Levante – Rayo Vallecano 4:1 (kon.) | Espanyol – Atlético 3:0 (kon.) | Alavés – Real Sociedad 0:1 (kon.)
Celta Vigo – Barcelona 2:0 (kon.)
konec
Espanyol Barcelona
3:0 (1:0)
Atlético Madrid
Sobota 04.05.2019, 16:15 • RCDE Stadium • Španělská LaLiga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:14. (18:07:14)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí celkem překvapivým vítězstvím barcelonského Espanyolu, který svého soupeře porazil poměrem 3:0. Domácím hodně pomohla branka z koncovky prvního poločasu, navíc i v ve druhém dějství měl Espanyol výrazně navrch. Katalánci se nakonec dočkali druhé branky, přičemž nebyli daleko od dalších zásahů. Atlético se trochu vzchopilo až na konci zápasu, avšak v závěru ještě jednou inkasovalo. Domácí tak udělali důležitý krok k pohárové Evropě.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nakonec se Koke postavil k dalšímu volnému kopu, díky kterému našel pouze hlavu protihráče.
     
    90+2
    Atlético se ještě v závěru utkání snaží s výsledkem něco udělat, avšak maximálně půjde o snížení. Domácí totiž vedou o tři branky.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Oscar Melendo, přichází Sergio García.
    89. Borja IGLESIAS - 3:0
     
    89
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Nakonec tu máme třetí branku domácích! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil BORJA IGLESIAS, který zvolil zakončení k levé tyči, zatímco se hostující brankář Oblak vydal k opačné konstrukci.
     
    89
    Je tu pokutový kop pro Espanyol!
     
    89
    Jenomže rohový kop nepřinesl nic nebezpečného, zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby.
     
    88
    Obětavým způsobem se vrhl po míči jeden z domácích hráčů, na řadu tak přijde rohový kop Atlética. Jedna z posledních šancí na snížení stavu.
     
    87
    Juanfran se na pravém křídle dokázal prodrat k centru, ten ale opět zamířil pouze na hlavu protihráče. Posléze Naldo razantně odklidil hrací předmět.
     
    85
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Roberto Rosales, přichází Víctor Sánchez.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, domácí celek stále vede o dvě branky. Navíc je López ve druhém dějství naprosto bez práce.
     
    82
    Nepřesnost ze strany madridského celku. Godín se totiž pokoušel najít naběhnuvšího Vitola, druhý jmenovaný ale neměl k zastavení přihrávky nárok.
     
    81
    Tentokráte se autového vhazování ujal hostující Juanfran, který si chtěl narazit s vedle stojícím Kokem, jenž mu vracel velice nepovedeně.
     
    80
    López si dával s rozehrávkou hodně načas, nakonec si počkal na podporu svých spoluhráčů, načež se mu podařilo na pravém křídle najít Melenda.
     
    79
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Wu Lej, přichází Javi Puado.
     
    78
    Atlético se sice dočkalo kontaktní branky, avšak ta nakonec neplatí. Correa si totiž při zpracování pomohl rukou, což bylo z opakovaných záběrů patrné.
     
    77
    Montero tak dlouho váhal s přihrávkou, až se mu nakonec u středového kruhu nabídl kolega Saúl, který ihned přenášel hru na levou stranu hřiště.
     
    76
    O přihrávku si řekl talentovaný Pedrosa, který si zbytečně nekomplikoval život a místo toho vyprodukoval zpětnou nahrávku až na brankáře Lópeze.
     
    75
    Stále sledujeme pouze jednu stranu hrací plochy. Tentokráte se autového vhazování ujal domácí Rosales, který přihrával zpět na obrannou polovinu.
     
    74
    Do pokutového území si seběhl Lej, který se pokusil vypálit z hodně ostrého úhlu. Jeho rána nebyla špatná, rovněž před malým momentem zakončoval Darder.
     
    73
    Následoval nedovolený zákrok jednoho z hostujících hráčů, čehož si všiml také hlavní sudí. Vypadá to, že se provinil vracející se křídelník Vitolo.
     
    72
    Nyní si s míčem pohrával domácí Naldo, který ho předal na útočnou polovinu, kde se k pokutovému území probíjel Granero, jenž ale neuspěl.
     
    71
    Domácí obrana si nyní pohrávala s míčem u vlastního pokutového území, načež Roca přenášel hru na levou stranu, kde se nacházel Pedrosa.
     
    66
    Espanyol se ještě logicky chopil rozehrávky rohového kopu, který z pravé strany obstaral Granero. Jeho centr nabídl hlavičkový pokus Iglesiase.
     
