PSG – Nice 1:1 (kon.) | Bordeaux – Angers 0:1 (kon.) | Guingamp – Caen 0:0 (kon.)
Remeš – Nîmes 0:3 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
1:1 (0:0)
OGC Nice
Sobota 04.05.2019, 17:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu pětatřicáté kolo francouzské Ligue 1 a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Paris Saint-Germain FC a OGC Nice.
     
    Paris Saint-Germain FC

    Pařížané mají už s předstihem zajištěn ligový titul, tedy jeho obhajobu a také samozřejmě skupinovou fázi Ligy mistrů. Na svém kontě mají fotbalisté Paris Saint-Germain na prvním místě čtyřiaosmdesát bodů a i letošní sezóna je pro ně už nyní hodně úspěšná, co se týče ligy. V Lize mistrů to na postup o boje o vítězství v této prestižní evropské soutěži nebylo, naposledy jim uniklo vítězství ve francouzském ligovém poháru, když po penaltách prohráli s Rennes. I tak jsou ale určitě spokojeni s obhajobou titulu a ten po sezóně jistě náležitě oslaví. V posledním odehraném utkání se jim nedařilo na půdě Montpellieru, kde padli těsně 2:3 z jejich pohledu.
     
    OGC Nice

    Hosté z Nice jsou na sedmém místě v tabulce a dosud zapsali jednapadesát bodů. Čtrnáctkrát vyhráli, devětkrát remizovali a jedenáctkrát odešli ze hřiště jako poražený tým. Jsou tak v klidných vodách a ještě živí teoretickou šanci na postup do pohárové Evropy. Na čtvrté místo, které zaručuje postup do skupinové fáze Evropské ligy ztrácejí osm bodů. V případě zaváhání soupeřů před nimi a plném bodovém zisku v posledních čtyřech kolech se o šanci ještě mohou poprat. Naposledy se hráčům Nice dařilo, když doma porazili Guingamp 3:0. Čeká nás tak zajímavý duel, který si nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    První vzájemný duel v sezóně patřil hráčům PSG, ti na hřišti Nice zvítězili bezpečně 3:0. Hosté tak mají svému soupeři dnes rozhodně co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain FC: Aréola – Dani Alves, Marquinhos (C), Kimpembe, Bernat – Verratti, Paredes, Draxler – Di María, Cavani, Neymar.
    Náhradníci: Buffon – Soh, Zagre, Dagba, Kurzawa, Nkunku, Diaby.

    OGC Nice: Benítez – Burner, Dante (C), Hérelle, M. Sarr – Danilo, Tameze, Lees-Melou – Saint-Maximin, Ganago, Attal.
    Náhradníci: Clementia – Boscagli, Makengo, Sacko, Le Bihan, Srarfí, Jaziri.

    Rozhodčí: Schneider – Zitouni, Henninot.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Po úvodním výkopu jsou u míče domácí hráči a hned směřují před branku hostů.
     
    1
    Jenže o míč záhy přišli a hru na opačnou stranu otočili fotbalisté Nice. Před Aréolou však nezahrozili.
     
    2
    Míč směřoval k brance Nice, v pokutovém území si nabíhal Cavani, ale nestihl to. Míč končí za zadní čárou, kam ho předtím právě posílali hosté a je z toho rohový kop pro PSG.
     
    3
    Z této standardní situace nic nebylo a balon tak získali hosté. Dlouhým odkopem ho na druhou stranu poslal brankář Nice Walter Benítez.
     
    5
    Zápas zatím nemá svižné tempo, oba celky se nedostaly do žádné větší šance. Nyní jsou u míče zase domácí a směřují před hostující branku.
     
    7
    Leandro Paredes poslal míč Draxlerovi, ten ho ještě potáhl na Cavaniho, avšak posledně jmenovaný ho ideálně netrefil.
     
    8
    Zajímavá šance se rodila pro PSG, ale zblízka Cavani nepřekonal hostujícího brankáře. Hosté tak poté vyrazili do rychlého protiútoku na druhé straně.
     
    10
    Další pokus domácích, z levé strany střílel Neymar, znovu to však bylo do obrany soupeře. Paris Saint-Germain tak ztrácí míč a opět se vrací zpátky do obrany.
     
    11
    Igniatius Ganago se vysunul a dostal se před velké vápno, dobře mu však sekundoval obránce Pařížanů a u balonu tak byl dříve.
     
    12
    Pařížané se museli bránit menšímu tlaku hosté, ale nakonec se hráči Nice ke střele nedostali. Míč tak do bezpečí odkopem odvrací Alphonse Aréola.
     
