Bayern – Hannover 3:1 (kon.) | Hertha – Stuttgart 3:1 (kon.) | Mönchengladbach – Hoffenheim 2:2 (kon.)
Wolfsburg – Norimberk 2:0 (kon.) | W. Brémy – Dortmund 2:2 (kon.)
konec
VfL Wolfsburg
2:0 (1:0)
1. FC Norimberk
Sobota 04.05.2019, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Německá Bundesliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:22:40)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:12.
     
    Je dobojováno! Wolfsburg potvrdil roli favorita a před prořídlými ochozy porazil takřka jistě sestupující Norimberk 2:0. První půle moc fotbalovosti nenabídla, ovšem domácí se díky chybné malé domů od Kerka přesto ujali vedení. Po změně stran už šance přicházely, dvakrát ji měli i hráči Norimberku, nicméně místo vyrovnání inkasovali ještě jednou, a to z hlavy Marcela Tisseranda. Vlci tak slaví vytoužený posun na šesté místo, zatímco hosté zůstávají s pětibodovým odstupem na baráž předposlední.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Elvis Rexhbecaj si narazil se spoluhráčem a ve výsledku měl hodně prostoru na pravém konci pokutového území. Z úhlu však vypálil jen do boční sítě.
     
    90+1
    Nad rámec již rozhodnutého druhého poločasu jsou přidány tři minuty.
     
    90
    Maximilian Arnold našel síly na individuální průnik. S míčem se dostal až do vápna, ale před výběhem do autu jaksi zapomněl udělat další krok.
     
    89
    Hosté zpomalili poměrně svižný přechod přes střed hřiště a byli nuceni útočit do zformovaného bloku. Vše zhatila nepřesná přihrávka od Kuba.
     
    88
    Aldmir Mehmedi rozehrál hodně ležérně z pozice, odkud klidně mohl nebezpečně centrovat. Norimberk se díky tomu snadno ubránil.
     
    87
    Uduokhai centroval z jedničky, ale Margreitter míč nepustil k žádnému z hráčů v zelenobílém. Prakticky nic nevzniklo ani po následném autu.
     
    86
    Hosté se nenápadným způsobem dostali k rohovému kopu, nicméně vlci prudký centr eliminovali ještě před úrovní bližší tyče.
     
    84
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Wout Weghorst, přichází Daniel Ginczek.
     
    84
    Z rohového kopu už domácí nezahrozili, ale vadit jim to vůbec nemusí. Zdá se, že druhý inkasovaný gól norimberské fotbalisty psychicky definitivně zlomil.
     
    83
    Tentokrát to byla přímá střela, o kterou se postaral Arnold. Zkušený záložník trefil Matheniou postavenou zeď a rychle padající míč proletěl jen pár decimetrů nad břevnem.
     
    82
    Právě Kubo se nevyvaroval faulu na otáčejícího se Arnolda. Hlavní sudí dává domácím další standardku z podobné pozice, jako před druhým gólem.
     
    81
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Mikael Ishak, přichází Törles Knöll.
     
    80
    Šance Norimberku na vyrovnání klesly téměř na nulu. Nic na tom nezměnila ani Kubova střela z třiadvaceti metrů, jež se mezi tři tyče nevešla.
    78. Marcel TISSERAND - 2:0
     
    78
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Nějakou tu čtvrthodinku před koncem je s největší pravděpodobností rozhodnuto! Mehmedi perfektně rozehrál standardku a našel nabíhajícího MARCELA TISSERANDA. Jeho hlavička šla vesměs doprostřed branky, ale Mathenia na ni kvůli velké razanci přesto nedosáhl. Pro francouzského stopera je to první gól v sezóně.
     
    77
    Po několika atraktivnějších minutách se prakticky přestalo hrát. Po faulu na Elvise Rexhbecaje se pomalu chystá domácí standardní situace.
     
    76
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Renato Steffen, přichází Ohis Felix Uduokhai.
     