    65
    Hezkým projektilem to zkoušel domácí Darder, který pořádně zaměstnal Oblaka. Ten měl velké starosti, avšak nakonec míč vyrazil nad břevno.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Espanyol stále vede o dvě branky. Až nyní se hostující celek dostává k souvislejší práci s balónem.
     
    63
    V pokutovém území číhal domácí Hermoso, který poklidným odvrácením poslal míč do bezpečnějšího prostoru. Luísovi se následně podařilo vybojovat míč.
     
    62
    Vitolo pracoval proti přesile protihráčů, přičemž se mu nakonec nepodařilo procedit přihrávku. Místo toho se vzorně podařilo zasáhnout Melendovi.
     
    61
    Jedno je jisté, Atlético dnes už střídat nebude. Simeone totiž využil už všechna střídání, naopak domácí lodivod stále ještě nezměnil sestavu.
     
    60
    Morata byl v hlavičkovém souboji až příliš agresivní, čehož si pochopitelně všiml hlavní rozhodčí, který mu udělil žlutý kartónek.
     
    59
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Rodri, přichází Javier Montero.
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Thomas Lemar, přichází Vitolo.
     
    58
    Před malým momentem se o zakončení pokusil domácí Pedrosa, jehož rána ale vystoupala zhruba metr nad branku. Brankář Oblak tak nezasahoval.
     
    57
    Nyní výborně z obranné linie vystoupil Godín, kterému se navíc podařilo vyvézt míč do bezpečí. Tam ale číhal mohutný blok domácích fotbalistů.
     
    56
    Ten pro změnu směřoval k přední konstrukci, kde ve vzdušném souboji dokázal uspět Rodrigo. Jeho dalekonosné odhlavičkování směřovalo do autu.
     
    55
    Nakonec jsme sledovali další rohový kop, po kterém se k volnému míči dostal domácí Lej, jehož zpětná přihrávka zajistila zisk dalšího rohového kopu.
     
    54
    Jenomže i po druhé brance mají více ze hry hráči Espanyolu, před malým momentem se o centrovanou nabídku přihlásil Pedrosa, jenž našel pouze Luíse.
     
    53
    Tohle bude pro hostující celek nesmírně složitý úkol, bude muset dotahovat dvoubrankové manko. Do konce zápasu zbývá ještě dostatek času.
    52. Borja IGLESIAS - 2:0
     
    52
    Espanyol právě vstřelil branku!
    To je šok, domácí jdou totiž do vedení o dvě branky! Melendo tak dlouho táhl balón středem hrací plochy, až se mu podařilo načasovat přihrávku na BORJU IGLESIASE, který bez větších problémů propálil vyběhnuvšího brankáře Oblaka, jenž na míč vůbec nedosáhl.
     
    51
    Nakonec si madridský celek vybojoval už čtvrtý rohový kop. Rozehrávku si vzal na starost Koke, který u přední konstrukce našel pouze hlavu Iglesiase.
     
    50
    Na jistotu se rozhodl zahrát domácí zadák Naldo, který poslal hrací předmět ven z hrací plochy. Atlético tak bude mít možnost vhazovat zleva.
     
    49
    Domácí brankář López se rozhodl rozehrát nakrátko na Hermosa, který pro změnu postupoval středem hrací plochy, načež roztáhl hru na pravou stranu.
     
    48
    Hodně nebezpečným centrem to před malým momentem zkoušel hostující Luís, který to zkoušel na teč. Nakonec jeho nabídku nedokázal nikdo usměrnit.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Stefan Savić, přichází Ángel Correa.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl jedinou branku. Aktivněji to něj vstoupilo Atlético, které si v úvodu připravilo několik dobrých příležitostí, avšak ani jedna nepřinesla kýžený úspěch. Postupem času se začal projevovat tak domácí celek, který rovněž několikrát zahrozil, avšak branku vstřelil až před koncem poločasu. Mimo jiné sledujeme celou řadu nedovolených zákroků, hlavní sudí sáhl hned po dva žluté kartónky.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. Diego GODÍN - 1:0
     
    45+1
    Espanyol právě vstřelil branku!
    To jsou věci, domácí jdou totiž do vedení! Naprosto senzační sprint s míčem předvedl domácí Pedrosa, který se ze své poloviny dostal až do opačného pokutového území, kde ještě přihrával do malého vápna. Tam šel obětavým způsobem do míče DIEGO GODÍN, který si vstřelil vlastní branku.
     
    43
    Nakonec domácí brankář musel přeci jenom zasahovat, z dálky to totiž zkoušel Lemar, jehož rána nadělala překvapivé problémy. Následovat bude roh.
     