    13
    Verratti se snažil prostrčit míč na Cavaniho. Ale trefil pouze Tamezeho před ním, ten tak obranným zákrokem nedovolil, aby se Pařížané dostali do ohrožení Benítezovy branky.
     
    14
    Volný přímý kop zahrávali hosté, Malang Sarr však poslal míč jen vedle Aréolovy branky. Následuje tak pouze odkop od ní.
     
    15
    Atal se centrem neprosadil přes Verrattiho, míč se od něho pouze odrazil a skončil v zámezí. Atal tak zahraje autové vhazování a hosté zůstanou u míče.
     
    16
    Od vlastního brankáře zakládají další akci domácí fotbalisté. S přechodem do útoku to ale měli těžké přes zhuštěnou obranu Nice. Nakonec se to povedlo a Ángel Di María vybojoval autové vhazování.
     
    17
    Po něm však Pařížané míč ztratili a do akce na druhé straně uháněli zase hosté. Jejich akce byla také hodně nepřesná.
     
    18
    Neymar zpátky poslal míč Verrattimu a ten ho dal Cavanimu. Ten byl poté u pravé strany zdvojen obranou Nice a rázem tak skončila další slibně se rodící akce Paris Saint-Germain.
     
    19
    Další pomalý přechod do útoku na straně domácích. Ti tak zatím své příznivce rozhodně fotbalovou krásou nenaplňují.
     
    20
    Málem nebezpečí před hostující brankou. Malang Sarr chtěl hlavou odvrátit míč do bezpečí a nakonec ohrozil vlastního brankáře, jenž musel balon ukrýt do rukavic.
     
    22
    Ganago byl faulován Paredesem a u míče tak hosté zůstanou. Paredes si pak vyslechl domluvu hlavního rozhodčího.
     
    23
    Tameze rozehrál míč a poslal ho nabíhajícímu spoluhráči, ten na něj ale nedosáhl. Akce hostů tak znovu velmi rychle končí.
     
    24
    Verratti poslal dobrý centr na Edinsona Cavaniho. Ale tato akce byla nakonec ofsajdová.
     
    25
    Malang Sarr vyslal dlouhý pas a hosté šli do akce před branku soupeře.
     
    26
    A hned z toho byly dvě šance hostů. Nejprve zasáhl Aréola, a poté z další šance trefili hosté tyč. Jenže to bylo celé v ofsajdové situaci.
     
    27
    Na druhé straně pak vybojovali rohový kop domácí hráči. Ten rozehrál Neymar, poté střílel na bližší tyčku Cavani, ale ani tato akce brankou nekončí.
     
    28
    Saint-Maximin vyslal do akce svého spoluhráče, který střílel z levé strany velkého vápna. Bylo to sice z úhlu, přesto Aréola zakročil.
     
    29
    Atal nadvakrát neprostřelil Paredese, jenž mu vystavil obranným zákrokem stopku. Nicméně hosté jsou nyní aktivnějším týmem. Domácím se nedaří jako prvním skórovat.
     
    30
    Po třiceti minutách hry je stále stav bezbrankový. Stále tak čekáme nejen na úvodní branku, ale na nějakou velkou šanci, která by byla možností ke skórování.
     
    31
    Na polovině domácích si míč chvíli přihrávali hosté z Nice, avšak nakonec se do blízkosti Aréolovy branky nedostali.
     
    32
    Thomasu Tuchelovi se na lavičce PSG nelíbí počínání svých svěřenců. Není se čemu divit, domácí hráči zatím působí hodně zakřiknutě.
     
    34
    Ángel Di María nyní napálil míč uvnitř velkého vápna, ale trefil jen reklamní banner, který je za brankou hostujícího celku.
     
    34
    Znovu z vlastní poloviny museli útok zakládat domácí hráči, kteří se pokusí o ohrožení branky Nice. Zatím se jim však nedaří projít přes obranný val z hráčů Nice.
     
    35
    Cavani se dostal do pokutového území, kde se srazil se soupeřem a dožadoval se penalty. Jenže sudí naznačil, že o faul nešlo.
     
    36
    Na opačné straně vystřelil nebezpečně Adrien Tameze a po jeho projektilu musel zasahovat uprostřed své branky Alphonse Aréola.
    36. Zákrok Aréoly proti střele Tamezeho
     
    37
    Neymar byl faulován kousek před velkým vápnem a následuje nebezpečný volný přímý kop pro Paris Saint-Germain.
     
    38
    Neymar sám tuto standardní situaci rozehrál, trefil ale zeď z hráčů hostí, kde hlavou míč odvrátil Hérelle na rohový kop.
     
    39
    Cavani si nabíhal do pokutového území, kde kousek před malým vápnem střílel v pádu, avšak míč poslal jen vysoko nad branku hostů.
     
