ve středovém kruhu leží jeden z domácích, tak Olympique plynule pokračuje v útočné akci.
     
    67
    Skoro až po minutě rozhodčí uznal za vhodné přerušit hru a zkontrolovat stav Ganaga, který dostal od Briancona úder do halvy.
     
    69
    Ošetření domácího útočníka zabralo pár desítek vteřin. Nice to však nemusí vůbec vadit, neboť je posledních dvacet minut od pohodlného vítězství.
     
    70
    Nimes se během kombinační akce ve střední části hřiště dostalo s balónem do autu, odkud ho vrátil Attal, jenže jeho spoluhráči ho zase ztratili.
     
    71
    A aby toho nebylo málo, tak i sám Youcef Attal vyběhl s míčem do zámezí. Hosté zakládají další akci až od brankáře Bernardoniho.
     
    72
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Mohamed Lamine Diaby, přichází Myziane Maolida.
     
    73
    Briancon jenom protečoval centr z levé strany na Maolidu, který se mohl gólově prosadit ihned po svém nástupu, jenže zblízka trefil jenom gólmana Nimes.
    73. Myziane Maolida (NIC)
     
    74
    I z rohového kopu se domácí dostali do další slušné možnosti. A také v tomto případě ji musel dobrým zákrokem likvidovat až Bernardoni.
     
    75
    Nechybělo moc a bylo sníženo! Benítez čelil vynikající střele z dálky od Aliouiho, která po jeho zákroku proletěla jen těsně nad horní tyčkou.
     
    76
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Denis Bouanga, přichází Sada Thioub.
     
    78
    Trochu krkolomné přečíslení Nice skončilo hodně nepovedenou střelou z hrany vápna, o kterou se postaral Allan Saint-Maximin.
     
    79
    A znovu velká díra v obraně Nimes. Z levé strany postupoval úplně sám na branku Maolida, ovšem Bernardoni ho výborným zákrokem levou rukou vychytal.
    79. Myziane Maolida (NIC)
     
    80
    Igniatius Ganago je už poněkolikáté v nefotbalové pozici a deset minut před koncem to už vypadá, že pro něj utkání co nevidět skončí.
     
    82
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Igniatius Ganago, přichází Pierre Lees-Melou.
     
    83
    Dante trochu nešikovně odhlavičkoval balón přímo před sebe. Jeden z hostů ho potohově posunul na Riparda a do akce musel u své pravé tyče i Benítez.
     
    84
    Nice zpomalilo rychlý přechod a už útočí do plných. V závěru zápasu se už nemusí bezhlavě tlačit do koncovky.
     
    86
    To Nimes už musí volit co nejrychlejší přesuny do útoku. Dlouhý nákop z obrany si bez starostí pohlídali Malang Sarr a Dante.
     
    87
    A ani tahle střela z velké dálky čisté konto Beníteze neohrozí. Neujal se pokus hostujícího kapitána Briancona.
     
    88
    Teprve druhá žlutá karta, kterou za stažení Maolidy vidí Sofiane Alakouch. Je z toho přímý kop pro Nice.
     
    89
    Paul Bernardoni si dobře postavil zeď, která střelu z neúplně ideálního úhlu srazila do relativního bezpečí.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány další čtyři minuty.
     
    90+1
    V krátkém časovém sledu další žlutá karta. Danilo pádil do protiútoku, do kterého jej taktickým faulem nepustil Sada Thioub.
     
    90+2
    A zase faul v neprospěch Nimes. Hostující fotbalisté už moc dobře ví, že z tohoto zápasu odjedou s prázdnou.
     
    90+3
    Zřejmě poslední práce pro Beníteze, který bez sebemenších problémů zastavil přízemní zakončení Thiouba.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Nice bylo na svém hřišti favoritem a tuto roli do puntíku naplnilo. Svěřenci Patricka Vieiry měli zápas zcela pod kontrolou a díky výsledku 2:0 bodují v Ligue 1 už počtvrté za sebou. Zároveň se Nice posouvá na šesté místo a minimálně do zítřka ztrácí už jen tři body na třetí Lyon. Nimes naopak zaostávalo a nenavázalo na pár dní staré vítězství nad Angers. O své jedenácté místo však v tomto kole jistojistě nepřijde.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:13.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (21:57:23)

    Michal Břuchanský

    Branky: 41. Attal (Tameze), 54. Saint-Maximin (Diaby)

    Karty:   31. Ganago (NIC) – 88. Alakouch (NOQ), 90+1. Thioub (NOQ)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:13.
    OGC Nice: Benítez – Attal, Hérelle, Dante (C), M. Sarr – Danilo, Cyprien (63. Walter), Tameze – Diaby (72. Maolida), Ganago (82. Lees-Melou), Saint-Maximin.
    Náhradníci: Clementia – Burner, Coly, Lees-Melou, Makengo, Maolida, Walter.

    Nîmes Olympique: Bernardoni – Alakouch, Briancon (C), Landre, Paquiez – Bobichon, Savanier, Valls (62. Ferri) – De. Bouanga (76. Thioub), Bozok (63. Ripart), Alioui.
    Náhradníci: Valette – Ferri, Guillaume, Lybohy, Maouassa, Ripart, Thioub.

    Rozhodčí: Millot – Pacelli, Drouet
    bahis siteleri