    42
    Další standardní situaci tentokráte obstaral Griezmann, který svým centrem našel pouze hlavu protihráče. Atlético ale zůstává na polovině soupeře.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    O něj se postaral právě Lemar, který dokázal najít naskakujícího Saúla, jehož hlavička nebyla vůbec špatná. López si ale prostor ve své brance pohlídal.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Marc Roca (Espanyol Barcelona).
     
    38
    Do protiútoku se hnal Koke, který ještě v tandemu hledal Lemara, jenž po chvilkovém váhání trefil nohu protihráče. Na řadu přijde rohový kop.
     
    37
    Katalánci tak mohli zahrávat standardní situaci. Granero stáčel míč směrem od branky, ve vzduchu si ho našel Savić, jenž odvracel do bezpečí.
     
    36
    K nedovolenému zákroku sáhl hostující Rodrigo, který si řekl o žlutou kartu. Ta ovšem ale nepřichází, avšak hlavní sudí udělil záložníkovi důraznou domluvu.
     
    35
    Saúl to zkoušel hodně chytrým manévrem, avšak ten ho vyhnal ven z hrací plochy. Posléze se k míči dostal brankář López, který rozehrál do strany.
     
    34
    Oné rozehrávky se nakonec ujal nenápadný Griezmann, který rozehrál nakrátko. Nakonec se centr snášel na Luíse, před kterým zasahoval Lej.
     
    33
    Lemar se na levém křídle pokoušel protáhnout kolem Rosalese, avšak druhý jmenovaný sáhl k dalšímu faulu. Na řadu přijde další standardka.
     
    32
    Rosales se sice dostal k hranici šestnáctky, z této pozice ale vypálil skutečně hodně nepovedeně. Míč totiž směřoval daleko na tribunu stadionu.
     
    31
    Nyní k taktickému zákroku sáhl hostující obránce Luís, který poslal k zemi Dardera. V tomto případě se tento zákrok obejde bez žlutého kartónku.
     
    30
    U postranní čáry čekal na přihrávku domácí Pedrosa, který se pokoušel vyzrát na přesilu protihráčů, avšak Juanfran zasáhl velice příkladným způsobem.
     
    29
    Před malým momentem skončil na zemi jeden z domácích hráčů, který si ale pokutový kop nevymodlil. Lemar si zřejmě pomáhal v rámci pravidel.
     
    24
    Pokus o narážečku nakonec přinesl nedovolený zákrok domácího Pedrosy, který povalil k zemi Juanfrana. Další zcela jednoznačný faul v tomto utkání.
     
    23
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nepřinesla žádný přesný zásah. O něco aktivnější jsou domácí, jenž rovněž branku nevsítili.
     
    22
    Rozehrávky se ujal sám brankář Oblak, který se pokoušel nastartovat Griezmanna, jenž nakonec upadl na zem. Tentokráte pískáno ale nebude.
     
    21
    Opět jsme sledovali další nedovolený zákrok, tentokráte se o něj postaral domácí Rosales. Ten místo hracího předmětu trefil pouze nohu obránce Luíse.
     
    20
    K výkopu od své branky se dostal brankář López, který se na druhé straně hrací plochy pokoušel najít Leje, jenž ale ve vzdušném souboji neuspěl.
     
    19
    Godín si na druhé straně všiml naběhnuvšího Saúla, který se u postranní čáry dostal ze sevření. Posléze mu na pomoc přispěchal kolega Lemar.
     
    18
    Bylo tomu skutečně tak, avšak Granero trefil pouze dobře postavenou zeď. Následná pohotová dorážka směřovala přímo do rukavic brankáře Oblaka.
     
    18
    Žlutou kartu dostává Saúl Ñíguez (Atlético Madrid).
     
    17
    Kousek od pokutového území fauloval hostující Savić, na řadu přijde standardní situace z nebezpečné vzdálenosti. Vypadá to na přímý pokus.
     
    16
    Espanyol se konečně na delší dobu dostal ke kombinaci, která nabídla pouze nepovedenou přihrávku od Dardera, jenž nenašel kolegu Melenda.
     
    15
    Na pořadu dne byl vůbec první rohový kop tohoto zápasu. Prodloužení centru směřovalo ke vzdálenější konstrukci, odkud Savić minul branku o metr.
     
    14
    Defenzíva Espanyolu si ale opět nepohlídala Moratu, který se dostal k hlavičce. Ta nebyla sice dobrá, avšak poté Lópezovi vypadl míč, čehož Koke nevyužil.
     
    13
    Stále ten stejný obrázek hry. Hosté si pohrávají s míčem daleko od branky soupeře, před malým momentem se navíc podařilo zasáhnout Hermosovi.
     
    12
    Atlético se celkem pohodlným způsobem dostalo na útočnou polovinu, kde rozjelo dlouhou kombinaci. Lemar nakonec přihrával zpět na nohu Saviće.
     