    75
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Matheus Pereira, přichází Juja Kubo.
     
    74
    Ještě před prvním střídáním Norimberku se hra na pár desítek vteřin zastavila. Matheus Pereira schytal od Steffena nějakou bolístku a posléze usedl na hrací plochu.
     
    73
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Ewerton, přichází Georg Margreitter.
     
    73
    Velmi jednoduše proklouzl Wolfsburg až do pokutového území. Střelecký pokus ale neprošel přes Ewertona, který se uchýlil k vysvobozujícímu odkopu.
     
    72
    Hra se trochu otevřela, čehož chtěl využít hostující záložník Eduard Löwen. Přízemní pokus z poměrně velké dálky však na překonání Pervana nestačil.
     
    71
    Rexhbecaj nastartoval motory na pravé straně, kde přesprintoval Kerka a přihrál na kolegu, který odcentroval přesně na brankáře Matheniu.
     
    70
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Felix Klaus, přichází Yunus Malli.
     
    69
    Naopak lehce zahrozilo u Mathenii, který bez větších komplikací zastavil nijak úchvatně trefenou střelu z dálky od Maximiliana Arnolda.
     
    68
    Dlouhý nákop ze středu hřiště letěl na Matheuse Pereiru, ale ten byl na hranici pravidel odzbrojen. Pervan si tak bude muset na druhý zákrok ještě počkat.
     
    66
    Celé situaci předcházel souboj mezi Weghorstem a Behrensem, ze kterého vzešlo zranění nejlepšího střelce Wolfsburgu. Každopádně se zdá, že nebude muset střídat.
    65. Mikael Ishak (NUR)
     
    65
    Snad první přečíslení celého zápasu táhl hostující Ishak. Po stranách se mu nabízely hned dvě varianty, nicméně švédský útočník vystřelil sám a trefil jen prostředek branky, kde Pervan balón vyrazil.
     
    64
    Hosté tápali v rozehrávce a nechali vzpomenout na situaci před dosud jediným gólem. Napadající Mehmedi se k balónu ale nedostal.
     
    63
    Prakticky totožná situace také na druhé straně. Z kopačky centrujícího Sebastiana Kerla šel míč do Pervanovy náruče.
     
    62
    Jenomže Arnoldův příliš vysoký centr letěl jen do míst, kde zaúřadovaly rukavice nikým neobtěžovaného brankáře Norimberku.
     
    61
    Mehmediho zasekávačka u rohu velkého vápna ošálila Leibolda, který ho neoddiskutovatelně podrazil. Je z toho slibná standardka pro VfL.
     
    60
    Držení míče: 55% – 45%.
     
    59
    Jenom to zahučelo! Yannick Gerhardt přihrál po zemi do vápna, kde další z domácích filigránsky prodloužil míč k zadní tyči a Weghorstovi chybělo opravdu málo, aby na něj dosáhl.
     
    58
    Vlci se delší dobu nemohli dostat přes půlku hřiště. Postaral se o to až Weghorst, kterého takticky zastavil Mühl a jen zázrakem vyvázl bez karty.
     
    57
    O něco podobného se pokusil i domácí útočník Mehmedi, jenže střela to byla hodně nepřesná. Mathenia znovu vykopne.
    56. Robert Bauer (NUR)
     
    56
    Norimberk se na chvíli usadil před domácím vápnem a konečně i vystřelil. Dalekonosný pokus Roberta Bauera prosvištěl necelý metr nad břevnem.
     
    54
    Wout Weghorst soupeřil o míč s Bauerem v zápasnickém stylu. Domácí hráč se nakonec dostal do početní nevýhody a u koncové čáry fauloval.
     
    53
    Kerk na druhé straně přihrával k vápnu na Ishaka, který byl ve stejný okamžik sražen k zemi. I v tomto případě zůstala píšťalka hlavního arbitra němá.
     
    52
    Yannick Gerhardt pokazil centr z pravé strany a zazdil tím celou rychlou akci domácího Wolfsburgu. Následuje odkop od Matheniovy brány.
     