    40
    Po nepřesné akci Nice se k míči znovu dostali Pařížené a otočili hru. Bernat pak nacentroval míč Verrattimu, který ale branku hostů překopl.
     
    41
    Alves poslal centr do pokutového území, nikdo z jeho spoluhráčů na míč nedosáhl. A k němu se dostali zase hosté a už uhánějí směr domácí branka.
     
    42
    Atal to dobře nyní vymyslel. Nabral tempo, dostal se do pokutového území, jeho střela z pravé strany pak byla zablokována obráncem PSG do bezpečí.
     
    43
    Hned na to na druhé straně střílel Ángel Di María, jenž poslal balon jen vedle levé tyče z pohledu hostujícího brankáře Beníteze.
     
    44
    Po další šanci domácích se skóre nemění a stále čekáme na úvodní branku zápasu. Do akce jdou ještě hosté, kteří se pokusí o ohrožení Aréolovy branky.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je u konce. Nepřinesl příliš mnoho fotbalové krásy a nedočkali jsme se žádné branky. Domácí měli přeci jen více ze hry, když na branku soupeře vyslali více střel, ale jejich výkon rozhodně není takový, který by se trenérovi Tuchelovi líbil. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas, který začne přibližně v 18:05.
     
    Střely na branku: 3 – 1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba celky do druhého poločasu nastoupily v nezměněných sestavách. Ani jeden trenér tak nesáhl ke střídání.
     
    46
    Nice právě vstřelilo branku!
    Tak to je pro hosty snový úvod druhého poločasu. Z vlastní poloviny vyslal pas na IGNIATIUSE GANAGA Dante a prvně jmenovaný pak uvnitř velkého vápna z levé strany propálil Aréolu a míč umístil pod břevno jeho branky – 0:1. Asistence: Dante.
    46. Igniatius GANAGO - 0:1
     
    48
    Domácí se dostali na druhé straně ke střele, ale brankář hostů byl připraven.
     
    49
    Draxler upadl v pokutovém území a dožadoval se penalty, sudí zatím ale nereagoval. Hraje se dále a dost možná se v přerušení dočkáme systému VAR.
     
    50
    Hra stále pokračuje dále, do další akce se dostali hosté, ale proti jejich střele znovu zasáhl Aréola. Po zisku míče uhánějí domácí hráči dopředu.
     
    51
    Video se nakonec nekonalo, hosté stále vedou a domácí se snaží o zakončení, ale ohrozit Benítezovu branku se jim nepovedlo.
     
    52
    Julian Draxler si naskočil na centr v pokutovém území, ale nedokázal dostat míč za Benítezova záda. A hned na to se to nepovedlo ani agilnímu Cavanimu.
     
    53
    Edinson Cavani se opět pokoušel o další střelu, která však nyní nebyla přesná a branku soupeře neohrozila.
     
    54
    Marco Verratti nyní tvrdě srazil soupeře k zemi, když ho podkopl a hlavní sudí tasí první žlutou kartu zápasu.
     
    54
    Po faulu Bernata budou hosté zahrávat standardní situaci z pravé strany velkého vápna.
     
    55
    Saint-Maximin pak uvnitř pokutového území vystřelil, míč trochu zvedl a ten se dostal jen k obraně domácího celku.
     
    56
    Danilo nyní inkasoval úder do obličeje od domácího hráče a ten může být rád, že nedostal žlutou kartu. Postačila domluva hlavního sudího.
     
    58
    Ángel Di María byl sražen v pokutovém území a sudí píská penaltu pro PSG!
    58. Faul na Di Máriu - penalta
     
    60
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Na značku pokutového kopu si míč postavil NEYMAR. Ten poté po rozeběhu zbrzdil, udělal pár kroků na místě a poté umístil balon k pravé tyči z pohledu hostujícího brankáře – 1:1. Je vyrovnáno a začíná se znovu od začátku.
    60. NEYMAR - 1:1
     
    61
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Igniatius Ganago, přichází Jean-Victor Makengo.
     
    63
    Domácí ožili a tlačí se opět před branku soupeře. Už je to z jejich pohledu mnohem lepší, než tomu bylo v první půli.
     
    64
    Nyní se do šance dostal Cavani, udělal kličku brankáři a zakončil do prázdné branky. Jenomže se z gólu neradoval. Akce PSG byla ofsajdová.
     
    65
    Bernatův centr se dostal jen k Hérellemu, který balon odvrátil do bezpečí.
     
    66
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Leandro Paredes, přichází Layvin Kurzawa.
     
    66
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Julian Draxler, přichází Moussa Diaby.
     