    11
    Roca tak dlouho operoval s balónem, až se kolmicí za obranu pokoušel najít Iglesiase, jenž se k míči nedostal. Jako první to totiž zvládl brankář Oblak.
     
    10
    Madridský celek to nakonec zkoušel přízemní rozehrávkou, do které se zapojil také brankář Oblak. Jeho ledabylý odkop našel pouze nohu Dardera.
     
    9
    O rozehrávku se postaral domácí Hermoso, kterému se na levém křídle podařilo najít Leje, jehož přízemní nabídka nakonec skončila v náruči brankáře.
     
    8
    Posléze se poprvé k míči dostal také hostující brankář Oblak, který si dal opravdu záležet. Nakonec si na druhé straně hrací plochy vybral Moratu.
     
    7
    Nakonec se obránce Juanfran dostal až do pokutového území, kde se zpětnou přihrávkou pokoušel najít Rodriga, jenž se k míči vůbec nedostal.
     
    6
    Nyní se o rozehrávku staral obránce Godín, který si na levém křídle vybral Lemara, kterému se levou nohou podařilo přenést hru na volného Kokeho.
     
    5
    Nakonec se nejednalo o faul, nýbrž pouze o zisk autového vhazování. Rosales okamžitě vhodil míč zpět do hry, jako adresáta si vybral obránce Nalda.
     
    4
    Následovala rozehrávka od branky, které se pochopitelně ujal domácí López. Přihrávka směřovala na Rosalese, jenž si u postranní čáry došel pro faul.
     
    3
    Hned v úvodu to středem hrací plochy zkoušel Lemar, kterému se podařilo prohodit přihrávku až na Moratu, který proti Lópezovi nedokázal uspět.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Espanyol Barcelona: Diego López – Rosales, Naldo, Hermoso, Pedrosa – Granero, Roca, Darder – Lej, Iglesias, Melendo.
    Náhradníci: Roberto – Ferreyra, Ó. Duarte, Sergio García, Vilà, V. Sánchez, Puado.

    Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Savić, Godín, Luís – Rodri, Saúl Ñíguez – Koke, Lemar – Morata, Griezmann.
    Náhradníci: Adán – Arias, Camello, Á. Correa, Montero, Partey, Vitolo.

    Rozhodčí: Munuera – Prieto, Baena.
     
    Atlético Madrid

    To hosté z Atlética Madrid jsou na tom podstatně lépe. Svůj cíl v sezóně splnili. Na titul sice nedosáhli, ten si s předstihem zajistil katalánský celek z Barcelony, ovšem na druhém místě mají už jistotu postupu do základní skupiny Ligy mistrů. Na svém kontě mají čtyřiasedmdesát bodů a své bodové konto by rádi ještě navýšili. Dnes tak na hřišti Espanyolu budou favoritem a uvidíme, zda tuto roli naplní. Atlético v posledním duelu před svými diváky zvítězilo 1:0 nad Valladolidem.
     
    Espanyol Barcelona

    Fotbalisté domácího Espanyolu jsou v tabulce na desátém místě se ziskem čtyřiačtyřiceti bodů. Drží tak klidný střed tabulky. V rovině teorie je i jejich postup do kvalifikace o Evropskou ligu. Na sedmou pozici ztrácejí šest bodů a ve hře jich je ještě devět. Pokud by Espanyol dokázal poslední duely vyhrát a soupeři před nimi klopýtli, mohli by mít ještě šance se do kvalifikace probojovat. Závěr sezóny tak bude ještě hodně zajímavý. Hráči Epanyolu se naposledy utkali s Betisem, na jeho půdě remizovali 1:1.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu šestatřicáté kolo španělské LaLigy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Espanyol Barcelona a Atlético Madrid.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    David Suchý

    Branky: 45+1. Godín (vla.), 52. Iglesias (Melendo), 89. Iglesias (pen.)

    Karty:   38. Roca (ESB) – 18. Saúl Ñíguez (ATM), 60. Morata (ATM)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:14.
    Espanyol Barcelona: Diego López – Rosales (85. V. Sánchez), Naldo, Hermoso, Pedrosa – Granero (C), Roca, Darder – Lej (79. Puado), Iglesias, Melendo (90. Sergio García).
    Náhradníci: Roberto – Ferreyra, Ó. Duarte, Sergio García, Vilà, V. Sánchez, Puado.

    Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Savić (46. Á. Correa), Godín (C), Luís – Rodri (59. Montero), Saúl Ñíguez – Koke, Lemar (59. Vitolo) – Morata, Griezmann.
    Náhradníci: Adán – Arias, Camello, Á. Correa, Montero, Partey, Vitolo.

    Rozhodčí: Munuera – Prieto, Baena
    bahis siteleri