    51
    Nezdá se, že by se na obrazu hry mělo po změně stran něco měnit. Je to především velký boj o střed hřiště, kde si hráči obou týmů navzájem nic nedarují.
     
    49
    Guilavogui se doslova pověsil na Pereiru, který se mu snažil uniknout na levém křídle. Hostující hráč skončil na zemi, ale faul se ani v tomto případě nepískal.
     
    48
    Hanno Behrens se úmyslně zahákl o nohu protihráče a ve velkém vápnu upadl. Na zisk pokutového kopu to ale nestačilo.
     
    47
    Ani jeden z trenérů před začátkem druhého poločasu nestřídal, a tak na obou stranách pokračují původní základní jedenáctky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní rozhodčí nebral ohled na spoustu přerušení a ukončil první poločas ihned po vypršení pětačtyřicáté minuty. Žádný oslnivý fotbal to rozhodně nebyl. Oba týmy si nevypracovaly žádnou šanci, avšak ani to nezabránilo domácím dostat se do vedení. Po špatné malé domů od Kerka se ke snadné gólové střele dostal Klaus a přiblížil Wolfsburg k výhře znamenající posun na pozice znamenající evropské poháry.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Gerhardt byl zastaven u levé postranní čáry. K míči se dostali hosté, což chtěl změnit Arnold, ale tomu byl pro změnu písknut faul na Pereiru.
     
    42
    Rexbecajovu přihrávku na hrot útoku skvěle vystihl Ewerton. Hosté si pak dali záležet, aby při rozehrávce ve spolupráci s gólmanem nezaváhali.
     
    41
    Matheus Pereira se ve vzduchu dostal do bolestivých kleští mezi Tisseranda a Mehmediho. Za pár vteřin se však oklepal a už se chystá zapojit do nařízené standardky.
     
    40
    Vlci jsou při chuti a už znovu obléhají hostující šestnáctku. Proti zataženým jedenácti mužům ale těžko hledají nějaké skulinky.
    38. Felix KLAUS - 1:0
     
    38
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Domácí se v osmatřicáté minutě dostávají do vedení! Norimberk udělal během pár vteřin dvě menší a jednu kritickou chybu v rozehrávce. Kerkovu pomalou malou domů vystihl Mehmedi a před pádem stihl přihrát FELIXI KLAUSOVI. Ten už to měl velmi jednoduché, protože zprava zakončoval do takřka prázdné branky.
     
    37
    Útočné akce obou týmů skončily v samotném zárodku. Christian Mathenia vrací balón do přehuštěného středu hřiště.
     
    36
    Mehmediho centr letěl do volného prostoru mezi gólmanem a klubkem těl. Jeho spoluhráči ale zůstali stát a balón si jednoduše sebral Mathenia.
     
    35
    V posledních minutách je to Wolfsburg, který začíná výrazně tlačit. Nyní může zúročit odpískaný faul Hanna Behrense.
     
    34
    Rexhbecaj trochu zbytečně zastavil svůj průnik do otevřenější obrany. Do akce se dostali i další domácí fotbalisté, kteří balón odevzdali nepřesným centrem.
     
    33
    Eduard Löwen dostal nakopáno při pohledné ekvilibristice. Míče se ale dotkl rukou a hrát proto mohou domácí.
     
    31
    Tim Leibold se přpi centru z hloubi pole hodně ukopl. Míč poslal k tribuně a přinutil tím Pervana odkopávat.
     
    30
    Držení míče: 53% – 47%.
     
    29
    Píská se i na druhé straně. Mühl fauloval vedle pokutového území, ovšem Arnoldova standardka žádnou paseku v hostující obraně nezpůsobila.
     
    28
    Tentokrát už se rozehrávalo z palebné vzdálenosti. Kerk přesto centroval, načež se míč poodrážel až k brankáři.
     
    27
    Další nedovolený zákrok přišel hned vzápětí. Knoche přes sebe nechtěl za žádnou cenu pustit Ishaka, a tak sáhl k faulu.
     