    67
    Neymar centroval míč z levé strany do vápna, avšak obranný zákrok hostů poslal balon na rohový kop.
     
    69
    Attal fauloval Neymara dost nečistě a sudí uděluje další žlutou kartu.
     
    70
    Makengo potáhl míč po pravé straně a dostal ho do velkého vápna, ale nakonec jeho pokus skončil mimo tři tyče.
     
    71
    Rohový kop pro hosty, který rozehraje Lees-Melou.
     
    72
    Z této standardní situace nic nebylo a domácí pak hned mohli otočit hru na druhou stranu. Jenže hosté je o míč hned obrali a vrátili se zpět před domácí branku. Další jejich pokus skončil neúspěchem.
     
    73
    Ángel Di María centroval míč do pokutového území, ten úspěšně odvrátil Hérelle a dostal znovu míč do bezpečí.
     
    76
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Allan Saint-Maximin, přichází Mickaël Le Bihan.
     
    77
    Domácí hráči stále buší do hostujících vrat, ale proti je obrana soupeře, která je nepustila do další šance.
     
    78
    Aréola nyní zastavil hosty v rozletu, když sebral míč před střelou jednoho z nich. Nakonec pak balon odkopl až na polovinu hostů.
     
    79
    Attal vyslal do pokutového území další dobrý centr, ovšem nikdo z jeho spoluhráčů si na míč nesáhl. Odkop od domácí branky, který provede Aréola.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky utkání. U míče jsou domácí a směřují před branku soupeře.
     
    81
    Hostující brankář se po zákroku zranil a je potřeba jeho ošetření. Za postranní čárou se už rozcvičuje náhradní gólman Nice. Ale nakonec to vypadá, že Benítez bude v pořádku.
     
    83
    Domácí v další šanci, ale jejich pokus pak srazila obrana do bezpečí. Stále je stav nerozhodný.
     
    85
    Benítez chytil lehčí střelu domácích, dostal míč pod kontrolu a hned ho odkopl od své branky. Hosté tak jdou útočit.
     
    87
    Další dobrá šance domácích, ale obrana hostů si svůj prostor před brankou pohlídala a nepustila domácí k nebezpečné střele.
     
    88
    Dani Alves táhl další akci Pařížanů, ale finální zakončení Cavaniho pak neskončilo vedoucí brankou.
     
    89
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Patrick Burner, přichází Basím Srarfí.
     
    89
    Neymar byl faulován v pokutovém území a nyní jde na řadu VAR.
     
    90+1
    A za tento zákrok následuje penalta pro PSG!
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Dante (OGC Nice).
     
    90+3
    Cavani neproměnil penaltu, míč napálil přímo ve směru pohybu brankáře a Benítez tak míč vyráží!
    90+3. Neproměněná penalta Cavaniho
     
    90+5
    Domácí zahrávali rohový kop a po něm branku soupeře neohrozili. Hned na to jdou do akce zase hosté.
     
    90+6
    Ještě to zkoušejí hráči PSG před brankou hostů, ti ale velmi dobře brání svůj prostor před bránou.
     
    90+7
    Žlutou kartu dostává Edinson Cavani (Paris Saint-Germain FC).
     
    90+7
    Žlutou kartu dostává Christophe Hérelle (OGC Nice).
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Utkání je za námi. Nakonec se zrodila remíza 1:1. Hosté šli brzy ve druhém poločase do vedení, domácí srovnali z penalty. A mohli v závěru utkání strhnout vedení na svou stranu, avšak Cavani další penaltu neproměnil. Oba celky si tak body rozdělily.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:14.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Děkuji za pozornost a u online přenosů zase někdy na počtenou. (19:01:05)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 60. Neymar (pen.) – 46. Ganago (Dante)

    Karty:   54. Verratti (PSG), 90+7. Cavani (PSG) – 69. Attal (NIC), 90+2. Dante (NIC), 90+7. Hérelle (NIC)

    Neproměněná penalta: 90+3. Cavani (PSG), brankář Benítez zneškodnil


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:14.
    Paris Saint-Germain: Aréola – Dani Alves, Marquinhos (C), Kimpembe, Bernat – Verratti, Paredes (66. Kurzawa), Draxler (66. Diaby) – Di María, Cavani, Neymar.
    Náhradníci: Buffon – Soh, Zagre, Dagba, Kurzawa, Nkunku, Diaby.

    OGC Nice: Benítez – Burner (89. Srarfí), Dante (C), Hérelle, M. Sarr – Danilo, Tameze, Lees-Melou – Saint-Maximin (76. Le Bihan), Ganago (61. Makengo), Attal.
    Náhradníci: Clementia – Boscagli, Makengo, Sacko, Le Bihan, Srarfí, Jaziri.

    Rozhodčí: Schneider – Zitouni, Henninot

    Diváci: 47 283
    bahis siteleri