    26
    Kolize mezi Felixem Klausem a Robertem Bauerem je posouzena jako faul domácího hráče. Opět k tomu ale došlo u půlící čáry.
     
    25
    A znovu výrazné uklidnění v podání Norimberku, který dlouze kombinoval uprostřed hřiště a pak ztratil balón hned první přihrávkou směrem k brance soupeře.
     
    23
    Hra se trochu zrychlila, ale kvůli mnoha nepřesnostem se to obešlo bez sebemenší šance. Platilo to i při zachycené finální přihrávce Kerka na Ishaka.
     
    22
    Maximilian Arnold tvrdým zákrokem sestřelil Ishaka. Stalo se tak kousek od půlícího kruhu, kde to nebylo zrovna akutní. Domácí fotbalista každopádně vyvázl bez karty.
     
    21
    Vlci se jednoduše ubránili a rychle vyrazili do protiútoku. Centr z pravé strany však doletěl přesně do Matheniovy náruče.
     
    20
    To hosté jsou s míčem na noze mnohem přímočařejší. Z rychlého výpadu resultuje jejich rohový kop.
     
    19
    Stále se domácím nedaří prokousat přes fungující obranu Norimberku. Hra je zaseklá na nějakých čtyřiceti metrech od Mathenii.
     
    17
    Eduard Löwen zůstal po souboji se Steffenem ležet na hřišti. V přerušené hře se ale zvedl a nakonec nepotřeboval žádné ošetření.
     
    16
    Nevynucených chyb a ztrát balónů je od obou týmů opravdu dost. Úvod střetnutí tak nenabízí příliš kvalitní a atraktivní podívanou.
     
    14
    Klaus nezachytil nepřesnou přihrávku svého spoluhráče, nicméně Wolfsburg balón opětovně získal bezprostředně po Matheniově výkopu.
     
    13
    Tim Leibold vyhrál hodně důrazný vzdušný souboj, nicméně hostující snažení vyvrcholilo jen propadlým centrem z levého kraje hřiště.
     
    12
    Wolfsburg nikam nechvátá a už několik desítek vteřin v naprostém klidu kombinuje na vlastní polovině.
     
    11
    Hosté si při útočné akci vedené po pravé straně zakopli míč za postranní čáru. Zpět do hry ho pošle Pavao Pervan.
     
    10
    Premiérový rohový kop si vyzkoušeli i domácí, nicméně ani zakončení Marcela Tisseranda se mezi tři tyče Mathiasovy brány nevešlo.
     
    9
    Steffenův centr z levé strany letěl hodně pomalu a obránci Norimberku díky tomu měli dostatek času na odehrání balónu do zámezí.
     
    8
    Celá akce skončila střelou sraženou na roh. Ty se kopaly hned dva, ovšem Lukas Mühl po tom druhém přehlavičkoval horní tyč Pervanovy brány.
     
    7
    Hosté se parádně prokombinovali až do vápna, kde Pereira centroval na zadní tyč. Těsně před dobíhajícím Ishakem však trajektorii přesného pasu změnil Pervan.
     
    6
    Sebastian Kerk odcentroval jen do prvního protihráče stojícího vedle domácího vápna. Norimberk se posléze vrátil až k Matheniovi.
     
    5
    Pereira chtěl zaútočit po pravé postranní čáře, jenže ho zakřižoval Arnold a poslal míč do autu, odkud ho vrátí Bauer.
     
    4
    Úvodní minuty se nesou v naprosto poklidném duchu. Většinu času se urputně válčí v prostoru mezi oběma vápny.
     
    2
    Domácí fotbalisté nastoupili v tmavě zelených dresech, zatímco hosté z Norimberku budou bojovat celí v červeném.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    VfL Wolfsburg: Pervan – Steffen, Knoche, Tisserand, Gerhardt – Rexhbecaj, Guilavogui, Arnold – Klaus, Weghorst, Mehmedi.
    Náhradníci: Menzel – Brekalo, Franke, Ginczek, Malli, Uduokhai, Ziegele.

    1. FC Norimberk: Mathenia – Bauer, Mühl, Ewerton, Leibold – Behrens, Erras – Matheus Pereira, Löwen, Kerk – Ishak.
    Náhradníci: Bredlow – Knöll, Kubo, Margreitter, Petrák, Rhein, Tillman.

    Rozhodčí: Siebert – Sather, Seidel.
     
    1. vzájemný zápas

    14.12.2018
    Norimberk – Wolfsburg 0:2
    Branky:
    58. D. Ginczek, 90+3. J. Brekalo.
     
    1. FC Norimberk

    Ligový nováček se mezi německou elitou pravděpodobně dlouho nezdrží. Tým českého záložníka Ondřeje Petráka v této sezóně vyhrál pouhopouhé tři z jednatřiceti zápasů a jen díky deseti remízovým výsledkům se nachází před Hannoverem na sedmnáctém místě. Zcela bez šance na záchranu Norimberk ale není, neboť pět kol před koncem ztrácí pět bodů na barážové postavení Stuttgartu. Svěřenci dočasného kouče Borise Schommerse na konci března ukončili půlroční čekání na ligové vítězství, když porazili Augsburg 3:0. Z dalších čtyř zápasů nebodovali jen jednou, když uhráli remízy 1:1 se Stuttgartem, Schalke a naposledy i s vedoucím Bayernem. Norimberk dal jen pětadvacet ligových branek, což je nejmenší počet v celé soutěži. Klubovou tabulku střelců vedou se čtyřmi zásahy Mikael Ishak a Hanno Behrens.
     
    VfL Wolfsburg

    Domácí jdou do zápasu dvaatřicátého kola v roli velkého favorita, kterému odpovídá postavení v tabulce i aktuální forma. Wolfsburg uhrál z posledních čtyř ligových duelů solidních sedm bodů, když vyhrál 3:1 nad posledním Hannoverem, remizoval 1:1 se silným Frankfurtem a před týdnem dokonce získal všechny body na hřišti Hoffenheimu. Díky tomu si „vlci“ výrazně pomohli v boji o vysněné evropské poháry. S bilancí čtrnácti výher, sedmi remíz a deseti porážek jsou už osmí a přitom ztrácí pouhé dva body na pátý Mönchengladbach, který drží pozici pro přímý postup do základní skupiny Evropské ligy. Wolfsburgu se v tomto ročníku o něco málo více daří na hřištích soupeřů. Doma vyhrál z patnácti duelů jen šest. Svěřenci Bruna Labbadii mají pozitivní skóre 52:46. Největší zásluhu na vstřelených brankách přitom má už čtrnáctigólový nizozemský útočník Wout Weghorst.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu dvaatřicátého kola německé Bundesligy. Od patnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi týmy Vfl Wolfsburg a 1. FC Norimberk!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Michal Břuchanský

    Branky: 38. Klaus (Mehmedi), 78. Tisserand (Mehmedi)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:12.
    VfL Wolfsburg: Pervan – Steffen (76. Uduokhai), Knoche, Tisserand, Gerhardt – Rexhbecaj, Guilavogui, Arnold – Klaus (70. Malli), Weghorst (84. Ginczek), Mehmedi.
    Náhradníci: Menzel – Brekalo, Franke, Ginczek, Malli, Uduokhai, Ziegele.

    1. FC Norimberk: Mathenia – Bauer, Mühl, Ewerton (73. Margreitter), Leibold – Behrens, Erras – Matheus Pereira (75. Kubo), Löwen, Kerk – Ishak (81. Knöll).
    Náhradníci: Bredlow – Knöll, Kubo, Margreitter, Petrák, Rhein, Tillman.

    Rozhodčí: Siebert – Sather, Seidel
    bahis siteleri